Beyime yaranamıyorum:(

miskizim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2015
196
186
103
39
Merhaba.
4 yaşında bir yavrumuz var.Krese devam ediyor.Ben esim ve cocukumuz saat 8 de evden cikiyoruz.Esim ise arabayla gidiyor.Benim mesaim 3 bucukta bitiyor.Hergun 20 dk yuruyerek kizimi aliyorum.Taksiyle eve donuyoruz.(kucuk oldugu icin servise vermek istemiyorum ev yakin aslinda aracla 5 dk) Saat 4 de evde oluyoruz.Yemegini hazirlayip yediriyorum sonra evin daginikligini topluyorum aksam icin yemek yapiyorum saat 6 oluyor.Sonra da kızimla oynuyoruz ki aralarda benim isler hep bolunuyor zaten.Sogan kavururken ocagin altini kisip bebek kiyafeti giydiriyorum camasir katlarken tuvelet molasi veriyoruz gibi.İlgim hep kizimin ustunde aslinda.Boyle is yapmak daha yorucu.
Saat 7 bucukta esim geliyor ymk yiyoruz.8 de ben mutfagi toplamak icin gidiyorum.8 bucuga kadar islerimi bitiriyorum.8 bucukta kizimi odaya alip sohbet ikna falan derken 9 bucukta uyutmus oluyorum.
Cok uzun yazdim ama 5 gunum hep bu sekilde ayni rutinle geciyor.Ozetle esim kizimizi hafta icin yalnizca yarim saat 45 dk goruyor.
Cumartesi esım yine calisiyor.Pazar hep birlikte evde veya gezmelerdeyiz.
Butun bu surec icinde evin temizligi camasirlar yemek alisveris pazar kizimizin banyosu yemegi doktoru hep bende.
Artik hem cok yoruluyorum hem de cok bunaliyorum.
Esim ben esip gurleyince bi kacgun yardim ediyor ya da soyledin de yapmadim mi diyor.Ne var ben uyuturum ben yikarim kizimi diyor ama netice olarak yapmiyor.
Yapmamasini gectim bir de ne yapiyorsun ki bukadar buyutecek ben eve 7 bucukta geliyorum bir de is mi yapicam diyor.
Sanki ben 7 bucuga kadar keyfime bakiyorum dinleniyorum gibi yorumluyor ve yoruldugumu sikildigimi anlamiyor ya da isine gelmiyor bilmiyorum
Size soracagim ise şu.Kizimin oz bakimi haric evle ilgili hic bisey yapmayi dusunmuyorum temizlik yemek onun camasirlari alisveris vs.
Bundan biraz utaniyorum ama yapicak baska birsey bulamiyorum kendimi kullaniliyor gibi hissediyorum cunku.
Bir de sizce bu yontem ise yarar mi beni anlar mi.Cunku oncelikle anlasilmak istiyorum.
Evet hem 8 saat derse giriyosun hem evi hem cocugu idare ediyorsun tesekkurler tebrikler desin istiyorum eşim.Cunku baska turlu saglikli bi evlilik yurutemiyorum.
Eksik ya da anlasilmayan kisim var ise sorulara cvplarla tamamlarim:)

Öncelikle adınıza üzüldüm. Bende aynı saatlerde çalışıyorum ve eve dönünce dinlenmeden hiç bişey yapamıyorum. Bence harika yürütüyorsunuz durumu. İnşallah eşiniz de anlar. Kirli bi evden rahatsız olur mu peki? Bence çözüm yolunuz da mantıklı yapmadığınız da rahatsız olup anlayabilecek biri mi yani?

Eşiniz 4 yaşındaki kızınızı çok rahat uyutabilir, evet size göre geç geliyor olabilir ama bu herşeyi sizin yapıp onun yan gelip yatacağı anlamına gelmiyor. Konuşarak çözemiyorsanız deneyin umarım eşiniz anlar da azıcık merhametli davranır size. Ayrıca çalışıyorsunuz zaten haftada bir temizlik için yardımcı alın.

