Benimle evlenmek istemiyor ! Lütfen akıl verin

konu sahibi yillarini onun karar vermesini bekleyerek ve her an kararin olumsuz cikma ayrilmalari ihtimalini dusunerek diken uzerinde mi gecirsin?
Gelecekte kararinin sekillenmesini saglayacak bir degisiklik de olmayacak sonucta. Erkek arkadasinin ailesinin karari degismez.
Zaten tamam dese bile cocuk, istemeyen aileye gelin gidiyor olacak. Irana donemeyecegi icin dusman olma ihtimalleri var vb.... Her turlu yas is.

Tamam da o zaman biran önce bitirsin evet dedirtmek için süründürmeye çalışmasın.
Blöf yapar gibi davranıyor hani istediğimiz olmazsa bitirmekle tehdit ederiz ya bazen aynen öyle yapıyor gibi geldi bana kusura bakmayın.
Ayrıca 2 ayda bana hala bunun için mücadele etmek yersiz geliyor. Bi kaç ay daha geçse anlarım ama şuan değil.
Çocuk sevebilir ama tanımıyor ki , kendine uygun olup olmadığını anlamamışda olabilir.

Evet 2 ay evlilikle ilgili kara almak için erken evet ama karar almamak içinde erken. Dikkat ederseniz erkek arkadaşı 10 yılın planını yapmış ve kesinlikle konu sahibi yok. Seni tanamaya çalışıyorum zamanla karar verelim dese onu bile anlarım ama gelecek 10-11 senede konu sahibi ile ilgili kesinlikle evlilik düşüncesi yoksa bu bana saçma gelir

Kelimesi kelimesine katılıyorum.
Adamın kartları açık ya .Daha ne desin ki yani.Konu sahibi neyi beklesin yani.2 yıl sonra adam dönüp gidecek , konu sahibi yalnız kalacak işin özü bu .

Tamam da diyorum ki madem bu çocuk planını yapmış bitirsin ozaman bu saatten sonra evet dese ne olacak ki ?
Arkadaşımızın konuşmaları sevgilisini evet demeye mecbur bırakma yönünde hep.
Demek istediğimi anladınız mı ?
Yani maadem kararlı blöf yapmasın.

Mantıken yapılması gereken o belki ama işin içinde aşk olunca karşı tarafta ısrarla seviyorum deyince bir umut bekliyor konu sahibi. Bu durumda şöyle bir riski var sevgilisi kaybetmemek için evet diyebilir

Mantıken yapılması gereken o belki ama işin içinde aşk olunca karşı tarafta ısrarla seviyorum deyince bir umut bekliyor konu sahibi. Bu durumda şöyle bir riski var sevgilisi kaybetmemek için evet diyebilir

Ki sonunda kaybetmemek için evet diyecek... Mecburiyetten evet diyecek.

TariElensar'a kesinlikle katılıyorum.
Ayrıca düşünüyorum da bir insanla sadece 2 aydır görüşüyor olsam ; bana evlenme teklif etse.. Kabul etmem.
Çocuk bırakıp gitmeyecek ki kızı.. Ona karşı sevgisi ve saygısı var. Biraz daha zaman geçirsinler, birbirlerine daha da bağlansınlar , çocuğun o planları nasılda yalan olacak , nasıl da evlilik hazırlıkları yapacaklar görürsünüz.. 2. aylarında bunu demesi çok normal. Çünkü daha evliliğe hazır değiller. Şuanda kendisi için aklınca en mantıklı olanı söylüyor erkek arkadaşı. Doğru da yapıyor.. Site, evleneceğiz diyip yüzüğü taktıktan sonra terkeden, aldatan sevgili hikayeleriyle dolu.. Böyle mi yapsaydı ?? Ama konu sahibi arkadaşımız birşeylere zorladıkça o çocuğun evliliğe bakışı daha da soğuyacak. Daha da imkansız olacak. Sonra bir gün başka bir konu daha açılır.. Benimle evlenmek istemiyordu ama bugün öğrendim ki başkasıyla evlenmiş diye.. Ben diyorum ki çocuğun şuanda söylediği şeyler bugünki planları.. Bayan arkadaşımız ilişkisini saygı, sevgi içerisinde sürdürürse , çocuğa başkı yapmazsa , zaten çocuk zamanla evliliği kendiliğinden düşünecek. Günümüzde ilişkilerin işleyişi bu. Önce tanışırsın, sonra görüşürsün, zamanla birbirini tanırsın, aradaki bağ kuvvetlenir, arkasından evlilik düşünürsün.
Hı arkadaşımız çok ısrar ediyorsa, yok efendim ben illa şuanda benimle evlenmesini istiyorum diyorsa ; şuan sunulan şartlar bu.. Ya bu deveyi güdersin , ya bu diyardan gidersin.. Zorlamak hiç bir şeye yaramaz..

