- Konu Sahibi doksanaltmisdoksan
-
İyi de yaptığın şey saçma kusura bakma.
Zorla tamam evlenicem ve burda kalacağım dedirteceksin.
2 ay da bu kadar üstüne gidilmez bir insanın.
İstemiyorum , düşünmüyorum boş yere umutlandırmayayım deyip duruyor sende ayrılmakla tehdit edip evlenelim desin bekliyorsun.
Derse de emin ol ya bıktığından yada uzattığından diyecektir.
Sonuçta bir ailesi var 2 ay için vazgeçemeyebilir neden yadırgıyorsun , madem seviyorsun sen onunla git bırakabilirsen aileni.
Bence yanlış yoldasın.
Zorlamanı hiç ama hiç hoş bulmadım.
Tamam da o zaman biran önce bitirsin evet dedirtmek için süründürmeye çalışmasın.
Blöf yapar gibi davranıyor hani istediğimiz olmazsa bitirmekle tehdit ederiz ya bazen aynen öyle yapıyor gibi geldi bana kusura bakmayın.
Ayrıca 2 ayda bana hala bunun için mücadele etmek yersiz geliyor. Bi kaç ay daha geçse anlarım ama şuan değil.
Çocuk sevebilir ama tanımıyor ki , kendine uygun olup olmadığını anlamamışda olabilir.
Sonu kesinlikle bitecek bir iliskiye girmek ve devam etmeyi cok sacma buluyorum.
"O kadar adam yerine koymuyorum ki seni hic bir gelecek planimda yoksun." demek bu. Gunubirlik iliskilerden ne farki kaliyor o zaman?
Kesinlikle sinir bozucu. Konu sahibini kutluyorum hic duygusalliga vurup isi uzatmamis.
Evet 2 ay evlilikle ilgili kara almak için erken evet ama karar almamak içinde erken. Dikkat ederseniz erkek arkadaşı 10 yılın planını yapmış ve kesinlikle konu sahibi yok. Seni tanamaya çalışıyorum zamanla karar verelim dese onu bile anlarım ama gelecek 10-11 senede konu sahibi ile ilgili kesinlikle evlilik düşüncesi yoksa bu bana saçma gelir
Tamam da diyorum ki madem bu çocuk planını yapmış bitirsin ozaman bu saatten sonra evet dese ne olacak ki ?
Arkadaşımızın konuşmaları sevgilisini evet demeye mecbur bırakma yönünde hep.
Demek istediğimi anladınız mı ?
Yani maadem kararlı blöf yapmasın.
Mantıken yapılması gereken o belki ama işin içinde aşk olunca karşı tarafta ısrarla seviyorum deyince bir umut bekliyor konu sahibi. Bu durumda şöyle bir riski var sevgilisi kaybetmemek için evet diyebilir
Tamam da diyorum ki madem bu çocuk planını yapmış bitirsin ozaman bu saatten sonra evet dese ne olacak ki ?
Arkadaşımızın konuşmaları sevgilisini evet demeye mecbur bırakma yönünde hep.
Demek istediğimi anladınız mı ?
Yani maadem kararlı blöf yapmasın.
Çok haklısın, ailesini hayatının odak noktasına almış, yaşamak istediği hayat belli ve çok net görülüyor. Yıllarını onu ikna etmek için harcama, zaten ikna olsa bile sonrasında acısını senden çok fena çıkaracaktır.
Katılıyorum...Sen istedin de kaldım felan diye başına kakacaktır sürekli
merhaba,
sevgilisi ile sorun yasayan birilerine yorum yazmamistim bu gune kadar ama bu konu bana cok yakin geldi ve yazma geregi hissettim.
benim esim de yabanci ogrenciydi ve tek hayali ulkesine donup oranin ilk sehir plancisi olmak, ailesinin yaninda olmak ve onlara boylesine guzel bi gurur yasatmakti. ilk bi iki yil evlilikten hic bir sekilde bahsetmedik cunku aramizdaki ask ne denli buyuk olursa olsun ne o bana hayatimi ona gore duzenlemem gerektigi mesajini verme yetkisine sahip hissetti kendisini ne de ben oyle hissettim.