Merhaba.
4 yaşında bir yavrumuz var.Krese devam ediyor.Ben esim ve cocukumuz saat 8 de evden cikiyoruz.Esim ise arabayla gidiyor.Benim mesaim 3 bucukta bitiyor.Hergun 20 dk yuruyerek kizimi aliyorum.Taksiyle eve donuyoruz.(kucuk oldugu icin servise vermek istemiyorum ev yakin aslinda aracla 5 dk) Saat 4 de evde oluyoruz.Yemegini hazirlayip yediriyorum sonra evin daginikligini topluyorum aksam icin yemek yapiyorum saat 6 oluyor.Sonra da kızimla oynuyoruz ki aralarda benim isler hep bolunuyor zaten.Sogan kavururken ocagin altini kisip bebek kiyafeti giydiriyorum camasir katlarken tuvelet molasi veriyoruz gibi.İlgim hep kizimin ustunde aslinda.Boyle is yapmak daha yorucu.
Saat 7 bucukta esim geliyor ymk yiyoruz.8 de ben mutfagi toplamak icin gidiyorum.8 bucuga kadar islerimi bitiriyorum.8 bucukta kizimi odaya alip sohbet ikna falan derken 9 bucukta uyutmus oluyorum.
Cok uzun yazdim ama 5 gunum hep bu sekilde ayni rutinle geciyor.Ozetle esim kizimizi hafta icin yalnizca yarim saat 45 dk goruyor.
Butun bu surec icinde evin temizligi camasirlar yemek alisveris pazar kizimizin banyosu yemegi doktoru hep bende.
Esim ben esip gurleyince bi kacgun yardim ediyor ya da soyledin de yapmadim mi diyor.Ne var ben uyuturum ben yikarim kizimi diyor ama netice olarak yapmiyor.
Yapmamasini gectim bir de ne yapiyorsun ki bukadar buyutecek ben eve 7 bucukta geliyorum bir de is mi yapicam diyor.
Sanki ben 7 bucuga kadar keyfime bakiyorum dinleniyorum gibi yorumluyor ve yoruldugumu sikildigimi anlamiyor ya da isine gelmiyor bilmiyorum
Size soracagim ise şu.Kizimin oz bakimi haric evle ilgili hic bisey yapmayi dusunmuyorum temizlik yemek onun camasirlari alisveris vs.
Bundan biraz utaniyorum ama yapicak baska birsey bulamiyorum kendimi kullaniliyor gibi hissediyorum cunku.
Bir de sizce bu yontem ise yarar mi beni anlar mi.Cunku oncelikle anlasilmak istiyorum.
Evet hem 8 saat derse giriyosun hem evi hem cocugu idare ediyorsun tesekkurler tebrikler desin istiyorum eşim.Cunku baska turlu saglikli bi evlilik yurutemiyorum.
Canınızın kıymetini bilin çünkü sizden başka kimse bilmez. Yaptıkça daha fazlasını beklerler. Hic yapmamaktansa en azından temizliğe güvenilir bir yardımci alın. Sizi cok iyi anliyorum. Anladigim kadariyla esinizle ayni meslekte degilsiniz ve sizi anlayamaz. Haftanin uc gunu okuldayim haftalik temizlige yardimci geliyor. Ek dersimi yardimciya veriyorum. Esim yogun yardimci olamiyor ve acikca soyledim o verdigimiz parayi sorun edemez. CANINIZIN KIYMETİNİ BİLİN.

esinizin temposu cidden agirmis,
ama yine de kendini bu kadar cekmesi dogru degil,
ozellikle cocugu ile gorusmuyor gibi bir sey.

cocugu onun yatirmasi veya bir gun siz bir gun o seklinde yapmasi iyi olur.
Yine haftaici gec geliyorsa pazar yemek isi tamamen onda olabilir,
aksam yapilacak islerin sorunlulugu onda olabilir, camasir katlamagibi, utu gibi.

Of aynı dertler bende de mevcut ben bir çözüm yolu bulamadım :( üstüne ben bir de 6 da kızımla geliyorum kreşten 7de de eşim geliyor 7ye kadar ben yemek yapıyorum. Ve kızım sadece benimle uyuyor. Bazen çok bunaldığımı hissediyorum konuyu takipteyim.

