Bıkkınlık veren para mevzusu

Size ev vermişler
Ev...
Bu devirde hem de
Ama erkek tarafı verdiği için sanırım küçük de olsa sıfatıyla kullanılıyor o ev
Evi veren de tek maaşla 3 çocuk okutan aile
Kız tarafıysa her zamanki gibi yağdırıyor çocuklarına

Yine erkek annelerinin gözlerine yaş getiren bi konu daha 💆‍♀️🤦‍♀️

Eşiniz gözü gönlü bol bir insan ve sizden ve sizin ailenizden kısmıyorsa sorun etmeniz hoş karşılanmaz. Eğer eşiniz size ve çocuğunuzdan kısıyor ailesine yapıyorsa o zaman haklılık payınız olur.
E kısıyormuş işte kısmak zorunda kalıyormuş konu sahibi 2. El alıyorum kartların asgarisini ödüyoruz diyor daha ne olsun.

Konu sahibesi sonradan eklemeler yaptı ; gördünüz mü ?

Ha : - annem babam olsa da evlenince gözüm görmez - de diyebilirsiniz , neticede kimse kimseyi değiştiremez.

Yalnız alma ağacı altında büyümüş gibi anlatılan insanlar ; oğullarına 1 ev vermişler. Evlatları için ellerinden geleni yapmamış mı saymalıyız mesela bu anne babayı ? Ki vermek zorunda da değiller.

Konu sahibesinin ailesi de 1 ev vermiş, onların da hakkını yemeyelim.

Bu durumda geçinemiyoruz noktasına gelinemez sanırım ki. Sizce ?
Eklemeleri de gördüm, olay içindekilerin bakış açısını da.
Anne baba için kimin ne dediğine de karışmam, kimin ne yaptığına da.
Altınların diğer yarısını öteki aileye verdiler mi diye de sorabiliriz ona bakılırsa.
Ben evi alanı, kabul edeni sorguluyorum zaten.Eşi evi alırken de ailesini tanıyıp bir düşünseymiş. Kendi aralarında al ver yaparlarken, konu sahibi evin geçimiyle ilgili planları sıkışıklıkları tek başına düşünmeye bırakılmış. "Altınları satarım, ...sen çalışırsın" gibi geleceğe füze gibi atılmış savunmalar var ortada sadece. Ve konuyu daha da iyi okursak şu var; çocuğun sağlık durumu yüzünden işe başlamamış konu sahibi. Allah korusun, her zaman da olabilirdi ya, eşin işe başlaması sağlık durumu yüzünden çokça da gecikebilir. Buna bir planı var mı bu eşin? Ben bugün işlerim sallantıdaysa kendime bile kemer sıkma politikası uygularım. Burada kadın hem çocuğu bakıyor hem evin ekonomisini planlamak zorunda bırakılıyor, hem de planlayamıyor çünkü kendi elinde değil. E onu da sen yap, sonuçta babasın değil mi? Geçinip geçinememeyi en iyi konu sahibi bilir. Kredi borcuna girildiği için bu sıkışıklık oluştu diye anlaşılıyor. Eğer plansız para harcanması, kadının bu tip dertlenmeler yaşayarak yaptığı iktisat ile mümkün olmuşsa; evet geçinemiyorlar.

Ben bu kıyaslama işlerini bir süre önce bitirdim, yoksa insan mutsuz oluyor. Ben doğum yaptığımda annem bana doğum hediyesi olarak bir adana burmasi bilezik, bebeğe tam altın ve eşime de baba olduğu için bir tam altın verdi. Bir de gelirken bir hurc dolusu bebek kıyafeti almisti, rahat 3 -4 bin lira eder. Kendisi zengin değil, sadece emekli. Biriktirerek yapti tek evladiyim diye. Kayınvalidem de bebeğe bir patik bile almadigi gibi bana doğum hediyesi vs hicbisey yok, çocuğa bir ceyrek lutfen taktı, annemden çok daha iyi ekonomik gucu varken. Şimdi mukayese edip bilensem, ya da sürekli eşimin başına kakmis olsam kendi huzurumu bozmuş olurum. O yüzden artık umursamıyorum. Haa, ama o kadar da naif degilim, sevgi kelebeği gibi de davranmiyorum. Guleryuzlu ama mesafeliyim..

