- 10 Ağustos 2009
- 26.251
- 18.380
- 823
- Konu Sahibi aslapesetmem
-
Benim çalıştığım yerde hem ayağı hem teri kokan biri vardı. O nasıl bir ayak kokusuydu ayakkabıdan burnumuza geliyordu düşünün. En son dayanamadım allah aşkına yaklaşma bana dedim. Kırmak istemedim ama artık kusacak seviyeye gelince mecburen uyardım. Sonra müşteri ile muhattap olduğumuz bir iş yapıyoruz neticede bi kaç müşteri de böyle üstü kapalı konuştuğunu duyunca müdür uyardı arkadaşı. Oda ilacını almıştı sorunu çözülmüştü. Bazen insan kendi kokusunu farketmiyor. Uyarmak lazım.
Bugün dediğinize benzer bir hareket yaptım aslında. Yani önce elimde rolonu sallaya sallaya lavobata gittim rolon kullanmaya gittigimi gördü. Sonra odaya geldim yarim saat oturdum oturmadım kendimi kokladım. Yani kötü kokunun benden geldiğini anlamasın diye böyle yaptım. Yarın da aynı şekilde koku hissedersem söyleyeceğim. 1 haftadır imada bulunuyorum resmen. Dün de bir arkadaşa telefonda '' canım artık yaz ayındayız sadece duş almak yetmiyor ben şu marka rolon u kullanıyorum sen de deneyebilirsin" dedim üstüne alınsin diye.zor konu. sanırım ben en son kendimi kokluyormuş gibi yapar 'ay burası bir ter kokuyor benden mi geliyor acaba?' der, sonra bakmış da benden gelmediğini anlamış gibi susardım. anlayası varsa anlar üzerine alınır, yoksa da sonrasında söylenebilir. bu da dayanılacak bir şey değil valla, ben höpürdeterek çay içene zor katlanıyorum, aman kültürdür öyle alışmıştır vb diyip sabır çekiyorum.
Alınmaz öylesi tipler direk söyle ya çekmek zorunda değilsin onu. Rollon zararlı ama çok fazla temas içinde yaşıyoruz mecburen kullanıyoruz kimse kimyasal bişeyi kullanmak istemiyorum diye kullanmak istemezse ne toplu taşıt kullanabiliriz ne başka bişey yapabiliriz.Bugün dediğinize benzer bir hareket yaptım aslında. Yani önce elimde rolonu sallaya sallaya lavobata gittim rolon kullanmaya gittigimi gördü. Sonra odaya geldim yarim saat oturdum oturmadım kendimi kokladım. Yani kötü kokunun benden geldiğini anlamasın diye böyle yaptım. Yarın da aynı şekilde koku hissedersem söyleyeceğim. 1 haftadır imada bulunuyorum resmen. Dün de bir arkadaşa telefonda '' canım artık yaz ayındayız sadece duş almak yetmiyor ben şu marka rolon u kullanıyorum sen de deneyebilirsin" dedim üstüne alınsin diye.
Öyle bir şey olsa vallaha susarım benim imtihanim da buymuş derim. Çok uzuldum o kişi için. Bu konudan rahatsız olduğum halde kimseye soyelmedim dedikodu olmasın diye. Şimdi sadece sen mi alıyorsun o kokuyu diyenler olacaktır da arkadaş oturduğu yerden hiç kalkmıyor. Dışarı da wc kullanmazmış. wc ye gitmiyor yemeğe çıkmıyor su icmiyor.Odaya gelenler kimden koku geldiğini anlamaz herhalde. Burada pis koku var der geçer. Allah kimseye dermansız dert vermesin. Ben büyük konuşmaktan çok korkarım. Allah korusun orada burada lafını etsem öyle bir hastalığa yakalanmaktan korkarım. Içim içimi yiyor sonra böyle iste
Kelimesi kelimesine böyle söyleyeceğim yarın. Inşallah yanlış anlamaz.
Evet ter kokusunun üstüne kolonya parfüm gelince daha iğrenç bir koku ortaya çıkıyor. Bunun tek çözümü sabah duşundan sonra rolon kullanmak. Ve gerekirse gün içerisinde rolon u tazelemek.Çok sükür iyilesti bahsettiğim kişi.
