- 5 Mart 2017
- 1.786
- 1.988
- 133
Boyle seyleri neden stok yapmiyosunuz eve/Hadi cocuk kapiyi acacakti ya sizden baska bir zamanda acsa biriyle denk gelseydi nasil guvendiniz

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Boyle seyleri neden stok yapmiyosunuz eve/Hadi cocuk kapiyi acacakti ya sizden baska bir zamanda acsa biriyle denk gelseydi nasil guvendiniz
Evet komşu gidip anahtarı alabilirsiniz ben burada beklerim dedi nezih bir kadındı yanında çocuğu da vardı güven verdi ben de o yüzden anahtar almaya gittim yoksa gidemezdim. Ama keşke kadının beklemesini kabul etmek yerine eşime telefon edebilir miyim diye sorsaydım.Refleksle bir karar vermişsiniz. Yanlış bir karar olmuş. O sürede herşey olabilirdi. Allah korumuş. Ben bu ufak derslerin, büyük hataların yaşanmaması için ön uyarı olduğuna inanıyorum. Olması gerekmiş demek artık üzülmeyin.Giderken kapıda bir komşuyu bıraktınız mı onu merak ettim. Kapıyı sonradan açıp evden çıkabilirdi kızınız... ( Siz eşinizin yanındayken ya da marketteyken)
Heyecan yapmışsınız ondan. Allah korumuş.Evet komşu gidip anahtarı alabilirsiniz ben burada beklerim dedi nezih bir kadındı yanında çocuğu da vardı güven verdi ben de o yüzden anahtar almaya gittim yoksa gidemezdim. Ama keşke kadının beklemesini kabul etmek yerine eşime telefon edebilir miyim diye sorsaydım.![]()
Ya zaten ben çok evhamlı bir yapıdaydım. Gece bile kalkıp en az 3 defa kontrol ediyorum nefes alıyor mu diye. Her konuda fazla paranoyağım ya şöyle olursa ya böyle olursa diye.Hiç geçmiş gitmiş denilecek durum değil ama kendinize öyle yüklemişsiniz ki bir şey demeye de gerek yok artık.
Aynı evde bile 2 dakika sesi çıkmazsa bakın, kontrol edin.
Bin türlü ihtimal var, birisi yaşanabilirdi.
2,5 yaşındaki bebek uyanıkken uyumak da cesaret ister, bunu da yapmayın.
Abartmayın. Boşluğunuza gelmiş. Her insan yaşıyor. Hepimizin yan kişiliği mi varYa zaten ben çok evhamlı bir yapıdaydım. Gece bile kalkıp en az 3 defa kontrol ediyorum nefes alıyor mu diye. Her konuda fazla paranoyağım ya şöyle olursa ya böyle olursa diye.Gündüz gerekirse işimi gücümü bırakıp ilgileniyorum ya da yanımda kalmasını sağlıyorum ben iş yaparken. Masaların ve herhangi sivri köşeleri pamukla saran biriyim ben olur da çarpar diye. çekmece açıp üstüne basar da üst çekmeceden kesici sivri bıçak vs alır diye alt çekmeceyi hep bantlarım mesela pis görüntüsü umrumda değil ya da her seferinde açtıktan sonra bantlamak da zoruma gitmiyor. Bu benim yapacağım iş değil cidden değil sanki leyla gibiydim dün ben ben değildim kendimi tanıyamıyorum. Çift kişilikli miyim neyim şimdi aklımda bir sürü soru kaldı bunu ciddi ciddi düşünüyorum. Acaba çok sorumsuz salak bir yan kişiliğim var da o mu açığa çıktı dün. Cidden ben bu zamana kadar asla tek bırakmadım daha önce. Eşim birşey olmaz uyuyor zaten demesine rağmen bırakmadım. Bu ilk ve son.
![]()
Bir de çok yorgundum normalde akşam yemekten sonra uyumam. Zaten uyuma amaçlı uzanmamıştım. Resmen içmiş gibi sızdım. Ha eşim evde olmasa ilgilenmese uzanmazdım o da ayrı.Hiç geçmiş gitmiş denilecek durum değil ama kendinize öyle yüklemişsiniz ki bir şey demeye de gerek yok artık.
Aynı evde bile 2 dakika sesi çıkmazsa bakın, kontrol edin.
Bin türlü ihtimal var, birisi yaşanabilirdi.
2,5 yaşındaki bebek uyanıkken uyumak da cesaret ister, bunu da yapmayın.
