biktim bu irkciliktan

Hakli oldugun noktalar var ama önemli olan önyargili olmamak. Senin dedigin gibi düsünülürse tüm irkcilar hakli kiliniyor. Kimse kimsenin ne yasadigini bilemez. Yasanilanlardan da bütün bir toplumu sorumlu tutmak adaletsizlik bana göre.

Cok uzgunum. Burada seni en iyi ben anlarim. Sakin ustune alinma ve isini birakma. Ikinci bir Yahudi vakasini biz yasiyoruz.

Peki öğrenci velileri nasıl davranıyor?

Ayni seyi konusuyoruz iste, yasanilanlardan dolayi bütün bir toplumu biz de onlarda sorumlu tutuyoruz. Ama onlar irkci oluyor biz degil. Biz de önyargili olup gavur demisiz ahlaksiz demisiz. Kizlarina kadinlarina disarida rahat serbest geziyor diye o...u demisiz. Bu önyargi degil mi? Biz onlarin ülkesine gittigimiz, sosyal haklari imkanlari sonuna kadar kullandigimiz halde gavur deyip düsmanca bakmisiz davranmisiz. Ben insanin önce davranislarina bakarim. Etrafina ailesine nasil davraniyor. Bunlar iyiyse dini milliyeti beni ilgilendirmez. Bana böyle irkci biri denk gelse oturup sohbet bile etmem. Dünyada bir o mu kaldi derim gecerim. Asyali göcmenlere niye irkcilik yapilmiyor peki. Siddeti sevmeyen sakin kurallara uyan bir toplum cünkü.

Irkciligi asla hakli bulmam. Durduk yere milliyetine göre bir insanin asagilanmasi ezilmesi fikrini asla kabul etmem. Ama "ya bunlarin hepsi kötü hic birsey yapmadigimiz halde bize söyle yaptilar böyle davrandilar " bunu da dogru bulmuyorum. Zamaninda ne ektiysek onu biciyoruz simdi. Adamlar bizi zorla kacirip ülkelerine almiyor. Konsolosluklarin önünde sabahliyoruz vize oturum aile birlesimi diye.

Ben de fransa da yasiyorum ben de ogretmenim, daha dogrusu yuksek lisansim egitimim her seyim tam ama turkiye deki tabirle atanmam olmadi.
Bu paristeki olaylar yuzunden de cok canimiz silkllacak belli ki.

AMA ben hakli bulmasamda onlari anliyorum. Gocmenlere bakiyorum da ayni seyler turkiyede yapilinca benim zoruma gidiyor.
Mesela pkk bi saldiri yapiyor ya sunlar bi defolup gitseler diyoruz (kendi ulkemizde yasamadigimiz halde),
Haberlerde suriyelilerin yaptigi kotu bisey gorunce ne yazik ki on yargili oluyoruz üff bunlar da çöreklendiler ulkemize bi de nankorluk ediyorlar diye.
Malesef irkcilik her yerde var.

arkadaşım gidip adamların memleketine kene gibi yapışıyoruz sonra her türlü haktan faydalanıyoruz iş bulmaya gelince türklerin çoğubelinden hasta evde yatıp işsizlik maaşı al be var bunda ben de alman olsam sinir olurdum ben de almanya doğumluyum babam beni görüremedi ülkemde yaşamayı tercih ettim milletin memleketinde 2. sınıf vatandaş olarak neden yaşayayım 1 kez geliyorum dünyaya

Her almanin icinde birazda olsa nazilik vardir bence. Kimisi acik acik belli eder kimisi etmez. Bende almanyada yasiyorum, senin kadar olmasa da bakislariyla dik dik bakiyolar trende, carsida orda burda insan görmemis gibi.

Bi keresinde almanin biri bana ne güzel almanca konusuyosunuz demisti. Aklinca asagilamaya calisiyo. Bende sagol sizde güzel konusuyosunuz demistim. Insan evladi ne cevap verecegini sasirmisti

Şöyle ki Almanları da ben bir noktaya kadar haklı buluyorum. Bu insanlar ülkelerinde neden bizim insanlarımızı ağırlamak zorunda? Yani Almanlar neden bizimkileri ülkelerinde barındırmak, sosyal şartlar sağlamak, ekonomik olarak desteklemek zorunda? Almanları da bıktıkları için suçlayamayız bence bir noktaya kadar. Toplanın ülkenize gidin demek hakları aslında.

Konu sahibesi size gelince bence geçin gitsin aldırmayın sinirinizi bozmayın. İşinizi en iyi şekilde yapmaya odaklanın.

Bana Almanya' da banka görevlisi artislik yapmıştı, ortalığı ayağa kaldırmıştım. Davet mektubum var sizin ülkenizdeki Prof. bizzat çağırdı beni buraya dedim. Kadın özür diledi. Yüz vermeyin şunlara.

