bilemiyorum sanirim bitiyor...

bu tarz olaylara bazı adamlar da sevgililerinin gayrı meşru çocuk doğurdu diye adının çıkmmaması için resmi nikahlı eşlerinin üzerine bir katakulleyle çocuğu kaydettirirler seninki de sana böyle bir teklifle gelse ne dersin ?

Çaresizken omzunda ağladığın insanlar buradakiler unuttun mu?
Kan bağı olan insandan böyle destek görmez insan çoğu zaman.
Burada merhabası olmayan insanlar senin acını içlerinde hissettiler.
Okurken gözleri doldu kiminin..
Sen ne çabuk unuttun?
Bu kadar insan hala konuna yazıyorsa (sert bile olsa)
emin ol yine bundan sonra yaşayacaklarına üzüldüklerinden...

İlk konunda eşin senden utanıp o yemeğe götürmek istememişti hani
orda da ilk başta üzüntüyle gelip tesellini bulmuştun sonra en son
amannnnn biz eşimle hallettik hadi susun der gibi bir tavır takınmıştın..

Ardından bu konunla geldin herkes yine o tavrını unuttu,
sana arkadaş oldu,yol gösterdi. Hiç faydası olmasa okuyup Allah sabır versin
demiştir o yeter yahu!

Ve şimdi bu konunun sonu yine aynı size ne boşanmıyorum bitti
moduna geçtin hemen..

Sen boşansan bize karı ne boşanmasan zararı ne anlamadım?

Emin ol mutlu evlilik konusu okuyan her kadın iyi hisseder.
Allah herkese huzurlu evlilik nasip etsin, düzgün adamlar da var diye sevinir..

Ama ortada apaçık bir kullanılma,kandırılma varsa da hemcinsimiz olarak
uyarıyoruz yine suçlu çıkardın ya.. Ben anladım senin kişiliğin buymuş.
İstediğinde ağlayacağın omuz arıyorsun.
İstemediğinde sırtını dönüp nanik yapıyorsun..

Bu arada hani evi terkttikten sonra buluşmuştunuz.
Eşin gözlerine bakıp onu çok seviyorum demişti ya diğeri için..

Bunu sana unutturabilirse bu adam asıl o zaman eşine helal olsun..

Daha da okuyup yazmayacağım ben.
Allah hakkınızda hayırlısını yaşatsın..

Bu tür olaylara yorum yazmam okurum sadece ama yazmadan duramayacağım bu bir sınav imtihan değil bence sınav eşinizin yaptığına boyun eğmeyip onurlu sekilde davranıp çocuğunuzla bir hayata başlasaydınız o hayat sizin imtihanınız olurdu, neden eşinizin yaptığı günah sizin imtihanınız olsun ?
Burada kimse sizin boşanmanızdan çıkar sağlamayacak yani o yüzden insanlara boşanmama meraklıymışsınız gibi sözler söylemeyin. Çocuğum mutsuz olucak diye boşanmadım diyorsunuz mutsuz bir evlilikle mutlu olan çocuk görmedim umarım sizin çocuğunuzda umarım ilerde aklı mantığı ile düşünebildiğinde bu mutsuz evliliğin arasında kalıp size "keşke babamdan boşansaydın" demez bunu şu anda 1. dereceden akrabamın çocukları hatta oğlu bile söylüyor annesine. Mutsuz olacağımı nereden biliyorsunuz diye sorarsanız böyle bir evliliğin sonu mutlu olmaz hep güvensizlik olucak asla içinizden çıkmayacak en önemlisi o çocuk eşinizden ise ben eşinizden olduğunu düşünüyorum bence size oyun oynuyor o çocuğun vebalii hep eşinizin yakasında olacak.

böyle başlarda eşlerine yardırıp sonra aklama çabaları gösteren çok örnekler oldu burada komik oluyor bence

Sizin lehinize olunca = mükafat
Aleyhinize olunca = nefsim

Çocuğunuzu babasız bırakmıyorken başka bir çocuk babasız büyüyecek. Bir yandan mükafat bir yandan günah, dengeyi de kurmuşsunuz bu hesaba göre eksilen çoğalan yok...

