Bıkkınlık veren para mevzusu

Kocaniz da olsa elin adamına asla ailenizin bir kuruşunu yedirmeyin. Bir de eşinizin iyi bir ayara ihtiyacı var. Tamam ailesine yardım edebilir diyelim ama bu biraz fazla değil mi. Sizin de durumunuz belli. İlk önce ailesinden para almayı kesin. Çok istiyorlarsa eşinizden habersiz bir bankaya adınıza yada çocuğunuzun adına hesap açsınlar. Ne olacağı hiç belli olmaz ileride
Haklısınız, bari kenara atayım onlardan gelenleri👍

Siz okumadınz konuyu ve arada yazdıklarımı belli ki, o yüzden bişey demiyorum
Yoo okudum
Yorum da yazmıştım ya
Ev alırken iyi verme zamanı gelince kötü oluyor insanlar işte
Size vereceğine kirasını alsaydı istediği ayakkabıyı alır istediği çocuğuna zorlanmadan borç verebilirdi sonuçya bu insanlar
Ha vermeseydi diyebilirsiniz
Tek maaşlı 3 çocuk büyütmüş insanlar size ev vereyim deyince kabul etmeseydiniz madem
Aynı şimdi kendiniz için düşündüğünüz gibi eviniz kenarda dursun zor gün yatırımınız olur deseydiniz mesela 👀

Haklısınız, bari kenara atayım onlardan gelenleri👍
Eşinize de asla demeyin. Belki ailenize güveniyor olabilir. Nasılsa bir şekilde bize destek olurlar diye. İleri de çocuğunuz için aileniz de arkanızda iken birikim yapılabilir. Malum şartlar çok zor hele eğitim zamanı

Neyinden kısıyorsunuz evladınızın şu soruya cevap verseniz de anlasak artık. Bir mesajınızda eşim çocuktan falan asla kısmaz yazmışken üstelik.
Yani şöyle ki, küçükken biliyorsunz 3 6 ayda bir komple kıyafetleri yenileniyor çocuğun, ben bir kısmını pahalı diye 2.el alıyorum. O da kah iyi geliyor lah gelmiyor. Oyuncaklarından kısıyorum az alıp kendim etkinlik yaptırmaya çalışıyorm. Ucuz bez alıyorum arada pişik yapıyor maalesef. Kısmaz al der ama bütçe belli. Bütçe dahilinde al kısmaz

Yoo okudum
Yorum da yazmıştım ya
Size vereceğine kirasını alsaydı istediği ayakkabıyı alır istediği çocuğuna zorlanmadan borç verebilirdi sonuçya bu insanlar
Tek maaşlı 3 çocuk büyütmüş insanlar size ev vereyim deyince kabul etmeseydiniz madem
Aynı şimdi kendiniz için düşündüğünüz gibi eviniz kenarda dursun zor gün yatırımınız olur deseydiniz mesela 👀
Sizce evlenirken onların bütçesini ben mi hesaplamalı mıydım. Aa yok size giren para ne kadar hımm acaba geçinebilr misinz bilemedm alamam gelin hesaplayalım mı demeliydim? Ya da ilerde başka çocuğa düşüncesizce borç verebilrsinz onu da bizm üzerimizden karşılayabilirsnz hesabı mı yapmalıydım

Yani şöyle ki, küçükken biliyorsunz 3 6 ayda bir komple kıyafetleri yenileniyor çocuğun, ben bir kısmını pahalı diye 2.el alıyorum. O da kah iyi geliyor lah gelmiyor. Oyuncaklarından kısıyorum az alıp kendim etkinlik yaptırmaya çalışıyorm. Ucuz bez alıyorum arada pişik yapıyor maalesef. Kısmaz al der ama bütçe belli. Bütçe dahilinde al kısmaz

