• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bıktım artık

angelll06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2012
68
3
48
Ankara
sevgili arkadaşlar;
çok canım sıkılıyor durumuma doktora gitmek hiç istemiyorum antideprasan ilaçlarını bilip kullandığım için korkuyorum :( etrafımdaki insanlara rezil olacakmışım korkusuyla eşime bile bu durumu anlatamıyorum sadece biraz bahsettim ucundan korkularımdan filan ...sorunum şu ki ben her şeyden çok korkuyorum eşimle uyurken bir ses gelse hemen ışık yakıp yatmak istiyorum saatlerce uyuyamıyorum ses gelecek mi diye bekliyorum sürekli eşime anneme babama kardeşime bir şey başlarına kötü bir şey geleceğini düşünüyorum arkamdan biri ıssız bir yerde yanımdan hızlıca geçip giderken bile bir şey yapacakmış korkusu başlıyor özellikle köpek korkum aşırı fazla yoluma köpek çıkacak diye nereye nasıl kaçarım hesabını daha karşıma çıkmadan yapıyorum tek başıma hiç bir yere gitmek istemiyorum otobüse binerken utanıyorum yol kenarında otobüs beklerken bile uzaktan gidiyorsa ona elimi kaldırıp durdurmaya bile çekiniyorum aslında akıcı bir hayatım var çalışıyorum ama kendime güvenim hiç yok :( akşam iş çıkışı yaklaşınca hemen biri keşke bana kalmaya gelse de tek yürümesem tek binmesem otobüse derdine düşüyorum çok mutsuzum biliyorum belki cidden dr'a gitmem lazım ama şuan burada size içimi dökmek çok istedim

sevgili arkadaşlar;
çok canım sıkılıyor durumuma doktora gitmek hiç istemiyorum antideprasan ilaçlarını bilip kullandığım için korkuyorum :KK43: etrafımdaki insanlara rezil olacakmışım korkusuyla eşime bile bu durumu anlatamıyorum sadece biraz bahsettim ucundan korkularımdan filan ...sorunum şu ki ben her şeyden çok korkuyorum eşimle uyurken bir ses gelse hemen ışık yakıp yatmak istiyorum saatlerce uyuyamıyorum ses gelecek mi diye bekliyorum sürekli eşime anneme babama kardeşime bir şey başlarına kötü bir şey geleceğini düşünüyorum arkamdan biri ıssız bir yerde yanımdan hızlıca geçip giderken bile bir şey yapacakmış korkusu başlıyor özellikle köpek korkum aşırı fazla yoluma köpek çıkacak diye nereye nasıl kaçarım hesabını daha karşıma çıkmadan yapıyorum tek başıma hiç bir yere gitmek istemiyorum otobüse binerken utanıyorum yol kenarında otobüs beklerken bile uzaktan gidiyorsa ona elimi kaldırıp durdurmaya bile çekiniyorum aslında akıcı bir hayatım var çalışıyorum ama kendime güvenim hiç yok :KK43: akşam iş çıkışı yaklaşınca hemen biri keşke bana kalmaya gelse de tek yürümesem tek binmesem otobüse derdine düşüyorum çok mutsuzum biliyorum belki cidden dr'a gitmem lazım ama şuan burada size içimi dökmek çok istedim
Doktora gitmeden ilacı kendi kafana göre mi alıyorsun?

bak canım bi uzman değilim ve sana da kesinlikle bi uzmana görün derim ama sana en azından kendimden tavsiye verebilirim. Ben bi dönem her gece tam saat 3de uyanırdım pat diye 4 olmadan da uyuyamazdım korkudan. Sonra bu korkumun üstüne gittim 3 harflilerin doğaüstü varlıkların konu edildiği bi dizi var sürekli onu izledim. Valla artık hiç bişeyden eskisi gibi korkmuyorum. Çok basit gibi geliyo kulağa belki biraz da saçma ama bende kesinlikle işe yaradı. Bence korkunun üstüne gitmelisin yavaş yavaş köpek sevmeye başla mesela süs köpeği sev ama bir şeyler yapmalısın çünkü inan zamanının boşuna korkarak harcıyosun korkacak hiç bir şey yok

Anksiyete bozukluğu olarak tanımlanıyor probleminiz. Bunda utanılacak bir şey yok günümüz koşullarında psikolojik sorun yaşamayan insan sayısı yok denecek kadar az. Burdan biz şunu yapın,şöyle davranın desek de boş. Siz işin uzmanından sağlıklı bir terapi almalısınız.

Doktora gitmeden ilacı kendi kafana göre mi alıyorsun?
hayır öyle bir şey yazmadım ki ben ?önceden antideprasan kullandığımı söyledim sadece kullanmak işstemediğimi belirttim o ayrı bi konu onu ailevi nedenlerden dolayı dr gidip içmiştim konu şuan iilaç yada dr un yazıp yazmadığı değil okadar sorunumun içinde sadece orayı bulup cıkarmanız enterasan

