- 17 Aralık 2015
- 26.999
- 49.312
- 598
- Konu Sahibi Firarperesst
-
belkide zamanla olacak benim bahsettigim hastalar en az 20 25 senelik hastalarÇürük çok yoktu ama son zamanlarda çekilmeler bşlamıştı bilmiyorum alakası var mı
Hyır ben annemin evindeyimEn doğrusunu yapmayı nasip etsin rabbim size. Zor çok zor bir durum bu. Şuan boşanma aşamasındaysanız aynı evlerde değilsiniz sanırım ?
Şizofreni olabilir diye düşünüyorumMerhaba herkese
öncelikle şunu belirteyim konu pskoloji yani benim fikrim yok diyenin vaktini almak istemem
Düşünün ki bi insan olmayan şeyleri var gibi düşünüyo olan olayları çok farklı anlatıyo ama yalan olduğunu düşünmüyo. Yani yalan söylüyo bana göre ama kendisi çok emin yalan olmadığına. Sanırım gerçekten öyle olduğunu düşünüyo bunun artık psikolojik bi sıkıntı olduğuna inanmaya başladım çnkü çok emin ve sıkı sıkıya bağlı bu düşüncelere. Yalan olduğunu düşünmüyor gerçekten anlattığına inanıyor. Ben bu durumu sadece haklı çıkmak için bahane sanıyordum yalan söylüyor sanıyordum ama bütün konularda böyle farklı yorumlama şekli var basit bi örnek verecek olursam bi yumurta gördük mesela o iki gün sonra bunu menemen olarak hatırlıyor ve asla yumurta olduğuna inanmıyor sanki benim gördüğümle onun gördüğü farklı şeyler. Yalancı diyordum eskiden ama sanırım rahatsız anlayamadım böyle bi rahatsızlık var mı onu da bilmiyorum ama artık eminim o anlattıkları yalan değil o olayları öyle yorumluyor ama yanlış yorumluyor sanki olmamışı var gibi görüyor..değişikbu şahsın doğumunda sorun olmuş vakumla almışlar anne karnından ve bu esnada beyne hasar verilmiş kalıcı sıkıntılar olur demiş doktor sürekli de başı ağrır. Fikri olan beni aydınlatırsa çok sevinirim bu bi hastalık olabilir mi?
Aranız nasıl peki evle ilgilenmesi cinsel hayat vs normal mi sadece hatırlamada mı sıkıntı varGaliba
Eşim
Evet tek sorun bu ve sinirlenince kontrolden çıkması bana,kndine zarar vermesiAranız nasıl peki evle ilgilenmesi cinsel hayat vs normal mi sadece hatırlamada mı sıkıntı var
Kendini önemsiz biri gibi hisseder normalde ve son zamanlar anormal derecede sütün görmeye başlamıştı herkesin ondan bi çıkarı olduğunu düşünmeye başldı hatta benim bile
Her vakum sıkıntı yapmıyo ki ama bunun doğumu bayağı sıkıntılı olmuş hasar görmüş yaniBende vakumla doğmuşum hem de 36 yıl önce , kendimden korktum şimdi
Çocuk yok olsaydı iyi olurdu galibaKendinize dikkat edin , tek diyeceğim bu galiba. Çocuğunuz var mı ? Varsa ona karşı nasıl ?
Yaşıyo o yüzden çok sessiz kimseyle konuşmaz konuşursa tartışır yüksek ihtimalOlaylari kendi istedigi gibi hatirliyor , psikolojik bir rahatsizligi oldugu kesin
İs hayatinda hic sorun yasamiyor mu?
Derken?Bu yazılanlardan hangi uzman birşey anlar merak ediyorum. Takipteyim.
Sadece bu kadar bilgi ile teşhis koyulur mu merak ettim. Şizofren denmiş.Derken?
Teşhis konulmadı, tahmin yürütüldü.Sadece bu kadar bilgi ile teşhis koyulur mu merak ettim. Şizofren denmiş.
Doktora giderse ve sonucu
Şizofren çıkarsa şok olacağım.