Yani Allah aşkına ciddi ciddi koskoca kadına alınan ayakkabıyla kendi küçücük çocuğunuza alınan ayakkabı masrafını bir mi tutuyorsunuz? Farkını anlatayım kayınvalideniz o ayakkabıyı belki 7-8 sene giyer, sizin çocuğunuz kaç hafta giyebilir? Hayır bir de öyle bir ben de evladıma almak isterim yazmışsınız ki sanki çocuğunuz ayakkabısız geziyor, eşiniz o parayı annesine harcamış. Zaten insanlar neden bebek kıyafetine fazla para harcar asla anlamam. Evet dediğiniz gibi çok pahalı. Ne kadar giyiliyor ki? Durumum vardı yine de ikinci el giydirdim. Oyuncak örneğinde de olması gerekeni yapmışsınız. Bu bana kısmak değil akıllıca davranmak geliyor o yüzden. Tek yanlış ucuz bez alarak yapıyorsunuz sağlığı etkileyen bir konu neticede. Onun haricinde kısıyoruz dediğiniz şeyler gerçekten çok saçma. Siz kısmak ne demek bilmiyorsunuz bence. Bir ayakkabıya bu kadar tepki göstermişsiniz ama yaptığınız şey bu durumda sadece şımarıklık

Son düzenleme:
Sizce evlenirken onların bütçesini ben mi hesaplamalı mıydım. Aa yok size giren para ne kadar hımm acaba geçinebilr misinz bilemedm alamam gelin hesaplayalım mı demeliydim? Ya da ilerde başka çocuğa düşüncesizce borç verebilrsinz onu da bizm üzerimizden karşılayabilirsnz hesabı mı yapmalıydım
Diyorum ya işte para alırken iyi verirken kötü oluyor insanlar diye
Boşa değil yani 🙄

Tek maaşlı, 3 çocuk okutan ve başka gelirleri yoksa tarım, ticaret gibi az çok insanların durumu bellidir aslında
Çok kâhin olmaya gerek yok
Ama ev alırken cazip gelmiş olabilir
Hani ev verilmesi büyük bi olay ya
İnsanda azcık da olsa minnet duygusu olmalı diye düşünüyorum
200 liranın 300 liranın hesabını yapmamalı diyorum
Sonuçta size ve eşinize koskoca ev verilmiş

Kızlar kızlar kızlar,
Abartıyor muyum, paragöz müyüm, cimri miyim diye size danışmaya geldim.
Evliyim ve küçük bir çocuğum var. Normalde çalışıyorum ama şu an bebekten dolayı ücretsiz izindeyim. Tek maaşız ev kredimiz var. Gelelim soruna 👉
Tek maaş olduğumuz için zorlanıyoruz. Bi şeylerden kısarak ay sonunu getirmeye çalışıyorz. Kendimize yetiyoruz çok şükür. Annemle babamın durumu iyi ikisi de yıllarca çalışmış emekliler şu an fln. Bende tek çocuğum. Bı nedenle benimkiler ağzımdan ne çıksa alırlar. Maaşın yok derler ekstra öderler ihtiyacımızı fln. Ama ben hesabımı kitabımı bilerek büyüdüm. Üniversitede fln çalıştım hep harçlığımı çıkarttım. Onlar da verirdi ekstra iyi de harcarım ama yeri gelir ikinci el alışveriş yaparım kendime de çocuğuma da...
Neyse uzatmadan benm kayınvalideler böyle değiller ama. Açıktan istemezler ama bişey alınınca veya para verilince yok almayalım da demezler. Sırf bu ay onlara bir sürü harcama yaptık. Bu arada onlar tek maaş. Maaşı da çok değil, ortalama. Eşim de 3 kardeşler... Biri de okuyor.
Bugün de son noktama geldim artık. Sinir oldum. Kv ayakkabı ihtiyacı vardı. Eşim götüreym bakıtaym dedi. İyi dedm. Bunlar gittiler 2 tane almışlar 400e. Birini eşim almış ama bana söylemedi.(Artı bide 200 para yüklemiş otobüs kartlarına.) Laf ebeliği yaptım biraz, dedm paraları var mıydı zor durumda kalmasınlar fln bana var aldıkar diyo ama ödemiş. Kredi kartlarımız doldu asgarini ödeyerek bitirmeye çalışıyoruz. Arkadaşına da borcumuz var üstelik. Ben şuna üzülüyorum ki annem her durumda bize zor durumda kalmayın diye hiç bişet ödetmiyo kendi alıyo her şeyimizi. Ama onlar sizin çocuğunuz var bu kızın maaşı yok demiyolar.
Eşimin bana söylememesi de cabası yani. İçimde patlicağına sizinle paylaşmak istedim. Teşhisim nedir siz koyun 😅