Bir de eşin gelmeden yemek dışınıda birşey yapma kızının Zaman'ından çalma

Çamaşırı kız uyuduktan sonra al gel birlikte katlayın

Eşin ile de empati yap

Senden 3,5 saat önce gelen birisi olunca onun çok Zaman'ı olduğunu düşünüyor insan

Sen işleri de yapınca bunu olağan buluyor

İşleri azalt kızına Zaman ayır

B
Merhaba.
Cidden yorulduğunuzu eşinize yansıtmalısınız. Çocuğunuz ikinizin çocuğu ve sorumluluk paylaşılmalı. Sizin ile yaşıt oğlum var. Çalışmıyorum ev hanımıyım ama ben temizlik yaparken eşim oğlumu dışarı çıkartıp gezdiriyor. Veya ben bunaldığımda o götürüp uyutuyor veya yıkıyor.

haftada 1-2 gun temızlıge yardımcı
kızınızı esınız uyutacak
bu sekılde rahatlarsınız hemde cocukla baba daha fazla vakıt gecırmıs olur

Eve yardimci bi kac kez aldim ev iki katli ve en az 150 tl ye geliyorlar hafta bir alsam 600 tl yapiyor 15 te bir alsam 300 bunu verecegime kendim yaparim para yanimiza kar kalir diye dusunuyorum hep.Su an maddi durumumuz iyi ancak cocuklugum ve evliligimin ilk yillari sıkıntılıydi.4 5 saatte yapabilecegim bi is icin okdr para vermek gozume geliyor acikcasi.Belki de yanlis yapiyorum ama ben o paralari cok zor kazaniyorum:) esim de.
Aksamlari sen uyut demeyi bikac kez denedim ama yanaşmiyor bile.Sanki cocugum bana zulmüş gibi davranip kendimi kotu hissetiriyor ama bu aksam denicem sansimi.

Eve yardimci bi kac kez aldim ev iki katli ve en az 150 tl ye geliyorlar hafta bir alsam 600 tl yapiyor 15 te bir alsam 300 bunu verecegime kendim yaparim para yanimiza kar kalir diye dusunuyorum hep.Su an maddi durumumuz iyi ancak cocuklugum ve evliligimin ilk yillari sıkıntılıydi.4 5 saatte yapabilecegim bi is icin okdr para vermek gozume geliyor acikcasi.Belki de yanlis yapiyorum ama ben o paralari cok zor kazaniyorum:) esim de.
Aksamlari sen uyut demeyi bikac kez denedim ama yanaşmiyor bile.Sanki cocugum bana zulmüş gibi davranip kendimi kotu hissetiriyor ama bu aksam denicem sansimi.

sız yapmayı tercıh edıyorsanız yorulacagınızı bıle bıle
ozaman bunalıyorum yapmak ıstemıyorum demenız celıskılı oluyor :)
ben olsam kızımla ve esımle daha saglıklı vakıt gecırmeyı tercıh ederım aylık 500 tl yere gırsın derım
kar zarara baktıgınızda 500 tl gıderken daha fazla huzursuzluk yasıyorsunuz

evde esya azaltımına gıdın fazlalıkları atın satın verın
haftada 10 gunde bır temızlık yapın evı dagıtmasanız yeter zaten aldıgınızı yerınıze koyarsanız ev dagılmazsa ev ısınde bırsey yok tozlu topraklı bır yerde kalmıyorsanız haftada 2 yer supurup 1 kere yer sılsenız de olur calısan bırısınız evde bıle degılsınız nıye kırlensın

bazı seylerın kararını sız vereceksınız ya bu duzen aynen gıdecek ya da aylık 500 tl yardım ıcın gıder ayırıp ısın buyuk cogunlugunu ustunuzden atacaksınız sız bılırsınız

esinizin temposu cidden agirmis,
ama yine de kendini bu kadar cekmesi dogru degil,
ozellikle cocugu ile gorusmuyor gibi bir sey.

cocugu onun yatirmasi veya bir gun siz bir gun o seklinde yapmasi iyi olur.
Yine haftaici gec geliyorsa pazar yemek isi tamamen onda olabilir,
aksam yapilacak islerin sorunlulugu onda olabilir, camasir katlamagibi, utu gibi.
Dun kizimi uyuttuktan sonra mutfagi toplamak hic aklina gelmedi de mi dedim.Ki kendisi o surede bilgisayarda oyun oynadi her aksam yaptigi gibi.Ben bi de 7 bucukta gelip bulasik mi toplicam diye soylenirken tencere kapaklari dolap kapaklari carpiliyordu ki ben uyudum:) yapar ama burnumdan da getirir yani

Yemeklerı 2-3 günlük yapabilirsiniz.
Ayda 1 alın yardımcı?En azından buyuk temizliğe.
9-18.00 calısıp aynı isleri yapan bi cok kadın var,siz yine sanslısınız.
Onlar nasıl yapıyor derseniz.Esle is bölumu yapıyorlar.
Verın eline camasırı katlasın,kızı uyutsun.
Belli bir yasa gelmiş insan bunları yapabilecek kapasitesi vardır herhalde.