okulu bitirdigim yil sirf onunla birlikte yasadigim sehirden ayrilmamak icin atanmak istemedim ve ozel bir okulda calismaya basladim. o da mastera basladi ulkesine donmesi gerektigi halde. sozsuz bir sekilde hayatimizi ortaklasa planlamaya basladik kisacasi.
her ne kadar ikimiz de birbirimizin cocuklugumuzdan beri bize bi sekilde empoze edilen 'evlenilecek kisi kriterleri'ne uymamamiza ragmen, evlenirsem ancak boyle biriyle evlenebilirim, ancak boyle biriyle yasayabilirim duygusunu ikimiz de tattik.... ve evlendik. esim ben hic bir soz soylememe ragmen musluman olmayan biriyle evlenmeyecegimi bildigi icin din degistirdi, ailesine beni sevdigini ve ancak bu sekilde mutlu olabilecini anlatti ve ikna etti onlari. ben de ayni sekilde ailemi ikna ettim ve su an amerikadayiz, evliyiz ve hatta ikimiz de ogrenciyiz burada..
bence bu kadar kisa bir sure icinde bu kadar ciddi bir karar almasi icin onu zorlamayin lutfen.
mesela siz devlet burslusu olarak amerikaya okumaya gelseniz ve sulalenizden bunu bu gune kadar yapabilmis tek kisi olsaniz, herkes siiznle gurur duyup doneceginiz gunu sayiyor olsa.... siz 2 ay tanidiginiz bir amerikali icin orda kalmaya karar verebilir misiniz hemen?
bence biraz empati yapmalisiniz.
ve hatta, sevgiliniz eger 'tabii ki ailemden vazgecerim senin icin, seninle yasamak icin her seyimi feda ederim' diyorsa iki ay yarim yamalak tanidigi bi bayan icin -ki soyletmeye calistiginiz sey bu- asil o zaman korkun. bilin ki kendine turk hatun ariyor yasal olarak ulkede kalmak icin..
tamam her bayan iliskiye evlenmek niyetiyle baslar ve iliski suresince buadayla evlilik hayatinda ne kadar basarili olabilecegini sinar. karsi tarafi evlenmeye deger bulmadiginda ise iliskii biter..
ama bence biraz devam edip bu degerlendirmeyi siz kendiniz de yapmalisiniz sevglinize de yapmasi icin zaman tanimalisiniz..
iki ay cok ama cok kisa bir sure.. ...
Kızlar, erkek arkadaşım İranlı ve burada tıp okuyor.
2 aydır beraberiz.
Her zaman mezun olduğunda İranda mı yaşayacağı, Türkiyede mi yaşayacağı tartışma konusu oldu aramızda.
En son, 8-9 sene burada uzmanlık yapacağı için Türkiye'de kalacağını, sonrasında nerede yaşayacağını bilmediğini söyledi.
Sizce beni yeterince sevseydi burada yaşamak istemez miydi? Bu birincisi...
Bunun haricinde, dün evlilik konusu açıldı, ve bana aynen şöyle söyledi;
"İrana gitmem veya gitmemem belli değil, birde yakin bisey değil seneler sonra.. 8-9 sene sonra belli olacak şey icin niye simdiden karar veresin ki ? Benim okuduğum bölüm sabit, yarını belli olan bir bölüm değil, daha sonra ne olacağını şimdiden bilemem. Planları sabit olan şeyler için yapabilirsin. Lütfen ayrılık kelimelerini bu kadar rahat kullanma, bittiğini düşünemiyorum. En iyi durumda 32 - 33 yasina kadar hic bi sekilde evlilik icin gereken minimal seyleri elde edemicem. Kendi yasadiklarimi cocugum veya esime hayatta yasatmak istemem. Tıp yolu cok uzun yapilacak hicbirsey yok." dedi
Ardından ben de ona, tıp yolunda başarılar dileyip, hoşçakal dedim.
Bir ilişkinin amacı nedir diye sormuştum. "Evlilik mi?" diye cevap verdi. mi? diye soruyor inanabiliyor musunuz... Peki başka nedir evlilik değilse dedim, "Hayatını partnerinle yaşamak, güzel anlar geçirmek" dedi. Ben bu güzel anları arkadaşlarımla da geçiririm zaten.