Dip not: düğünümüzden gelen altınların nerdeyse yarısını kv kp zor durumdalar diye eşim verelim dedi tamam demiştim. Şimdi çok pişmanım. Sağolsunlar küçük bir ev fln verdiler ama mesela eşimin abisine 2 3 yıl önce tofaş şahin edecek kadar bir miktar vermişlerdi. Onu tl olarak geri aldılar şu an hiç bir değeri kalmadı verdikleri paranın. Eper altın olarak fln alsalardı şu an epey kenarda paraları olacaktı 🥴
Bi an konuyu kendim açtım sandım. Daha haftasonu eşimle bu yüzden kavga ettik. Bizimde borcumuz var ben çalışıyorum dikkat ediyorum ama eşim yok babama şu lazımmış yok babamın şuyu bozulmuş yok forma istiyordu yok yiğenime oyuncak diye diye imanımı gevretti. Her yolu denedim çözümü için öncelikle ailenizin size desteğini kesmeniz gerekiyor. Çok üzgünüm ama size çöp dahi almamalılar. Erkekler rahatlıyor çünkü. Diğer yapıcağınız kendinizden kısmamak ve sürekli birşey istemek. En son olarakta ailelere böyle harcamaları kabul etmemek.

Yoo okudum
Yorum da yazmıştım ya
İstediğini yaz asla anlamayacak. Verdiği 300/400 lafını ediyor ama aldığı en aşağı 500 binin lafını etmiyor.
Ben tek dua ediyorum bunu savunan kadınların hepsi umarım aynı muameleyi gördün gelininden.

İstediğini yaz asla anlamayacak. Verdiği 300/400 lafını ediyor ama aldığı en aşağı 500 binin lafını etmiyor.
Ben tek dua ediyorum bunu savunan kadınların hepsi umarım aynı muameleyi gördün gelininden.
Ay ne bileyim ya
Kendi ailem de eşimin ailesimde meyve bile alsa altında eziliyorum gibi hissediyorum ben
Hemen ilk fırsatta ben de onlara bi şey alıyorum
Koskoca ev verildiği halde insanda hiç mi minnet olmaz da hala banane ben mi düşünecektim der💆‍♀️

Kendi ailenizle kıyaslamayın üzülürsünüz. Şartlar eşit değil. Durumunuz iyi değil, hayat zor evet ama eşiniz de evlat olarak onlara yardımcı olmak istemiş ve bundan vazgeçmeyecektir. İşin kötüsü vicdansız olan siz olursunuz. Ama neden 2 ayakkabı anlatsana biraz derdim kendimi tutamayıp o ayrı
Evet evet bende ailesine aldığı şeylerin lafını yapmaya başladığımda beni büyütmüşler sana inanamıyorum demişti :)