Bir kere eşim bana çift kişilikli olabileceğimi söylemişti. Dalga gećtiğini düşünmüştüm ama şu an ciddiye alıyorum.Abartmayın. Boşluğunuza gelmiş. Her insan yaşıyor. Hepimizin yan kişiliği mi var![]()
Evet çocuk aklı ne olur ne olmaz önlem alın saniyelik bazı şeyler. bizimkiler büyüdü sayılır şükür, geçti gitti o günlerYine de siz de çok güvenmeyin bence evet benim başıma da kötü birşey gelmedi ama gelebilirdi ben bırakmazdım normalde ama o an ne yapacağımı şaşırdım süt isteyince kıyamadım böyle bir hata yaptım. Benim hatamı yapmayın.![]()
Basiretiniz bağlanmış sizin dün akşam.İçimi rahatlama hakkı görmüyorum kendimde rahatlamayı haketmeyecek bir ihmal yaptım. Kızım kapıya asıldı ya gücü yetmedi ya da kapı tutukluk falan yaptı. Ben şunu anladım ne kadar akıllı olursa olsun, ne kadar tanırsak tanıyalım rahat davranıp bu kadar güvenmemek gerek her ihtimali göz önünde bulundurmak gerek. Bir daha da akşamları uyumayacağım mantıklı düşünememin tek sebebi uyku mahmurluğu. Kızımla gidip anahtarı alabilirdik.
![]()
Haklısınız ama ben basiret bağlanmasına falan inanmam insan kararlarından sadece kendisi sorumludur bana göre. Büyük bir hata işte tek temennim kızıma bir zarar gelmemiş olması.Basiretiniz bağlanmış sizin dün akşam.
Şaşkınlıkla okudum konunuzu.
Nasıl bir cesarettir sizinki anlayamadım.
Ne kadar akıllı olursa olsun o yavrucak,
henüz 2,5 yaşında.
Bebek sayılır ve güvenilmesi mümkün değil.
Erken çocukluk döneminde çocuklar yetişkinlere bağımlıdır,
kızınız size güvenecek siz ona değil.
Bakış açınızı gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Geçen hafta play gruptaki 2016 Kasım doğumlu bir öğrencimiz, yemekhane çıkışı, karışıklıkta tek başına merdivenlerden çıkıp sınıfına gitmiş.
Öğretmenini çok ciddi bir şekilde uyardım.
Çocuk yetiştirirken,
bakım verirken,
anaokulunda;
her zaman 1.önceliğimiz can güvenliği olmalı, beslenme,süt içme, çocuğu mutlu etme değil.
Komşu kapıda beklediği için o konuda endişe etmedim o an ama şimdi düşünüyorum da ne kadar kadın güven vermiş olursa olsun henüz tanışmadığım bir insan. Sallamayıp evine çıkabilirdi ben yokken. Ya da daha kötüsü olabilirdi benim gitmemi fırsat bilip başka şeyler yapabilirdi. Mesela ben o kadının yerinde olsam anahtarı alın ben beklerim demek yerine telefonu verirdim eşinizi arayın derdim. Neyse işte... Bunları düşünemedim tamamen akıl dışı davrandım cehaletin dibine vurdum.Bazen gerçekten normalde yapmayacagimiz şeyleri yapabiliyoruz. Sizinkisi de boyle olmus, kendinize bu kadar yuklenmeyin, şükür ki bir sey olmamis. Bu arada benim de 3 yasinda kizim var, evde yanliz birakmis olsaydim bana kapiyi acamamasindan ziyade benim pesimden kapiyi acip disari cikmasindan endise ederdim.
burda okadar konu acılıyor hepsıne de yazdım buna da yazayım
akrabamın 2 bucuk yasındakı cocugu bu ıhmal yuzunden öldü
annane bakıyordu cocuk nasılsa uyuyor dıye evının hemen altındakı bakkala gıtmıs daha bakkala gıremeden gumburtu oluyor donup arkasına bır bakıyor torunu!!!
orda can verdı ustunden 15 yıla yakın zaman gectı kızı hala annesıyle konusmuyor senın sorumsuzlugun ıhmalın yuzunden cocugum öldu dıye
yangın cıkar hırsız gırer duser kafatasını catlatır olmayacak seyler mı bunlar ???
cocukla nıye cıkmıyorsunuz dısarı onca stresı yasamaya canı tehlıkeye atmaya deger mı hayır sızde kaza gecırebılırsınız dusup bı tarafınızı kırabılırsınız bayılabılırsınız ozaman cocuga nasıl ulasılacak ?