Size de tavsiyem su. Eğer çok darda kalmiyorsaniz birakin eşiniz annesine babasına ne alırsa alsın. Aksi halde sizin huzurunuz kaçacak çünkü.. madem eşiniz para hesabı yapmıyor, o zaman siz de isteklerinizi ertelemeyin, arzu ettiğiniz şeyleri alın.

Kızlar kızlar kızlar,
Abartıyor muyum, paragöz müyüm, cimri miyim diye size danışmaya geldim.
Evliyim ve küçük bir çocuğum var. Normalde çalışıyorum ama şu an bebekten dolayı ücretsiz izindeyim. Tek maaşız ev kredimiz var. Gelelim soruna 👉
Tek maaş olduğumuz için zorlanıyoruz. Bi şeylerden kısarak ay sonunu getirmeye çalışıyorz. Kendimize yetiyoruz çok şükür. Annemle babamın durumu iyi ikisi de yıllarca çalışmış emekliler şu an fln. Bende tek çocuğum. Bı nedenle benimkiler ağzımdan ne çıksa alırlar. Maaşın yok derler ekstra öderler ihtiyacımızı fln. Ama ben hesabımı kitabımı bilerek büyüdüm. Üniversitede fln çalıştım hep harçlığımı çıkarttım. Onlar da verirdi ekstra iyi de harcarım ama yeri gelir ikinci el alışveriş yaparım kendime de çocuğuma da...
Neyse uzatmadan benm kayınvalideler böyle değiller ama. Açıktan istemezler ama bişey alınınca veya para verilince yok almayalım da demezler. Sırf bu ay onlara bir sürü harcama yaptık. Bu arada onlar tek maaş. Maaşı da çok değil, ortalama. Eşim de 3 kardeşler... Biri de okuyor.
Bugün de son noktama geldim artık. Sinir oldum. Kv ayakkabı ihtiyacı vardı. Eşim götüreym bakıtaym dedi. İyi dedm. Bunlar gittiler 2 tane almışlar 400e. Birini eşim almış ama bana söylemedi.(Artı bide 200 para yüklemiş otobüs kartlarına.) Laf ebeliği yaptım biraz, dedm paraları var mıydı zor durumda kalmasınlar fln bana var aldıkar diyo ama ödemiş. Kredi kartlarımız doldu asgarini ödeyerek bitirmeye çalışıyoruz. Arkadaşına da borcumuz var üstelik. Ben şuna üzülüyorum ki annem her durumda bize zor durumda kalmayın diye hiç bişet ödetmiyo kendi alıyo her şeyimizi. Ama onlar sizin çocuğunuz var bu kızın maaşı yok demiyolar.
Eşimin bana söylememesi de cabası yani. İçimde patlicağına sizinle paylaşmak istedim. Teşhisim nedir siz koyun 😅

Dip not: düğünümüzden gelen altınların nerdeyse yarısını kv kp zor durumdalar diye eşim verelim dedi tamam demiştim. Şimdi çok pişmanım. Sağolsunlar küçük bir ev fln verdiler ama mesela eşimin abisine 2 3 yıl önce tofaş şahin edecek kadar bir miktar vermişlerdi. Onu tl olarak geri aldılar şu an hiç bir değeri kalmadı verdikleri paranın. Eper altın olarak fln alsalardı şu an epey kenarda paraları olacaktı 🥴
Kayın aileye kızamazsınız, burada sorunlu olan eşiniz onla konuşmalısınız...

Çalışmayabilirim bir süre deyin ki isterseniz de çalışmayın. İki ayakkabı alacak diye siz bebepinizi bırakmak zorunda değilsiniz. Resmen sizin paranıza güvenmiş. Ev almışsınız belki ama altınlardan olmuşsunuz. Zamanında vermeyecektiniz. Yukarda bir üye siz de harcayın minvalinde bir yorum yapmıştı. Direkt ona katılıyorum. Her şey siz plan yaptığınız için rahat. Bugünden itibaren bırakın ve kenardaki altına da asla dokundurtmayın. Hesabını siz tutmayınca ne kadar hediye alabilecekse o kadar alsın. Evin ihtiyaçlarını asla kısmayın.

