sen onca ek derste gırtlak çürüt ,o parayla kayınbabana araba al ,iyimiş.. kendi babanıza diyebilir misiniz diyorsun ya,derim tatlım ,paramın emeğimin alın terimin geri gelmeyeceğini biliyorsam kusura bakma baba yok derim .. kocan yavaştan senin ağzını arıyorsa sen de alttan alta veremem mesajını ver ,borç icat et ,ne bileyim bişey al borca gir gene de verme o parayı
Canım vermeyi göze almadım tabiki hem arkadaşlar çok güzel fikir verdiler eşime arabayı değiştirmeyi teklif edecem ya bide düşünün insan babasına gerçekten yok diyemez yani siz babanıza diyebilirmisiniz vermem.
Eşimin tavrı bu konuda nettir, gerçekten ihtiyaç varsa tabiiki verir versin de zaten. Ama lüks sayılacak bir harcama için kendi çekirdek ailesinin rızkından vermez, 'bizim kendimize göre hesabımız kitabımız var,o borcu ödeyecek bütçemiz olsa biz de aynı fiyatta alırdık arabayı ama gücümüz buna yetiyor' der. Sonuçta siz yine durduk yere borca gireceksiniz, hele de arabanız şimdi işinizi görüyorsa. Anne baba dahi olsa evlenip yuva kurulduktan sonra ne evinize ne de paranıza karışamayacakları sınırları çizmek gerekiyor. Yoksa hep diken üstünde oluyorsunuz maalesef
Cnm bnmde bas belası kayinpedrim ve kaynanm var inan hic saygısızlık etmedim ama yine bana olan oldu küçük bebeğim var onlar bi şehirde ben başka şehirde oturmama rağmen 2 gün önce deli etti tansiyonun düştü acile gittik
kp öyle uyanıkki taksitlerimizi benden iyi biliyor nereye ne kadar borcumuz var benden iyi bilir.Ya sonuçta diyorum benim babam istese vermeyecemmi tabiki veririm.Aynı şekilde eşimin babası istese mecbur gene veririz ama işte güvenmiyorum onlara nedense
biraz mesafe koymalısınız sanırım bu derece bilgiye tek başına ulaşmamıştır. ayrıca mecbur niye olasınız siz o dururma düşseniz aynı desteği bulurmusunuz onlardan zaruri bi hitiyaçtr yardımcı olursunuz anlarımda sırf lüks için yok yani.. mesafe koymassanız huzurunuz bozulur bence.. Allah kimsenini yuvasının huzurunu bozmasın tabiki..
İsterlerse bizimde borcumuz var,ödeyemeyiz deyin.
Asla ödemeyin.
Yüz vermeyin.
Kimse kaldıramayacağı yükün altına girmesin arkadaşım sizene?
Bu sağlık değil,temel ihtiyaç vs değil ki yardım edesin.
Tamamen keyfi bir şey.
Asla ödeme tekrar diyorum.Gerekirse kır.
Eğer ödersen ömür boyu arkalarını toplarsınız.
Misafirlikteyken konuyu aç ya da kaynın için "X te araba alacakmış baba nasıl ödeyeceksiniz,bunun borcu bitmeden zor olur sizin için,biz bile zor denkleştiriyoruz deyin)