Bi yardım edin kızlar nolur.

Aykilil

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2017
582
419
33
35
Benim derdim aslinda buyuk ama hep ustunu ortuyorum. Bunun da farkindayim ama nasil cozebilecegimi bilmiyorum.

Arada baska insanlardan da duydugumda dank ediyor.
Harekete gecmek icin sizden fikir istiyorum.

Derdim esimle ilgili ama bastan belirtiyim bu asamada psikologa gitmeyi kabul etmeyecegine eminim. Size sorum ben neler yapabilirim.

Esim babasi yuzunden cok kotu bir cocukluk ve genclik gecirmis. Babasi uzerinde kisiliginde oyle buyuk yaralar acmis ki. Tanistigimizda yaklasik on yil once cok cok daha kotu bir durumdaydi. Uc sene oldu evleneli. Cok cok cok zor zamanlar gecirdim. Kavga ettim alttan aldim. Ama neler yasadigimi ben bilirim.

Gecen zaman daha pozitif hale getirdi esimi. Bunu inkar edemem. Ama halen kendisine bana zarar veren cok yonleri var.

Herseyin en negatifini dusunur. Bugunku kucucuk birseyi soyleyim size. Is icin sehir disindayim. Ev kiralacagim burda. Esim benimle degil. En ust katta guzel bir ev buldum. Onuncu kat. Asansor var mi ya duserse olmaz kiralama orayi dedi. Israr etti. Dedim yapabilecegim birsey yok. Olacagi varsa olur.

Mesela yolda birisi yanlislikla carpsa esime kisisel algiliyor. Trafikte birisi esimi gecse kisisel algiliyor. Markette az poset verse kasiyer laf sokuyor kasiyere. Soyleniyor. Biraksam tartisiyor. Gecen gun su aldik. Kasada poset yoktu. Ben kasiyere poset alabilir miyiz dedim. Esim dedi ki ama niye istedin bozdun iste ben istemeden verecek mi diye bekliyordum.
Anlatiyorum uzun uzun. Senin yerinde kim olursa olsun o insanlar icin degismez. Sen sen oldugun icin basina gelmiyor bunlar. Ama ciddi manada kafaya takiyor saatlerce dusunuyor.

Insanlarin her kelimesinden farkli farkli anlamlar cikariyor. Insanlarin ses tonlarina gore aslinda hic kastetmedikleri seyleri anliyor.

Insanlarla uzun sureli gorusmekten cok sikiliyor. Durumu idare etmek gibi birsey mumkun degil. Zorunda oldugu icin hicbirseyi yapmaz mesela. Sosyal iliskiler konusunda.

Daha cok fazla sey var ama genel itibariyle bu sekilde. Soru sorarsaniz cevaplarim. O sekilde de ilerleyebiliriz. Aklima gelen seyler olursa eger eklerim.

Lutfen yardimci olun. Ne yapabilirim. Ben esimi cok seviyorum. Daha mutlu olmak istiyorum. Daha iyi olsun istiyorum.
 
Kardeş kusura bakma bunun tek çözümü psikolog, sen bile bir yerden sonra aşamazsın. Bırakalım bazı şeyleri hakkını verenler yapsın, eşin normal değil yarın bir gün başına daha büyük dertler açabilir
 
Kitap okutun , psikolojisine iyi gelecek programlar izletin.
Madem psikoloğa gitmiyor, en kolay bunlar geldi aklıma.
 
İyide sen nasıl yaşıyorsun böyle sana böyle davranmıyor mu herhan acaba neye bozulacak diye diken üstünde bir hayat mı yaşıyorsun eğer öyleyse işin zor
 
  • Çok üzüldüm sizin ve eşiniz adına Allah size kolaylık versin ..
  • İnsanların iyi olduklarından bash etseniz eşinize böyle bugün bi kadınla tanıştım ya ne kadar iyiydi deseniz insanlar iyi ya falan deseniz kafasına soksanız
 
o negativ oldukca sen positiv örnek ver. artik cevap veremeyene kadar.

o birini solladiginda sor o arabayi sevmedin mi neden solladin diye.

hep eslestir... ve diger insanlar onun icin bu kadae degerlimi diye sor niye bu kadae düsünerek zaman harcio onlar icin kiskaniyorum onlari düsüncegine benim senin icin neler yaptigimi düsün de. hobbyler edinsin,
 
Eşin baya baya ütopyada yaşıyor o pek düzelmez de sana üzüldüm çok zor biriyle yaşıyorsun
 
İyide sen nasıl yaşıyorsun böyle sana böyle davranmıyor mu herhan acaba neye bozulacak diye diken üstünde bir hayat mı yaşıyorsun eğer öyleyse işin zor
Bir bana boyle davranmiyor diyebilirim. Bu kadar abarti degil yani. Normal bir insanin kirilacagi seylere kiriliyor genelde bana karsi. Saniyorum bu da guven duygusundan kaynaklaniyor. Onun icin kotu birsey istemeyecegimi biliyor.
 
Çok ciddi bir psikolojik rahatsizligi olabilir. Bipolar bozukluğu olan bir arkadaşım vardi böyleydi hastalik ilerleyince hayali iç sesler duymaya başladı etrafindaki insanlarla ilgili cok ciddi olumsuz seyler söyleyen iç sesler. Bence eşinizi ikna edemiyorsaniz siz gidin bir psikolaga eşinizin durumunu anlatin, neler yapabileceğinizi sorun.
 
Eşinin durumu çok ciddi.
Ne yapıp edip bir tedavı görmesı şart.
Dünya onun etrafında dönmuyor. Herkesın derdi de o değil yanı bunu anlaması lazım.

- Demek benım işyerıme gelse kavga çıkacak burda
 
Zor bir ailede büyümek diye bir kitap var, kişilerin çocukluklarındaki hangi davranışın yetişkinlikte neye sebep olduğunu bulan gerçek hikayelerle dolu. Çok alakasızca babanın yaptığı bir hareketin çocuğun yetişkin hayatında bambaşka sonuçlarla ortaya çıkması gibi bence sizi aydınlatacak şeyler içeriyor olabilir. Bir okumanızı tavsiye ederim.
Diğer yandan eşiniz psikoloğa gitmiyorsa, onun psikoloğu siz olmuşsunuz belli. Bu zor, ve uzun bir süreç olabilir.
Babasından dolayı böyle olduğunu kabul ediyorsa ona şunu da anlatabilirsiniz, tamam baban kötüydü ama bundan böyle etkilenmek senin seçimin. İstersen umursamadan da tepki verebilirsin.
Ne diyeyim, size sabır ve kolaylık diliyorum. Spritüel konular da yardımcı olur size belki. Bi bayan var son zamanlarda popüler, onun El Vedud kitabına bakın, bilinçaltı blokaj ve temizliklerinden sıkça bahsediyor. Instagramdan takip etseniz o da fayda sağlar.
Psikoloğu kabul etmiyorsa, alternatif yöntemler deneyeceksiniz. Umut.
 
Esinizin problemleri sadece sizin cabanizla hallolacak kucuk problemler gibi durmuyor.
Sizin yapabileceginiz en iyi sey bir uzmana gitmeye ikna etmek olur.
 
Spor yapsin nefes egzersizleri yaptirin fiziksel ve zihinsel kendini yoracagi aktiviteler yapabilir
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…