Altınların diğer yarısını öteki aileye verdiler mi diye de sorabiliriz ona bakılırsa.
Ben evi alanı, kabul edeni sorguluyorum zaten.Eşi evi alırken de ailesini tanıyıp bir düşünseymiş. Kendi aralarında al ver yaparlarken, konu sahibi evin geçimiyle ilgili planları sıkışıklıkları tek başına düşünmeye bırakılmış. "Altınları satarım, ...sen çalışırsın" gibi geleceğe füze gibi atılmış savunmalar var ortada sadece. Ve konuyu daha da iyi okursak şu var; çocuğun sağlık durumu yüzünden işe başlamamış konu sahibi. Allah korusun, her zaman da olabilirdi ya, eşin işe başlaması sağlık durumu yüzünden çokça da gecikebilir. Buna bir planı var mı bu eşin? Ben bugün işlerim sallantıdaysa kendime bile kemer sıkma politikası uygularım. Burada kadın hem çocuğu bakıyor hem evin ekonomisini planlamak zorunda bırakılıyor, hem de planlayamıyor çünkü kendi elinde değil. E onu da sen yap, sonuçta babasın değil mi? Geçinip geçinememeyi en iyi konu sahibi bilir. Kredi borcuna girildiği için bu sıkışıklık oluştu diye anlaşılıyor. Eğer plansız para harcanması, kadının bu tip dertlenmeler yaşayarak yaptığı iktisat ile mümkün olmuşsa; evet geçinemiyorlar.

Evi alanı sorguladığınız kısım ; evi almışsınız " Ev almışsınız belki ama altınlardan olmuşsunuz. " dediğiniz yer sanırım.

Konu sahibesi ücretsiz izinde olduğuna göre ; ücretsiz izin alabileceği ve sonrasında geri dönebileceği bir işe de sahip sonucunu da çıkarabiliriz buradan.

Konu sahibesi gün içinde gelip yeni eklemeleri sununca aydınlanırız nasılsa.

" 2 taraftan da 1 er ev alıp nasıl geçinilemez " diye konu açsın bence konu sahibesi.

Tüm bunların dışında 2 tarafın ailesi de bir kuruş vermemiş olsaydı dahi ; bir evladın annesine aldığı ayakkabının , doldurulan akbilin lafının edilmesini yakışıksız buluyorum.

Ben eşini suçlu gördüm. Ayrıca o küçük daire dediğin şey şu an kim bilir ne kadar ediyordur. Keşke size kiraya verselerdi daireyi , bakalım 400₺ ile kurtulabilecek miydiniz ?
Ayrıca dipnotta yazan şeyden size ne ? Yok tl vermiş yok altın verseymiş. Ne kadar ayıp böyle hesaplar yapmanız. Eşinizin ailesini kınıyorsunuz ya bence biraz da dönün kendinize bakın. Çocuk doğurunca sıkışacağınızı zaten biliyordunuz değil öi ? E birikim yapıp öyle doğursaydınız ? Hani bu kadar ön görüşlüsünüz ya..

Kızlar kızlar kızlar,
Abartıyor muyum, paragöz müyüm, cimri miyim diye size danışmaya geldim.
Evliyim ve küçük bir çocuğum var. Normalde çalışıyorum ama şu an bebekten dolayı ücretsiz izindeyim. Tek maaşız ev kredimiz var. Gelelim soruna 👉
Tek maaş olduğumuz için zorlanıyoruz. Bi şeylerden kısarak ay sonunu getirmeye çalışıyorz. Kendimize yetiyoruz çok şükür. Annemle babamın durumu iyi ikisi de yıllarca çalışmış emekliler şu an fln. Bende tek çocuğum. Bı nedenle benimkiler ağzımdan ne çıksa alırlar. Maaşın yok derler ekstra öderler ihtiyacımızı fln. Ama ben hesabımı kitabımı bilerek büyüdüm. Üniversitede fln çalıştım hep harçlığımı çıkarttım. Onlar da verirdi ekstra iyi de harcarım ama yeri gelir ikinci el alışveriş yaparım kendime de çocuğuma da...
Neyse uzatmadan benm kayınvalideler böyle değiller ama. Açıktan istemezler ama bişey alınınca veya para verilince yok almayalım da demezler. Sırf bu ay onlara bir sürü harcama yaptık. Bu arada onlar tek maaş. Maaşı da çok değil, ortalama. Eşim de 3 kardeşler... Biri de okuyor.
Bugün de son noktama geldim artık. Sinir oldum. Kv ayakkabı ihtiyacı vardı. Eşim götüreym bakıtaym dedi. İyi dedm. Bunlar gittiler 2 tane almışlar 400e. Birini eşim almış ama bana söylemedi.(Artı bide 200 para yüklemiş otobüs kartlarına.) Laf ebeliği yaptım biraz, dedm paraları var mıydı zor durumda kalmasınlar fln bana var aldıkar diyo ama ödemiş. Kredi kartlarımız doldu asgarini ödeyerek bitirmeye çalışıyoruz. Arkadaşına da borcumuz var üstelik. Ben şuna üzülüyorum ki annem her durumda bize zor durumda kalmayın diye hiç bişet ödetmiyo kendi alıyo her şeyimizi. Ama onlar sizin çocuğunuz var bu kızın maaşı yok demiyolar.
Eşimin bana söylememesi de cabası yani. İçimde patlicağına sizinle paylaşmak istedim. Teşhisim nedir siz koyun 😅