Dun kizimi uyuttuktan sonra mutfagi toplamak hic aklina gelmedi de mi dedim.Ki kendisi o surede bilgisayarda oyun oynadi her aksam yaptigi gibi.Ben bi de 7 bucukta gelip bulasik mi toplicam diye soylenirken tencere kapaklari dolap kapaklari carpiliyordu ki ben uyudum:) yapar ama burnumdan da getirir yani

simdi bir alismislik var,
o yuzden direnc gostermesi normal,

siz bence konusarak bi plan yapmaya calisin,
D damdan in onerileri gayet guzel.

ya da oda paylasabilirsiniz, ne bileyim evin temizligi sizde olsun da banyonun ve klozetlerin temizligi onda olsun gibi, o da kendine uyan zamanda yapsin.

Acikcasi erken geldiginiz icin yemek isinin sizde olmasi bana normal geldi,
ama siz de bunu kolaylastirabilirsiniz,
bazi gunler disaridan alin mesela,
ev yemegi yapan yerler de var,
veya ben doner alirim, evde bir pilav yaparim, hop guzel ve kolay bir menu olmus olur,
ya da borek alirim, o gun sade cay yaparim.
Haftanin bir gununu boyle gecirseniz, size de iyi gelir.

cocuk uyutma isini sirayla yapmayi konusun, cocugun buna ihtiyaci oldugunu soyleyin.

para boşa gitmiyor

siz dinlenecek zaman satın alıyorsunuz

çocuğunuza ayıracak zamanınız kalıyor

iki katlı evin temizliği ile tek başınıza uğraşmak zordur yapmayın bunu zira yaşınız ilerlediğinde bugünlerinizin boşa gittiğini hissedersiniz

çocuğu uyutmaya gelince bu zor olduğu için değil eşiniz onunla zaman geçiremediği için o uyutmalı
siz zaten 4 ten 7,5 a kadar onunla baş başa zaman geçiriyorsunuz

eşinizin de baş başa zamanı olmalı

bunu eşinize görev paylaşımı gibi değil de çocuğun gelişimi için anlatın

oğlumu yıllardır eşim uyutur

sizinkinin yaşında sohbet edilir kitap okunur ve uyutulur ki baba gayet de başarır

para boşa gitmiyor

siz dinlenecek zaman satın alıyorsunuz

çocuğunuza ayıracak zamanınız kalıyor

iki katlı evin temizliği ile tek başınıza uğraşmak zordur yapmayın bunu zira yaşınız ilerlediğinde bugünlerinizin boşa gittiğini hissedersiniz

çocuğu uyutmaya gelince bu zor olduğu için değil eşiniz onunla zaman geçiremediği için o uyutmalı
siz zaten 4 ten 7,5 a kadar onunla baş başa zaman geçiriyorsunuz

eşinizin de baş başa zamanı olmalı

bunu eşinize görev paylaşımı gibi değil de çocuğun gelişimi için anlatın

oğlumu yıllardır eşim uyutur

sizinkinin yaşında sohbet edilir kitap okunur ve uyutulur ki baba gayet de başarır
Uzucu olan da bu zaten kizini cok sever ama demiyor ki zaten yarim saat gordum yavrumu gideyim ben uyutayim.Cocuk uyutmak cok guzel bisey 15 20 dk sohbet etmek kokusunu icine cekmek hayallerini dinlemek uyumadan once sersemlemis halini gormek.Bunun yerine bilgisayarda oyun oynamayi tercih etmesi beni uzuyor.

Msjlari okudukca farkettigim su ki ben aslinda bunlarin hepsini yaparim ama dusunulmek istiyorum Kizini da beni de dusunsun istiyorum.Ben yapiyorum ama yaptigim gorulmuyor.Yapmasam desem utaniyorum ya da bana batiyor.İki de kedimiz var evde bi de onlarin bakimlari tuvalet temizligi de bende:) Allah bana yardim etsin.
Benim yaptiklarimi yapan kadin azdir ama ben taktir gormuyorum.Kizim ilgi gormuyor.
Ne yapiyorsun ki oluyor.Yapmicam hic bisey dicem kendime guvenmiyorum kurtluyum cunku:) ama denicem evi biseyler gotursun yemek ne yiyosa yesin camasirlarini kendi yikasin bakalim hayirlisi.

Back
X