Rabbim sen koru...

gecmis olsun uzuldum allah sabir versin sizede
esim beni aldatarak gunaha girdi
ama simdi pisman oldu af diledi burada da allah beni siniyor iste imtihanda burda devreye girdi
ben onu affettim
rabbim bizleri farkli farkli sinar
kimi cocugunu kaybeder
kimi hastalanir
kiminin basina musibetlr gelir
buda o musibetlerden iki kisi karsilikli zina yapti gunahkar oldu
o kisi benden helallik istediginde ben hakkimi helal edersem sayet o zaman affolacak asil
ben kimim aciz bir kul
bosanmak haram degil ama allahin en hosuna gitmedigi sevmedigi bir helal
ben bosanmadim bunun bir sinav olduguna kanat getirdim

Cok guzel bir laf "Ne kadar da buyuk anlamlar yuklediniz zayifliginiza"

Insan sacmaligina once kendini inandiriyor, su olaya bir de din sosu katildi mukafat beklentisi icerisine girildi ya pes :)

Kocayi affedince mukafat gorecek, diger kadinin cocuguna karsi ise nefsi konusuyormus. Neden acaba?

Madem imtihandasin cagir diger kadini da evinize hep beraber yasayin iste. Bundan buyuk cile mi olur ahahaha. Hatta kiz olursa hande koysunlar cocugun ismini, cocuga her bakisinda cilen aklina gelir, bir bakmissin mukafat olarak melek olup ucmussun :)

Son düzenleme:
niye bu kadar hesap vermek zorunda kalıyorsun ki konuyu acarken canın yanmış dertleşmek için açmışsın, şimdide canını yakmaya çalışıyorlar kapattır.....insan yazgısını yaşıyor ama telaffuzda zorlanıyor.

ne güzel dedin bak

"helal"

iki kişinin zinası senin sınavın olamaz handecim

yanlıs acıdan bakma olaya

Kimse bilemez belki de dediğiniz gibi bu bir sınav ve affederek siz bu sınavı geçiyorsunuz.Bu sizin kararınız neden niye demem asla fakat aklıma takılan şu ki sizin masum melekleriniz kadar ortada masum ve mağdur bir melek daha var.Neden bebekle ilgili yazılara kızıyorsunuz ,o meleklerin vebalini kim ödeyecek.
Nden Ona beddua,kötü söz ederken onun da Allah ın emriyle olduğu,günahsız olduğu ve sınavın bir parçası olduğunu düşünmüyorsunuz.
Yaptıklarından sonra eşinize gösterdiğiniz hoşgörünün alasını ona göstermeniz gerekir diye düşünüyorum.

Ne denebilir ki çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
Bence hande kullandığı ilaçların etkisinde hala.affetmek ve kabullenmek arasındaki farkı kestiremiyor. Ve tabii ki bu kabullenişe dini bir anlam yüklemiş sevap işlediğine inandırmış kendini.ilerde bu fedakarlığın mükafatını göreceğini düşünüyor. Intihar bombacısına yakın bir ruh hali. Ama o sadece kendine zarar verecek tabii. Kız çocuğu olan anneler için çıkarılacak çok dersler var bu konuda. Çocuklarımızı kimseye muhtaç olmayacak hale getirmeliyiz.hem maddi hem de manevi yönden.ve koşulsuz sevmeliyiz. Başları sıkıştığında her ne şartla olursa olsun yanlarında olacağımızı hissettirmeliyiz. Böylece başkalarının onlara çizdiği kaderi yaşamak zorunda kalmazlar.

ya Allah kimsenin çocuğunu babasız bırakmasın şu babalara da vicdan merhamet versin o daha anne karnında gelişmeye çalışan bir cenin hande savunmasız masum onunla ne alıp veremediğin var ya ?