Anksiyete bozukluğu olarak tanımlanıyor probleminiz. Bunda utanılacak bir şey yok günümüz koşullarında psikolojik sorun yaşamayan insan sayısı yok denecek kadar az. Burdan biz şunu yapın,şöyle davranın desek de boş. Siz işin uzmanından sağlıklı bir terapi almalısınız.
canım inş ilerlememiştir çok tsekkür ederim :(

bak canım bi uzman değilim ve sana da kesinlikle bi uzmana görün derim ama sana en azından kendimden tavsiye verebilirim. Ben bi dönem her gece tam saat 3de uyanırdım pat diye 4 olmadan da uyuyamazdım korkudan. Sonra bu korkumun üstüne gittim 3 harflilerin doğaüstü varlıkların konu edildiği bi dizi var sürekli onu izledim. Valla artık hiç bişeyden eskisi gibi korkmuyorum. Çok basit gibi geliyo kulağa belki biraz da saçma ama bende kesinlikle işe yaradı. Bence korkunun üstüne gitmelisin yavaş yavaş köpek sevmeye başla mesela süs köpeği sev ama bir şeyler yapmalısın çünkü inan zamanının boşuna korkarak harcıyosun korkacak hiç bir şey yok
canım sen kendi kendinemi yendin bunu hiç destek almadınmı doktordan filan? çok sağol yorumun için buarada :D

belki bi psikoloğa gidebilirsin ilaç vermiyorya onlar, belki içinde çözüme kavuşturamadığın bişeyler vardır, herkesten saklamak yerine en azından eşinle paylaşıp uzman yardımı almalısın bence, bişey sorucam giderek artan bi durumda mı bu korkularınız ?

canım sen kendi kendinemi yendin bunu hiç destek almadınmı doktordan filan? çok sağol yorumun için buarada :D

Açıkcası çevremde beni desteğe isten kimse yoktu aileme anlatsam oku üfle yat derlerdi büyük ihtimalle. Ben de çok üstünde durmadım lise sondaydım sınava hazırlanıyodum zaman kaybetmiyim diye aptalca düşündüm. Kesinlikle yardım al diyorum bak belki de ben şaanslıydım. Çevrenden çekiniyosan kimse bilmesin ama eşine anlatmanı tavsiye ederim. Yine de istemiyosan tek başına git gel ama öğrendiğinde kırılır bence. Bu tedavilerin ilk adımı sende başlıyor zaten kendini rahatlatmaya çalış kendini en iyi sen tanıyorsun. İnan göründüğü kadar zor değil

hayır öyle bir şey yazmadım ki ben ?önceden antideprasan kullandığımı söyledim sadece kullanmak işstemediğimi belirttim o ayrı bi konu onu ailevi nedenlerden dolayı dr gidip içmiştim konu şuan iilaç yada dr un yazıp yazmadığı değil okadar sorunumun içinde sadece orayı bulup cıkarmanız enterasan
Hmm öyle anlamışımda sordum doğru mu diye. Bunda utanılacak birşey yok ki herkes bir gün ihtiyaç duyabiliyor sonuçta psikolojik desteğe, insanız yani herşeyle baş etme gücümüz yok ki, bir yerde takılabiliyoruz. Eşinde destek olur bence. Yanlız başına başetmek yerine sevdiğin insanların desteğiyle daha çabuk toparlarsın

Hmm öyle anlamışımda sordum doğru mu diye. Bunda utanılacak birşey yok ki herkes bir gün ihtiyaç duyabiliyor sonuçta psikolojik desteğe, insanız yani herşeyle baş etme gücümüz yok ki, bir yerde takılabiliyoruz. Eşinde destek olur bence. Yanlız başına başetmek yerine sevdiğin insanların desteğiyle daha çabuk toparlarsın

:(( inşallah bir an önce kurtulurum asosyal oldum çıktım hiç birşeyden zevk almıyorum

belki bi psikoloğa gidebilirsin ilaç vermiyorya onlar, belki içinde çözüme kavuşturamadığın bişeyler vardır, herkesten saklamak yerine en azından eşinle paylaşıp uzman yardımı almalısın bence, bişey sorucam giderek artan bi durumda mı bu korkularınız ?
giderek artan değil hep aynı derecede korkularım yani ne azalıyor ne çogalıyor bazen öyle bir zamn geliyorki kendi kendime yapıcam salakmıyım ben diyorum 10 yıldır calısıyorsun güven kendine diyorum tam başarmış gibi olurken yine bişey oluyor tüm güvenim 10 dk sürüuor :(

evet anksiyete bozukluğuna şimdi baktım biraz cidden bendeki sorunların aynısı psikoloğa gitmem lazım heralde dğilmi ?

Açıkcası çevremde beni desteğe isten kimse yoktu aileme anlatsam oku üfle yat derlerdi büyük ihtimalle. Ben de çok üstünde durmadım lise sondaydım sınava hazırlanıyodum zaman kaybetmiyim diye aptalca düşündüm. Kesinlikle yardım al diyorum bak belki de ben şaanslıydım. Çevrenden çekiniyosan kimse bilmesin ama eşine anlatmanı tavsiye ederim. Yine de istemiyosan tek başına git gel ama öğrendiğinde kırılır bence. Bu tedavilerin ilk adımı sende başlıyor zaten kendini rahatlatmaya çalış kendini en iyi sen tanıyorsun. İnan göründüğü kadar zor değil
canım ya cidden yazdıkların bile bir nebze olsada rahatlattı inş senin kadar güçlü olurum :*

Aynisi bendede var otobüs olayi kopek korkusu ve bises duyunca hemen korkmalar kapiyi kilitledigimi biliyorum ama içimde bi dürtü gidip 3 4 kez kontrol ediyorum ayni şekilde ocagi gece evde geziyprum bazen isiklari yakip dusuncem hirsiz girecekse evde birileri var bilsin ve bi suru şey ama Dr a gidesim yok düşünmüyorum da smdilik beni asiri rahatsız etmiyor ama sıkıntı yine de gece geç saatlere kadar uyuyamiyorum tek olunca

sanki ben yazmışım ki gibi.köpek korkusu dışında diğer yazıdıklarınızın hepsi beni anlatıyor.malesef kendim de böyle olduğum için size yardımcı olamiycam.

Back
X