Kendinizi kötü hissetmeyin, terlemek insanlık hali ayıp değil fakat her gün her gün önlem almayıp çevredekileri kokuya maruz bırakmak çok ayıp. Bence açık bir dille söylemeniz gerekiyor imadan anlasaydı simdiye kadar anlardı, oda spreyi, kolonya, parfüm gibi yöntemler çözüm olsaydı keşke, hiç konusunu açmazdınız ama o yöntemlerin çözüm olabileceğini sanmiyorum.
Hah ağzımdan almışsın, bir tür deodorant kullanıyorum sabahtan temiz cilde sürüyoruz tüm gün hiç kokmuyor. İsim vermek yasak mı bilmiyorum ama özelden yazabilirim adınıAlüminyum içerikli olmayan deodorant önerin laf arasında
Şimdiki deodorantların çoğu alüminyum içermiyor. Eczacı birisi alüminyum içermeyen deodorantın sakıncalı olmadığını söylemiştiHah ağzımdan almışsın, bir tür deodorant kullanıyorum sabahtan temiz cilde sürüyoruz tüm gün hiç kokmuyor. İsim vermek yasak mı bilmiyorum ama özelden yazabilirim adını
Ben yıllardır bunu kullanıyorum çok güzel 3 gün 0 koku :)
Şimdiki deodorantların çoğu alüminyum içermiyor. Eczacı birisi alüminyum içermeyen deodorantın sakıncalı olmadığını söylemişti
Arkadaşlar merhaba,
Bu konu daha önce açıldı mı bilmiyorum ama bir çözüm bulamadığım için buraya yazıyorum. Odada 2 kişi çalışıyoruz, çalışma arkadaşım belli bir saatten sonra çok kötü ter kokuyor. Ben de kokulara çok hassas bir insanım. Kötü kokan bir yerde bütün dikkatim dağılır. Sık sık pencereyi açıyorum ama yine kar etmiyor. Sorun kişinin temiz olmamasından değil de rollon ya da deodaratnt tarzı şeyleri kullanmayı sağlıksız bulmasından kaynaklanıyor. Sabah saatlerinde almıyorum kokuyu. Öğlen saatlerinden sonra alıyorum. Ve gerçekten çok rahatsız oluyorum. Onu kırmadan bu durumdan rahatsız olduğumu söylemeli miyim, yoksa bu duruma alışmaya mı çalışmalıyım?
Deodoranti bende sağlıksız buluyorum. Aranızda böyle bir muhabbet geçtiyse karbonati onerebilirsiniz.
Her sabah duş aliyorum , karbonati ıslatıp koltuk altima vuruyorum. Zerre koku yapmıyor.
Alerjisi olanlar oluyor , koltuk alti kararanlar v.s bende yan etki olmadı yıllardır.
Sentetik kıyafetlerde koku yapabiliyor belli bir süre sonra. Pamuk tercih etmek lazım.
Herşey zararlı ona bakarsak. Yaptığımız yatakta ne bakteriler var. Giydiğimiz kıyafetlerin çoğu petrol türevi ürünlerden üretiliyor. Kokalım mı yaniDirekt tene sıkılan her şey zararlı. Koltuk altında bir süre sonra beyazlarda sarılık fark edersiniz. İşte o zararının göstergesi.
3 gün deneme durumum anca kampta olur
Başka olmasın, amin :)
Sadece karbonat kullanıyorum gün boyu işe yarıyor.
Yağ leke yapmıyor mu peki ?
Ay kendimi çok kötü hissettim 3 gün yazınca sanki geç duş alıyor musum gibi oldu neyse kendimi aciklamakla uğraşmayım:)
Bende leke yapmıyor yoğun karbonat koyuyorum
Erkek değildir. Zararlı diye deo kullanmayacağını sanmam erkeklerin. Kendini temiz ve organik sanan bir hemcinsimiz benceErkektir sanırım yaş kaç ? Dan diye söyle yahu, zaten kişisel tercihiymiş. Dan dan söyle çekinme, benim de burnum çok hassastır anlıyorum. Vatandaşa yaz aylarında inan sprey sıkmak istiyorum neyse ki coronadan kimse kimseye yanaşmıyor artık. Hemen gariban edebiyatı yapan çıkar forumda, yıkanmamış kıyafetler ter kokusunu sabitliyor.o yüzden fakirlik vs değil düpedüz pislik. eşim çok terler ama kokmaz. çünkü günaşırı duş alır sürekli kıyafetlerini değiştirir.
Herşey zararlı ona bakarsak. Yaptığımız yatakta ne bakteriler var. Giydiğimiz kıyafetlerin çoğu petrol türevi ürünlerden üretiliyor. Kokalım mı yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?