Bıktım eşimin eve adam toplamasından

bu arada istemediğin şeyleri tavsiye üzerine ya da dayatmayla yapmaya kalkarsan,içine sinmeye sinmeye kabul edersen mesela kaynını,
belki eşinle geçici ve balon bir huzuru yakalayabilirsin...
çözüme götürmez tabi bu da seni... önce konuşarak, anlamazsa da her türlü meşru yolla istemediğini anlat eşine...
seni anlaması gerekiyor...

icki icen adamdan ne beklersin ya sen1 biraz düsünceli olsaydi zaten kardesinin karisi evde varken cikip cikip gelmezdi! bu ne ya yol gecen hanimi? bukadar iyi niyetli olunmamali!

icki icen adamdan ne beklersin ya sen1 biraz düsünceli olsaydi zaten kardesinin karisi evde varken cikip cikip gelmezdi! bu ne ya yol gecen hanimi? bukadar iyi niyetli olunmamali!

Böyle gazı veriyorsunuz ama farkındasanız Ayşe'ye eşi git annenin evine demiş. Şimdi inatlaşmanın ne gereği var. Akıl verirken biraz daha sakin olunmalı. Şimdi kızcağız çekip gitse eşiyle arası bozulsa daha mı iyi yani.

canim ben ayseye gaz vermiyorum sadece ortada yapilan bir sacmalik var! ve bunu birilerinin görmesi gerekiyor! insan kendi evinde bile bebisle ugrasmaktan rahat edemezken bi baskasinin yaninda olacak is mi?

bu durumda ayşenin eşi dayatmayla kardeşinin onlarla birlikte yaşamasını kabul ettirmeye çalışırken, annenin evine git derken hatta beddua ederken sevginin saygının zirvesinde(!) olacak ki aralarının bundan sonra bozulup bozulmayacağı tamamen ayşeye kalmış...
hakkında hayırlısını diliyorum, psikolojik baskıyla,şiddetle ya da tatlı sözle bile içine sinmeyen hiçbirşeye evet deme.
o kaynın olacak kişi zat-ı şahaneleri bile olsa, onunla süresiz aynı evde oturmayı istememen ananın ak sütü gibi sana haktır...

alıntı yapayım da ben

kızlar neler oldu anlatayım,
bugün akşam eşim eve geldi,bende onunla konuşuyorum ama dün söyleiği kırıcı şeylerden sonra buruğum biraz tabi,abisi dün gece gelmedi,sordum e okadar kavga ettik hani gelmedi diye
ben aradım ve güzel bir dille eve kalıcı misafir davet edemeyeceğiz filan demiş,oğlumuz rahatsız oluyor tarzı şeyler söylemiş,abisi telefonu yüzüne kapatmış,daha sonra eşimi defalarca aramış fakat eşim yoğunluktan açamamış,
eşim bana beni rezil ettin dedi,baştan, en baştan onu niye istemediğimi tekrar anlattım,bakalım şimdilik durulduk,abisi hazretleri ne zaman içer yine ortalığı dağıtır rezil olur olur o zamana kadar kafam dinecek
ha birde bana beni babam arasa niye abini eve almıyorsun derse ben ne diyim ayşe dedi,bende doğruyu söyle dedim,işte böyle ,eşim abisiyle kötü olmaz biliyorum bunu,daha önce bir çok onuda çatıştılar
küsme olmaz onlarda ,bu yüzden vicdanımda rahat
hayırlısını dileyin hanımlar benim için
hepinizi öpüyorum,gelişmeleri yazacağım

Ayşesat Hanım, konuyu genel olarak değerlendirin diyorsunuz ya işte genel olarak değerlendirince "ne var ki eşinin kardeşi" "eşinin kardeşini eve almıyor" diye bir mantık oluşuyor, ben sizi anlayabiliyorum, bu tür aile mevzularında genel olarak yorum yapmamak gerekiyor, çünkü kimse kimsenin ne çektiğini nasıl kırıldığını incindiğini neler hissetiğini bilemez anlattıklarınızı toparlayınca ve siz daha çok anlattıkça bana bile afaganlar basıyor ki sizin rahatsız olmanız çok çok normal, sonuç olarak bir hiç uğruna yuvasını yıkan sorumsuz ve düşüncesizce davranan bir kayın modeli var önümüzde, üstelik onun yüzünden siz eşinizle kavga ediyorsunuz düşünceli bir insan kardeşinin karısıyla kavgasına asla sebep olmaz, eşinizde abisi ve sizin aranızda kalıyor şu durumda kaynınızın kendini çekmesi gerekiyor, kimse kimsenin kahrını çekmek zorunda değil, herkesin kurulu bir düzeni var, geçici olarak bu şekilde kalmalar olabilir ama sizde bu iyice suistimal edilmiş, hatta gerçek niyet açıklanmış kaynınız sizle yaşamak istiyormuş, Allah yardımcınız olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimden

