Size, kendilerine verilen evde otursalardı krediye gerek kalmazdı üstüne konu sahibi ailesinin verdiği evin geliriyle kendine birikim yapabilirdi diyoruz hala tabiki erkek çalışacak eve para getirecek diyorsunuz. Adam gelirken çeyizinde ev getirmiş bunu görmüyorsunuz ama. Burada varlık içinde yokluk söz konusu ve konu sahibinin de bunda payı var.
Araba alınmışsa adam tek başına mı binmiş arabaya? Altınların yarısı gitmiş adam tek başına mı harcamış? Evlilikte hayat müşterek artık. Kadın ya çalışacak aile bütçesine katkı sağlayacak ya da kocası dışarıda çalışırken ev işi ve çocuk bakımını yapacak. Ya da erkek evde oturacak kadın çalışacak.
Millet ev almak artık hayal oldu bu ekonomik şartlarda diye karalar bağlıyor, kirada sürünüyor ama hanımefendi iki evi de beğenmeyip, üstüne borç yapıp başka ev alıyor. Ben sizin gibi tek taraflı bakıp erkeğe bu kadar yüklenemem.
Kenarda altının yarısı yok ama tapulu ev var. Bazen şifa bulmak için özel hastanelere kaç ev parası yatırıyor insanlar, bunun garantisi yok.
Yaşlı bir kadına alınan ayakkabı için değer mi bu tantanaya? Annesi değil de işyerindeki gariban temizlikçiye yapılmış bir yardım da olabilirdi. Bırak söylenmeyi ben fiyatı bile bilmek istemezdim, güle güle giysin annen derdim.