Dip not: düğünümüzden gelen altınların nerdeyse yarısını kv kp zor durumdalar diye eşim verelim dedi tamam demiştim. Şimdi çok pişmanım. Sağolsunlar küçük bir ev fln verdiler ama mesela eşimin abisine 2 3 yıl önce tofaş şahin edecek kadar bir miktar vermişlerdi. Onu tl olarak geri aldılar şu an hiç bir değeri kalmadı verdikleri paranın. Eper altın olarak fln alsalardı şu an epey kenarda paraları olacaktı 🥴
Herkes kemdi maaşından ailesine harcayabilir diye düşünüyorum

Evi alanı sorguladığınız kısım ; evi almışsınız " Ev almışsınız belki ama altınlardan olmuşsunuz. " dediğiniz yer sanırım.

Konu sahibesi ücretsiz izinde olduğuna göre ; ücretsiz izin alabileceği ve sonrasında geri dönebileceği bir işe de sahip sonucunu da çıkarabiliriz buradan.

Konu sahibesi gün içinde gelip yeni eklemeleri sununca aydınlanırız nasılsa.

" 2 taraftan da 1 er ev alıp nasıl geçinilemez " diye konu açsın bence konu sahibesi.

Tüm bunların dışında 2 tarafın ailesi de bir kuruş vermemiş olsaydı dahi ; bir evladın annesine aldığı ayakkabının , doldurulan akbilin lafının edilmesini yakışıksız buluyorum.
Ben de tam olarak olayın özünü kaçırmanızı beğenmemiştim zaten.
Yukardaki tüm paragraflara bir şekilde cevap vermişim.Tekrar etmedim.
Sanırım benim açıklamalarımda bahsettiğim mevzular sizi ilgilendirmiyor. Değinmekten kaçınıldığı ortada."Evlat" anneye yapmalı kadar "baba evinin dorumluluğunu üstlenmeli" kısmı da önemlidir. Hatta bu kısımdaki sorunlar giderilse "yakışıksız" durumlar hiç oluşmaz.

Annesine ayakkabı alması bana ters gelmedi. Hani lüks veya gereksiz bir şey ister, tutturur al diye haklısınız ama ayakkabı bir ihtiyaç. Evet kendi veya kocası gitsin alsın denebilir ama kendi çocukluğum, annemle bana ayakkabı almaya gittiğimiz zamanlar geldi aklıma. Ben olsam ben de eşiniz gibi alırdım.
Yorumun bu kısmı bile yeterli bence😢 çok duygulandım. İnsanın annesine babasına aldığı ayakkabı baska birinin (eşi bile olsa) diline pelesenk olmamalı

Yorumun bu kısmı bile yeterli bence😢 çok duygulandım. İnsanın annesine babasına aldığı ayakkabı baska birinin (eşi bile olsa) diline pelesenk olmamalı
Kaynana yerinde olsam çıkın o evden , para bana yetmiyor kiraya vericem derim. Bu zihniyet bunu hak ediyor kimse kusura bakmasın. Gitsin bakayım 400₺ kiralık ev bulabilecek mi ? :) Bu nankörlük yüzünden cidden kızıma hiç bir şey bırakmayı düşünmüyorum.

Benim anladığım konu sahibesinin sorunu eşinin annesine ilk defa yardımcı olması değil bunu sürekli yapması. Konu sahibi de durumları eskisi kadar iyi olmadığı için kendinden ve bebeğinden kısan bir insan. (Ki burada kendisi hatalı) Kendisi bu kadar dikkatli olurken eşinin hala eski harcama alışkanlıklarını devam ettirmesi konu sahibesini yanlış düşüncelere sevk etmiş. Benim anladığım bu.

