Berbat hissediyorum bana ne oluyor. 😭

Geçmişi değiştiremiyoruz ne yazık ki..Keşkeler, pişmanlıklar içimize oturuyor sonra ve elimizden bir şey gelmiyor. Ama hiç bir şey kaybetmediniz şükür. Çocuğunuz yanınızda, eşiniz de size destek olmuş. İleride çok daha kötü şeyler yaşanmaması adına böyle bir ders almanız gerekiyordu belki de. Bunun ne gibi çıkarımlarının olup olacağını ancak siz hayatınızda deneyimledikçe göreceksiniz. Böyle bir şey yaşadıktan sonra da zaten en ufak benzerinin bile tekrarını yapmama adına daha titizlik gösterecek çevrenizdeki insanları uyaracaksınız..İyi bir şeye sebep olmuş bile olabilir, böyle bakmak lazım..Çünkü diğer türlüsünün size de çocuğunuza da bi faydası yok. Bununla geçmiş olsun :KK200:

Anlatmaya utanıyorum. Akşam kızımla ilgili akıllara zarar bir sorumsuzluk yaptım. Nasıl yapabildim bilmiyorum anlam veremiyorum ne düşünüyordum ki o an hiçbir fikrim yok asla benlik olmayan bir hata yaptım ve içim içimi yiyor çok suçlu hissediyorum. 😭 Eğer yazıp içimi dökmezsem rahatlayamam uyuyamam bugün.

Akşam yemekten sonra uyuklamışım biraz salonda kızımla ilgilenirken. Uykumun arasında eşim alt sokakta oturan arkadaşımıza gitmesi gerektiğini söyledi işle ilgiliymiş. Telefonu da alıyorum dedi. Kendisinin telefonu kırıldı dışarı çıkarken çok lazımsa benimkini alıp gidiyor. Tamam git dedim gitti.
O çıktıktan 10 dk sonra kalktım kızım süt istedi baktım bitmiş. Market evin hemen karşısında alıp geleyim dedim kapanmadan. Gece de süt içmeden uyumaz çünkü.

Ama baktım ki eşim anahtarı da almış ve yedek anahtar yok yeni taşındık bu eve daha yaptıramadık bana anahtar. Napsam diye düşündüm. En son yapacağım şeyi yaptım. Kızım yazın ortalarından beri sorunsuz dış kapıyı açabiliyordu. Hatta zil çaldığında hep kızım koşar kapıya ille kendisi açar. Açamadığı hiç olmamıştı. Tehlikeli olabilecek odaların kapısını kilitleyip kızıma "bebeğim aşağıya birşey düşmüş onu alıp geleceğim, zile bastığım zaman kapıyı aç tamam mı?" dedim. Markete gideceğim desem peşimden gelmek ister çünkü. "Hıhı" dedi bunu bir oyun gibi algıladı. Biraz da eşimin çok yakında olmasına güvendim. Sütü aldım apartmana girdim zile bastım bebeğim ben geldim hadi aç kapıyı dedim. Geldi hemen ama kapıyı açamadı yaptığım hatanın büyüklüğünü o an anladım dehşete düştüm. 😭
Kızımı telaşlandırmamak için "tamam kızım ben açacağım kapıyı hadi sen odana git kule yap bana legolarla" dedim "hıhı" dedi yine. Ben de 5 dk hemen eşimden anahtarı alıp geldim kızım sorunsuz bir şekilde legolarıyla oynuyordu. Bu sırada da apartmanda henüz tanışmadığım bir komşu olaylara tanık oldu "yani iyi cesaret sizdeki" dedi. Gerçekten hayatımın en büyük aptallığı bu olmalı. 😭 Ya çok kötü hissediyorum. Belki de anne olması gereken son insanım ben. Off ağlamaktan helak oldum... Herkes zaman zaman hata yapar mı? Sizce kendimi affetmeli miyim? Eşim kendisini suçlu görüyor. Anahtarı bırakmayı unutan benim diyor ama hayır, ne olursa olsun bu yaptığım kabul edilemez.
😭😭
7 yasindaki oglumu bile birakamiyorum yapmayin bir daha 2 bucuk yas çoook kk kucuk bir yas esinizi arasaydiniz kapinin arasina bir sey birakip kiziniz la inseydiniz ayy çok yanlis çok kendinize çok yuklenmeyin kimse mukemmel Anne degil

Olayı bu kadar abartıp kendinize yüklenmeyin, sonuç itibariyle kötü olarak anacağınız hiçbir şey olmamış.

çok müşkülş anlarda kar zarar hesabı yapmak lazım.
market ıvır zıvırı , evde yalnız kaldığında olabilecek olası kazalardan tehliklerden daha iyidir bana göre.
birdaha böyle müşkül durumda kalırsanız kötünün iyisini seçin.

