Bıkkınlık veren para mevzusu

Bana kimse birşey vermedi ama ben kendimi eşimin ailesine karşı sorumlu hissediyorum 🤷tabi aynı şekilde kendi aileme de .

Ayakkabının lafını etmeyin bence fakat size soylenilmemesi doğru değil . Eşim de annesine harçlık atar aylik atacağı zaman da şu kadar gönderdim der ,konu kapanır . Soylemeseydi bozulurdum . Burada önemli olan kimin ihtiyaç sahibi oldugu benim ailemin durumu onlara göre bir tik daha iyi mesela . Bana gelirken eli kolu dolu geliyorlar bende onları durumum musaitse yemeğe çıkarıyorum . Sinemaya götürüyordum ( pandemiden önce ) Bir şekilde dengeyi sağlamaya çalışıyorum . Eğer siz kizdginizi hissettiriyorsaniz böyle şeyleri saklar.

Sizde ihtiyaçlarınızı ertelemeyin bu arada . Ne almanız gerekiyorsa alın . Çocuk balık yiyecekse yiyecektir . Siz de dahil kimse yeni ayakkabı almasin . Ailelerin ihtiyaçlari gozetilmeli ama çocuktan kısarak değil yani dengeyi siz tuttutmalisiniz . Benim görüşüme göre öncelik çocuktur fakat bir ayakkabı için de kizmam yani . Bundan sonra ihtiyaçlarımı ertelemem olur ,biter .

Bana kimse birşey vermedi ama ben kendimi eşimin ailesine karşı sorumlu hissediyorum 🤷tabi aynı şekilde kendi aileme de .

Ayakkabının lafını etmeyin bence fakat size soylenilmemesi doğru değil . Eşim de annesine harçlık atar aylik atacağı zaman da şu kadar gönderdim der ,konu kapanır . Soylemeseydi bozulurdum . Burada önemli olan kimin ihtiyaç sahibi oldugu benim ailemin durumu onlara göre bir tik daha iyi mesela . Bana gelirken eli kolu dolu geliyorlar bende onları durumum musaitse yemeğe çıkarıyorum . Sinemaya götürüyordum ( pandemiden önce ) Bir şekilde dengeyi sağlamaya çalışıyorum . Eğer siz kizdginizi hissettiriyorsaniz böyle şeyleri saklar.

Sizde ihtiyaçlarınızı ertelemeyin bu arada . Ne almanız gerekiyorsa alın . Çocuk balık yiyecekse yiyecektir . Siz de dahil kimse yeni ayakkabı almasin . Ailelerin ihtiyaçlari gozetilmeli ama çocuktan kısarak değil yani dengeyi siz tuttutmalisiniz . Benim görüşüme göre öncelik çocuktur fakat bir ayakkabı için de kizmam yani . Bundan sonra ihtiyaçlarımı ertelemem olur ,biter .
Hangi parayla ertelemezsinz mesela elinizde yoksa? Olmayınca olmuyor bazen

Ben senin gibi beddua etmicem ama bi güm çocuğuna istediğini yediremediğinde ben aklına geleyim inşallah
Beddua değil ki :D ettiğini bul diyorum sadece. Bana aynen böyle dua eder misin ? Ben yanlış bir şey yapmadığım / haksızlık yapmadığım için hiç sıkıntı yok . Sen niye bunu beddua olarak algıladın kiii ?

Beddua değil ki :KK70: ettiğini bul diyorum sadece. Bana aynen böyle dua eder misin ? Ben yanlış bir şey yapmadığım / haksızlık yapmadığım için hiç sıkıntı yok . Sen niye bunu beddua olarak algıladın kiii ?
Laf ebeliği yapmayalım. Beddua olarak söylüyorsun işte. Neyse yukarıda soruna cevap verdim

Laf ebeliği yapmayalım. Beddua olarak söylüyorsun işte. Neyse yukarıda soruna cevap verdim
Yo hiç öyle bir düşüncem yoktu. Ama yaptığının farkındasın hemen ajitasyon yapıyorsun. Beddua olsa Allah senin belanı versin tarzı bir şey yazardım. Yaptıklarının doğru olduğunu savunuyorsun ya buna da amin demeliydin. Ama pardon ajitasyon ruhunuzda var.

Yo hiç öyle bir düşüncem yoktu. Ama yaptığının farkındasın hemen ajitasyon yapıyorsun. Beddua olsa Allah senin belanı versin tarzı bir şey yazardım. Yaptıklarının doğru olduğunu savunuyorsun ya buna da amin demeliydin. Ama pardon ajitasyon ruhunuzda var.
Sorunuza cevap verdim yukarıda

Hangi parayla ertelemezsinz mesela elinizde yoksa? Olmayınca olmuyor bazen
Ben mi yanlış anladım acaba ?Cocuğa balık alınmamış ama kayinvalideye ayakkabı alınmış kredi kartıyla olsa bile . Yani benim önceliğim çocuk olur o fırsatı vermem ,sanmiyorum .( Zaten olanı da çocuğa harcarim ,kalmazsa da kalmasın ) Kaldı ki dediğim gbi eş ailesinin ihtiyaçları konusunda da çok pozitifim . Buna rağmen böle düşünüyorum .