Sonra telefon mesajlaşmalarımız var;
"Ben seni kandırdım mı? Bunları sevgili olduğumuz gün bilmiyor muydun? Benim yerimde olsaydın aileni napardın? Bu davranışı hakedecek naptım ben ? Zaten ortalıkta net birşey yok, sen olsaydın nasıl karar alırdın?" dedi
Ben de, "Söylenecek çok şey var, ama sana diyecek hiçbir şey bulamıyorum. Ben olsaydımı, sen olsaydını yok bunun, bir insan bir şeyi istiyorsa istiyordur, istemiyorsa istemiyordur. Gerisi boş. Bir daha sesini bile duymak istemiyorum." dedim
O da şu şekilde cevap verdi" Seni istiyorum bundan eminim ama ailem de var onları napiyim. Cevap vermedin bunları ilk günden bilmiyormuydun hemde ben sana aileni benim için tek kutsal şey olduğunu söylemiştim, Sen aileni silebilirmisin verdiğin kararlarda?, Şimdiden 8 sene sonra için karar verebilmem için ailemi ekarte etmem gerekir, Seni ne kadar sevdiğimi hiç mi anlamıyorsun? Keşke anlasam sana naptığımı, gerçekleri gizleyip seni kandırsaydım şimdi dünyanın en iyi insanıydım dimi?Sen haklısın benim geleceğim belli olmadığı için hiç bir şey söyleyemem ama bunların benden tiksinmen için neden olurmu? Geleceğimiz hakkında senden herhangi bir şey gizledim mi? Seni kandırdım mı? ben insanım seni seviyorum özlüyorum kaybetmek benim için çok üzücü düşünmek bile istemiyorum artık buna inan nolur napiyim seni kaybetmek istemiyorum. Unutmak istemiyorum, taşla bile beraber olsan o da bağlanır, ben insanım taş değilim robot değilim. Seni seviyorum heryer senin hatıran, hayatım olmuşsun. Seni başka biri ile görmeyi kaldıramam.
Ben de bunların üzerine;
Aynı seninki gibi ben de ailemi ekarte edemem, senin düşüncelerini anlatsam anneme, kızar bana, bu yaştan sonra ilişkin ciddi bir ilişki değilse amacın ne der, müsade etmez görüşmeme seninle. Bak işte, o yüzden ikimizinde birbiriyle çakışan engelleri var, artık ilişkinin yürümesi olanaksız. Hayatınla ilgili kararlarını etkileyecek kadar hayatın olamamıışım demekki.
dedim....
"Ben sana mantıksız bir şey söylüyorsun demedim ki, Hiç bir zaman kendimi bu kadar çaresiz hissetmemiştim senin olmamana kendimi ikna edemiyorum daha öncede denedim olmıuyor. Seni unutamam" dedi
Peki ben geleceğim belli değilse, aklında evlilik gibi bir şey yoksa neden onunla çıkmaya devam edeyimki? Var mı böyle bir saçmalık!!!!!
Tabiki hayatta hiçbir şey belli değildir, ama insanlar bunları belirlemek için planlar yaparlar.. Bir insan 13-15 yaşında değilse, 20 yaşını geçtikten sonra yaşanılan ilişkinin amacı evlilik olmalıdır, yanılıyor muyum?
Annesi resmen onu robot gibi programlamış, okulunu bitirip ailesinin yanına dönsün, İran'dan annesine hizmet edecek bir kız bulup evlendirme peşinde belli ki...
Sizce ne yapmalıyım, lütfen akıl verin
burnuma hoş kokular gelmedi
bunlar geleceğim belli değil şu anımı renklendir ey sevgili ayaklarııı
seni ömrüne sığdıramayan birinden uzak durmalısın canım
planları arasında sen yoksan senin planlarında da o olmamalı
ne yani onunki kariyerde senin ki boru mu
anlamıyorum bu şekilde düşünüp birde seviyorum diyenleri
bunlara kananlarada hiç acımam canım kusura bakma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?