Anlatmaya utanıyorum. Akşam kızımla ilgili akıllara zarar bir sorumsuzluk yaptım. Nasıl yapabildim bilmiyorum anlam veremiyorum ne düşünüyordum ki o an hiçbir fikrim yok asla benlik olmayan bir hata yaptım ve içim içimi yiyor çok suçlu hissediyorum. 😭 Eğer yazıp içimi dökmezsem rahatlayamam uyuyamam bugün.

Akşam yemekten sonra uyuklamışım biraz salonda kızımla ilgilenirken. Uykumun arasında eşim alt sokakta oturan arkadaşımıza gitmesi gerektiğini söyledi işle ilgiliymiş. Telefonu da alıyorum dedi. Kendisinin telefonu kırıldı dışarı çıkarken çok lazımsa benimkini alıp gidiyor. Tamam git dedim gitti.
O çıktıktan 10 dk sonra kalktım kızım süt istedi baktım bitmiş. Market evin hemen karşısında alıp geleyim dedim kapanmadan. Gece de süt içmeden uyumaz çünkü.

Ama baktım ki eşim anahtarı da almış ve yedek anahtar yok yeni taşındık bu eve daha yaptıramadık bana anahtar. Napsam diye düşündüm. En son yapacağım şeyi yaptım. Kızım yazın ortalarından beri sorunsuz dış kapıyı açabiliyordu. Hatta zil çaldığında hep kızım koşar kapıya ille kendisi açar. Açamadığı hiç olmamıştı. Tehlikeli olabilecek odaların kapısını kilitleyip kızıma "bebeğim aşağıya birşey düşmüş onu alıp geleceğim, zile bastığım zaman kapıyı aç tamam mı?" dedim. Markete gideceğim desem peşimden gelmek ister çünkü. "Hıhı" dedi bunu bir oyun gibi algıladı. Biraz da eşimin çok yakında olmasına güvendim. Sütü aldım apartmana girdim zile bastım bebeğim ben geldim hadi aç kapıyı dedim. Geldi hemen ama kapıyı açamadı yaptığım hatanın büyüklüğünü o an anladım dehşete düştüm. 😭
Kızımı telaşlandırmamak için "tamam kızım ben açacağım kapıyı hadi sen odana git kule yap bana legolarla" dedim "hıhı" dedi yine. Ben de 5 dk hemen eşimden anahtarı alıp geldim kızım sorunsuz bir şekilde legolarıyla oynuyordu. Bu sırada da apartmanda henüz tanışmadığım bir komşu olaylara tanık oldu "yani iyi cesaret sizdeki" dedi. Gerçekten hayatımın en büyük aptallığı bu olmalı. 😭 Ya çok kötü hissediyorum. Belki de anne olması gereken son insanım ben. Off ağlamaktan helak oldum... Herkes zaman zaman hata yapar mı? Sizce kendimi affetmeli miyim? Eşim kendisini suçlu görüyor. Anahtarı bırakmayı unutan benim diyor ama hayır, ne olursa olsun bu yaptığım kabul edilemez.
😭😭
burda okadar konu acılıyor hepsıne de yazdım buna da yazayım
akrabamın 2 bucuk yasındakı cocugu bu ıhmal yuzunden öldü
annane bakıyordu cocuk nasılsa uyuyor dıye evının hemen altındakı bakkala gıtmıs daha bakkala gıremeden gumburtu oluyor donup arkasına bır bakıyor torunu!!!
orda can verdı ustunden 15 yıla yakın zaman gectı kızı hala annesıyle konusmuyor senın sorumsuzlugun ıhmalın yuzunden cocugum öldu dıye

yangın cıkar hırsız gırer duser kafatasını catlatır olmayacak seyler mı bunlar ???

cocukla nıye cıkmıyorsunuz dısarı onca stresı yasamaya canı tehlıkeye atmaya deger mı hayır sızde kaza gecırebılırsınız dusup bı tarafınızı kırabılırsınız bayılabılırsınız ozaman cocuga nasıl ulasılacak ?

Gercekten iyi cesaret...
Bir de komşuluk bu günler için ya... Güvendiğiniz bir komşunuz olsaydı ya süt isterdiniz, ya kapıyı tutmasını ya kızınızın yanında beklemesini vs...

Çocuğa bir mont bir ayakkabı giydirip birlikte gidebilirsiniz.
Odaların arkasındaki bütün anahtarları toplamıştım, yatak odasınınkini almayı unutmuşum ve kızım 3 ay önce falan odaya girip kendini kilitlemiş, sonra açamadı onda bile panik oldum sonra güç bela anahtarı çıkarıp kapı altından bana attı da öyle açabildim. Ama o 20 dakika ömrümden ömür götürdü.
Bir daha yapmazsınız zaten o korkuyla.