Ben mi yanlış anladım acaba ?Cocuğa balık alınmamış ama kayinvalideye ayakkabı alınmış kredi kartıyla olsa bile . Yani benim önceliğim çocuk olur o fırsatı vermem ,sanmiyorum .( Zaten olanı da çocuğa harcarim ,kalmazsa da kalmasın ) Kaldı ki dediğim gbi eş ailesinin ihtiyaçları konusunda da çok pozitifim . Buna rağmen böle düşünüyorum .
Evet doğru anladınız. Yani ben ortamda olmadığım için müdahale şansım olmadı. Eşimle gidio almışlar

Evet doğru anladınız. Yani ben ortamda olmadığım için müdahale şansım olmadı. Eşimle gidio almışlar
Anladım ,benim çocuğum yok bu konuda da hassasım sanırım . Bunu mevzu haline getirmeyin derim yine de . Hayatınıza devam edin . Bundan sonra bakarsınız durumlara .

bubendegilim bubendegilim yorumunuzu merak ediyorum, benim için önemli 🌼 bekliyorum sizden cevap. Çok gğzel önerileriniz var dinlemek isterim
Sayfalarca yazdım. Hem öneride verdim çok istiyorsan uygularsın:D evin parasını kaynana geri ver . Tek önerim bu.

Ev verilsin sonra hop 400 e alınan ayakkabı göze batsın pess. 400 e iki ayakkabı alınmış galiba öyle yazmışsın 400 iki çift ayakkabı nerde var ya o para bile değil artık hazır uyguna bulmuş iki çift almış değişe değişe giyer kadıncağız. Çok dert ediyorsanız şu an ki değerine göre evin parasını verebilirsiniz. O zaman böyle çetele tutmak zorunda kalmazsınız

Bunu yazdığımız için beğenmedim yiyoruz ;İ:KK70: Ha bundan sonra beğenmedim atana aynı şekilde bende beğenmedim atacağım :KK70: hemde hiç okumadan.
Bak sordum 10 sefer evi alırken sen me verdin diye. Veriği en fazla 20/30 binlik altını söyledi. Sonra 2. El kıyafet aldım dedi , şimdi de balık alamıyorum diyor. Madem durumun el vermiyor ne diye gidip kendini zorlayacak bir ev alıyorsun ? Üstelik 2 evi satıp.
deneme amaçlı beğenmedim attım :D :D :D

E söyleyin bunu kocasına yapsın? Düşmesin ev alma derdine? Kadın diyor ki ev alma kararımızı ailelere sorduk ortak karar verdik. Ailelere sorulup eşine sormadan kendi mi karar verdi ki? Bu kararı verdiysen harcamanı ona göre yaparsın. İki ayakkabı yerine tek ayakkabı almasını ölçüleyecek kadar idare yapamıyor mu adam, onu da kafın mı o anda kulağına fısıldayacak?Bunu üni okumaya gelen 18 yaşında insan bile biliyor. Elindrkini yettirmek için gerekeni yaparsın.Kadınsan da erkeksen de. Çünkü pos cihazına şifre girmeden önce kadın veya erkek seçeneği yok yani... İmkanı tek başına sınırlı hale getirdiğine inanmamı mı bekliyorsunuz? Yapmayın, bu kadın Sabancının, Koçun gelini olmadığının farkında ki ikinci el alabiliyor.Neyin pahalı olduğunu sizden duyanlar var yahu

Ben doğruya yanlışa bakarım ama sanırım beğenmemem konudan daha önemli sizin için. Ne yazdığınızı sizin aksinize ben dikkatle okudum ve düşündüm. Sonrada olması gerekeni düşündüm. Tam olarak yukarda yazdığım gibi olsaydı olay lafı dahi olmazdı. Ama siz kaynana ve gelin endeksindesiniz ve başka yerden bakmak istemiyorsunuz. Olay bu değil ki.Sadece anneye yapılmadı gerekenler umrunuzda oluyor. Kadın, pahalı diye çocuğa balık almaktan vazgeçti babası diyor. Bunun azıcık bile mi kıymeti yok?Asıl sorun bence kaynana bile değil de...
Konu sahibinin kendisi ev alma derdine düştü belki?
Pahalı diye balık almaktan vazgeçiliyor ama iki cevap sonra durumumuz çok iyi çok şükür, istediğimizi alabiliyoruz deniyor. Öyle bir yazıyorsunuz ki adam gitmiş kendi başına kredi çekmiş de ailesini muhtaç bırakıyor sanki. Ortak karar verilmiş krediye. En azından kendi ailesinin verdiği evde tek söz hakkı kendisinindi, zorla mı satmış kendi evini? Belli ki alınanı satılanı onaylamış, istediği gibi bir evde yaşıyor şimdi de.
Satmasaymış, daha uygun bir ev seçseymiş ve daha düşük kredi çekseymiş. En azından hem kendi evlerinde oturur hem de konu sahibinin kendi evinden gelen bir geliri olurdu.

