:( :( bi akıl lütfen ikna edemiyorum :( :( :(

tecrubesiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
263
1
26
Diyarbakır
:43: selam KK hatunları ..moralim çok bozuk kızlar... eşimle aramda soğuk rüzgarlar esiyor şu günlerde...evlendim ve de başka bir şehirde yaşamaya başladım.. şu geçtiğimiz mayıs ayında memleketime gittim 1 ay kaldım... eşimle bir ay kalcam diye anlaşmıştık gidiş ve dönüş biletlerimi zaten kendisi aldı çok şükür bi sorun olmadan memlekette çok güzel bir ay geçirdim... bu arada evde bir tane nişanlı kızkardeşim var.. düğün tarihi belli diğildi ben eşimin yanına geldikten kısa bir süre sonra tarih belli oldu 25 ağustos yani bu ayın sonu... geldiğimden beri hiç bu konuyu konuşmamıştık... geçen gün eşimle çok keyifli bi sohbet yapıyoduk laf arasında.... ' canım aklıma gelmişken sorayım biliyosun düğün yaklaştı.. düğün hediyesi olarak ne yapacağız' diye sordum... eşim yüzüme baktı hediye mi düğüne mi gitcende ! dedi :53: ay bi şok oldum anlatamam yaa.... nasıl gözlerim doldu... nasıl dedim düğüne gitmiycek miyiz yada gitmicem mi... yok diyor ... daha yakın gitmişim geçen gün gitmişimde... çok kalmışım ...düğüne gitmek farz mıymış... ya o kadar üzüldüm ki kelimeler yetmez... bir tane kardeşim var benim ve ne demek düğününe gitmiycem onu gelinlik içinde göremycem ..... :43::14::14:gerçekten boğazıma yumruklar oturdu sanki.... şok geçirdim... şaka yapmıyor çok ciddiydi... ben kendime hakim olamadım üzülerek ağlamaya başladım ve küçük bi tartışmayla konu kapandı... bir gün sonra yine sordum gerçekten gitmiycem mi hayır dedi... güzellikle konuştum hayır diyor... şaka yollu konuştum hayır diyor... afedersiniz ama cilveyle yatakta konuştum hayır diyor en sonunda patladım bağıra çağıra konuştum... senin kardeşinin düğününe gittik de benimkine niye göndermiyosun diye saydırdım işte... sonuç küsüz tek kelime konuşmuyoruz 4 gündür... işe giderken bile ben gidiyorum demiyor... aklıma geldikçe içim yanıyor... zaten bu memlekette kimsem yok kendimi çok yalnız hissediyorum.... işin şu tarafı var ki düğünün bu ay sonu yapılacağını bilseydim gider miydim hiç...az daha sabrederdim düğüne yakın gider düğünüde yapar gelirdim... ne yapacağımı bilmiyorum yakın bi yer diğil yol 14 saatlik yol... ya paradan mı kısıyorsun diyorum cevap yok düğün hediyesi mi korkun cevap yok... verdiği tek cevap yok gitmiyceksin diyor... :14:düğünden sonra hediyeyide alırız baraber gideriz fırsat bulunca diyor... çok mutsuzum ya ... ne yapacağımı bilmiyorum ... eşimi nasıl ikna ediyim napmam lazım... iknanın yolları nelerdir.... kızlar ya benim biraz gözüm karadır...aptal cesareti gibi bişi... herşeyi yapabilirim yani ... kapıyı çarpıp gitmek gibi... bu raddeye kadar gelmesinden korkuyorum :53:offff ya... allah aşkına bana bi akıl verin ... mantıklı düşünemiyorum... :53:

Canım eşin haksız, iki günlüğüne de olsa birlikte gitmeniz gerek. Onun anne babasıyla konuş, duruma anlat onlara istersen, gitmezse ne kadar ayıp olacağını söylesinler.

Ama sende eşinden ayrı 1 ay çok fazla kalmışın. Sorun yapmamış ama sen gittikten sonra belliki 1 ay çok pişman olmuş gönderdiğine. Ben yanlış buluyorum, eğer aileden birinin önemli bir hastalığı yoksa gidilip eşten ayrı 1 ay tatil yapılmasını. Tabiki baba evi rahat, yemek kaygısı yok, temizlik kaygısı yok, eş dost akraba çevrede vakit güzel hızlı geçiyordur ama sen artık evlisin. Bu ortamı bırakıp eşinle başbaşa yaşamayı tercih etmişin.