Psikolojik sıkıntılar veya hastalıklar çok çeşitlidir ve farklı şekillerde sınıflandırılırlar. Bu sınıflandırmalardan biri de kişinin gerçeklikle bağının kopması veya kopmamasıdır. Yani psikoz veya nevroz. Bireyde psikolojik bir sorun varsa ancak gerçeklikle bağı kopmamışsa buna nevroz denir. Kişi bir şekilde sorunu olduğunu bilir, gerçekle bağı kopmamıştır. ancak bu sorununa engel olmakta zorlanır. Örneğin anksiyete veya okb. Bu soruna sahip hastalar korku veya takıntılarının asılsız olduğunu içten içe bilir, çözüm yolları arar ancak kendilerine engel olmakta zorlanır. Bazen ise kişinin gerçeklikle bağı kopar, olmayan şeyleri oldu sanır, kafasından bir şeyler uydurur ve onlara inanır, hastalıklı olduğunu anlayamaz, gerçeği göremez dolayısıyla çözüm de aramaz. Buna ise psikoz denir. Buna en güzel örneklerden biri de şizofrenidir (asla bahsettiğiniz kişi şizofren demiyorum, örnek veriyorum). Şizofrenide kişinin gerçeklikle bağı kopar, düşündüğü hayal ettiği şeyleri gerçek sanar ve bunlara sonuna kadar inanır. Kendisini mehdi veya peygamber sananlar, mit peşimde diyenler, paranoyak olanlar vs hep bu durumdadır. Söylediklerine ne kadar gerçek dışı olsa dahi cidden inanırlar. Bu durumu tedavi etmesi daha zordur çünkü kişi sorunlu olduğunu göremez. Verdiğiniz bilgiler ile ancak bu düzeyde temel bir ayrımdan bahsedebildim çünkü bu kadar kısıtlı bir bilgi ile yorum yapmak doğru olmaz. İyi geceler dilerimMerhaba herkese
öncelikle şunu belirteyim konu pskoloji yani benim fikrim yok diyenin vaktini almak istemem
Düşünün ki bi insan olmayan şeyleri var gibi düşünüyo olan olayları çok farklı anlatıyo ama yalan olduğunu düşünmüyo. Yani yalan söylüyo bana göre ama kendisi çok emin yalan olmadığına. Sanırım gerçekten öyle olduğunu düşünüyo bunun artık psikolojik bi sıkıntı olduğuna inanmaya başladım çnkü çok emin ve sıkı sıkıya bağlı bu düşüncelere. Yalan olduğunu düşünmüyor gerçekten anlattığına inanıyor. Ben bu durumu sadece haklı çıkmak için bahane sanıyordum yalan söylüyor sanıyordum ama bütün konularda böyle farklı yorumlama şekli var basit bi örnek verecek olursam bi yumurta gördük mesela o iki gün sonra bunu menemen olarak hatırlıyor ve asla yumurta olduğuna inanmıyor sanki benim gördüğümle onun gördüğü farklı şeyler. Yalancı diyordum eskiden ama sanırım rahatsız anlayamadım böyle bi rahatsızlık var mı onu da bilmiyorum ama artık eminim o anlattıkları yalan değil o olayları öyle yorumluyor ama yanlış yorumluyor sanki olmamışı var gibi görüyor..değişikbu şahsın doğumunda sorun olmuş vakumla almışlar anne karnından ve bu esnada beyne hasar verilmiş kalıcı sıkıntılar olur demiş doktor sürekli de başı ağrır. Fikri olan beni aydınlatırsa çok sevinirim bu bi hastalık olabilir mi?
Teşekkür ederimPsikolojik sıkıntılar veya hastalıklar çok çeşitlidir ve farklı şekillerde sınıflandırılırlar. Bu sınıflandırmalardan biri de kişinin gerçeklikle bağının kopması veya kopmamasıdır. Yani psikoz veya nevroz. Bireyde psikolojik bir sorun varsa ancak gerçeklikle bağı kopmamışsa buna nevroz denir. Kişi bir şekilde sorunu olduğunu bilir, gerçekle bağı kopmamıştır. ancak bu sorununa engel olmakta zorlanır. Örneğin anksiyete veya okb. Bu soruna sahip hastalar korku veya takıntılarının asılsız olduğunu içten içe bilir, çözüm yolları arar ancak kendilerine engel olmakta zorlanır. Bazen ise kişinin gerçeklikle bağı kopar, olmayan şeyleri oldu sanır, kafasından bir şeyler uydurur ve onlara inanır, hastalıklı olduğunu anlayamaz, gerçeği göremez dolayısıyla çözüm de aramaz. Buna ise psikoz denir. Buna en güzel örneklerden biri de şizofrenidir (asla bahsettiğiniz kişi şizofren demiyorum, örnek veriyorum). Şizofrenide kişinin gerçeklikle bağı kopar, düşündüğü hayal ettiği şeyleri gerçek sanar ve bunlara sonuna kadar inanır. Kendisini mehdi veya peygamber sananlar, mit peşimde diyenler, paranoyak olanlar vs hep bu durumdadır. Söylediklerine ne kadar gerçek dışı olsa dahi cidden inanırlar. Bu durumu tedavi etmesi daha zordur çünkü kişi sorunlu olduğunu göremez. Verdiğiniz bilgiler ile ancak bu düzeyde temel bir ayrımdan bahsedebildim çünkü bu kadar kısıtlı bir bilgi ile yorum yapmak doğru olmaz. İyi geceler dilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?