Başka bir ülkede, örfleri adetleri farklı şekilde yetişmiş bir kız ve beraber geçirilen iki ay. Tıp kazanmak kolay değil biliyoruz kazanana kadar nice emekler çabalar var ki o bir de yabancı bir ülkeden geliyor. Tabiki kafasında kendine göre gelecekle ilgili yoğun beklentileri ve ailesininde yaptıkları onca emek karşılğında bir takım istekleri olacaktır. Ve bunların arasında iki aydır tanıdığı bir kız ne zaman evleneceğiz diyor. Ne diyebilir ki tabiki halihazırdaki gelecek planını söyleyecek. Bence aceleci davranılmış evlilik konusu gündeme getirmekte.

Blöf demeyelim, sadece birden kestirip atmak istemedim, belki düşünür ve fikri değişir diye. Ama değişeceği yok gibi..

Dün aramızda geçen konuşmayı, konuyu biraz daha genişletmek ve anlaşılır kılmak için yazayım;

Bu işi nasıl çözebiliriz diye başladı konuşma ve buralara geldi..

SEVGİLİM: Seninle ailem arasında seçim yapmak, birinizi seçmek istemiyorum, ikinizi de istiyorum

BEN: Ortada tercih edilmesi gereken bir şey yok, ailenin yanında yaşamaman onları tercih etmeyip sildiğin anlamına gelmez ama bizim durumumuz farklı, ama İrana dönmen beni tercih etmeyip sildiğin anlamına gelir. Bu konu üzerine tartışılacak başka bir şey olduğunu sanmıyorum

SEVGİLİM: İran'a dönüp dönmemem için ne zaman kesin bir karar aldım?

BEN: Almana gerek yok, sen annenden uzak yaşayamazsın. Konuşmalarınla bunu gayet güzel anlattın bana.

SEVGİLİM: Ben yaşıyorum kaç senedir, annemin tüm umudu benim. Anneleri biliyorsun, sadece onu düşünüyorum, yoksa ben kendimi zaten buraya adapte etmişim

BEN: Kusura bakma ama çocuğunun mutluluğunu isteyen anneler onun mutlu olduğu yerde kalmasını ister

SEVGİLİM: Herşeyde kararı bana bırakarak işimi zorlaştırıyor, kendin karar ver diyor ve karışmıyor. Türkiye'de kal veya kalma derse daha kolay karar alırım.

BEN: Sen hayatını annene bağlamışsıni ben kendi başına karar verme yetisinden eksik biriyle asla beraber olmak istemem, hayatın boyunca annene mi bağlı olacaksın? Herkesin kendi hayatı var, şu an senin ailen annen baban kardeşin ama sen bir gün kendi aileni kuracaksın bunu da unutma. Çocuksun hala sen, ama tüm bu olanlar benim suçum, 20li yaşlarda biriyle çıkarsam olacağı bu. Fazlasını beklememeliydim.

SEVGİLİM: Kendi hayatımı kurucam evet ama annemi senede 1 kere görmekle değil. Annemler buraya gelse benim burada kalmam kesinleşir. 1 sene boyunca anneni göremezsen o zaman benden 100 kat daha annene bağlanırsın

BEN: Annenlerin buraya gelmesini unut, 50 senedir İranda yaşıyorlar, bu saatten sonra yaşadıkları yeri değiştirmezler. Ki zaten benim için değil de annen buraya geldi diye kalacaksan burada, o zamanda beni unut.

SEVGİLİM: Sen yokken benim burada kalmak aklıma bile gelmemişti

BEN: Geldi de ne oldu?

SEVGİLİM: Deliricem ((((

Ve konuşma bu şekilde sonlanır.

Siz de benim gördüğümü görebiliyor musunuz? Herşeyini annesine bağlamış, sanki annesi annesi değil, sevgilisi konumunda. Ve bu tarz annesine aşırı bağlı erkekler çok sorunlu oluyorlar, ileride evlilik hayatları da öyle oluyor.

Son düzenleme:
Çok ayıp ediyorsun ben sana söyleyeyim.
Annen cart curt üstüne gidersen ooo işin zor.
Kimse 2 aylık sevgiliye anneyi değişmez.
Sevgilin ne kadar sabırlı.
Annesinin yanında olmak isteyecek , annesi ne emekler verip burada okutuyor kimbilir.
Annemde kim tabi seninleyim desin istiyorsun.
Çok yanlış yapıyorsun , şu konuşmaların beni delirtti vallahi ya.

