Bi sorum var 😊

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dogumda beyin hasar gördüyse olabilir. Bu ama hastalik olarak sayilmaz. Cünkü kalici bir durum. Sanirim engel olarak gecerli olur. Benim bir tanidigim da böyle bir durum da var. Adam 30 yasinda, ama kafa olarak ergen bir cocuk gibi. Yapacak birsey yok. Önemli konularda protokol felan yazabilir,ama insan her konuyu da yazamaz ki

Benim annem de böyle 13 yıl önce abim vefat etti, asla psikoloğa gitmedi. Yıllar geçtikçe böyle oldu şimdi ben oğlum gittiğinde gitmedim şimdi mi gideceğim, gitmesi gereken sensin sen yanlış hatırlıyorsun diyor.

Bence birebir aynı şey. Önemli şeyler değil, bir amacı da yok ,saçma sapan şeyleri yanlış hatırlıyor. Mesela diyorki o zaman şu kişiler gelmişti yemeğe ama x kişisi gelmemişti. Hayır anne gelmişti diyorum,ben ağırladım benden iyi mi bileceksin diye sinirleniyor. Resimlere bakıyorum gelmiş o kişi. Hikayeleri olayları farklı anlatıyor. Abartma azaltma yok sadece farklı. Babam ile bende anlam veremedik. Shusui ile bebeği doktora götürdük, şöyle dedi diyor mesela ama benle eşim götürmüş oluyoruz. Şöyle oldu diye düzeltirsen inanılmaz sinirleniyor. Bana dedi ki ben niye bakacakmışım çocuğuna bir tarafına güvenmiyorsan doğurmasaydın. Eşimde yanımdaydı. Baya sonra başbaşayken dedim bana öyle söyledin çok kırıldım,ben asla öyle bir şey demedim diyor. Eşimde bizleydi diyorum ,şu gündü diyorum ,o gün eşin yoktu. Neden ağız birliği yapıp beni üzmek istiyorsunuz diyor.

Kesinlikle psikiyatrist lazım ama gitmiyor. Babam hastaneyi arayıp ambulansla götürmeyi bile düşündü çünkü ona acayip sarıyor. Kıyamadı sonra öyle göremem eşimi beni affetmez diye. Bu ne bizde bilmiyoruz , ciddi sıkıntı yaratmıyor ama ortada bir problem var. Sizinle aynı şekilde elimiz kolumuz bağlandı. Ben de yorumlara bakayım ne olacak

Şizofreni olabilir diye düşünüyorum

Olaylari kendi istedigi gibi hatirliyor , psikolojik bir rahatsizligi oldugu kesin
İs hayatinda hic sorun yasamiyor mu?

Kendini önemsiz biri gibi hisseder normalde ve son zamanlar anormal derecede sütün görmeye başlamıştı herkesin ondan bi çıkarı olduğunu düşünmeye başldı hatta benim bile

Kendinize dikkat edin , tek diyeceğim bu galiba. Çocuğunuz var mı ? Varsa ona karşı nasıl ?

Psikolojik sıkıntılar veya hastalıklar çok çeşitlidir ve farklı şekillerde sınıflandırılırlar. Bu sınıflandırmalardan biri de kişinin gerçeklikle bağının kopması veya kopmamasıdır. Yani psikoz veya nevroz. Bireyde psikolojik bir sorun varsa ancak gerçeklikle bağı kopmamışsa buna nevroz denir. Kişi bir şekilde sorunu olduğunu bilir, gerçekle bağı kopmamıştır. ancak bu sorununa engel olmakta zorlanır. Örneğin anksiyete veya okb. Bu soruna sahip hastalar korku veya takıntılarının asılsız olduğunu içten içe bilir, çözüm yolları arar ancak kendilerine engel olmakta zorlanır. Bazen ise kişinin gerçeklikle bağı kopar, olmayan şeyleri oldu sanır, kafasından bir şeyler uydurur ve onlara inanır, hastalıklı olduğunu anlayamaz, gerçeği göremez dolayısıyla çözüm de aramaz. Buna ise psikoz denir. Buna en güzel örneklerden biri de şizofrenidir (asla bahsettiğiniz kişi şizofren demiyorum, örnek veriyorum). Şizofrenide kişinin gerçeklikle bağı kopar, düşündüğü hayal ettiği şeyleri gerçek sanar ve bunlara sonuna kadar inanır. Kendisini mehdi veya peygamber sananlar, mit peşimde diyenler, paranoyak olanlar vs hep bu durumdadır. Söylediklerine ne kadar gerçek dışı olsa dahi cidden inanırlar. Bu durumu tedavi etmesi daha zordur çünkü kişi sorunlu olduğunu göremez. Verdiğiniz bilgiler ile ancak bu düzeyde temel bir ayrımdan bahsedebildim çünkü bu kadar kısıtlı bir bilgi ile yorum yapmak doğru olmaz. İyi geceler dilerim

Teşekkür ederim aslında sorunları olduğunun farkında ama engel olamıyor özellikle sinirine asla engel olamıyor normalin çok üstünde agresif ve kendini kaybediyor diğer yönlerden bakıcak olursam taktığı şeye günlerce takıp kafasında büyütüyo ve saçma takıntıları var herşey denilebilir buna hastalık veya kişilik... Tek çözüm bi doktora götürmek tabi kabul ederse

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…