Kendilerine verilen evi beğenip otursalardı böyle sıkışmazlardı. Adam tek başına mı karar vermiş evi satalım büyüğünü alalım diye. Ekonomi planlıyor diyorsunuz ama iki evden bir ev bile yapamamış konu sahibi. Satılan iki ev var ama yine kredi ödüyorlar. Bu mu planlama? Bu durumda teknik olarak adam evlenmeden önce evini almış.
Kadın çocuğa bakıyorsa adam da çocuğun maddi ihtiyaçlarını sağlıyor. Hastalıksa kocası da bir anda hastalanabilir, çalışamaz hale gelebilir. Altınları satarak kredi ödemesi kolaylaşacaksa niye satılmasın? Takılan altının amacı bu değil mi? Kadınların hepsi düğünde takılanı ev alırsak peşinat olur diye saklıyor. Burada genelde kocalar sevilmez ve haksız bulunur ama ben konu sahibinin kocasını hatalı bulmadım.
Sana verilen evi beğenme, kendi ailenin verdiğinde de oturma, maddi katkı sağlama, bütün masrafa eşin yetişmeye çalışsın, sonra da her şeyden şikayet et.
Bir evde ev kredisi gibi büyük bir borca giriliyorsa bunu erkek istemeden yani koca istemeden yapamazsın. Hayatın gerçeği budur. Evet bütün masrafları o yapacak. Çünkü kadın çocuğuna bakıyor. Arkadaşlar bu kadar kendinize adaletsiz olmayın. Çalışıp çocuk bakma günümüzde yaygın ama bir dışardan bakın olaya. Hem çocuğa bakıp hem evle ilgilenip bir de kocasına ev geçimi için para getirmek zorunda değil bu kadın. Bu düzende bir haksızlık görmüyor musunuz? Bir defa kitabın ortasından bakıp söyleyin. Çalışmıyor diye sizin deyiminizle " para getirmiyor" diye evin harcamasıyla ilgili söz hakkı mı olamayacak? E bu evlilik değil ki? Dünyanın böyle bir düzeni yok. Daha doğrusu bu tip yanlış düzenler kurulmaya çalışıldığı için evlilikte kolay kolay dikiş tutmuyor artık. Kadın gün sonuna kendini zor atarken hayatı paylaştığı adama bakıyor, o kendisi kadar yorgun falan değil, hırpalanmamış da. Biz hayatı paylaşacaktık hani diye düşünüyor ve çok çok haklı da.
Kenarda altının diğer yarısı yok, üç beş altın kalmış. Bugün bir özel hastaneye gitsen bitti gitti bir günde o para. Kredi çekip büyük borca giren adam kendi hesabını bilmeli. Bilmeyince de her gün kaç eve haciz gittiği ortada oluyor.
Konu sahibi ekonomi planlıyor diyorum da, kendi söylemiş hani, onu diyorum zaten. Konu sahibi iki ev parasını kumarda vs yemediyse adamla bereber harcadılar bellki değil mi? Hiçbir kadın her ay kredi parasından kalanla nasıl geçiniriz fikrine bayılmıyor. Aksine işte böyle kara kara düşünüyor. Bu bile evlilikte bir kadına + külfet.
Ama tabiki erkek çalışıyor. Kadın da onun kazandığı parada hadsizce(!) plan yapıyor.
Kocanın hasta olması kısmı da aslında benim ileri sürebileceğim bir fikirdi. Şimdi çalışması sekteye uğrasa karı koca belki yokla da idare ederler ama çocuğa az buz bir desteklik para lazım.

Sağolsunlar küçük bir ev falan verdiler. Ne kadar önemsiz bir durum değil mi?
Tek maaşla, evlerinde öğrenci varken vermeyeceklerdi o evi size. Kiraya verip parasını alacaklardı. Sonra alınan bir ayakkabı bu kadar sakız olmayacaktı gelin hanımın ağzında.

Ailenizden de sürekli birşey almayın. Ben kendi ailem çocuklarıma harçlık verse, sonrasında onlara birşey yapmasam rahatsız oluyorum. Çünkü bize yapması gerekeni yaptılar bu zamana kadar, bundan sonrası imkan varsa, ufak tefekte olsa ailelere birşeyler yapma zamanı diye düşünüyorum ben.

Şimdi söyleyeceğim ama 648740 tane beğenmedim gelmesinden korkuyorum :KK70:

Erkek aileleri neden hep böyle ya , benim de ailem mesela hiç birşey istemez etmez 1 tane ekmek bile aldırmazlar bize ki eşiminde benim de aldığımız para standart üzeri, ona rağmen bebeğimin herşeyini yaptılar ettiler.
Ama kaynvalide ve kayınpeder sürekli bir şeyler isteme derdinde şunu alın, bunu alın, oğlum şunu beğendim bla bla bla..

Asla alınan da edilende değilim ama neden böyle bilmiyorum 10 kayın ailesinden 7 si böyle , kalan 3 için şükür namazı kılınabilir bence :KK70:
Kalan 3 arasında benim annem var. Abime aldırdığı içeceğin bile parasını öder ki annem merdiven silerek öğretmen yaptı abimi. Ben kıyamam oğlumu der babamda geldiklernde benzinlerini doldurur bilin bakalım kim tam tersi😂

Bi an konuyu kendim açtım sandım. Daha haftasonu eşimle bu yüzden kavga ettik. Bizimde borcumuz var ben çalışıyorum dikkat ediyorum ama eşim yok babama şu lazımmış yok babamın şuyu bozulmuş yok forma istiyordu yok yiğenime oyuncak diye diye imanımı gevretti. Her yolu denedim çözümü için öncelikle ailenizin size desteğini kesmeniz gerekiyor. Çok üzgünüm ama size çöp dahi almamalılar. Erkekler rahatlıyor çünkü. Diğer yapıcağınız kendinizden kısmamak ve sürekli birşey istemek. En son olarakta ailelere böyle harcamaları kabul etmemek.
Doğru alıştı eşim de, annem alıyor nasılsa hep bize ve bebeğe 🤦‍♀️😪

Back
X