Kısmen be Cherry. Bu kız vasıfsız değil ki. Yiyiciler var doğru ama herkesi aynı kefeye koymamalılar.

ben size nedenini anlatıyım.
Türkler oralara göç ettiğinde gittiler kendilerine türk mahalleleri kurdular.alman halkıyla entegre olmadılar.yıllarca oralarda yaşayıp almanca öğrenme zahmetine dahi girmediler.medeniyet namına hiçbir şey öğrenmediler.çoğu kıro ve medeniyetsiz bir şekilde yaşamaya devam ederek(şalvarlarla gezeni mi dersin, otobüslerde ketçap mayonezli soğanlı dönerler yiyenleri mi ararsın, her türlü ayılık var) alman halkını da rahatsız ettiler.çocuk yapıp yapıp ürediler, devletten paralar aldılar, devleti dolandırdılar ve özet olarak çalışmaya giden vatandaşlar devlete fayda sağlamaktansa mali ve kültürel yük haline geldiler.ben şimdi ülkemde bi suriyelinin neden benden daha iyi yerlere gelmesini isteyim ki.yıllardır ben benim anam babam dedelerim bu ülkeyi kalkındırdı, vergisini verdi.elin suriyelisi gelip havadan neden benim yaptıklarıma ortak olsun ki.üstüne bi de benden iyi kazansın oldu.tabi bunların yanında çarşaflıları falan saymıyorum da.

bazıları diyo ki kılık kıyafet medeniyet midir vıdı vıdı.arkadaşım avrupa her şeyden önce bir hristiyan birliğidir.öyle olmasa onlar da gider arabistanda yaşarlardı.yani istemiyolar müslümanlığı demek ki, istemiyolar çarşafı, istemiyolar islamı.kendi gibi olmayanları istemiyolar işte neden bu zorlama anlamıyorum.yani belirli sosyo-kültürel ve dini dinamiklere sahip ülkelere gidip ben böyleyim diyemezsin anlatabiliyo muyum.ya uymak zorundasın o kültüre, ya da dışlanırsın, istenmezsin, ırkçılığa maruz kalırsın.bunu senin için söylemiyorum.türkler yıllarca böyle yaptığı için söylüyorum,çünkü o insanların gözünde sen de ne kadar eğitimli olsan da bunlardan birisin.

biz mesela bi hristiyana, hadi hristiyanı da geçtim kendi ülkemizde bi aleviye karşı bile ne kadar saygılıyız ki yani elin hristiyanının kendi ülkesinde bizi sevip saymasını bekliyoruz?

Kısmen katılıyorum.

Yalnız unutmayın, ilk işçi alımlarının olduğu dönem Almanya' yı Türkler kalkındırdı.

Buda su götürmez bir gerçek.

Şimdi de orada okuyan, vasıflı, meslek sahibi çok Türk var. Ama sünepelerde var yani. Doğru ya doğru.

cok dogru söylemişsin
avrupada türkler , türkiyedeki suriyeliler gibi görülüyo demekki

Kısmen be Cherry. Bu kız vasıfsız değil ki. Yiyiciler var doğru ama herkesi aynı kefeye koymamalılar.

Obiviyante, ben genel zihniyetten bahsettim aslında. Yabancı bir topluluğu vasıflı vasıfsız olarak ayırmak değil mesele, mesele ülkede neden alakasız azınlık bir topluluğu bulundurmalıyız bu bence. Kaldı ki Almanlar bu topluluğa pekçok olanak sağlıyor mecburiyetleri olmadan. Yani mesela Türkiye'de 4 milyonluk bir Tayvanlı topluluğu yaşasa, ben çıkar sorarım: Arkadaş biz ülkemizin olanaklarını neden bu insanlarla paylaşıyoruz? Gitsinler kendi ülkelerine derim ve haklı olurum.

kesinlikle cok dogru bi tesbit

Bir de düsün ki donradan gelmissin ve dil bilmiyorsun , konussan bile sonradan ögrendigin bariz. Benim de cok abuk olaylar geldi basima. Ama iyi insanlarda cok burda. Allah yolunu acik etsin

Bu uyanık Almanlar bizimkileri çalıştırıp çalıştırıp sonra da geri göndermeyi planlıyorlardı galiba Böyle bakınca Almanlar haketmiş aslında yok öyle insanları sömürüp bırakmak

Yurt dışında yaşamak öyle dizilerdeki gibi kolay değil malesef.
Başka bir ülkede olsaydınız sizi oldurebilirlerdi bile...
Avrupai takilmaniz lazım yani batılılaşmak işe yarar belki.ahh be ne güzel ülkemiz var bence en kısa zamanda dönün.

Ama canım bizim ortak bir tarihimiz var. Biz savaşlarda bu adamlar yüzünden bedel ödemişiz. Doğu Batı Almanya birleştiğinde çok zor günler geçirmişler, bizim insanımız orada çalışıp onlara çok destek olmuş.

Ama genel olarak haklısın. Şimdikiler yiyici yani. Bizide rezil ediyor bir kısmı. Kızıyorum aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…