Düğüne eminim gideceksiniz, sıkıntı etme. Ama bundan sonra da bu kadar uzun süre eşinsiz gitme bence. Senede 2 kez git 1 er hafta git. Yoksa araya soğukluk giriyor kardeş düğünü konusunda bile yüz göz olunuyor demekki

Aaa bi yasima daha girdim ne demek gondermiyorum ama belki maddiyat acisindan gidemeyiz diyordur esin ama sende cok uzun kalmissin be canim senin esin gitse 1 ay kalsa hosuna gider mi benim gitmez sahsen.ama sirf 1 ay kaldin diye gondermiyorsa cok sacma :/

1 ay tek başına biraz fazla olmuş. Başta sorun yapmamış ama siz yokken süreye takılmış ki şimdi gitmeniz gereken zaman da hayır diyor. Bence bu çok özel bir gün ve çok ciddi bir sebep yoksa bir ömür boyu unutamayacağınız bir haksızlık yapıyor size.
Telafisi yok çünkü.
Siz güzellikle konuşup ikna etmeye devam edin bence yumuşayacaktır. En kötü 2-3 günlük gider dönersiniz.

Bu arada bu erkeklerin de yok annene gidemezsin , yok şunu yapamazsın diye baskı kurmalarından nefret ediyorum.
Sanki karşılarındaki hayat arkadaşları değil emir kulları.

Sizin eşinizi kastetmiyorum ,bence eşiniz 1 ayın acısını çıkarmaya çalışıyor. Tatlı dilden vazgeçmeyin.

katılıyorum arkadaşlara 1 ay gerçekten fazla olmuş...düğüne 20 gün var... biraz onunla ilgilenin,vakit geçirin...bir kaç gün üstüne gitmeyin bence...biraz sakinleşsin...alttan almaya çalışın,üzüldüğünüzü görsün ama...düğüne yakın güzel güzel konuşarak,2 -3 günlük gidiş için ikna etmeye çalışın

O bi kere hayır dediğin de siz susup köşenize çekilcektiniz..
Sessizliğe gömülecektiniz..

Eşinizde sizdeki bu tavrı , sessizliği farkedicekti ..

Ve sonunda tamam diyecekti..

Yanlış olan tek şey ; ısrarcı olmanız..
İnat yapar hayır der..

Bana kalırsa düğün günü geldiğinde gideceksiniz..

