Bıkkınlık veren para mevzusu

Arkadaşlar çok teşekkür ediyorum ayrı ayrı hepinize,
Durum şu, bizim maaşımız da durumumuz da çok iyi normalde. Bebeği planlı yaptık her şeyimiz hazırdı. Ancak kayınvalidemin eşimin abisine düşüncesizce verdiği borçtan dolayı zor duruma düştüler ve 3 yıl içinde bizden hep borç aldılar yaklaşık 20bin tllik. Biz o yüzden sıkıştık. Geri ödeyemediler çünkü bir süre eşimin abisi borcunu ödemedi kayınvalidemlere.
2 ev satıp paramıza göre büyükçe bir ev aldık evet. Bu her iki ailenin ve eşimle bizin kararımızdı. Çünkü ev kredisini rahatça ödüyorduk. Ancak gerek bu süreçte kenardaki paramızı borç olarak vermemiz gerekse benim şu an çalışmıyor oluşumdan idare edemiyoruz. Yani 1 2 yıl sıkışık olacağız en fazla. Bu süre zarfında da 2 değil 1 ayakkabı alınsa da olurdu. Bu kadar harcanmasa da olurdu diye düşündüm hepsi bu. Yoksa tabi ki ayakkabıda gözüm yok. Zaman zaman çok daha fazlasını verdiğimiz de oldu. Ama şu an değil anlatabiliyor muyum. Kendimizi anca idare ediyoruz şu an.

Burada eşinizin ailesini konuşup duruyoruz ama bence asıl mesele daha başka.

Aylık 400 tl veya 20 bin tllik borç ciddi paralar değil.
Allah korusun sizlerde veya bebeğinizde bir sağlık problemi de çıkabilirdi. Evinizde ciddi bir arıza da olabilirdi.

Küçük de olsa 2 ev satılmasına rağmen ev için kredi çekiliyorsa ve bu kredi sizi zorlayacak kadar büyükse asıl mesele tekrar söylüyorum eşinizin ailesi değil. Normalde o paradan çok daha fazlasını köşeye atıp biriktiriyor olmanız lazım zaten.

Bütçenizin çok ötesinde harcama yapıyorsunuz.

Aylık kazancınız yüksek de olsa harcamalarınız büyükse sıkışırsınız. Maaşı son limitine kadar zorlarsanız bir ayakkabı bile olsa göze batar.

Oturun aile bütçesini konuşun, harcamalardan kısmaya çalışın. Bunu yaparken rica ediyorum eşinizin ailesinden gitmeyin size ev vererek fazla fazla destek olmuşlar zaten. Genel bütçeyi konuşmanız lazım.

Niye evlisin o zaman bu adamla kıaz ? Sürekli kızıyorsun ama şunu demiyorsun ki eşim hayır benim de bir evim var diyemiyor. Ayrıca çocuğun oluca göreceğim seni. Aylık net gideri en aşağı 1500₺. Hele mama yiyorsa 2 günde bir 250/300₺ harcıyorsun. Ha ayrımcılığa karşıyım ama sorun Kaynana değil KOCAN.
Kıssss sorun kocam zaten aşırı merhametli. Kıyamıyormuş babasına :) valla çocuğum olunca görümcemi de görücem bakalım bizim yaptığımız gibi sürekli kıyafet oyuncak süt alıcaklar mı. Eşi bez fiyatlarından sürekli ağlıyor haklımı haklı ama bizde yeni evlendik ve taksidimiz var. Valla bilmiyorum güzelim ya eşimde diyor sürekli kızıyorsun bana diye belkide sorun bendedir. Çünkü eşim kendine hiçbirşey harcamıyor bana sürekli sen harca diyor ama yinede fazla aileye yardım batıyor bana. Aslında bazı durumlarda eşim kim ödicek o parayı borcum var benimde diyor ama ben iyi yanlarını göremiyorum kızgın olunca o da çok hakkımı yiyorsun diyor. Kim kimin hakkını yiyor bilmiyorum 😅

Ahaha töbe yarabbim benzer durum bizde de oldu. Babam emekli olduğunda bize biraz hediye olarak para verdi. Yakın zamanda oluyor. Kayınpeder bizm borcu ödeyemeyince siz babandan bi 10 bin alın biz sonra hesaplaşalm oldu 😅
Kayınpeder ve kayınvalidelerin şu yüzsüzlüğüne de sinir oluyorum ama babam da bunca yıl sizin için çalışmıştı sanki onların işbilmezliği yüzünden neden babamdan para alayım. Sinir bozucudur yerinizde olsam kendi ailemden 5 kuruş almam
Evlat büyütmek hiç kolay değil.
5 yıldır yaz kış aynı ayakkabıyı giyiyorum ama bu 5 yılda çocuklarıma 10 defa yeni ayakkabı aldım. Minik ayakları büyüyor neticede 🤗
Büyüdüklerinde bana aldıkları bir ayakkabının da lafı edilmesin ya.
Ama kadın çocukları için 2. El alışveriş yapıyorum diyor durumum sıkışık diyor böyle bi zamanda da ninenin ayakkabı alası tutmasın..

