Beynim durdu artık

heramora

Be different
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2016
3.636
4.583
133
Beymim durdu, karıncalanıyor sanki. O kadar boğuldum ve bunaldım ki. Sorun üzerine sorun ekliyorum hayatıma.

Eşimle tartıştık. Ve bebeğimiz dışında konuşmamaya karar verdik. Normalde işteyken seni seviyorum nasılsın şöyle misin böyle misin diye mesaj atan adam İki gündür sadece oğlum nasıl dye msj atıyor.

Sebep yine ailesi. Zaten ufak bi atışmamız vardı görümce yüzünden. Görümce bana oğlumda kullanmam için kendi çocuklarının mama sandalyesini ve bikaç malzeme daha vermişti, istemediğim halde verdi kadın. Bende onları yolladım geri. Neden yollamışım da insanlar iyilik yapıyomuş da. Yenisini alırım ihtiyacı olana versin dedim. Bi de çocukları ikide bi yok bu bizimdi yok buna ben binmiştim deyip durdu, bu durumdan hoşlanmadm ihtiyacım da olmadığı için yolladım. İlk tartışmamız bundan çıktı.

Üstüne kaynımın bizim arabayı yine istemesi ( 6 saatliğine) ve eşimin vermesi eklendi. 21 günlk bebeğim var. Her an her şey olabilir diye düşünüp vermemeliydi. Hata üzerine hata yapıyor.

Bir de şu var kv kp sürekli diğer torunlarına(görümcemin oğlu) oğlum biz en çok seni seviyorz sen başkasın bilmem ne deyip duruyorlar benim yanımda ve bebeğim dünyadayken doğmuşken yani. Güya bebeğimi kıskanıyormuş çocuk da üzülmesin diye diyorlarmış(çocuk 5 yaşında). Bu konu yüzünden de biraz atıştık.

En son ben dedim ki yabancı gibi git gel eve oğlan dışında da konuşmayalım. Kabul etti. Ama ben acı çekiyorum o koca kafalıyı sevdiğim için.

Bu işin sonu ne olur kızlar? Ben sonumuzu iyi görmüyorum. Açıkçası yapamıyorum artık. Saçmalıyorm farkındayım benden bıktınız onun da farkındayım ama inanın sizden başka rahatça anlatabildiğim tek bi insan yok

Son düzenleme:
Oglum nasil diye mesaj atan babayi ben olsam aynen su sekilde cevaplarim: oglunuzun mesaj atabilmesine ve telefon kullanabilmesine x yil var. Lutfen o sureyi bekleyip tekrar deneyiniz
Ve bu herifi aksam olunca eve de almam
Aaaa disarda mi kaldin canim sen, e tabii oglun kapi acamiyor daha

Iyide konu sahibi istemiş canım oğlumuz dışında konuşmayalim diye.
Size gelince konu sahibi.
Sorunları oturup konuşup çözmeye çalışın,karşılıklı dökün içinizde ne varsa. Aynı evde iki yabancı gibi evlilik azap olur.

Lohusalık nedeniyle Biraz alınganlık yapmışsın sanki. Eşinin de biraz daha anlayışlı olması lazım, lohusalık döneminde.
Benim bebeğim de 18 günlük, Bizimkilerde diğer çocuklarıma sizi daha çok seviyoruz diyorlar, kıskanmasınlar diye. Ama belki onlarda benim çocuklarım diye bana hiç batmadı bu.
Bence (tecrübeli lohusa olduğum için) hiç bu işlere karışmayıp bebeğine bak sadece, çünkü lohusalık döneminde insan daha bi alıngan oluyor, kendini üzme , Bebek de hisseder huzursuz olur, biraz görmemeye duymamaya çalış etrafı

Olsun, kim isterse istesin,oglum nasil diye soran yasam formu sen nasilsin canim dese bibisi mi dusecek

Aslında tartışma sebepleri çok gereksiz.
Mama sandalyesini geri göndermek yerine görünmeyen bir yere kaldırıp ya da ihtiyacı olan birine verebilirdin sorarsa da senin çocuklar görüp üzülüyordu ya bu bizimdi diye o yüzden böyle yaptım yenisini alırım sağol diyip geçerdin.
Kv kp ise yok say, aslında böyle şeyleri kafana takıp kendi evindeki huzurun bozuluyor.

bence biraz sorunu kendinizde arayın suan yeni doğum yapmıssınız duygu karmaşası yasayabilirsiniz.görümcenizin size gönderdiklerini geri göndermeniz ayıp olmus çünkü cocuklar eşyalarını tam kullanmadan cabucak büyüyorlar. eşiniz arabayı kardeşine vermiş sizin kardeşiniz isteseydi vermezmiydiniz bide böyle düşünün. Eşinize gelince siz ne kadar kapris yapsanızda sacmalasanızda bu dönemde sizi alttan almak zorunda diye düşünüyorum

Siz de okadar çok sorun yaratmışsınız ki kocanıza başka yol bırakmamışsınız. nedense aklıma lohusa depresyonu geldi
Bende durumu olduğu halde eltime yolladım tüm bebe gereçlerini hala takılırız beleşe çocuk büyütüyorsunuz diye güler geçeriz çok normal çok mantıklı birşey, evde kullanılacak bişeyler varken yenisini almamak
5 yaşındaki çocuk da ergen falan değil daha Bebek ya ona falan takıyorsanız bişey diyemiyorum
Büyüttüğümüz sorunlar bana göre çok basit kapris desem olay kavgaya dönmüş bence dünyayı kendinize dar etmeyin

eltimin kızı var kocaman kız benimkisi daha küçük k.validem onun yanında benim kızımı seveceği zaman bazen kıskanmaması için sen bizim ilk göz ağrımızsın sen başkasın der bunu hiç a onlar benim çocuğumu daha az seviyor diye düşünmedim.

