Bıktım hayatımın yönlendirilmesinden :(

sehro

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2009
84
1
98
39
İstanbul
moralim çok bozuk abim istemediğim biriyle evlenmem için baskı yapıyor üstelik akrabamız abi dedğim biri ve sevmıyorum yaa sevmıyorum. abim okumamada izin vermemşti kızsın ne işin var okulda diye kuran kursunda okudum buda çok güzel ama benim sözüm geçmıyo şimdi yine kursa başladım isteme olayı gerçekleşmesin dıye ama yaza ertelendi evde hep kavga gürültü dayak bile yedim. hem ben başkasını sevıyorum:a015: napıcam ben çük üzülüorum:çok üzgünüm:

bu ne yahu. turk filmi gibi sakin ha evlenme istemedigin biriyle. abinin senin uzerinde neden bu kadar sozu geciyor anlamadim. ustelik de hep kotu yonde. annen baban bir sey demiyor mu?

canım anne ve babanla konuş abine ne oluyor ki?evlilik bu sonuçta.hayatın hakkında sen karar ver

doğuluyuz biz babam çok saf abimde çok fena babamı bile kafaya alıyo annem napsın gerçi hepsi istıyo akraba dıye

hakaten çok kötü bir durum
arkadaşın dediği gibi türk filmi tadında ama senin hayatın sonuçta
sonuna kadar dayanmanı öneririm
kimse sana istemediğin bir şeyi zorla yaptıramaz annen baban abin dahi olsalar
sonuçta evlendirmeye kalksalar bile nikah masasında
sana hiç kimsenin baskısı altında kalmadan evlenmeyi kabul ediyormusun diye sorarlar
sen hayır dedikten sonra kimse seni zorla evlendiremez
hakkını savunmaktan asla vazgeçme annen babanla konuş mutlaka bir orta yol bulunur

yok artık yıl 2009 yer istanbul !! gerekirse polise sığının bu ne ya ?

bizde hep akraba evlilig kızım yabancıya gitmesın kürtlerin bu adetınden nefret edıyorum (

doğuluyuz biz babam çok saf abimde çok fena babamı bile kafaya alıyo annem napsın gerçi hepsi istıyo akraba dıye

Anneni babani sakin bir zamanda al karsina konus...abin evde olmadigi zaman aynen burda bizimle paylastigin gibi onlarada anlat derdini güzelim.

Annecim babacim ben istemiyorum...sevmedigim birinle nasil evlenirim...yarin öbür gün beni mutsuz gördükce sizinde vicdaniniz sizlayacak..abimle konusun beni rahat biraksin..ben okumak bir meslek edinmek istiyorum...diye güzelce iylikle konus...a.s

Onlari kendi tarafina cekmeye calisman lazim..o zaman abin hicbir halt yapamaz...

bizde hep akraba evlilig kızım yabancıya gitmesın kürtlerin bu adetınden nefret edıyorum (

boyle sacma sey mi olur? inanilir gibi degil. kurt turk meselesi degil bu canim. her irktan cikar sacmasapan adetler. bak yukarda da bir arkadas demis, gerekirse polise sigin. hay allahim yaaaa....

abine de kötükedihüso

ustelik abin akraba evliliginin ozurlu cocuk ihtimalini kat kat arttirdigini bilmeyecek kadar cahil anlasilan. cehaletin daniskasi!

cok sinirlendim.

ya abım babamın iki arabasını saattı kendıne bıtane aldı çok uyanık ve fena yengem bile bıkmış ondan sevmıyo hep dövuyo yengemı. annem ablam hiçbiri sevmıyo bu isteyenlerın durumda iyi birazda ondan offfffffffffffff

bize şaka gibi geliyo ama var malesef böyle şeyler benim güzel ülkemde
arkadaşım sen istemiyorum öldürsende dövsende istemiyorum desen bi süre sonra vazgeçer
öyle ağlamakla boyun eğmekle bi yere varamazsın
eğer dayanamıyorum artık diyorsan gözünü karartıp polise gideceksin anlatacaksın
abinde işin içine polis karşısınca biraz geri çekilmek zorunda kalacak
sen önce anne babanı ikna etmeye bak olmuyosa abine abinin anlayacağı dilden konuş
polise gideceğini söyle umursamıyosa dediğini yap polise git
umarım sana yardımcı olurlar
nitekim eşini tekme tokat döven adamı eşiyle barıştırıp geri yollayan
hiç bir yaptırım uygulamayan ve yine aynı sonuca maruz kalan bir çok vatandaşımız var
umarım sana yardım ederler umarım...

arkdaşımı kınadım ondan başıma geldi diye düşünüyorum :a015: çünkü onun aileside onu ölen ablasının kocasyıla evlendırdıler ben çok kızdım ona kaç dedım dedim yani bişekilde istesen evlenmezsın dedım ama evlendı ölen ablasının yatagında yatıyo şimdi böle adetler yerın dibine batsın ama yaşanmayıınca bılınmıomuş onlarda doğulu gerçi onun daha kötü bana göre öyle sıkılıyorumki nefes alamıyorum sanki ölsemde bütün sorunlar bitse offffffff

canım eğer anne babanı kendi tarafına çekemezsen abinin seni evlendirmek istediği şahısa ulaşıp onunla evlenmek istemediğini söyle desem bilmem bi sonuç alabilirmisin.. bize konuşması kolay geliyo tabi yaşamadığımız için sen herşeyi iyice tartarak kararlar ver .sevmediğin biriyle aynı evi hatta aynı yatağı paylaşmak kimbilir nası fena bi durumdur Allah kimselerin başına vermesin. çok üzüldüm senin adına..

birde sevdiğim biri var netten tanıştık çok iyi anlaşıyoruz ve seviyorum bi onunla konuşunca unutoyurm dertlerimi ama abim öğrense hiç düşünmek bile istemıyorum neler olacağını sonum olur :a015: off allahım herşey neden böyle kötüye gidiyo hiç gülemiyecekmiyim sıkıntıdan deliricem bu gidişle keşke kız olmasaydım offff

kaç yaşındasın bilmiyorum ama çok genç olduğunu tahmin ediyorum.
şimdi sen büyük üzüntü içindesin haklı olarak.netten görüştüğüm biri var diyorsun.sakın bu evlilikten kurtulmak için yanlış birşeyler yapma.
annenleri ikna edemezsen polise sığın

ona çok güveniyorum çok iyi biri off napicağımı bılmıyorum yaa. polise gidemem yarın yatılı kuran kursuma gidicem ama bir ay sora felan tatile giriyo ozaman ne yapıcam :çok üzgünüm:

Sevdiğinle kaç diycem ama o netten tanıştığın adamı yeterince tanımıyorsun. Bence bi kadın sığınma evine git canım. ıstemediğin bi adamla evlenmekten ve dayak yemekten iyidir. Böylece kendilerini senin sahibin sanan ailene de hadlerini bildirmiş olursun.

Bir de şunu söyliyim bu durumu yani aile tarafından istemediğin biriyle evlenmeye zorlanma durumunu normal ve sağlıklı bir durum zannetme. Bu duruma genelde eğitimsiz ailelerde rastlanıyor. Bu insanların ne akraba evliliğinin yüksek risklerinden haberleri var ne de kadınların da özgür birer insan olduğundan. Eğitim, eğitim, eğitim. Abin daha fazla kası var diye kendini senden üstün veya daha mı akıllı sanıyor? Kimin akıllı olduğunu göster ona.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…