Para mevzuları malesef can sıkıcı olabiliyor özellikle durumunuz çok matah değilse. Sizin yerinizde olsam eşimin kime ne harcadığına karışmazdım ancak kendimden de kısmazdım. Gider kendi aileme hediyeler alırdım. Siz kendinizden kıstığınız ve borçlarınız olduğu için böyle hissediyorsunuz. Ayrıca sizin aileniz verici olduğu için garibinize gidiyor. Eşinizin önceliği kendi borçları veya maddi durumu değil ailesi. Siz de önceliklerinizi ona göre belirleyin. Eğer bunları yapacak durumumuz varsa ben de aileme bir hediye yapmak istiyorum diyebilmelisiniz ki aileniz bu zamana kadar maddi manevi yanınızda olmuş
Hay ağzınız bal yesin 😍Kural bu arkadaşım madem eşin ailesine harcama yaparken ayağını denk atmıyor sende yiyen taraf olacaksın ol ki anlasın. yetmediğini görünce emin ol kendisi kısacak denendi ve onaylandı benden söylemesi

Kıssss sorun kocam zaten aşırı merhametli. Kıyamıyormuş babasına :) valla çocuğum olunca görümcemi de görücem bakalım bizim yaptığımız gibi sürekli kıyafet oyuncak süt alıcaklar mı. Eşi bez fiyatlarından sürekli ağlıyor haklımı haklı ama bizde yeni evlendik ve taksidimiz var. Valla bilmiyorum güzelim ya eşimde diyor sürekli kızıyorsun bana diye belkide sorun bendedir. Çünkü eşim kendine hiçbirşey harcamıyor bana sürekli sen harca diyor ama yinede fazla aileye yardım batıyor bana. Aslında bazı durumlarda eşim kim ödicek o parayı borcum var benimde diyor ama ben iyi yanlarını göremiyorum kızgın olunca o da çok hakkımı yiyorsun diyor. Kim kimin hakkını yiyor bilmiyorum 😅
Alma o halde canısı. Git al bi bebek arabası ver 12/13 bin böldür , git al bi beşik :D acıma. Bırak ödesin. Bana sorabilirsin pahalı ürünleri hdjdjdj sana link atabilirim djdjjd

Kvlerin cebinde ayakkabi alacak para yokken nasil size ev veriliyor, kayniniza tofaş araç parasi verebiliyor ben onu anlamadim.

Elindeki herseyi cocuklarina verip sonra muhtaç kalacaklarina kimseye bir şey vermesinler yaşasinlar kendi hallerinde. Ne garip.
Artık bende bu kafadayım. Hemen şimdi gidip bi Channel çanta alıcam hdjdjd

Alma o halde canısı. Git al bi bebek arabası ver 12/13 bin böldür , git al bi beşik :KK70: acıma. Bırak ödesin. Bana sorabilirsin pahalı ürünleri hdjdjdj sana link atabilirim djdjjd
Kıs hahaha napayım bea diyorum çocuktur sevaptır alsın ne olcak sonra görümce hanım bune abi diyor bshshs geçen harçlık verelim dedik çocuğa miktarını beğenmedi bağırdı bak ben diyorum benim görümcemi tuz paklamaz hshdhshs yalnız kocam yaptığı hatanın o kadar farkında ki bana doğum sigortası yapıcakmış çocuk içinde her ay gram alcakmış dedim aa ne güzel ama ben para harcamaya devam edeceğim linklerini bekliyorum nshdhs (kız bi bebek arabası o kadar varmı shdhshsh)

Kıs hahaha napayım bea diyorum çocuktur sevaptır alsın ne olcak sonra görümce hanım bune abi diyor bshshs geçen harçlık verelim dedik çocuğa miktarını beğenmedi bağırdı bak ben diyorum benim görümcemi tuz paklamaz hshdhshs yalnız kocam yaptığı hatanın o kadar farkında ki bana doğum sigortası yapıcakmış çocuk içinde her ay gram alcakmış dedim aa ne güzel ama ben para harcamaya devam edeceğim linklerini bekliyorum nshdhs (kız bi bebek arabası o kadar varmı shdhshsh)
Benim aldığım 15 bin hiç bir gün bile pişman olmadım :D ben harcıyorum ondan dolayı da kocam şunu yaptı bunu yaptı demiyorum :D benden fırsat kalmıyor başkasına :D

