• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

beraber olmuyor annemlerin gitmesi gerekiyor bana destek lütfen

aynı durumdayız sanırım evet sanki mutfak falan benim değilmiş gibi hissediyorum girmek gelmiyor içimden benim eşyalarımın çoğunada zarar verdi attı pek çoğunu çeyizimi hiç çıkartmamıştım kiracıyım kırılır dağılır diye yemek takımlarım kahvaltı takımlarım tencereler hepsini açmış ben işteyken eskileride atmış kaldırmış hep halılarım falan mahvoluyor ben tüm kış soba yaktım açık renk halılarım var tertemiz durduler annem geldi 1 ay geçmeden simsiyah oldu hepside çamaşır makinem 8 kiloluk dolduruyor 10 kilo makinam daha yeni ama 10 yıllık gibi oldu 6 ayın için sesler çıkartıyor devamlı biyerlere birşeyler döküyor aynısını onun eşyasına yapsan kıyameti kopartır çok kızdım dedim sen yarın 2 gün sonra gidince ben ne yapacağım niye atıp zarar veriyosun benim eşyalarıma die umrunda değil eşim tepki veremiyor işte kötü olurum diye sorun orda.bende evliydim askere gittiğinde ozaman kaynanamla kaldım hep bilirim zorluğunu allah kazasız belasız kavuştursun inşallah canım hayırlı tezkereler inşallah

ben de hiç yemek yapmıyorum.
babam yaptığım yemeklere burun kıvırıyor.
et yemeği istiyor ben sebze falan yapıyorum diye yemiyor.
1.5 senelik buzdolabımın kapağına o kadar yiyecek koymuş ki kapağı gevşedi.
mutfak sandalyelerimden 2 tanesinin bacağı kırıldı.
mutfaktaki jaluzilerim bozuldu.
yeni aldığım daha taksidi devam eden banyo dolabımın çekmecesi kırıldı.
beyaz salon halımın üstüne bir şeyler döküldü,
salon kanepelerimin hali harap.
benim de yeni aldığım tencerelerin 3 tanesinin altı yanmış ocakta unutulmuş.

işte daha sayarım ama uzatmak istemiyorum.
baba neden bu kadar kötü kullanıyorsun diyorum.
"tabi parası senden çıkınca kıymetli oluyormuş di mi?" diyor. :53:

sağol, sen de en kısa zamanda feraha çıkarsın inşallah...

Canım ya neler çekiyosun sen böyle :-( annen artık annelik duygusunu kaybetmiş resmen. Bir de çocuğum riskli o yüzden işten çıktım demişsin. Bak hiçbişey düşünmuyosan çocuğunu düşün. Önce babanla konuş çünkü annenin pek dinlediği yok. Baktın babandan da hayır yok eşinden yardım iste çocuğumuz için yap de. O da olmadı annene biz eşimle ayriliyoruz çocuğumla size tasinirim artık de eminim ki o zaman gözü korkacaktir. Eşin yanlarında hiç durmasın odasına çekilsin bi kacgun sen de benimle.de konusmuyo çok bunalmis ayrilmak uzereyiz felan de. O zaman senle cocugunun masrafini da almamak kabul edecektir emin ol

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

selamlar, seni en iyi anlayanlardan biri benimdir herhalde. eşim askere gitmeden önce annem ve babamı bizim eve getirdi (annem hasta, babam tek başına bakamıyor diye) sonra askere gitti. yaklaşık 11 aydır annemler benimle kalıyor.
ama aynı sıkıntılar bizde de var.
ben çalışıyorum.
babam kendi evindeki düzeni getirdi buraya.
mutfakta hiçbir şeyimi bulamıyorum,
evde eşyalarım çok zarar gördü.
daha onlarca şey..
eşim kendisine karışılmasını istemeyip tepki verdiği için babam eşimle aynı evde kalmak istemiyor.
o gelecek diye yakında evlerine dönüyorlar.
belki eşin biraz hoşnutsuzluğunu gösterebilir.
çünkü ev ev üstüne olmuyor.........

