Duanın zamanı var derler, kesinlikle sıkılıp bırakmayın.
Bir de şunu denemenizi tavsiye ederim: Hani size bağırıp, çağırıp deşarj oluyor demişsiniz ya; ona bu fırsatı vermeyin. Baktınız sesini yükseltiyor, odadan çıkın; kırıcı bir yorumda bulundu, gülün geçin. Evde şarkılara eşlik edin; kendinize sevdiğiniz tatlıyı yapın, beğendiğiniz bir programı gülümseyerek seyredin; kızınızla şakalaşın...seni ve sinrini ti'ye almıyorum mesajını verin. Negatif enerjisini size boşaltamadığını görmek, onu bir süre iyice gerebilir. Böyle rahatlayamayınca da, eski alışkanlıklarını yavaş yavaş törpüleyebilir diye düşünüyorum.
.
dayan hemen hemen bi on yılın kaldı diyorsun yani :)
olağanüstü değişeceğine o da ben de inanmıyoruz zaten de..
en azından karşımda sevdiklerim var, biraz empati yapayım diyebilse keşke..
canm benm cok karışık durumlarım da oldu öğretmendim atandım gittim haftasonları evime gelıyordum eşim evde tek kaldı ailesi bile gelmedi eşim kendi kendini dolduruyor en ufk birşey dediğimde kızgın yağa su atmış gibi parlıyrdu ayrılık noktasına geldk kki artık ben de istiyrdm çünkü senn gibi oldum.
sonra aileler bile duydu bizi. ben kvalideme anne beni istemyeni ben hiç istemem dedim kvalidem sabret kızım oğlum tek kaldıgı için depresyona girdi dedi o bana eşim yani sen bana kahırsın dediki ben de senn gibi sıkmam etmem ama bazı sınırlarım da vardır izin vermem mesela bekar arkdşında bir gece kalma muhabbeti oldu buna izin vermedm bana sırt döndü, sinirlendi ama sustum kalmıycaksın bu kdr dedim.
kavga esnasında dişe diş değilm olursam daha kötü sonuçları oluck biliyrm yani öfke öfkeyi doğuruyor netice de..sonra onu kendi haline bırakıyorum o zzaten hep gelıyor benm eşim özür dilemez benm hiç öyle gider kendiliğinden düzelir.. üzerine cok gitmemeye çalışıyorum, yani sinirlenmeyeceği durumlar olmamsı için çabalıyorum...tamam hayatım diyip geçiştiriyorum sonra kendi bildiğimi yapmaya devam ediyorum..o da bu ara artık bana sinirlenmekten yorulmuş bit vaziyette cok karışmıyor..eşim ev işine cok karışır herşeyi eleştirir vs..
öncelikle çoğu kişi mutlu ve huzurlu bir evlilik ister diye düşünüyorum, fakat işler yolunda gitmeyince tarafların birinden biri kopuyor.
inşaallah sizde durum böyle olmaz ve o cinnet denen aşamaya gelmezsiniz..
Allah Azze ve Celle sizi bu durumla sınıyor diye düşünüyorum, unutmayın ki kaderimiz olanı yaşıyoruz ve bu kaderi değiştiremeyiz.
peki ne yapabilirsiniz?
bence her şeyden önce alemlerin Rabbi olan Allah'a sığının ve O'na yönelin.
bir psikologa gitmek yerine Kuran okumanızı tavsiye ediyorum, o daha iyi rahatlatıyor inanın
bol bol dua edin.
inanın ki bir çöpü bile isteseniz Allah size onu verecektir.
dualarınızda hayırlısını istemeyi de unutmayın.
ev hayatı olarak ise bence eşiniz sinirlenince odayı terk edin.
bu konuyla ilgili hadis bile var.
ondan uzaklaşın demiyorum tam tersi sevginizi gösterin.
cinsel anlamda olsun, genel anlamda olsun kopmamaya çalışın.
teselli vermek kolay diye düşünebilirsiniz ama elimizden bu geliyor sadece..
Allah sabır versin.
ısrarla yardımcı olmaya çalıştığın için teşekkür ederim :)
evet, sorun tam da bu.Merhaba
Esinizin ofke kontrolu problemi var sanirim .
Bende de oldugu icin biliyorum . Cok cok basit seyler bile cildirtabiliyor beni .
Kötü niyetle bagirip kizmadigini dusunurseniz belki iciniz rahatlar biraz olsun
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
eh biraz öyle olacak :)
bunu ancak konuşarak halledebilirsiniz canım. yoksa zor.
bi akşam kızını annene yada kayınvalidene bırak birkaç saatliğine.
kocana güzel bi sofra hazırla.
yiyin için belki de eşini kandırmak için başka hünerlerini de kullanırsın.