Bir evde ev kredisi gibi büyük bir borca giriliyorsa bunu erkek istemeden yani koca istemeden yapamazsın. Hayatın gerçeği budur. Evet bütün masrafları o yapacak. Çünkü kadın çocuğuna bakıyor. Arkadaşlar bu kadar kendinize adaletsiz olmayın. Çalışıp çocuk bakma günümüzde yaygın ama bir dışardan bakın olaya. Hem çocuğa bakıp hem evle ilgilenip bir de kocasına ev geçimi için para getirmek zorunda değil bu kadın. Bu düzende bir haksızlık görmüyor musunuz? Bir defa kitabın ortasından bakıp söyleyin. Çalışmıyor diye sizin deyiminizle " para getirmiyor" diye evin harcamasıyla ilgili söz hakkı mı olamayacak? E bu evlilik değil ki? Dünyanın böyle bir düzeni yok. Daha doğrusu bu tip yanlış düzenler kurulmaya çalışıldığı için evlilikte kolay kolay dikiş tutmuyor artık. Kadın gün sonuna kendini zor atarken hayatı paylaştığı adama bakıyor, o kendisi kadar yorgun falan değil, hırpalanmamış da. Biz hayatı paylaşacaktık hani diye düşünüyor ve çok çok haklı da.
Kenarda altının diğer yarısı yok, üç beş altın kalmış. Bugün bir özel hastaneye gitsen bitti gitti bir günde o para. Kredi çekip büyük borca giren adam kendi hesabını bilmeli. Bilmeyince de her gün kaç eve haciz gittiği ortada oluyor.
Konu sahibi ekonomi planlıyor diyorum da, kendi söylemiş hani, onu diyorum zaten. Konu sahibi iki ev parasını kumarda vs yemediyse adamla bereber harcadılar bellki değil mi? Hiçbir kadın her ay kredi parasından kalanla nasıl geçiniriz fikrine bayılmıyor. Aksine işte böyle kara kara düşünüyor. Bu bile evlilikte bir kadına + külfet.
Ama tabiki erkek çalışıyor. Kadın da onun kazandığı parada hadsizce(!) plan yapıyor.
Kocanın hasta olması kısmı da aslında benim ileri sürebileceğim bir fikirdi. Şimdi çalışması sekteye uğrasa karı koca belki yokla da idare ederler ama çocuğa az buz bir desteklik para lazım.
Size, kendilerine verilen evde otursalardı krediye gerek kalmazdı üstüne konu sahibi ailesinin verdiği evin geliriyle kendine birikim yapabilirdi diyoruz hala tabiki erkek çalışacak eve para getirecek diyorsunuz. Adam gelirken çeyizinde ev getirmiş bunu görmüyorsunuz ama. Burada varlık içinde yokluk söz konusu ve konu sahibinin de bunda payı var.

Araba alınmışsa adam tek başına mı binmiş arabaya? Altınların yarısı gitmiş adam tek başına mı harcamış? Evlilikte hayat müşterek artık. Kadın ya çalışacak aile bütçesine katkı sağlayacak ya da kocası dışarıda çalışırken ev işi ve çocuk bakımını yapacak. Ya da erkek evde oturacak kadın çalışacak.

Millet ev almak artık hayal oldu bu ekonomik şartlarda diye karalar bağlıyor, kirada sürünüyor ama hanımefendi iki evi de beğenmeyip, üstüne borç yapıp başka ev alıyor. Ben sizin gibi tek taraflı bakıp erkeğe bu kadar yüklenemem.
Kenarda altının yarısı yok ama tapulu ev var. Bazen şifa bulmak için özel hastanelere kaç ev parası yatırıyor insanlar, bunun garantisi yok.

Yaşlı bir kadına alınan ayakkabı için değer mi bu tantanaya? Annesi değil de işyerindeki gariban temizlikçiye yapılmış bir yardım da olabilirdi. Bırak söylenmeyi ben fiyatı bile bilmek istemezdim, güle güle giysin annen derdim.