geçen kv evde bırakıyor konusuna da yazmıştım

anahtarınız varken de çocuğu yalnız bırakmayın

kapı takılır açılmaz ya da bakın çocuk kapıyı açabiliyormuş ya siz değil de kötü niyetli biri gelse

bir de uyanıkmış zaten markete kucağınıza alıp götürebilirmişsiniz

evin kapısı açık kalsa ne olur ki

en kıymetliniz çocuğunuz, tüm evde çalınacak çocuktan kıymetli ne var

hayır bırde sut bıttıyse bıtmıstır cocuk bırsey bıttıgı zaman beklemesı gerektıgını bılmelı 2 bucuk yas bunu anlayabılecek bır yas
bıtmıs sabah olunca bırlıkte alırız dıyebılmenız ve cocugun bunu anlayabılmesı lazım 6 aylık bebe degıl kı sut zorunlulugu olsun zaten ?

sabaha karsı 4 de sut dese napcaktınız kapı kapı mandıra mı arayacaktınız ?

cocuk tuturuyor mama dıye kendını yerlere atıyor dıye markete goturulmez mı hıc 2 bucuk yasında cocuk mama dıye tutturmamalı zaten dedıgım gıbı bebek degıl kı konusuyor yuruyor laftan anlıyor , tam aksıne her ortama gırebılmelısınız bırseyı tutturdugu zaman o konuda tepkı vermez hayır dedıkden sonra bu tutumu korursanız tutturmaktan vazgecer bır kere hayır dedıgınızde onun hayır oldugunu bılır hepımızın cocugu var.

Herkes denilmesi gerekeni demiş, sizde farkındasınız hatanizin. Geçmiş olsun.

Bunun dışında market olayını çözmek zorundasınız. Her daim uzak tutamazSiniz.

Iceriklerini incelediginiz bir kaç ürün belirleyin. Her gittiğinizde onlardan bir tane alınabileceğini anlatın.

Zaman içerisinde anlayacaktır. Çocuklar her şeyi öğreniyor.

O aldığınız sütlerden süt değil zaten. Birkaç en az sağlıksız gıdalar arada alınabilir.

Hiç geçmiş gitmiş denilecek durum değil ama kendinize öyle yüklemişsiniz ki bir şey demeye de gerek yok artık.
Aynı evde bile 2 dakika sesi çıkmazsa bakın, kontrol edin.
Bin türlü ihtimal var, birisi yaşanabilirdi.
2,5 yaşındaki bebek uyanıkken uyumak da cesaret ister, bunu da yapmayın.

Annemde beni küçükken eve uyutup bırakıp üsk kata güne gitmiş.Geldiğinde ben yataktan düşmüşüm kapıya doğru sürünüyormuşum.Hala anlatır.Kızınızı alıp gitseydiniz keşke

Olay uzucuymus ama bence kapı açmayı hiç ogretmesemiydiniz acaba? Yani anne değilim akıl vermek gibi olmasın ama ya kaşla göz arası kapıyı açarsa? Hırsız vs yada kendisi dışarı çıkabilir . Bilemiyorum.. Sizin olayiniz yaşandı bitti ders almışsınız zaten. İnsanın bazen boşluğuna geliyor yapmayacağı şeyi yapıyor.
kapı kolu 2,5 yaşındaki bir çocuğun uzanacağı mesafede, ve koşup asıldığında açabiliyorlar bunu anneler özel olarak öğretmiyor, üstteki kilitleri çevridiğinizde açamaması tedbir oluyor

Linç yemek için mi konu açtınız
Linç yemek umrumda değil hakediyorum zaten ben de kendime sövüyorum. Napsaydım bu hatamdan bahsetmeyip mükemmel anne rolü mü kesseydim. :( Konuyu açtım ki benim bu hatamı başkaları da yapmasın.

Kendini üzme. İyi bir annesin bence. Hepimiz hatalar yapıyoruz. Bir dahaki sefere daha dikkatli olursun.

Eşinizden o an anahtarı alabildiyseniz süt almaya gittiğinizde de uğrayıp alabilirdiniz madem 5 dklık mesafe. Ayrıca gece yatarken içecekmiş sütü eşiniz gelene kadar bekleyebilirdi zaten hemen geleceğim demiş eşiniz. 2.5 yaşında çok küçük yani ve bence kapıyı açmayı öğrenmese iyi olurdu ki nasıl açabiliyor boyu yetiyor mu? neyse artık size zaten ders olmuştur olan olmuş

Olay uzucuymus ama bence kapı açmayı hiç ogretmesemiydiniz acaba? Yani anne değilim akıl vermek gibi olmasın ama ya kaşla göz arası kapıyı açarsa? Hırsız vs yada kendisi dışarı çıkabilir . Bilemiyorum.. Sizin olayiniz yaşandı bitti ders almışsınız zaten. İnsanın bazen boşluğuna geliyor yapmayacağı şeyi yapıyor.

Maalesef kuzenim eşinin arkadaşının başına geldi böyle bir olay babaanneye bırakmışlar babaanne de yemek yedirmiş tabağını mutfağa bırakmaya gitmiş o arada kaşla göz arası kapıyı açıp çıkmış müstakilş evmiş zaten koşmuş kamyom geçiyormuş ve çarpmış kaybetmişler maalesef yani ya öğretilmeyecek öğrendiyse de göz önünden ayrılmayacak herşey bir anlık

Back
X