bilemiyorum sanirim bitiyor...

Ahahah benim bir derdim yok musluman kardesim, islamiyette kocaniz suratiniza tukurse yarabbi sukur diyin yapisin yaziyorsa biz dini bilmiyoruz.

Senin ne karar verdiginle zerre kadar ilgilenmiyorum, dusuncemi yaziyorum, sen bana takma :) Kumanla mutluysan mutlusun allah mutlulugunuzu bozmasin, bir omur boyu beraber gul gibi gecinin

hande lütfen konunu kapattır.sorunun vardı çözdün.uzamasına gerek yok

Neden yazmayayim? Herkes dusuncesini soyluyor, ben de dusuncemi soyluyorum. Vakti zamaninda durumuna uzuldum akil verdim, su anda da yasadiklari iliskiyi mide bulandirici goruyorum ve soyluyorum.

hepimiz akıl verdik.ama senin kadar öfkelendik m?.rahatsızlığını belli etmenin türlü türlü yolu var...daha evvelde söyledim..burası akıl danışma yeri sadece..mecbur değil ki insanlar diğer üyelerin söylediğine uymaya...bırak geç ya.babanın kızı mı sanki..

ayrica ben dinime duskun bir insanim sizin dininizi bilmiyorum benim inancimda bu bir sinavdir. imtihandir.
ben sinavimi kaybetmek istemiyorum. kazanmaktan yanayim. tercihlerim bunlar. tartismak bile anlamsiz.

İslamiyeti 4 4 lük yaşansaydı şuan eşiniz yaşamıyor olurdu. Biliyor musunuz?

hande çok zor bir yola girmişsin...
o kadın o çocuk hayatında olacak hep...
peki sen nasıl mutlu huzurlu olacaksın..
her gece uyuduğunda acabalar sarmayacakmı kalbini....
umarım verdiğin şansı değerlendirir..
ama şunuda unutma can çıkar huy çıkmaz..

Canim ben benim soyledigime uysun demiyorumki bana feminist diyerek asagiladigini sanmis, sonra da dini butun insan moduna gecti ben de cevap yaziyorum :)

Hayir normal davranmak icin illa dinsiz bir feminist mi olmak lazim aklim karisti.Feminist olmayip dini butun olanlar konu sahibi gibi davraniyor demekki, tam sacmalik

Son düzenleme:
Son yazdiginiz yazilardaki bir cok cümleyi, yasadiginiz travmanin etkisi ile yazilmis talihsiz cümleler olarak görüyorum.
" ne kadar cok bosanmami isteyen varmis" demissiniz.
Ben kendi adima konusayim (konuya cevap yazan bircok arkadasinda ayni düsüncede oldugunu düsünüyorum) siz bosansaniz bizim elimize ne gececek?
Yerimiz mi genisleyecek, cuvalimiz mi dolacak?
Bazi kisiler asiriya kacmis olabilir ama eminim ki kendinize ettiginiz kötülüge karsi bir isyandi cogu cevaplar.
Bosansaniz belki size yapilanlara karsi dik ve onurlu durusunuz icin sizi alkislarim ama bir yuvanin daha yikilmasi yönüylede üzülürüm.
Siz kendinize sebepler yaratip affetmissiniz, sizin tercihinizdir.
cocuklarinizin mutsuz olmamasi icin polyanacilik oynayacaginizi söylemissiniz, size tavsiyem cocuklari o kadar basit görmeyin, bir ortamda ki bir insanin duygularini en iyi, en cabuk ve en dogru analiz edecek kisiler cocuklardir.
Yani siz o polyanacilikla ancak kendinizi kandirabilirsiniz, söylemedi demeyin.
Oturup sizinle neden bosanmadin diye tartisacak, size kizacak degilim.
Acikcasi o derece umrumda olmaz, sadece yardima, destege ve görüs acisina ihtiyaci olan bir hemcinsimdiniz, bende elimden geldigince yardim ettim, gerisi mi? Sizin sorununuz!

Ayrica birde " o kadinin cocugu, sizin icin ne kadar degerliymis" gibi talihsiz bir cümle kurmussunuz, Hande Hanim sizi bilmem ama benim icin dil, din, irk, cinsiyet vb farketmeksizin tüm cocuklar masum ve dokunulmazdir.

Son düzenleme:
İslamiyeti 4 4 lük yaşansaydı şuan eşiniz yaşamıyor olurdu. Biliyor musunuz?

evet dogru ikiside recm edilirdi biliyorum.

ben su an kendi imtihanimi gecme derdindeyim affettiysem inaniyorum ki bunun mukafatini rabbimden alacagim.
esim icin affettmedim ben onu kendim icin affettim.
boyle dusunuyorum.bunun faydasinu bu dunyada gormesemde diger tarafta gorecegim.
yasadigim acilari anlatmak imkansiz yuzune bakabilmek cok imkansiz ama inancim icin ayaktayim.

bilemiyorum belki alirim belki almam diyor .
ben almasini istemiyorum maddi olarak gereken yardimi yapilcak.

bugün bir hande lafı gidiyordu topiklerde
kim ya bu hande dedim
sonra basladım konunu okumaya, aaa bir baktım bende msj yazmısım
yok ya bu hande o hande değildir dedim ama

senmişsin

neyse sen affetmişsin bize susmak düşmüş

sadece bir kaç sey var içimde merak ettiğim,

1.eşin her aksam eve geldiğinde sen kapıyı acarken hoşgeldin kocacım diyebilecekmisin, hiç düşünmeyecekmisin kendi rızası ve isteğiyle koşarak terkettiğini aynı evi

2. bebeğini her öptüğünde ah cocuğum dediğinde,eşine inanacakmısın, hani giderken sana benden olduğu bile belli değil demişti hiç gelmeyecek mi aklına