Artık bende bu kafadayım. Hemen şimdi gidip bi Channel çanta alıcam hdjdjd

Konu sahibi de butun evleri toplamiş.😂 Alirken hiç almam demiyor ne verilse aliyor ama vermeye gelince 55661 tane sorun cikartiyor.

Eşimin ailesi bize ev verip omur boyu bize muhtaç kalacaksa vermesinler kendim kabul etmezdim en başta. Bir aile kendine bakabilmeli ya en azindan ayakkabisini alabilmeli nebileyim.

Kvlerin cebinde ayakkabi alacak para yokken nasil size ev veriliyor, kayniniza tofaş araç parasi verebiliyor ben onu anlamadim.

Elindeki herseyi cocuklarina verip sonra muhtaç kalacaklarina kimseye bir şey vermesinler yaşasinlar kendi hallerinde. Ne garip.
Hay yaşa sen ya bende bunu dedim. Bişey beklemiyorum artık, kendilerine yetsinler geçindirsinler yetecek. Biz de ona göre yaparız harcamamızı

Konu sahibi de butun evleri toplamiş.😂 Alirken hiç almam demiyor ne verilse aliyor ama vermeye gelince 55661 tane sorun cikartiyor.

Eşimin ailesi bize ev verip omur boyu bize muhtaç kalacaksa vermesinler kendim kabul etmezdim en başta. Bir aile kendine bakabilmeli ya en azindan ayakkabisini alabilmeli nebileyim.
Bunu yazdığımız için beğenmedim yiyoruz ;İ:D Ha bundan sonra beğenmedim atana aynı şekilde bende beğenmedim atacağım :D hemde hiç okumadan.
Bak sordum 10 sefer evi alırken sen me verdin diye. Veriği en fazla 20/30 binlik altını söyledi. Sonra 2. El kıyafet aldım dedi , şimdi de balık alamıyorum diyor. Madem durumun el vermiyor ne diye gidip kendini zorlayacak bir ev alıyorsun ? Üstelik 2 evi satıp.

Hay yaşa sen ya bende bunu dedim. Bişey beklemiyorum artık, kendilerine yetsinler geçindirsinler yetecek. Biz de ona göre yaparız harcamamızı

İyi de insanlarin evini almissiniz, onlarin vermemeleri lazimdi ama durumlari biliyorsaniz almamaliydiniz. Kendilerine baksinlar diyorsunuz verin evlerinin parasini o vakit. Ellerinde ne varsa alip sonra kendilerine yetsinler olmuyor.

Tamam o zaman kaynana de ki , senin verdiğin ev şukadar yapıyor. Sana onu veriyoruz onunla geçin ve bir daha bizden de bir şey isteme. Git bunu eşine söyle hatta. Annene verelim diye. Bak nasılda hemen çözüm buldum 😇

Saçmalama lütfen
Bunun hesabını gelin mi yapacak?
O alma işlerinden sorumlu sadece

Saçmalama lütfen
Bunun hesabını gelin mi yapacak?
O alma işlerinden sorumlu sadece
Bizi görmezden geliyor ama hak verenlere yazıyor :D ben çözümü sundum. Kaynanaya ev parasını geri versin. O da kendine gitsin bir melyon çift ayakkap alsın.

Bunu yazdığımız için beğenmedim yiyoruz ;İ:KK70: Ha bundan sonra beğenmedim atana aynı şekilde bende beğenmedim atacağım :KK70: hemde hiç okumadan.
Bak sordum 10 sefer evi alırken sen me verdin diye. Veriği en fazla 20/30 binlik altını söyledi. Sonra 2. El kıyafet aldım dedi , şimdi de balık alamıyorum diyor. Madem durumun el vermiyor ne diye gidip kendini zorlayacak bir ev alıyorsun ? Üstelik 2 evi satıp.
Üstlerde yazdım bunun cevabını hala aynı şey.. Diyorum ki bakım kv eşimin abisine borç verdi sonra zoe durumda kaldırlar paraşarı bitti biz destek olduk. Hem harçlık verdik hem borç verdik. Kenardaki tüm paramızı borç olarak verdik nerdeyse. 3 yıl önce. Sonra bebek oldu fln saplık durumundan dolayı çalışamıyorm şu an ücretsiz izimdeym. Plandan daha geç başlayacağım işe. O yüzden de şu bir iki yıl için sıkışığız. Bu bir iki yılda da 2 değil 1 ayakkabı alınıverilseydi diyorum. Normalde durumumuz çok iyi çok şükür. Eşimin abisi de borcu zamanında vermeyince kayınvalidemler de bize ödeme yapamadı sıkıştık anlatabiliyo muyum

Back
X