ama sanki sizin durumunuz biraz farkli canim dogru anladiysam sizinkiler hemen hemen bütün harcamari sizin üstünüze yüklemiyor dimi???
ve esiniz askerden dönene kadar sizde yani sonucta siz tek kalmayasaniz diye birde düsünsenize esiniz kendi tarafini getirmis olsaydi...
konu sahibini anliyorum cünkü annesi resmen borc yapip onlara ödetiyormus hadi gene kizina harcasa amenna ama millete harciyor ivir zivir aliyormus...
birsey yazmisiniz iscim ciz etti ne yalan söyliyeyim, evde esyalarim cok zarar gördü diye aklima hemen bu geldi bir anne baba 10 evlada bakabiliyor 10 evlat anne babaya zor bakiyor :(( bizler ufakken acaba ev esyalarina nekadar zarar veriyorduk yada evlenmeden önce hic mi evi dagitmiyorduk :50:
evet dogru ev üstüne ev olmaz ama bilmiyom birden icim garip oldu annemiz babamiz yaslandigi zaman kimler bakicak onlara aslinda hayattayken kiymetlerini bilelim hizmetlerini yapalim yok olduklarinda pismanlik fayda etmez... :50:

kızlar yaklaşık 6 aydır kendi annem babam ve kız kardeşim bizimle kalıyor maddi nedenlerden dolayı bize dedilerki sizinde borcunuz var bizimde kirayı elektriği suyu bölüşelim bizim size sizin bize faydamız olsun borçlarımızı ödeyelim toparlayalım kabul ettik böylece geçici bi süreliğine geldiler ama 6 aydır 1 kuruş vermediler elektirik 50 geliyorsa 100 geliyo su 50 geliyorsa 100 geliyor yeme içme 100 ise 200 tutuyor artık 6 aydır hepsini ödüyoruz üstüne bide annemin 1500 liralık kart borcunu da ödedik kendi borçlarımızı ödeyemedik eşim söyleniyor bu ayda onlar ödesin kaç aydır 1 kuruş vermediler ben kedndi borçlarımı ödeyemiyorum diyor bende işten çıkmak zorunda kaldım hamile olduğumu öğrendim bebek bekliyoruz allahın izniyle ..sorunlar sadece maddi değil annem babam ve kardeşim devamlı birbirleriyle kavga ediyorlar evde gürültü bian olsun eksik olmuyor devamlı gece gündüz hırgür huzursuzluk biz alışık değiliz eşimle böyle gürültü yapmayız defalarca tembihledim odama giriyor ben kendi çamaşırlarımı yıkarım yıkama diyorum yıkıyor tamam çalışıyordum bana yardım etmek için belkide ama eşim istemiyor istemediğinizde söyledi gene devam ediyor yediğimize içtiğimize yattığımıza kalktığımıza gittiğimize geldiğimize herşeyimize karışıyor bide çok felaket dağınık birisi bende düzen hastasıyım mutfakta hiç birşeyi bulamıyorum koyduğum yerde girip 2 lokma hazırlayasım gelmiyor heryer heryerde .evin içide aynı heryerde poşetler onlar bunlar delireceğim yeminle kabul ettik diye böylemi yapması gerekiyor olmuyor birlikte gitmeleri lazım yoksa eşimle aram bozuluyor.bikaç kere ev bulun buralardan bakın dedim umruna bile getirmedi hiç aramıyor bile sevdiğimiz birisine söyledim sen diyiver die demiş ben onun yanından çıkarsam bi daha evlat diye yüzüne bakmam demiş .ne yapıcam ben kızlar :43:

aılene tabıkı saygısızlık yapmak cok ayıptır onların karsısına cık onları kov dıyemeyız,emeklerı cok ustunde ama aılen senı anlamıyorsa cocugunu yuvanı da dusunmen lazım.uygun dılle durumu anlat sıkıntılarını soyle,duzelmezse de ayrılmak ıstıyorum de.sanmıyorum ben hıcbır anne evladına kıyıp da reddedemez.bır sure sonra dayanamaz sana.sımdıden dırekt cıksınlar dıye yuzlerıne soylemen de dogru degıl hatayı basta yapmıssınız.

Ruhum daraldı senin yazdıklarından :52:
Ah be canım,niye baştan kabul ettin ki.sonuçta senin annen en iyi sen tanırsın.
Tabi sizin ev kirası falan az.biz burda kira da ödemeden yaşarız dediler herhalde.
Ama çok ayıp çok,damatlarından utanmaları lazım.
Böyle yaşanmaz,kavga gürültü de ayrılsanız konuşmanız lazım.
Senin bir hatan yok sonuçta.

