• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

beraber olmuyor annemlerin gitmesi gerekiyor bana destek lütfen

Arkadasim sonunuz iyi olmayacak. Yani bence annen o sonu hak ediyor da sen hak etmiyorsun iste. Acik acik paramiz yok desenize. Ne isterse verirseniz anneniz o evden ayrilmaz. O evde maddi acidan rahatlik gostermeyin bence annenize. Yoksa bir gun esiniz size de patlayacak, esinizle konusup ailenizle konusmaniz gerektigini soyleyin. Hatta babaniz anneniz gibi degilse babanizla once siz konusun. Esim para yetistiremiyor, annem de calissin. Sonra da bir ev tutarsiniz baba, yoksa yuvam dagilacak deyin. He o da anlamaz ise alin hepsini karsiniza esinizle beraber anlatin guzelce. Herkesin calismasi gerekiyor deyin.

açık açık konuştun mu tatlım

kızlar çok sinirlendiğim dayanamadığım zamanlar oldu .anneme dedim herşeyi 2-3 oldu dediğim bi ev bulun çıkın olmuyor dedim ama bırak gitmeyi düşüncesi bile yok annemde gitmenin gitmek istemiyor gidersem bidaha evlat diye yüzüne bakmam diyor.kız kardeşim anneme defalarca söyledi anne bi ev buldum bakalım diye duymamazlıktan geliyor gidip bakmıyor babam deseniz diken üstünde hiç rahat değil biliyorum gitmek istiyor zaten gelmek istemedi hiç mecbur kaldı ama annem gitmek istemiyor o istemeyince diğerleride gidemiyor annemin canına minnet kira yok fatura yok yol parası yok 5 kuruş masrafı yok gidermi hiç annemin huyudur zaten eğer bi yerden çıkarı varsa kavgada etse kovulsada son raddeye kadar durur ben bu huyunu bile bile niye tamam dedim yanıma aldım şimdi düşünüyorumda ne kadar hata etmişim aslında

kızlar çok sinirlendiğim dayanamadığım zamanlar oldu .anneme dedim herşeyi 2-3 oldu dediğim bi ev bulun çıkın olmuyor dedim ama bırak gitmeyi düşüncesi bile yok annemde gitmenin gitmek istemiyor gidersem bidaha evlat diye yüzüne bakmam diyor.kız kardeşim anneme defalarca söyledi anne bi ev buldum bakalım diye duymamazlıktan geliyor gidip bakmıyor babam deseniz diken üstünde hiç rahat değil biliyorum gitmek istiyor zaten gelmek istemedi hiç mecbur kaldı ama annem gitmek istemiyor o istemeyince diğerleride gidemiyor annemin canına minnet kira yok fatura yok yol parası yok 5 kuruş masrafı yok gidermi hiç annemin huyudur zaten eğer bi yerden çıkarı varsa kavgada etse kovulsada son raddeye kadar durur ben bu huyunu bile bile niye tamam dedim yanıma aldım şimdi düşünüyorumda ne kadar hata etmişim aslında

annnene nıye söyluyorsun babanıza söyleyın eşin babanla konuşsun kesın ve net sonuç istiyorsanız durumunuzun kötü oldugunu babanızla konuşun

çok fena bir durumu off üzüldüm ama eşiniz çok sabırlıymış vallahi bravo

annnene nıye söyluyorsun babanıza söyleyın eşin babanla konuşsun kesın ve net sonuç istiyorsanız durumunuzun kötü oldugunu babanızla konuşun

babamı dinlemezki annem babamı dinleyen birisi olsa zaten habersiz o kadar borç yapamaz habersiz kartını başkalarına veremez babam biliyor zaten olmuyor baba nereye kadar dayanırım bilmiyorum diye kaç kere dedim ama bişi diyemiyorki anneme lafı geçmiyor çünkü bizim evde annemin dediği olur babamın pasifliğinden değil annemin fazla dominantlığından adam istemediğini söylesede kendisi istediğini yapıyor

Evet siz babaniz ve kardeslerinizle konusun guzel guzel. Esim paranin yetmedigini ve huzursuz oldugunu soyluyor deyin. Babaniz da insallah sizi ve esinizi anlayip annenizi alir goturur. Masaya yumrugunu vurmasi gerekiyor yani. Cok enteresan ya. Annelere bak hele.