3.eşin iişe giderken gönlün rahat olacak mı biliyorsun,işyerlerinde fırsatları kacırmıyan bir eşe sahipsin

zor hande ya cok zor

neden yapıyorsun bunu kendine

hadi yaptın,cocuğun ardına saklanma rica ederim, git güzelce işe gir calıs, bebeğe falan bakıcam deme, işini eline al ekonomik gücün olsun ki bu kadar ezdirip,değersizleştirme kendini

ayrıca,madem affetme büyüklüğünü(!) gösterip,imtihanın(!) ya senin bu evlilik ver bakalım sınavını
ama o cocuğun velayetini eşin alsın üstüne, o cocuk ve senin cocuğun bu hikayedeki tek masumlar,

kusura bakma artık bu hikayenin günahkarlarından biri de sensin
ilk mesajımı tamamen yalanlıyorum
orda senin gibi kadınların destekçisiyiz demiştim

yok hande biz bu kadar güçsüz bir kadının destekçisi değiliz

bundan sonra yapılacak tek şey arkadaşımızın iyiliği için dua etmek..inşallah hep güzel haberlerini alırız.

konuyu baştan beri takip ediyorum yorumda yazmıştım bazı arkadaşlar fazla yükleniyorlar eşi ile barıştığı için ama...... bazan dönmek neyden vazgeçtini anlamak için bazan intikam için bazan da şartlardan dolayı gerekir.... bence dönmek en zoru en sancılısı eminimki Hande arkadaşımız en doğru kararı vermiştir bunu daha fazla irdelemek gereksiz.

bilemiyorum belki alirim belki almam diyor .
ben almasini istemiyorum maddi olarak gereken yardimi yapilcak.

Ne demek almasını istemiyorum ya kadın çocuğu tek başına mı yaptı sen mi karar vereceksin ona bu ülkede adalet var babası çıkarsa almak zorunda! Günahsız bir bebek ödeyemez bunun bedelini. Hep gelip buraya konu yazıyorsunuz hemde ben kimseye zorla cevap yazın demedim diyorsunuz , o zaman açmayacaktınız. Boşanmama ne kadar meraklıymışınız diyorsunuz burada herkes fikirlerini söylüyor kusura bakmayın kolay kolay herkesin midesi kabul etmez böyle şeyleri onuru var herkesin kadınlık onuru. Ev araba sizin üzerinize ise adam tabii bırakmaz umarım bir oyuna gelmezsiniz. O çocuk eşinizden olursa bunu ilerde oğlunuz nasıl açıklayacaksınız babasını sorduğunda ne diyeceğim demişsiniz ya hangisine cevap vermek daha zor ?

ne kadar da büyük anlamlar yüklediniz zayıflığına
istedim affettim demek bu kadar zor mu
imtihanlar bu kadar basit ve de iğrenç şeylerden mi oluyor zannediyorsunuz
bana ,gerçek acılar çekenlere bir sorun bakalım rabbimin imtihanı nasıl oluyor

ahmaklık bizde
neyi bekliyorduk ki
başkasına dokunmuş eller size dokunurken burda yazdıklarınızı hatırlarsınız

yapma hande ne imtihanı

ben evladımı kaybettim ve sabır kanaat ediyorum

imtihan budur,isyan etmiyorum,öbür tarafta imtihanımın karsılıığını meleğimle kavusarak alıcam cennette insallah

imtihan imtihan deyip durma

senin olayında eger ayrılsaydın evet imtihandı,bebeğinle basbasa kalıcaktın,bir evlilikten cıkıcaktın
ve eminim ki sabrının mükafatını verecekti Allah

şimdi peki Rabbim sana neyin mükafatını verecek
dinimizde boşanmak haram değilki
dinimize göre böyle bir evlilik son bulmustur bile
yeniden nikah gerekir
neyin imtihanı Allah askına

eşleri aldatanlar, şiddet gösteren kadınlar üzülmesinler o zaman
mükafatlanacakları günü beklesinler

lütfen ya lütfen ezdirmeyin bu kadar kendinizi

Son düzenleme:

Cezası recm olan birini affederek mi mükafat göreceksiniz? Eminsiniz birde, pazarlık falan...

Rica ediyorum böyle mide bulandırıcı şeylere dinimizi karıştırmayın. Benim çocuğumdansa onun çocuğu babasız büyüsün lafını hangi inanç sisteminden aldınız? Eşiniz sizin lafınıza bakarak çocuğunu yetim gibi bıraksa vebalini hiç düşünmeyecek misiniz? Babası belli, "ben nüfusuna geçirmesini istemiyorum". Hadi bunu da dine dayandırın...

herseyi allah bilir ben yuvami yikmadim
cocugumu babasiz birakmiyorum
elbett bunlarin bir mukafati olur sabir ediyorum
allahtan baskasi bilemez
dinimizde tabiki cocukla ilgili soylediginiz sey yok
bu benim dusuncem bu soyleyerek gunaha giriyorsam oda kabulum orada nefsim konusuyor
herseyin yeri ayri ayri

Sözün bittiği yerdeyiz...

Niye affettin demek yersiz...

Ama şunu unutma Hande, bu olayda yıkıldım diyorsun,
affetmeye mecburdum diyorsun.
2. bir aldatma vakasında şu an yaşadıgın duygulardan çok daha kötü durumda olacaksın.

Pişmanlık peşini bırakmayacak.

O zaman geçerli bir sebebin de olmayacak.

Umarım bir daha böyle bir şey yaşamazsın, ama eşin gibi bir adamdan her şey beklenir.

Tarih tekerrürden ibarettir diye boşuna dememişler...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…