(ki emin ol işe yarıyor:)))
sonra güzelce konuş, anlat, kızımızn gelişimi de olumsuz etkileniyor de.
ben böyle çok mutsuz oluyorum de.
mutlaka düzelir canım...
çıkmayan candan ümidini kesme
Birşey bildiğimden değil; evlilik deneyimim yok, ama yuvaların dağılmasına-huzursuzluklara gerçekten üzülüyorum. Her ev kendi içinde cenneten bir bahçe olsun inşallah :)
.
Tokatın izi geçer ama ağır sözlerin izi geçmez malesef
eşinle beraber sende tedavi görsen
belki de bir evlilik terapisti deneseniz
öyle oluyor aynen.
bu çok istediğim bir şey. eminim eşim de kabul edecektir.
ama bir terapiste gidip herşeyi başta sona anlatmak öyle zor geliyor ki.
sonunda kötü bir şey çıkmasından da korkmuyor değilim.
beraber gitmeniz demek birbirinize destek olmak demek
yanındayım demek
bence çok güzel olur
anlatmak yerine gitmeden önce herşeyi bir kagıda yazın
terapist okusun sonra soru cevap halinde devam edersiniz:26:
Ben bu çok sinirli muhabbetini kabul etmiyorum.
Herkeste vardır sinir ama etrafındakileri kırmMamak adına törpüleyebilir kendini.
Sizi korkutup sindirmeye çalışıyor.
İnsanların yanında size sert konuşursa aynı kendi gibi cevap verin,sizinde altta kalmayıp onu rezil edebileceğinizi görsün bakın nasıl düzelmeye başlıyor.
Tamam okudum kusura bakmayın tekrar :))
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Neden bir uzmana gitmiyorsunuz? Yazdıysanız gözden kaçırdıysam kusura bakmayın.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ruh halini çok iyi anlayabiliyorum..
Ben de kendimi bir çok konuda eşim tarafından sindirilmiş hissediyorum. Nasıl oldu inan farkında bile olmadım, birden kendimi böyle buldum.
Ben ki haklarımı kimseye yedirmeyen, ailemde fikrim sorulmadan iş yapılmayan insandım.
Uyumlu olmaya çalışmayı ve aman huzurumuz kaçmasın durumunu fazla abarttım sanırım.
Şimdi ona bu durum o kadar normal geliyor ki, kadın nazlanması tripleri denebilecek şeyler bile eşime acayip davranışlar olarak geliyor. Sorun bende oluyor.
Hiç bişeyine karışmam, çalışıyorum saolsun ufak tefek içinden gelince yardım eder ama yardım et diye yakınmam, her şeye elimden geldiğince yetmeye çalışırım, ailesine kendisinden bile iyi davranırım, dırdır etmem, maaşım olmasına rağmen kıyafet alacam şunu istiyorum bunu istiyorum demem, fazlasıyla tutumluyumdur, evde huzursuzluk çıkaracak bir şey yapmam. Ama gel gör ki en ufak nazlanmamı bile sorun çıkarıyorum, küçük bi söylemimi bile dırdır olarak algılıyor. Bazen şaka yollu bazen ciddi dile getiriyor bunu. Ben de iyice siniyorum sanırım. Anlatmaya çalışmam da dırdır!! devam ediyor görünüyor onun tarafından. Susuyorum artık napıyım...
Benim eşim de çevresine karşı çok sinirlidir ama bana gelince kuzu olur. Benden kaynaklandığını düşünüyorum açıkçası bu durumun. Çok sakin bir insanım ben. Şu yaşıma kadar çok sinirlendiğim bir an hatırlamıyorum. Eşime karşı da öyleyim. Ben ona yumuşak davrandıkça o da bana karşı yumuşak oluyor sanırım. Ve en önemlisi ten teması bence. İşten gelince sarılırım mutlaka. Gecede 3-4 kez yanına gider sarılırım. Arada şımarır " sev beni" diye sokulurum. Anında gülümseme yayılır yüzüne ben sırnaşınca. Cinsellikle alakası olmayan sarılmaları sevgi gösterilerini çoğaltmak önemli bence. Hiç büyük kavgamız olmadı çok şükür ama tartışırken bile elini tutarım. Ablalarına köpüren, kıracak sözler söyleyen adam benimle tartışırken düşünür taşınır öyle konuşur. Yanlış anlama hava atmak, bak ne süper evliliğim var demek için yazmıyorum bunları. Belki benim uyguladıklarımı sen de uygulayabilir, sorununa çözüm bulursun diye yazıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?