Şunuda söylemeden geçemeyeceğim, bu tür konularda hemen kadının ailesi ortaya atılıp kıyaslamalar yapılıyor, ya eşin senin kardeşini istemezse kaynana ile ilgili bir mevzu ise eşin annene öyle davranırsa gibi kıyaslamalar, bir kere kadının ailesi ve erkeğin ailesi konumu çok farklı, kadın her halukarda hizmet eder durumdadır erkek ev işlerine karışmaz, akşamdan akşama eve gelir, eşinin ailesi ile ilgili ne sorunlar yaşayabilir ki, ama kadın evine gelene hizmet etmek durumundadır laflarını çekmek zorundadır, kaynana kayın görümce hepsinin lafını çeker, hizmetlerini yapar bizim toplumumuzda genelde böyledir haliyle gelin kaynana gelinin eşinin ailesi ile ilgili sorunları olması kaçınılmaz oluyor, bir de kızında kalmaz damadından çekinir ama oğlunda kalır her işine oğlunu koşar gelininden hizmet bekler çekinmez, herkeste böyledir demiyorum ama az çok hepimiz yaşıyoruz işte

Insallah hayirlisi olur aysecim....felaket habercisi gibi olmak istemiyorum kesinlikle ama bence bu is burda bitmez.benneyaptımki

Esin simdi ailesine karsi kücük düstü ve bana kalirsa bunun hirsini senden öyle yada böyle cikartacak, büyük ihtimal ile misilleme yaparak cikartacak, yani senin aile fertlerine surat asacak, gelmesinler gitmesinler diyecek.....umarim olmaz ama olasiligi cok yüksek, o yüzden buna hazirlikli ol ve tekbirini al diye söylüyorum.

Abisine kalici misafir davet edemeyecegiz oglumuz rahatsiz oluyor diyebilmek esin icin hicte kolay birsey degildi muhtemelen....kimbilir bunlari söylemek icin ne kadar kivrandi. Sende artik esinin üstüne gitme bence, yapabilecegini yapmis adam

oh valla adam kendi yuvasını dağıtsın sonra gelsin sizin başınıza çöreklensin.Rahata bak be!Bunun anası danası yokmu?Gitsin onlara..Allah kurtarsın arkadaşım.

ben anlamadım canım kaynın geçici bir süre mi sizde kalacaktı yoksa süreklimi:uhm:
umarım soğukkanlılığını koruyarak bu sorunu çözersin

Biraz idare edin, kaynınız eşiniz yokken gelmemesi lazımdı, ince düşünememiş... ama sizin kapıyı açmamanız da kötü olmuş. Elbetteki kaynınız artık size yerleşemez, bu bir kere türk aile yapısına ters bir durum...Sadece geçici bir süre kalabilir, 10 gün belki..o kadar..Gitsin ucuz oteller var geceliği 20 ytlye, erkek adam kalsın orada ne var??Arada bir yemeğe alırsın akşamları.Eşin arada kalmış, kendini yok yere bunaltmış halbuki "gel ağbi sen bizim evde rahat edemezsin sana bir otel bulalım" demeliydi.

Son düzenleme:
Bu iş burda bitmezgamyoncuiremsu
bu adam abisini eve alamamanın acısını bir şekilde çıkartırgamyoncuiremsu
bence çıkartsında...
yerden göğe kadar haksızsınız arkadaşım.
zamanında size para yardımı yapsaydı şimdi başınızın üstünde yeri olurdu sanırımsengözlerimebaksanab
siz de evlat büyütüyorsunuz.
Allah amellere göre değil, niyetlere göre verir unutmayın.yerimseniben

arkadaşım haklısın bence
bu adam karısını başka kadınla aldatmış yetmemiş imam nikahlıylada aayrılmış
buda yetmemiş bi onu bi onu arayıp birinden birini kandırmaya çalışıyo dikkat çekerim kandırmaya
sonra alkolle eve gelmeler
hayır arkadaşım kimse sigara içemez evimde çık balkonda iç
içmezsen ölmezsin
ben o mutfağa kırk kere girerim çekmek zorunda değilim o pis kokuyu
abi kardeş zavallılar
misafir olarak geliyosun madem
çocuklu evdeki kurallara kim olursa olsun uymak zorunda
aynı şeyleri benim kardeşim yaparsa
aynı kurallarda onun için geçerli olur