:43: selam KK hatunları ..moralim çok bozuk kızlar... eşimle aramda soğuk rüzgarlar esiyor şu günlerde...evlendim ve de başka bir şehirde yaşamaya başladım.. şu geçtiğimiz mayıs ayında memleketime gittim 1 ay kaldım... eşimle bir ay kalcam diye anlaşmıştık gidiş ve dönüş biletlerimi zaten kendisi aldı çok şükür bi sorun olmadan memlekette çok güzel bir ay geçirdim... bu arada evde bir tane nişanlı kızkardeşim var.. düğün tarihi belli diğildi ben eşimin yanına geldikten kısa bir süre sonra tarih belli oldu 25 ağustos yani bu ayın sonu... geldiğimden beri hiç bu konuyu konuşmamıştık... geçen gün eşimle çok keyifli bi sohbet yapıyoduk laf arasında.... ' canım aklıma gelmişken sorayım biliyosun düğün yaklaştı.. düğün hediyesi olarak ne yapacağız' diye sordum... eşim yüzüme baktı hediye mi düğüne mi gitcende ! dedi :53: ay bi şok oldum anlatamam yaa.... nasıl gözlerim doldu... nasıl dedim düğüne gitmiycek miyiz yada gitmicem mi... yok diyor ... daha yakın gitmişim geçen gün gitmişimde... çok kalmışım ...düğüne gitmek farz mıymış... ya o kadar üzüldüm ki kelimeler yetmez... bir tane kardeşim var benim ve ne demek düğününe gitmiycem onu gelinlik içinde göremycem ..... :43::14::14:gerçekten boğazıma yumruklar oturdu sanki.... şok geçirdim... şaka yapmıyor çok ciddiydi... ben kendime hakim olamadım üzülerek ağlamaya başladım ve küçük bi tartışmayla konu kapandı... bir gün sonra yine sordum gerçekten gitmiycem mi hayır dedi... güzellikle konuştum hayır diyor... şaka yollu konuştum hayır diyor... afedersiniz ama cilveyle yatakta konuştum hayır diyor en sonunda patladım bağıra çağıra konuştum... senin kardeşinin düğününe gittik de benimkine niye göndermiyosun diye saydırdım işte... sonuç küsüz tek kelime konuşmuyoruz 4 gündür... işe giderken bile ben gidiyorum demiyor... aklıma geldikçe içim yanıyor... zaten bu memlekette kimsem yok kendimi çok yalnız hissediyorum.... işin şu tarafı var ki düğünün bu ay sonu yapılacağını bilseydim gider miydim hiç...az daha sabrederdim düğüne yakın gider düğünüde yapar gelirdim... ne yapacağımı bilmiyorum yakın bi yer diğil yol 14 saatlik yol... ya paradan mı kısıyorsun diyorum cevap yok düğün hediyesi mi korkun cevap yok... verdiği tek cevap yok gitmiyceksin diyor... :14:düğünden sonra hediyeyide alırız baraber gideriz fırsat bulunca diyor... çok mutsuzum ya ... ne yapacağımı bilmiyorum ... eşimi nasıl ikna ediyim napmam lazım... iknanın yolları nelerdir.... kızlar ya benim biraz gözüm karadır...aptal cesareti gibi bişi... herşeyi yapabilirim yani ... kapıyı çarpıp gitmek gibi... bu raddeye kadar gelmesinden korkuyorum :53:offff ya... allah aşkına bana bi akıl verin ... mantıklı düşünemiyorum... :53:

eşinize kardeşimin düğününe gideyim mi diye sorarsanız daha çok hayır cevabı alırsınız
kime ne kardeşimin düğününe gitmemden
sizler gerçekten türkiyede mi yaşıyorsunuz
gerçekten böyle erkekler insanlar? var mı

Bence kardeşinizin düğünü izin alıncak bir durum değil
O ne soylerse soylesin gidiyorum demeniz gereken bir durum

Kuzen değil arkadas değil kardes bu
İzin almak ne demek

ben sandım ki konuyu okumadan önce arada küslük falan var ama bu durumda eşinizin size bu tepkiyi vermesi gerçekten çok yanlış. kendisi gidemese bile sizin mutlaka gitmeniz lazım.

ayrıca gerçekten, kardeşin düğünü için izin almak ne demek :ssz:

kaç saat olursa olsun güdülmeyecek yol değil.paradan ve hediyeden kaçsa düğünden sonra niye gideriz desin.madem gidecek niye düğün zamanı gitmiyor sana gıcıklık yapıyor bence.kendi kardeşi evlense gitmeyecekmi.

ne olursa olsun kardeşinizin düğününe gitmeme bahaneniz olamaz, yani eşinizin önceden gidip kaldığınızı söylemesi bahane değil.
aynı durumda kendisi olsa ne durumda olurdu bunu düşünmesini söyleyin ve gitmek istediğinizi açıkca belirtin. yaptığı çok ayıp.

Allah belasını versin böyle kocaların.... Çek kapıyı git kızım... Ediyim onun yapacagı kocalıgaa....daha ağır şeyler söylememek için zor tutuyorum kendımı...onunda hevesleri kursağında kalsın hep inşallahhhh

Insan kardesinin dugunune gitmek icin
ya da ailesinin yanina gitmek icin izin alir mi ?
Bu da ilk defa kkda duydugum konulardan biri .

Kusura bakmasin da esiniz cok ayip ediyor, dugun bu.
Sizi birakin, eniste olarak kendisi de orada olmak zorunda!
Insanliktan nasibini almamis yazik!