Mama sandalyesini göndermen hoş olmamış,aranızda başka birşey geçtiyse bilemem tabi..

Bu arada istemedigin ve buna ragmen sana gelen esyalari geri gondermen gayet yerinde bir davranis. İhtiyaci olana versinler. Cope atmandan iyi bence. Ben de densiz kaynanamin bana gonderdigi yorganlari vsyi geri vermistim

Sinir olma sebeplerini okurkeniçimden, olabilir yani ne var bunda demekten alıkoyamadım kendimi.
Mama sandalyesi için; olabilir iyilik etmiş, cocuklar buna ben bindim diyosa da çocuktur yani der, Şimdide kardeşiniz binicek dersin gülersin .
Evet benim de yeğenim 5 yaşında ve 3 aylık diğer kuzenini kıskanıyor, onu yatıştırmak için, ve hatta çocuga zarar vermesin diye biz seni seviyoruz diyolar ne var bunda.
Eşinden özür dilemelisin.

Oğlumuz dışında konuşmayalım diyen sensin.Eve yabancı gibi gel git oğlumuz dışında konuşmayalım diyen yine sensin.Lütfen ikili ilişkilerine evladını karıştırma.Ya ayrıl ya birleş.AYrılırsan da zaten oğlunuz için görüşeceksiniz o da belirli periyodlarda.Ama eve gel fakat yabancı gibi oğlan için.Ara fakat oğlan için çok saçma.

Kavga sebeplerine gelince,görümcen snuçta kötü bir şey yapmamış.Çocuğunun kullanmadığı eşyalarını yeğenine göndermiş.Zaten bebeklerin kulanabilirliği ne kadar ki bir eşyayı.Kullanmak istemiyorsan da bir ihtiyacı olana verirsin.Geri iade etmen çok ayıp olmuş.Bunun gururunu neden yapıyorsun ki,Herkes herkese çocuk eşyası gönderebilir.Çocukların bu bizimdi demesinde ne kötülük var.Çocuk o.Derler.

6 saatliğine arabayı istemesi de çok büyük sorun gelmiyor bana.Kardeşler arasında böyle bir şey olabilir.

Kayınvalide kayınpeder,çocuklar kıskanmasın diye böyle bir yol izlemiştirler kendi kapasitelerince.Doğru değil ama akılları o şekilde çalışıyor.Değil 5 yaş 15 yaşında çocukta kıskanır.Kaldı kisen de kıskanmışsın öyle demesini.

Ortada çok büyük aşılmayacak eve yabancı gibi gel denecek bir sorun göremiyorum.Kapımı kaparım herkes dışarda kalır.Evin içindekiler beni ilgilendirir.O onu dedi bu bunu dedi gerek yok bunlara.

biraz alınganlık yapmıssınız bence sakin olun herseyi ustunuze alınmayın alttan alın araba lazım olsa tum ticari taksiler sizin kv kp de gercekten kıskanmasın diye öyle söz söylemişlerdir

Mama sandalyesi falan gibi şeyler çok eskiyen şeyler değil sizi düşünüp vermişler.Kullanmak istemiyorsanız geri göndermek yerine ihtiyacı olan birine verebilirdiniz.
6 saatlik araba kullanımı da çok büyük bi sorun değil 6 gün değil sonuçta.Acil bi durum olsa taksi diye bi opsiyon var.
Büyük çocuklara genelde söylenen bi şeydir bu hep kıskanmasınlar diye.Belki yanlış ama bunda da art niyet olduğunu sanmıyorum.
Sorunlarınızı biraz abarttığınızı düşünüyorum ben.Üstüne bi de eşinize konuşmayalım falan demişsiniz.Cidden çok gereksiz ve aşırı tepkiler.Onun oglum nasıl diye mesaj atması bile sizle iletişim kurmaya çalıştığını gösterir aslında.
Daha fazla büyütmeyin ve en güzel günlerinizde kendinize eziyet etmeyin bence.

Sanırım lohusalıktan yeni bir düzene ayak uydurmaya çalıştığınız için fazlasıyla hassassınız . Söylediğiniz konular beyin uyuşturucu şekilde büyük şeyler değil . Görümcenizin olayında çocuk bu nolacak herşeyi söyler . Ablamdan bi çorap almıştım yeğenim her gördüğünde bu annemin çorabı der 3 yaşında üstelik. çocuk yani . 6 saatliğine araba almışsa nolmuş Allah sağlık versin kötü bi durumda ambulans taksi vs bulunur . Siz vermek istemediğiniz için bahane üretiyorsunuz . Seni daha çok seviyoruz konusunda da abartmışsınız 10 yaşındaki çocuğun bile yeni doğan kardeşini kıskandığını gördüm . Biraz daha ılımlı yaklaşın sakin olmaya çalışın. Eşiniz gün içinde bile ne güzel size mesajlar atıyormuş bunları yapmadığı için buraya konu açan çok kadın gördüm . Yapmayın Allah aşkına hayatı kendi kendinize zindan ediyorsunuz . Gerginliğiniz bebeğinize de yansır. Bari onun için yapmayın . . .

Abartmışsınız bence haksızsınız kocanızla konuşup meseleyi uzatmayın. 5 yaşındaki çocuk yani kıskanabilir çok normal. verilen şeyleri geri göndermenizde çok ayıp olmuş. verilirken biz yenisini alacaz deyip almasaydınız.

+1

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…