Kendilerine verilen evi beğenip otursalardı böyle sıkışmazlardı. Adam tek başına mı karar vermiş evi satalım büyüğünü alalım diye. Ekonomi planlıyor diyorsunuz ama iki evden bir ev bile yapamamış konu sahibi. Satılan iki ev var ama yine kredi ödüyorlar. Bu mu planlama? Bu durumda teknik olarak adam evlenmeden önce evini almış.
Kadın çocuğa bakıyorsa adam da çocuğun maddi ihtiyaçlarını sağlıyor. Hastalıksa kocası da bir anda hastalanabilir, çalışamaz hale gelebilir. Altınları satarak kredi ödemesi kolaylaşacaksa niye satılmasın? Takılan altının amacı bu değil mi? Kadınların hepsi düğünde takılanı ev alırsak peşinat olur diye saklıyor. Burada genelde kocalar sevilmez ve haksız bulunur ama ben konu sahibinin kocasını hatalı bulmadım.
Sana verilen evi beğenme, kendi ailenin verdiğinde de oturma, maddi katkı sağlama, bütün masrafa eşin yetişmeye çalışsın, sonra da her şeyden şikayet et.

Çok zor ve üzücü bir durum evet sizi anlıyorum ama siz bunu taktıkça gözünüzde büyüyecek ve bir çöp dahi alsa bunu sıkıntı edeceksiniz. Yapabileceğiniz tek şey eşinizi yetiştiren insanların anne babası olduğunu zamanında eşiniz için sıkıntılar çektiklerini sürekli kendinize hatırlatmak. bizde çok benzer bir durumu yaşıyoruz hemde sürekli ama benim eşim kesinlikle benden gizlemez ve öncelik benim ve çocuklarımın istekleri ihtiyaçlarındadır her zaman. İlk zamanlar bende çok takıyordum sonra eşimin zaten her şeyin farkında olduğunu ve benim ailemin desteklerini gördüğünü anladığımda dert edinmeyi bıraktım. Sizin konunuzun en sıkıntılı tarafı eşinizün sizden saklaması. Bence eşinizle bunu konuşun ona sizden saklamaması gerektiğini yada sizinde ihtiyacınız olduğunu söyleyin. Para mevzuları çok çirkin olabiliyor malesef.

Arkadaşlar çok teşekkür ediyorum ayrı ayrı hepinize,
Durum şu, bizim maaşımız da durumumuz da çok iyi normalde. Bebeği planlı yaptık her şeyimiz hazırdı. Ancak kayınvalidemin eşimin abisine düşüncesizce verdiği borçtan dolayı zor duruma düştüler ve 3 yıl içinde bizden hep borç aldılar yaklaşık 20bin tllik. Biz o yüzden sıkıştık. Geri ödeyemediler çünkü bir süre eşimin abisi borcunu ödemedi kayınvalidemlere.
2 ev satıp paramıza göre büyükçe bir ev aldık evet. Bu her iki ailenin ve eşimle bizin kararımızdı. Çünkü ev kredisini rahatça ödüyorduk. Ancak gerek bu süreçte kenardaki paramızı borç olarak vermemiz gerekse benim şu an çalışmıyor oluşumdan idare edemiyoruz. Yani 1 2 yıl sıkışık olacağız en fazla. Bu süre zarfında da 2 değil 1 ayakkabı alınsa da olurdu. Bu kadar harcanmasa da olurdu diye düşündüm hepsi bu. Yoksa tabi ki ayakkabıda gözüm yok. Zaman zaman çok daha fazlasını verdiğimiz de oldu. Ama şu an değil anlatabiliyor muyum. Kendimizi anca idare ediyoruz şu an.

Ona göre ben çalışmaya başlayınca bikaç aya toparlanırmışız. Bir de kenarda 3 5 altınımız var onları bozdururz olmadı diyor. Ama zor günler için ben kenarda her zaman biraz birikim olması taraftayım. Mesela bebeğimn hastane işi oldu ona kullandık fln. Böyle etrafa saçalım olmadı bozdururuz gibi olsu

Bence herkes ailesinden gördüğü şekilde harcama potansiyelinde oluyor.

Ailenizle kıyas yapmayın bırakın

Gelelim eşinize
Siz zoe geçirdiğinizi düşünüyorsunuz ama eşiniz belki ki o sekilde düşünmüyor. Ailesine kazııp duracağınıza eşinize kızın sorumsuz davrandığı ıcın

Back
X