Elindekini yettirmek demişsiniz de size başınızı sokacağınız ev verilirse geçer oturursunuz bu mantığa göre. Her iki taraf da ev vermiş ama ikisini de beğenmemişler. Evde öğrenci başka bir kardeş daha varken niye kabul etmişler evi?
Konu sahibinin derdi balık falan değil, eşinin abisine verilen paranın geç gelmesi yüzünden kaybedilen 20.000 TL ve iki çift ayakkabı. O halde evin parasını ödesin kayınvalidesine, elindeki paraya göre daha ucuz bir ev alsın. Evin değerini de söylemiyor ama burun kıvıracağı kadar kötüyse fiyatı da ona göredir.
Mecbur mu bu insanlar evlerini vermeye? O sorulara cevap yok nedense. Bütün birikimi ve verilen 2 evi de daha büyük ev uğruna harcamışlar ellerindekiyle yetinmemişler.

Kızlar kızlar kızlar,
Abartıyor muyum, paragöz müyüm, cimri miyim diye size danışmaya geldim.
Evliyim ve küçük bir çocuğum var. Normalde çalışıyorum ama şu an bebekten dolayı ücretsiz izindeyim. Tek maaşız ev kredimiz var. Gelelim soruna 👉
Tek maaş olduğumuz için zorlanıyoruz. Bi şeylerden kısarak ay sonunu getirmeye çalışıyorz. Kendimize yetiyoruz çok şükür. Annemle babamın durumu iyi ikisi de yıllarca çalışmış emekliler şu an fln. Bende tek çocuğum. Bı nedenle benimkiler ağzımdan ne çıksa alırlar. Maaşın yok derler ekstra öderler ihtiyacımızı fln. Ama ben hesabımı kitabımı bilerek büyüdüm. Üniversitede fln çalıştım hep harçlığımı çıkarttım. Onlar da verirdi ekstra iyi de harcarım ama yeri gelir ikinci el alışveriş yaparım kendime de çocuğuma da...
Neyse uzatmadan benm kayınvalideler böyle değiller ama. Açıktan istemezler ama bişey alınınca veya para verilince yok almayalım da demezler. Sırf bu ay onlara bir sürü harcama yaptık. Bu arada onlar tek maaş. Maaşı da çok değil, ortalama. Eşim de 3 kardeşler... Biri de okuyor.
Bugün de son noktama geldim artık. Sinir oldum. Kv ayakkabı ihtiyacı vardı. Eşim götüreym bakıtaym dedi. İyi dedm. Bunlar gittiler 2 tane almışlar 400e. Birini eşim almış ama bana söylemedi.(Artı bide 200 para yüklemiş otobüs kartlarına.) Laf ebeliği yaptım biraz, dedm paraları var mıydı zor durumda kalmasınlar fln bana var aldıkar diyo ama ödemiş. Kredi kartlarımız doldu asgarini ödeyerek bitirmeye çalışıyoruz. Arkadaşına da borcumuz var üstelik. Ben şuna üzülüyorum ki annem her durumda bize zor durumda kalmayın diye hiç bişet ödetmiyo kendi alıyo her şeyimizi. Ama onlar sizin çocuğunuz var bu kızın maaşı yok demiyolar.
Eşimin bana söylememesi de cabası yani. İçimde patlicağına sizinle paylaşmak istedim. Teşhisim nedir siz koyun 😅

Dip not: düğünümüzden gelen altınların nerdeyse yarısını kv kp zor durumdalar diye eşim verelim dedi tamam demiştim. Şimdi çok pişmanım. Sağolsunlar küçük bir ev fln verdiler ama mesela eşimin abisine 2 3 yıl önce tofaş şahin edecek kadar bir miktar vermişlerdi. Onu tl olarak geri aldılar şu an hiç bir değeri kalmadı verdikleri paranın. Eper altın olarak fln alsalardı şu an epey kenarda paraları olacaktı 🥴

Devir tutumlu olma devri ben hak verdim size. Çocuğunuzun daha önünde uzun bir gelecek var onun için parayı idareli yönetmek zorundasınız

Back
X