Ayrıca annesi anne değil sevgili konumunda demişssin bence sen böyle algılıyorsun , annesinden uzak kalmış bu çocuk annesinin kıymetini anlamış belli ki ana kuzusu demeye getirmişsin de kimse anneyi 2 aya değişmez.
Kendini kıyaslamaya çalıştığın kişi anne , sen direk annen olayını girmişsin.
Çok ayıp ediyorsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok haklısın, ailesini hayatının odak noktasına almış, yaşamak istediği hayat belli ve çok net görülüyor. Yıllarını onu ikna etmek için harcama, zaten ikna olsa bile sonrasında acısını senden çok fena çıkaracaktır.

Katılıyorum...Sen istedin de kaldım felan diye başına kakacaktır sürekli

Yazmış olduklarının sadece gereken yerlerini okudum. Çünkü erkek arkadaşından yeterli izlenimi aldım. Senin de onun da yanıldığı noktalar var bence. İstersen önce ondan başlayalım:
Erkek arkadaşın evlenmeyi falan düşünmüyor. Hem de hiç düşünmüyor. Seni de elinde tutmak için olayı tercih yapma noktasına kadar getirmiş. Bu bir tarz duygu sömürüsü taktiğidir. Biz kadınlar sevgilimizin arada kalmasını istemez, bunun için kendimizden tavizler veririz. Çünkü bilinçaltımızda aile vazgeçilmez bir kavramdır ve iyi bir kadın erkeğine tercih yaptırmaz...
Bak bu noktada çok açık şunu söyleyebilirim. 25 yaşındayım. 5 sene üniversite öğrenimi gördüm. Daha çevremde öğrenimini tamamlamadan evlenmek isteyen adam görmedim. Geneli bu gün de bir kadınla geçsin, hayatımda bir renk olsun diye yaşanan ilişkilerdir... Bence hiç uzatma ayrıl sevgilinden gitsin. Böyle bir adamla vakit harcama...

Gelelim senin yanlışına;
Hani sormuşsun ya ilişkinin amacı evlenmek değil midir diye. Hemen cevap vereyim evlilik için ilişki yaşanmaz. Amaç bu olmamalı. Eğer amaç bu olursa ve o amaç es kaza bir gün gerçekleşirse o zaman hayat da ilişki de biter. Çünkü amaç gerçekleşir, üzerine de tonlarca sorumluluk binmiş olur.
İlişki yaşamanın doğru amacı şu olmalı; Biriyle hayatını paylaşmak, duygularını paylaşmak, aşkı, sevgiyi, üzüntüyü, mutluluğu, huzuru, kısacası kadınlığını (cinsellikten bahsetmiyorum) paylaşmak olmalı. Eğer tüm bunları ağız tadıyla, büyük bir hazla paylaşabiliyorsanız ve bunun süre olarak belli bir devamlılığı varsa o zaman evlilik düşünülmeli. Sen daha 2 aylık sevgiline evlilik konusunu açarsan itici gelirsin. Bu kız ilişki yaşamak değil sadece evlenmek istiyor. Bunun için ben olmuşum başkası olmuş farketmez düşüncesi yerleşir karşındaki kişide ki bu en olmaması gereken şeydir... Zamana bırakmayı öğren, acele etme, doğru insan hayatına girdiğinde o seni ikna etmeye çalışacaktır zaten...

merhaba,

sevgilisi ile sorun yasayan birilerine yorum yazmamistim bu gune kadar ama bu konu bana cok yakin geldi ve yazma geregi hissettim.

benim esim de yabanci ogrenciydi ve tek hayali ulkesine donup oranin ilk sehir plancisi olmak, ailesinin yaninda olmak ve onlara boylesine guzel bi gurur yasatmakti. ilk bi iki yil evlilikten hic bir sekilde bahsetmedik cunku aramizdaki ask ne denli buyuk olursa olsun ne o bana hayatimi ona gore duzenlemem gerektigi mesajini verme yetkisine sahip hissetti kendisini ne de ben oyle hissettim.

okulu bitirdigim yil sirf onunla birlikte yasadigim sehirden ayrilmamak icin atanmak istemedim ve ozel bir okulda calismaya basladim. o da mastera basladi ulkesine donmesi gerektigi halde. sozsuz bir sekilde hayatimizi ortaklasa planlamaya basladik kisacasi.