Yazmak istemiyorum ama bakis aciniz ve savundugunuz seyler beni yazmaya itiyor.
Hande hanim suan yasadiginiz sey basiniza gelmis bir musibettir sadece.
Affettim diyorsunuz, önce kendinize sonrada bize yalan söylüyorsunuz.
cünkü affetmek demek, artik o konu hakkinda icinizde hicbir öfke, kin, nefret kalmamasi demek ama siz ayni zamanda " icimde ki öfke bitmedi, ona yaptigini cektirecegim' diyorsunuz.
Bunun neresi affetmek? Bu durumda siz basiniza gelen musibeti güzellikle defetmeyip, kirli hesaplar icine giriyorsunuz.
Esinizden ayrilsaniz belki bir sekilde sinav olurdu bilemem Rabbim bilir.
Ama suan siz sadece kolayiniza gelen yolu sectiniz.
Hani bir söz vardirya " ne edersen kendine edersin kendi kendine, Allah kula şer vermez kul eder kendi eliyle" diye iste tam bu sözdeki gibi sizin durum.

Son düzenleme:
ne güzel dedin bak

"helal"

iki kişinin zinası senin sınavın olamaz handecim

yanlıs acıdan bakma olaya

yanlis acidan bakmiyorum ki
cocugum bana ilerde annecim babam bu olaydan sonra senden af dilemis neden bir sans vermedin demesin diye affettim
sinavim tamda burda iste bilemiyoruz esim af diledi kabul etmeyip bosansam cocugumu babasiz biraksam ve cocugum birtakim kotu yollara girse bunun vebalini nasil oderim.
ben gelecegi dusunerek hareket ediyorum sadece kendimi dusunmuyorum cocugumu dusunuyorum
sinav burada cocugumu babasindan ayri buyutmekmi yoksa benden af diledi affedip belkide rabbimin hosuna gidecegi bir davranisi kazanmakmi
sinavi kazanmak hem cocugum adina hem kendim adina
hickimse hatasiz degildir
son bir sans verdim ona

hande insan sıkıntı anında dinine sarılıyor
derdi olunca Allahı daha çok anıyor..
ama yapma canım sen durumuna böyle isimler bulma boşver....
bencede konunu kapattır daha çok kafan karışıyor bence...

O değilde bir kadın mutlaka okumalı ya bir mesleği olmalı kendi ayakları üstünde durmalı özellikle kız çocukları kendini geliştirmeli okumıysa bile sonra böyle eşinin ne yaparsa yapsın kanatları altında olmaya herşeyine elhamdüllillah yarabbi şükür demeye mecbur hissediyor kendini..!

kız öldürcen sen beni

hande sana söylenecek bi şey yok arkadaşlar her şeyi söylemişler ama sen hala kendini kandırmaya çalışıyorsun...senin gibi o kadar çok kadın var ki...ben yıldım artık...yazık...kadın kendine değer vermiyorsa kimse ona değer vermez,her şartta kocayı affedip sonra da bana niye değer vermiyor diye ağlamamalı...her şey ortada maalesef

ahhh be arkadaşım burda ne okumuş meslek sahibi kadınlar da gördük her eziyeti görüp yine de kocam da kocam diyen...yok boşanamam,yok ben ne yaparım,yok öldüm yok bittim...son zamanlrda o kadar çok okuyoruz ki böyle konular..benim gerçekten canım sıkılıyor
erkekler de o yüzden bu kadar rahat bence...çünkü anladılar ki kadınlar ne olursa olsun kocam başımda dursun diyorlar,o yüzden hiç sıkıntıya girmiyorlar...yazık

bence de senin kafanı karıstırmayalım artık

sen affettikten sonra kimseye laf düşmez

yorum yapıp seni üzmenin de manası yok

madem bundan sonra ayaklarının üstünde durmaya calıs, ezdirme kendini

ders al basına gelenden

Allah bir dese bile artık eşine güvenme

hakkında hayırlıısı olsun

eşini de Allah ıslah etsin

ya Allah kimsenin çocuğunu babasız bırakmasın şu babalara da vicdan merhamet versin o daha anne karnında gelişmeye çalışan bir cenin hande savunmasız masum onunla ne alıp veremediğin var ya ?

Aynen sürekl, din iman falan diyor ama masum bir melekle uğraşıyor kendileri

hiç bir şey kazanmış değilsin
nasıl ki onlar eşinin üzerineyken yarısı zaten seninse
şimdi de senin üzerineyken yarısı zaten onun

ama maalesef eşinle metresi çocuk kılıfı altında görüşmeye devam ederken alabileceğin tazminattan dava açma hakkından oldun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…