Ne adamlar var ya cok sinirlendim su an!

eşiniizn yaptıgı şuan sadece gıcıklık. sizden o 1 ayın ıntıkamını alıyor gibi geldi.
kendisi bu süreçte çok sıkılmış ,sizi özlemiş olabilir.
ee sizde onsuz çok mutlu oldugunuzdan sizin orda olmanızdan nefret etmiş bence.

ama sizin de 1 ay kalmanız hata.
ben evlendikten sonra bu kadar ailesinin yanına gidip kalmayı doğru bulmuyorum.
mecburi sebepler dışında.

şimdilik bir şey demeyin. konuyu açmayın.
hala yumuşamazsa çekip gidersiniz.

eşin hangi hakla kardeşinin düğününe gitmene izin vermiyor daha doğrusu ondan izin almak ne demek? köle misin sen ya da çocuğu musun onun? ya bazen bazı konulara çok şaşırıyorum, böyle şeyler var mı diyorum.kardeşim evlenecek de gitmek için eşimden izin isteyeceğim o da hayır diyecek öyle mi :53:

eşine sor bakalım o düğüne gitmezse kardeşinin yüzüne nasıl bakacak utanmayacak mı? aile denilen şeyden haberi yok bence.

Valla eşinden ayrı bir ay kalman çok garip gelmedi.Bende memleketimi ailemi bıraktım eşimin yanına geldim,iki otobüs değişip gidiyorum 17 saatlik yol oluyor annemlere gitmek.Hemen 1 2 hafta kalıp dönmeye değmiyor o rezillik.Bende en az 30 gün kalırım her defasında bu çok normal bana kalırsa...

Düğüne gönderme me konusuna gelirsem bence hiç üstüne gitmeyin.Annene olayı anlat ama eşim gelmemi istemiyor anlamında değil de ki mesela anne damadına soruyorum düğüne gelicenmi diye bir şey demiyor bir de sen sor bakalım ne diyecek de.Belki annen sorunca ister istemez eşinde utanıp gönderir.Ama sen annenle konuştuktan sonra falanda tek kelime etme.Bir kaç gün sonra sor...Eğer hala devam ederse sert bir şekilde gitmen gerektiğini söyle.Ve senin rızan olmadan gitmeyi zaten istemiyorum falan de...Hadi kuzen falan olsa belki derim de kardeş düğünü başka bence de...

Son düzenleme:
valla tatlım birincisi bana herkes gibi bir ay kalman çok garip gelmedi ikincisi de eşinin yaptığı terbiyesizlik. anladığım kadarıyla ailesi ile birlikte aynı şehirdesiniz. yani size kalkıpta sen geçenlerde gittin 1 ay kaldın diyemez ben 1 ayı orada kaldıysam geriye kalan 11 ay senin ananın babanın yanında kaldım senin kardeşinin düğünü oldu ona gittim ne demek göndermemek izin almak için değil haber verip hediyeyi sormak için konu açtım diyecektin ondan sonra kuduruyor mu köpürüyor mu ne yaparsa yapsın. benim kardeşimin düğününe göndermeyecek ya bırak kardeşinide geçtim en yakın arkadaşım olsa bile aynı şey. onun arkadaşları kardeşleri var onlarınkine gidiliyor da sen ağaç kovuğundan gelme misin ki seninkilere gidilmiyor ..

Biraz saygı !!

Edit: ayrıca varsayalım ki eşinizin ailesi ile aynı yerde değilsiniz ama eşiniz yine de benim anam benim babam benim bacım diyecek ve sizi götürecek . yani şehirler alakası yok her iki tarafında neyi varsa gidilmeli. düğün olduğuna göre bayramda gitmeyeceksiniz. bayram yerine saysın . gidip görümcesinin düğününü yapıp kayınpederinin kayınvalidesinin geçmiş bayram diye elini öpsün

Son düzenleme:
eşinize kardeşimin düğününe gideyim mi diye sorarsanız daha çok hayır cevabı alırsınız
kime ne kardeşimin düğününe gitmemden
sizler gerçekten türkiyede mi yaşıyorsunuz
gerçekten böyle erkekler insanlar? var mı

var canım var .. kuzenimin eşi.... istanbuldan diyarbakıra annesini göndermeye bir keresinde çocuksuz gönderdi :( neymiş çocuk yolda hasta olur diye.. çocuk da 2-3 yaşlarındaydı ....

Back
X