her ne kadar ikimiz de birbirimizin cocuklugumuzdan beri bize bi sekilde empoze edilen 'evlenilecek kisi kriterleri'ne uymamamiza ragmen, evlenirsem ancak boyle biriyle evlenebilirim, ancak boyle biriyle yasayabilirim duygusunu ikimiz de tattik.... ve evlendik. esim ben hic bir soz soylememe ragmen musluman olmayan biriyle evlenmeyecegimi bildigi icin din degistirdi, ailesine beni sevdigini ve ancak bu sekilde mutlu olabilecini anlatti ve ikna etti onlari. ben de ayni sekilde ailemi ikna ettim ve su an amerikadayiz, evliyiz ve hatta ikimiz de ogrenciyiz burada..

bence bu kadar kisa bir sure icinde bu kadar ciddi bir karar almasi icin onu zorlamayin lutfen.

mesela siz devlet burslusu olarak amerikaya okumaya gelseniz ve sulalenizden bunu bu gune kadar yapabilmis tek kisi olsaniz, herkes siiznle gurur duyup doneceginiz gunu sayiyor olsa.... siz 2 ay tanidiginiz bir amerikali icin orda kalmaya karar verebilir misiniz hemen?

bence biraz empati yapmalisiniz.

ve hatta, sevgiliniz eger 'tabii ki ailemden vazgecerim senin icin, seninle yasamak icin her seyimi feda ederim' diyorsa iki ay yarim yamalak tanidigi bi bayan icin -ki soyletmeye calistiginiz sey bu- asil o zaman korkun. bilin ki kendine turk hatun ariyor yasal olarak ulkede kalmak icin..

tamam her bayan iliskiye evlenmek niyetiyle baslar ve iliski suresince buadayla evlilik hayatinda ne kadar basarili olabilecegini sinar. karsi tarafi evlenmeye deger bulmadiginda ise iliskii biter..
ama bence biraz devam edip bu degerlendirmeyi siz kendiniz de yapmalisiniz sevglinize de yapmasi icin zaman tanimalisiniz..

iki ay cok ama cok kisa bir sure.. ...

Son düzenleme:

Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim, içten yorumunuz için de.. Durumunuz bizimkiyle aynı görünüyor, sizin de orada yaşamanız hariç, ama tabi bu bir şey farkettirmez. İlişkiye biraz daha devam etme kararı aldım, bir şey değişip değişmeyeceğini görmek istiyorum, en azından içimde kalmasın istiyorum. Sonra dönüp geriye baktığımda pişman olmaktansa..
Tabi arada şöyle bir fark ta var. Sizin eşinizin annesine takıntısı yokmuş belli ki, benim erkek arkadaşım annesini sevgilisi olarak görüyor:S

Son düzenleme:

canım yazının hepsini okuyamadım ev çok kalabalık benim erkek arkadaşım da azeri ve ben ona alışmak için çok ağladım bazen hala da ağlıyorum düşüncesiz geliyorlar bana. ama şunu öğrendim ne iran ne azerbaycan ne de ona yakın diğer ülkeler evliliği pek dikkate almıyorlar ilk önce kariyer rahat yaşam ve ondan sonra belki evlilik. ben sevgilime alışana kadar ne kadar çok ağladım kaç gece krizler geçirdim anlatamam bir de beni bırakmıyor ne yaparsam yapayım bırakmıyor da... aynı sorunlar bende de var nerede yaşayacağız muhabbetleri. ama artık düşünmemeye karar verdim çünkü kendimi yıpratıyorum. yalnız şunu bil bir sürü iranlı arkadaşım var hiçbiri de ülkesine dönmeyi düşünmüyor hele Türkiye gibi bir yeri gördükten sonra o senin hayal kurmanı yanlış bişi olursa üzülmeni istemiyordur. fazla takma kendini geliştirmeye bak derim

al benden de o kadar,süper yorum.boşuna zaman kaybetme canım,yıllarına yazık.o başkalarıyla renklendirsin anlarını.bu uzun yolda onu bekleyeceksin ya sonra "hadi bye bye..."derse ki adam zaten yabancı belki ailesine,ülkesine uygun bulmuyor seni orada başka birini bulacak.bence senle sadece buradaki dakikalarını renklendiriyor.dediğin gibi senin de amacın eğlence olsa arkadaşlarınla takılırsın kafan da rahat olur.ben olsam onu terkerdim bakardım beni ne kadar seviyormuş ve benim için ne kadar fedakarlık yapabiliyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…