yanlis acidan bakmiyorum ki
cocugum bana ilerde annecim babam bu olaydan sonra senden af dilemis neden bir sans vermedin demesin diye affettim
sinavim tamda burda iste bilemiyoruz esim af diledi kabul etmeyip bosansam cocugumu babasiz biraksam ve cocugum birtakim kotu yollara girse bunun vebalini nasil oderim.
ben gelecegi dusunerek hareket ediyorum sadece kendimi dusunmuyorum cocugumu dusunuyorum
sinav burada cocugumu babasindan ayri buyutmekmi yoksa benden af diledi affedip belkide rabbimin hosuna gidecegi bir davranisi kazanmakmi
sinavi kazanmak hem cocugum adina hem kendim adina
hickimse hatasiz degildir
son bir sans verdim ona
inanin cok kotuyum elim kolum baglandi ailem cevremdeki herkesin etkisiyle aldim bu karari mecbur hissettim kendimi
o kadinda hamile bende bu serefsizligi aklima geldikce kahroluyorum yapacak hicbirsey yok
benimle barismak istedi o kadinin cocugu babasiz buyusun benimkiler degil dusuncesindeyim
Bence hande kullandığı ilaçların etkisinde hala.affetmek ve kabullenmek arasındaki farkı kestiremiyor. Ve tabii ki bu kabullenişe dini bir anlam yüklemiş sevap işlediğine inandırmış kendini.ilerde bu fedakarlığın mükafatını göreceğini düşünüyor. Intihar bombacısına yakın bir ruh hali. Ama o sadece kendine zarar verecek tabii. Kız çocuğu olan anneler için çıkarılacak çok dersler var bu konuda. Çocuklarımızı kimseye muhtaç olmayacak hale getirmeliyiz.hem maddi hem de manevi yönden.ve koşulsuz sevmeliyiz. Başları sıkıştığında her ne şartla olursa olsun yanlarında olacağımızı hissettirmeliyiz. Böylece başkalarının onlara çizdiği kaderi yaşamak zorunda kalmazlar.
bilemiyorum belki alirim belki almam diyor .
ben almasini istemiyorum maddi olarak gereken yardimi yapilcak.
size sorsalardı onu mahkemede
ahhh be arkadaşım burda ne okumuş meslek sahibi kadınlar da gördük her eziyeti görüp yine de kocam da kocam diyen...yok boşanamam,yok ben ne yaparım,yok öldüm yok bittim...son zamanlrda o kadar çok okuyoruz ki böyle konular..benim gerçekten canım sıkılıyor
erkekler de o yüzden bu kadar rahat bence...çünkü anladılar ki kadınlar ne olursa olsun kocam başımda dursun diyorlar,o yüzden hiç sıkıntıya girmiyorlar...yazık
Size son bir tavsiye Hande Hanim.
Abla tavsiyesi diyelim, eminim sizden büyügümdür.
Birakin sinavi, sevabi, mükafati falan.
Önce kendinize itiraf edin.
Ayrilamadiniz cünkü cesaretiniz yok, esinize bagimlisiniz, ayrilak icin gereken güc yok sizde.
cocuk mocuk bahane, itiraf edin kendinize, siz kendiniz icin o adamin yanindasiniz.Cünkü bosanmayi gözünüz almiyor.
Her bosanmis ailenin cocugu kötü yola gitmiyor, her bosanmamis ailenin cocuguda iyi yolda olmuyor.
Bunlari itiraf edin ve acip elinizi dua edin.
Allahim, senin en büyük günahlardan saydigin seyi yapmis bu adamdan bosanmayi beceremedim ben, sen beni daha büyük musibetlerden koru, nolur bundan kötüsü gelmesin basima deyin. Belki o zaman dürüstce davranmis olursunuz.
herseyi allah bilir ben yuvami yikmadim
cocugumu babasiz birakmiyorum
elbett bunlarin bir mukafati olur sabir ediyorum
allahtan baskasi bilemez
dinimizde tabiki cocukla ilgili soylediginiz sey yok
bu benim dusuncem bu soyleyerek gunaha giriyorsam oda kabulum orada nefsim konusuyor
herseyin yeri ayri ayri
sagolun tavsiyeleriniz icin
gayet rahat ayrilabilirdim .
kocam cok kiymetli kimselere vermem onu ondan bosanmadim oldumu:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?