- 20 Kasım 2017
- 2.747
- 7.955
- 158
- 40
- Konu Sahibi Eskilerdivanii
Arkadaşlar çok teşekkür ediyorum ayrı ayrı hepinize,
Durum şu, bizim maaşımız da durumumuz da çok iyi normalde. Bebeği planlı yaptık her şeyimiz hazırdı. Ancak kayınvalidemin eşimin abisine düşüncesizce verdiği borçtan dolayı zor duruma düştüler ve 3 yıl içinde bizden hep borç aldılar yaklaşık 20bin tllik. Biz o yüzden sıkıştık. Geri ödeyemediler çünkü bir süre eşimin abisi borcunu ödemedi kayınvalidemlere.
2 ev satıp paramıza göre büyükçe bir ev aldık evet. Bu her iki ailenin ve eşimle bizin kararımızdı. Çünkü ev kredisini rahatça ödüyorduk. Ancak gerek bu süreçte kenardaki paramızı borç olarak vermemiz gerekse benim şu an çalışmıyor oluşumdan idare edemiyoruz. Yani 1 2 yıl sıkışık olacağız en fazla. Bu süre zarfında da 2 değil 1 ayakkabı alınsa da olurdu. Bu kadar harcanmasa da olurdu diye düşündüm hepsi bu. Yoksa tabi ki ayakkabıda gözüm yok. Zaman zaman çok daha fazlasını verdiğimiz de oldu. Ama şu an değil anlatabiliyor muyum. Kendimizi anca idare ediyoruz şu an.
Burada eşinizin ailesini konuşup duruyoruz ama bence asıl mesele daha başka.
Aylık 400 tl veya 20 bin tllik borç ciddi paralar değil.
Allah korusun sizlerde veya bebeğinizde bir sağlık problemi de çıkabilirdi. Evinizde ciddi bir arıza da olabilirdi.
Küçük de olsa 2 ev satılmasına rağmen ev için kredi çekiliyorsa ve bu kredi sizi zorlayacak kadar büyükse asıl mesele tekrar söylüyorum eşinizin ailesi değil. Normalde o paradan çok daha fazlasını köşeye atıp biriktiriyor olmanız lazım zaten.
Bütçenizin çok ötesinde harcama yapıyorsunuz.
Aylık kazancınız yüksek de olsa harcamalarınız büyükse sıkışırsınız. Maaşı son limitine kadar zorlarsanız bir ayakkabı bile olsa göze batar.
Oturun aile bütçesini konuşun, harcamalardan kısmaya çalışın. Bunu yaparken rica ediyorum eşinizin ailesinden gitmeyin size ev vererek fazla fazla destek olmuşlar zaten. Genel bütçeyi konuşmanız lazım.