Hakkında hayırlısı olsun canım.Eşinde kardşinin bu duruma düşmesinden huzursuz belli ki.
Atsan atamıyor,satsan satamıyor hesabı birazda.
Sen eşini mümkin mertebe alttan al bu dönemde,hiç bir şekilde hiç konuda üzerine gitme.Çünkü ailesi muhtemelen eşini dolduracaktır.Senin herhangi bir lafınlada patlayabilir,kesinlikle sakin kalmalısın..

ya bende anlamadım. bu adam ben sizde daimi kalacağım falan mı dedi. birden bu çıktı ,ortaya şimdi.

ya bende anlamadım. bu adam ben sizde daimi kalacağım falan mı dedi. birden bu çıktı ,ortaya şimdi.

yok kaynım sizde daimi kalacağım demedi ,zaten nasıl desin,denmezki böyle bişey
ama kadınla kavga edince gelecek,kadına kızınca gelecek,aklınca onu merak edecekler nerde diye,diğer yazılarımdada söylediğim gibi devemlı bir kapı arıyordu kendine
en yakında bizim evi buldu,kaynımın bir özelliğide benim eşimin onun her istediğini yapar gözüyle bakması işte
6 kardeşler ve en küçük eşim,ama en büyük eşimmiş gibi davranıyorlar hepsi,paraya sıkışırlar eşim,kalacak yerleri olmaz eşim,dertleşmek için eşim,.........daha çok sebepleri var,,,kardeşi diyeceksiniz ama hiç biride diğer kardeşini aramaz..nasıl oluyorsa
ama eşim sıkışsın hiçbirini bulamazsın,birçok sıkıntıdan geçtik biride arayıp neler oldu demez,arasak telefonu açmazlar,
kardeşlik o zaman yok
off dolmuşum ben artık,her hareketleri batıyor

canım bu şekilde gitmeyeceğini bir şekilde o da anlar belki bir kaç ay gelip gider size ama sonra senin tavırlarından bu durumdan hoşnut olmadığını anlayacaktır.zaten o zaman sen de eşine ne zamana kadar abin burda kalacak diyebilirsin ama sen baştan yok istemiyorum gelmesin dersen tabiki eşin tepki gösterir.sonuçta sen ne kadar sevmesende onlar onun ailesi.
birde bizi sıkıntılı günlerimizde hiç aramadılar diyosun bırak herkes yaptığından utansın.sen onlar gibi olma kaldı ki eşinde zamanla bütün bunların farkına varacaktır ama o zamana kadar sakin ol kavgayla herşey daha kötü olur

Almayın evinize, açmayın kapıyı. Eğer siz o kişi "kim olursa olsun, isterse annesi, babası olsun" o şekilde davranışlar sergileyen bir adamı almamakla doğru bir davranış sergilemişsiniz. O ev sizin kendi eviniz; sizi hiç kimse huzurunuzu bozacak birilerini evinize almaya zorlayamaz! Mecburmusunuz sarhoş muhabbeti çekmeye! Öyle şey olur mu, siz çocuk yetiştiriyorsunuz böyle başıboş tiplerle elbette aynı ortamda bulunmaktan hicap duymanız, sizin "iyi ahlaklı" biri oluşunuzdan ileri gelir.

Ayrıca gazetelerin 3. sayfa haberlerindeki insanlar ayda yaşamıyor! Sİz bebeğiniz ve eşinize ait mahrem "dünya" nız evinizin alanı kadar, bu nedenle istemediğiniz kimseyi evinize almaya, kendi dünyanızı onlarla paylaşmaya mecbur değilsiniz.

Gerekirse ailenize durumu açın. Ortada sizi huzursuz eden şeyler varsa, üzerini kapamayın, akışına da bırakmayın. Çözüm için çabalayın, konuşun. Önce eşinizden,eşiniz yetemiyorsa ailelerinizden yardım alın.

Saygılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…