Durumdan kurtulmak için biraz abartmanın zararı olmaz sanırım:ssz: Alın karşınıza hepsini, eşin yanında değilken. Deyiverin böyle böyle, artık eşim yetişemiyor bunalımda, ayrılmalıyız, yoksa evliliğim bitecek. Karnımda bebeğim var, bunu kaldıramam ben deyin. E birazcık anneyse artık anlar.

bne merak ettiklerini gidereyim arkadaşım babam emekli hala çalışıyor.ödeyemedikleri için geldiler yanıma zaten .kardeşim ünversite okuyor 1.sınıf .annem o borcu bana yapmadı ki kredi kartını bi tanıdığa vermiş elde mis gibi çatır çatır yedi ödemedi taksitlendirildi ayda 570 tl taksit ödeniyor sadece o kart için ilk 3 taksiti ben ödedim tek borç o değilki birçok kredileri var daha başka kredi kartları var bu borçların bizimle alakası yok kendileri yapmışlar naptılarsa .işten çıkalı 10 gün oldum çalışıyordum 10 güne kadar bebeğim biraz riskli çıkmam lazımdi dr öyle dedi.elektrik su kömür aynı olmuyor işte maalesef 2 kişi ile 5 kişi bir olurmu hiç annem ve kardeşim hergün banyo yaparlar mutlka ben 1 torba odun 1 torba kömürle 1 hafta idare ederken 1 torba kömür 1 gün yetmedi siz düşünün artık gerisini çok müsrifler ben durumum sıkı borcum var die doğru düzgün yiyecek içecek almazken annem etsiz yemek yemiyor ev 4+1 babama sesim çıkmaz adam köpek gibi çalışıyor mesai yapıyor hem emekli hem çalışıyor mermer fabrikasında yatmadan yatmaya gibi geliyor eve ama annem felaket harcıyor para millete yediriyor önünü alamadık bi türlü

Bu ne ya, benim icim daraldi. Kac yillik evlisiniz, hic ozeliniz yok mu sizin? Nasil boyle biseyi kabul ettiniz? Ben bekar halimle aile kalabaligina gelemiyorum iki gunden fazla.
Esiniz konussun annenizle bence. Aslinda bir aile buyugu babanizla konussa daha da iyi olur. Biraz dizginleri eline almasi, annene dur demesi lazim. Onlar da resmen sizin yaninizda siginti gibi bir duruma dusmusler. Adam gece gunduz calismasina ragmen, bir kendi evi duzeni yok bu yasta.

.

ne kadar zor bir durum.
bence mutlaka konuşmalısınız.babanız,anneniz,kardeşiniz çok rahat haraketler sergiliyorlar.kendilerinin size yardımı olsa yine dayanabilirsiniz ama hiçbirşey yapmamaları birde üstüne sizin düzeninizi bozmaları doğru değil.eşin yine iyiymiş bu zamana kadar sesini çıkarmamış ama ona hak veriyorum.
herhalde annen baban eşiniz tarafından kötü bir şekilde kovulmayı bekliyorlar.insan doluyor ve yaptıkları en ufak şey bardağı taşıran son damla oluyor.eşiniz heran sert bir dille konuşacaktır ailenizle.o yüzden kırgınlık olmadan,eşin aileni evinden kovmadan konuşmalısınız.:26:

okurken bile gerildim eşin ve sen iyi dayanmışsınız yine... bu saatten sonra öyle yumuşak konuşarak çözülmez bence.

baban emekli ve üstüne çalışıyor. babanın kazandıgı para nereye gidiyor peki? hepsi kredilere mi?

babanı ve kardeşini karşına alacaksın önce, anlatacaksın böyle böyle diye... baban sabahtan akşama çalıştıgı için babandan sadece onayı alacaksın ve ardından kardeşinle yeni ev aramaya başlayacaksınız. yeni ev bulduktan sonra da konuyu annene açarsın artık. babanla kardeşin gidelim dedikten sonra sizde kalmaya devam edecek degil ya? gerekirse de agzına geleni say gönder evden :47: annene de artık para, kredi kartı falan vermeyin.