Eski konularınıza baktım.
Zaten yıllarca kayinvalideyle yaşamışsınız, neden böyle bir şeye kalkıştınız ki...
Madem kalkıştınız konuştuğunuz gibi masraflara ortak etseydiniz.
Vermeseler de isteyecektiniz, "Elektriği ödeyemedik, mutfakta bi şey kalmadı market parası lazım yetişemedik." diyerek vermelerini sağlayacaktınız.

Babanız daha ılımlıysa onunla konuşun, olmuyor artık deyin.
Başka çareniz yok, hem ev hayatınız kalmamış hem maddi açıdan daha da çökmüşsünüz.

Bu iş böyle devam etmezki.
Annenize eşinizin rahat edemediğini, sizinde elinizin kolunuzun bağlandığını söyleyin.
Boşanmayı bile konuştuk deyin.
Bırakın eşinizi kötü bilsin anneniz, yoksa birgün patlayacak eşiniz.

babamı dinlemezki annem babamı dinleyen birisi olsa zaten habersiz o kadar borç yapamaz habersiz kartını başkalarına veremez babam biliyor zaten olmuyor baba nereye kadar dayanırım bilmiyorum diye kaç kere dedim ama bişi diyemiyorki anneme lafı geçmiyor çünkü bizim evde annemin dediği olur babamın pasifliğinden değil annemin fazla dominantlığından adam istemediğini söylesede kendisi istediğini yapıyor

iyide guzelım baban cıksın kıralık ev bulsun alsn kardeşini gıtsn annen ıllakı gelıcek mecbur gıtmeye tıpış tıpış babanla konuş kıralık ev tutsun eşyalarını taşısın kız kardeşinle gıtsın annende gıder peşınden bence babanla gıt kıralık ev ara eşin haklı

kızlar yaklaşık 6 aydır kendi annem babam ve kız kardeşim bizimle kalıyor maddi nedenlerden dolayı bize dedilerki sizinde borcunuz var bizimde kirayı elektriği suyu bölüşelim bizim size sizin bize faydamız olsun borçlarımızı ödeyelim toparlayalım kabul ettik böylece geçici bi süreliğine geldiler ama 6 aydır 1 kuruş vermediler elektirik 50 geliyorsa 100 geliyo su 50 geliyorsa 100 geliyor yeme içme 100 ise 200 tutuyor artık 6 aydır hepsini ödüyoruz üstüne bide annemin 1500 liralık kart borcunu da ödedik kendi borçlarımızı ödeyemedik eşim söyleniyor bu ayda onlar ödesin kaç aydır 1 kuruş vermediler ben kedndi borçlarımı ödeyemiyorum diyor bende işten çıkmak zorunda kaldım hamile olduğumu öğrendim bebek bekliyoruz allahın izniyle ..sorunlar sadece maddi değil annem babam ve kardeşim devamlı birbirleriyle kavga ediyorlar evde gürültü bian olsun eksik olmuyor devamlı gece gündüz hırgür huzursuzluk biz alışık değiliz eşimle böyle gürültü yapmayız defalarca tembihledim odama giriyor ben kendi çamaşırlarımı yıkarım yıkama diyorum yıkıyor tamam çalışıyordum bana yardım etmek için belkide ama eşim istemiyor istemediğinizde söyledi gene devam ediyor yediğimize içtiğimize yattığımıza kalktığımıza gittiğimize geldiğimize herşeyimize karışıyor bide çok felaket dağınık birisi bende düzen hastasıyım mutfakta hiç birşeyi bulamıyorum koyduğum yerde girip 2 lokma hazırlayasım gelmiyor heryer heryerde .evin içide aynı heryerde poşetler onlar bunlar delireceğim yeminle kabul ettik diye böylemi yapması gerekiyor olmuyor birlikte gitmeleri lazım yoksa eşimle aram bozuluyor.bikaç kere ev bulun buralardan bakın dedim umruna bile getirmedi hiç aramıyor bile sevdiğimiz birisine söyledim sen diyiver die demiş ben onun yanından çıkarsam bi daha evlat diye yüzüne bakmam demiş .ne yapıcam ben kızlar :43:
canım direk çözümü şudur.eşin konuşacak hemen.anne baba kabul ettik eyvallah başımızın tacısınız ama ben artık aynı evde yaşayamıyorum.eşimle ilgilenemiyorum zaten hamile..diye diyeeee konuşacak sen konuşursan olay olur eşin konuşsun ona bişey diyemezler.yada en fazla tamam deyip giderler ama sana tavır yapamazlar..:19:

iyide guzelım baban cıksın kıralık ev bulsun alsn kardeşini gıtsn annen ıllakı gelıcek mecbur gıtmeye tıpış tıpış babanla konuş kıralık ev tutsun eşyalarını taşısın kız kardeşinle gıtsın annende gıder peşınden bence babanla gıt kıralık ev ara eşin haklı

haklısınız galiba babam bişeyler yapabilirse çok iyi olur

Bu iş böyle devam etmezki.
Annenize eşinizin rahat edemediğini, sizinde elinizin kolunuzun bağlandığını söyleyin.
Boşanmayı bile konuştuk deyin.
Bırakın eşinizi kötü bilsin anneniz, yoksa birgün patlayacak eşiniz.

eşimde annemlere bişi diyemiyor kötü olucam diye annemde benim dediklerimi umursamıyor eşim dese bikere hallolacak ama

Evet siz babaniz ve kardeslerinizle konusun guzel guzel. Esim paranin yetmedigini ve huzursuz oldugunu soyluyor deyin. Babaniz da insallah sizi ve esinizi anlayip annenizi alir goturur. Masaya yumrugunu vurmasi gerekiyor yani. Cok enteresan ya. Annelere bak hele.
evet bunu düşüneceğim artık başka çare yok

Eski konularınıza baktım.
Zaten yıllarca kayinvalideyle yaşamışsınız, neden böyle bir şeye kalkıştınız ki...
Madem kalkıştınız konuştuğunuz gibi masraflara ortak etseydiniz.
Vermeseler de isteyecektiniz, "Elektriği ödeyemedik, mutfakta bi şey kalmadı market parası lazım yetişemedik." diyerek vermelerini sağlayacaktınız.

Babanız daha ılımlıysa onunla konuşun, olmuyor artık deyin.
Başka çareniz yok, hem ev hayatınız kalmamış hem maddi açıdan daha da çökmüşsünüz.

evet 5 yıl kayınvalidemle beraber durum 2 yıldır ayrıyız onunla tam bi evliiğimizi yaşayacağız derken şimdide kendi anemler çıktı üzüldüm napayım dayanamadım zor durumdalardı birbrimize destek olalım dedim bizim kkira fatura masrafımız yarıya düşsün onlarda boşuna kira ödemesinler dedim acıdım napayım el değilki ailem sonuçta

ayy bune ya okurken icim patladi :19:
nasil bir anne bu ben anneme yalvariyorum resmen kal bizde diye esim de istedigi halde rahatsizlik veririm diye kalmaz SUBHANALLAH
evet anne baba hakki dikkat edilmeli ama burda esiniz ne derse o ön plana cikiyor... canim babaniz annenize nazaran anlayisli
burada is babaniz ve kiz kardesinize düsüyor evi bulsunlar hazirlayip dösesinler evlerine ciksinlar annenizde mecbur o durumda gidecektir
yok gitmezse ozaman esiniz anne bu ne is deyiversin, anneniz size kizsa bile konusmasa bile bir ara sonra araniz düzelir
annenizin kizmamasi icin esinizle aranizi bozmayin sonra cok pisman olursunuz...
bu ara esinizi de tebrik etmem lazim kimse dayanmaz heleki bu zamanda üstelik borclarini ödeyecek :19:

Son düzenleme:
canım direk çözümü şudur.eşin konuşacak hemen.anne baba kabul ettik eyvallah başımızın tacısınız ama ben artık aynı evde yaşayamıyorum.eşimle ilgilenemiyorum zaten hamile..diye diyeeee konuşacak sen konuşursan olay olur eşin konuşsun ona bişey diyemezler.yada en fazla tamam deyip giderler ama sana tavır yapamazlar..:19:

haklısın artık çözüm ya eşimde ada babamda benim yapacak bişeyim kalmadı dediklerim duyulmuyor annem tarafından .biraz önce gebelik bölümünde yazdım hatırlarsın lahana yapıyor diye ya biliyor halimi görüyor midem bulanıyor en ufak kokuya dayanamıyorum hasta ediyor beni kadın kalkmış lahana yapıyor inadına mı yapıyorsun sabahtan beri odamdan çıkamadım hava buz gibi tüm camlar açık koku çıksın diye bütün midem altüst oldu yeminle

Valla benim annem ayda yılda gelir bize gündüz gelir akşam eşim gelir hemen gider evine :9:
bazen akşam geç vakit gittiğinde bile eşim gelmişse ona bile bazen rahatsız olur eşim canı sıkılır rahat hareket edemez :50:
çaktırmamaya çalışsade ben anlıyorum hal ve hareketlerinden :31:
Senin eşinde iyi sabır varmış hayret ettim doğrusu kıymetini bil bu zamanda :34:

kızlar yaklaşık 6 aydır kendi annem babam ve kız kardeşim bizimle kalıyor maddi nedenlerden dolayı bize dedilerki sizinde borcunuz var bizimde kirayı elektriği suyu bölüşelim bizim size sizin bize faydamız olsun borçlarımızı ödeyelim toparlayalım kabul ettik böylece geçici bi süreliğine geldiler ama 6 aydır 1 kuruş vermediler elektirik 50 geliyorsa 100 geliyo su 50 geliyorsa 100 geliyor yeme içme 100 ise 200 tutuyor artık 6 aydır hepsini ödüyoruz üstüne bide annemin 1500 liralık kart borcunu da ödedik kendi borçlarımızı ödeyemedik eşim söyleniyor bu ayda onlar ödesin kaç aydır 1 kuruş vermediler ben kedndi borçlarımı ödeyemiyorum diyor bende işten çıkmak zorunda kaldım hamile olduğumu öğrendim bebek bekliyoruz allahın izniyle ..sorunlar sadece maddi değil annem babam ve kardeşim devamlı birbirleriyle kavga ediyorlar evde gürültü bian olsun eksik olmuyor devamlı gece gündüz hırgür huzursuzluk biz alışık değiliz eşimle böyle gürültü yapmayız defalarca tembihledim odama giriyor ben kendi çamaşırlarımı yıkarım yıkama diyorum yıkıyor tamam çalışıyordum bana yardım etmek için belkide ama eşim istemiyor istemediğinizde söyledi gene devam ediyor yediğimize içtiğimize yattığımıza kalktığımıza gittiğimize geldiğimize herşeyimize karışıyor bide çok felaket dağınık birisi bende düzen hastasıyım mutfakta hiç birşeyi bulamıyorum koyduğum yerde girip 2 lokma hazırlayasım gelmiyor heryer heryerde .evin içide aynı heryerde poşetler onlar bunlar delireceğim yeminle kabul ettik diye böylemi yapması gerekiyor olmuyor birlikte gitmeleri lazım yoksa eşimle aram bozuluyor.bikaç kere ev bulun buralardan bakın dedim umruna bile getirmedi hiç aramıyor bile sevdiğimiz birisine söyledim sen diyiver die demiş ben onun yanından çıkarsam bi daha evlat diye yüzüne bakmam demiş .ne yapıcam ben kızlar :43:

selamlar, seni en iyi anlayanlardan biri benimdir herhalde. eşim askere gitmeden önce annem ve babamı bizim eve getirdi (annem hasta, babam tek başına bakamıyor diye) sonra askere gitti. yaklaşık 11 aydır annemler benimle kalıyor.
ama aynı sıkıntılar bizde de var.
ben çalışıyorum.
babam kendi evindeki düzeni getirdi buraya.
mutfakta hiçbir şeyimi bulamıyorum,
evde eşyalarım çok zarar gördü.
daha onlarca şey..
eşim kendisine karışılmasını istemeyip tepki verdiği için babam eşimle aynı evde kalmak istemiyor.
o gelecek diye yakında evlerine dönüyorlar.
belki eşin biraz hoşnutsuzluğunu gösterebilir.
çünkü ev ev üstüne olmuyor.........

selamlar, seni en iyi anlayanlardan biri benimdir herhalde. eşim askere gitmeden önce annem ve babamı bizim eve getirdi (annem hasta, babam tek başına bakamıyor diye) sonra askere gitti. yaklaşık 11 aydır annemler benimle kalıyor.
ama aynı sıkıntılar bizde de var.
ben çalışıyorum.
babam kendi evindeki düzeni getirdi buraya.
mutfakta hiçbir şeyimi bulamıyorum,
evde eşyalarım çok zarar gördü.
daha onlarca şey..
eşim kendisine karışılmasını istemeyip tepki verdiği için babam eşimle aynı evde kalmak istemiyor.
o gelecek diye yakında evlerine dönüyorlar.
belki eşin biraz hoşnutsuzluğunu gösterebilir.
çünkü ev ev üstüne olmuyor.........

aynı durumdayız sanırım evet sanki mutfak falan benim değilmiş gibi hissediyorum girmek gelmiyor içimden benim eşyalarımın çoğunada zarar verdi attı pek çoğunu çeyizimi hiç çıkartmamıştım kiracıyım kırılır dağılır diye yemek takımlarım kahvaltı takımlarım tencereler hepsini açmış ben işteyken eskileride atmış kaldırmış hep halılarım falan mahvoluyor ben tüm kış soba yaktım açık renk halılarım var tertemiz durduler annem geldi 1 ay geçmeden simsiyah oldu hepside çamaşır makinem 8 kiloluk dolduruyor 10 kilo makinam daha yeni ama 10 yıllık gibi oldu 6 ayın için sesler çıkartıyor devamlı biyerlere birşeyler döküyor aynısını onun eşyasına yapsan kıyameti kopartır çok kızdım dedim sen yarın 2 gün sonra gidince ben ne yapacağım niye atıp zarar veriyosun benim eşyalarıma die umrunda değil eşim tepki veremiyor işte kötü olurum diye sorun orda.bende evliydim askere gittiğinde ozaman kaynanamla kaldım hep bilirim zorluğunu allah kazasız belasız kavuştursun inşallah canım hayırlı tezkereler inşallah

Son düzenleme:
Valla benim annem ayda yılda gelir bize gündüz gelir akşam eşim gelir hemen gider evine :9:
bazen akşam geç vakit gittiğinde bile eşim gelmişse ona bile bazen rahatsız olur eşim canı sıkılır rahat hareket edemez :50:
çaktırmamaya çalışsade ben anlıyorum hal ve hareketlerinden :31:
Senin eşinde iyi sabır varmış hayret ettim doğrusu kıymetini bil bu zamanda :34:

ayy ben bunlari okuyunca inanamiyorum ya :)))
esim hic rahatsiz olmaz annemden babamdan...
bizdede tam tersi rahatsiz olan ben oluyorum rahat hareket edemicem diye :9: Hamd olsun cooook uzakta oturuyorlar :32:

Back
X