anlattıkların şaka gibi cidden var mı böyle insanlar :44:

kızlar yaklaşık 6 aydır kendi annem babam ve kız kardeşim bizimle kalıyor maddi nedenlerden dolayı bize dedilerki sizinde borcunuz var bizimde kirayı elektriği suyu bölüşelim bizim size sizin bize faydamız olsun borçlarımızı ödeyelim toparlayalım kabul ettik böylece geçici bi süreliğine geldiler ama 6 aydır 1 kuruş vermediler elektirik 50 geliyorsa 100 geliyo su 50 geliyorsa 100 geliyor yeme içme 100 ise 200 tutuyor artık 6 aydır hepsini ödüyoruz üstüne bide annemin 1500 liralık kart borcunu da ödedik kendi borçlarımızı ödeyemedik eşim söyleniyor bu ayda onlar ödesin kaç aydır 1 kuruş vermediler ben kedndi borçlarımı ödeyemiyorum diyor bende işten çıkmak zorunda kaldım hamile olduğumu öğrendim bebek bekliyoruz allahın izniyle ..sorunlar sadece maddi değil annem babam ve kardeşim devamlı birbirleriyle kavga ediyorlar evde gürültü bian olsun eksik olmuyor devamlı gece gündüz hırgür huzursuzluk biz alışık değiliz eşimle böyle gürültü yapmayız defalarca tembihledim odama giriyor ben kendi çamaşırlarımı yıkarım yıkama diyorum yıkıyor tamam çalışıyordum bana yardım etmek için belkide ama eşim istemiyor istemediğinizde söyledi gene devam ediyor yediğimize içtiğimize yattığımıza kalktığımıza gittiğimize geldiğimize herşeyimize karışıyor bide çok felaket dağınık birisi bende düzen hastasıyım mutfakta hiç birşeyi bulamıyorum koyduğum yerde girip 2 lokma hazırlayasım gelmiyor heryer heryerde .evin içide aynı heryerde poşetler onlar bunlar delireceğim yeminle kabul ettik diye böylemi yapması gerekiyor olmuyor birlikte gitmeleri lazım yoksa eşimle aram bozuluyor.bikaç kere ev bulun buralardan bakın dedim umruna bile getirmedi hiç aramıyor bile sevdiğimiz birisine söyledim sen diyiver die demiş ben onun yanından çıkarsam bi daha evlat diye yüzüne bakmam demiş .ne yapıcam ben kızlar :43:
geçen yıl anneannemle dedem, teyzeme dediler bizim ev ısınmıyor, gelelim sende kalalım yarıyarıya yakıt parası verelim diye. teyzemin de eşi çalışıyor haftasonları geliyor çocukları var. eşin gelince gideriz dediler. ama biz biliyoruz ki ne para verirler, ne h.sonu giderler ne de çocuklara huzur verirler. gürültü yapıyolar diye azarlayıp dururlar. her şeye karışırlar. teyzem de yalnız kalıyo bazen yardıma ihtiyacı oluyodu ama ona rağmen istemedi. açıkça söyledi. en başta kabul etmek hata olmuş. bi şekide evi ayırmaya bakın. muhtaç olurlar, hasta olurlar neyse. ama biraz keyfi gibi geldi bana. anne baba hakkı diyeceksiniz belki ama senin de yuvan önemli sonuçta.

kızlar çok sinirlendiğim dayanamadığım zamanlar oldu .anneme dedim herşeyi 2-3 oldu dediğim bi ev bulun çıkın olmuyor dedim ama bırak gitmeyi düşüncesi bile yok annemde gitmenin gitmek istemiyor gidersem bidaha evlat diye yüzüne bakmam diyor.kız kardeşim anneme defalarca söyledi anne bi ev buldum bakalım diye duymamazlıktan geliyor gidip bakmıyor babam deseniz diken üstünde hiç rahat değil biliyorum gitmek istiyor zaten gelmek istemedi hiç mecbur kaldı ama annem gitmek istemiyor o istemeyince diğerleride gidemiyor annemin canına minnet kira yok fatura yok yol parası yok 5 kuruş masrafı yok gidermi hiç annemin huyudur zaten eğer bi yerden çıkarı varsa kavgada etse kovulsada son raddeye kadar durur ben bu huyunu bile bile niye tamam dedim yanıma aldım şimdi düşünüyorumda ne kadar hata etmişim aslında

O zaman sana evlat diye yüzüne bakmasin, sanki af edersin çok annelik yapiyorda. Artik tavirini koyman gerekiyor yoksa sana söyleyim, esin artik hakli olarak bosanma davasini açar. Herkezi topla ve artik açik açik konus. 1 ay kadar zaman verdigini ve o aydan sonra artik herkesin o evden çikacagini söylersin. O ay içerisindede annene hiç para vermiyeceksin. Eve et felan almayacaksin,.. kisacasi annene rahat vermiyeceksin. Zaten artik senden para sökemedigini görürse kendisi tipis tipis gider o evden zaten. Yemin ederim baze insanlar anneligi hak etmiyor resmen. :47:

Back
X