Bilezikler verilmeli mi..?

erkeklerde kadınların bilezigine takmıs acıkcası cok ihtiyac olmadıgı muddetce vermem neden cunku gun gelir daha fazla ihtiyac duyulacak birseyde lazım olur araba cok isteniliyorsa biriktirmeye calısılır

biz düğünden sonra bir kısım altınımı ki büyük bir kısmını bozdurup araba aldık. araba bizim için cok gerekliydi çünkü. 6 ay oldu evleneli ancak yenı kapattık borclarımızı taksit taksit. ya dugun takılarıyla borçları odeyip taksitle araba alcaktık yada tam tersi
ben memnunum ama tek pişmanlıgım altının cok yukselmesi. gerci düşermi yükselirmi bunu bilemeyiz ama araba aldıgım için hiç pişman olmadım.
arabanız varsa üst modeli için altın bozdurulmasın derim. kredi çekilsin taksitle ödensin. altın bu ya her zırt dediğinde bozdurulur mu??
bence vermeyın ama ailenizdede huzur kalmamış buda canınızı sıkıyor
bence biraz daha direnın eşiniz pes etsin
sonradan size hak verecektir allah goöstersin zor bir durumda kaldıgınızda

bilezikler konusunda istiyorsa satsın ne istiyosa yapsın hiç karışmam. zten kendi parasıyla o aldı. bana almış benim olsa öyle birşey sormaz. sorduğu an kendi malın istediğini yap derim.

bilezikler konusunda istiyorsa satsın ne istiyosa yapsın hiç karışmam. zten kendi parasıyla o aldı. bana almış benim olsa öyle birşey sormaz. sorduğu an kendi malın istediğini yap derim.

geri alcaksa ne diye taktı.islamda mehir olarak geeçr ve dini nikah kıyılırken 100 gr altın kadın istemesi doğaldır ister onundur.bu hukukende böyle ziynet eşyaalrı kadına aittir.istemese vermeyebilir.allah vermsin boşanma halindede erkek altınları geri vermek zorundadır.ama gelde anlat.illa gözzlerini dikerler işte.

Bence yine de diren.. huzursuzluk olsun istemem tabii
ama bu sekilde hep esinin istedigi olacak!
yipranan sen olursun
tabii senin benim diye ayirim olmaz
ama altinlar senin ozel esyan, oyle gor
Allah korusun bi ayrilik soz konusu oldugu vakit
Mallar oyle bi ayriliyor ki, hep benim, ben aldim deniyor
bencillik oluyor..

bence sende sahip cik altinlarina
bak kendimden ornek vereyim
ben altinlarimi kaynanamdan almadim, ben saklayayim dedi
bisey demedim, annemde hep al altinlarini derdi
bende niye alayim, sonra kaynanam bana guvenmiyormusun der, diye hic almadim

esimle ayrilacak gibi olduk
her esyami topladim gittim, ceyizlarim dahil
ama altinlari kaynanam vermedi
annemlerin taktigini verdi, onu da annemler istedi diye

aradan zaman gecti baristik
hic bir ceyiz esyami geri getirmedim, sadece kendim ve bavullarim geldi
ama altinlar kadinda kaldi
esimde cok sinirlendi ama alamadi o da
simdi o altinlar senin hakkin, ben sana tekrar yapacam diyor..

sende sahip cik derim o yuzden

Son düzenleme:
ya jelibon seninle aynımıdır kaderimiz nedir bilemiyorum.aynı sorun bizdede gündemde arkadaşım.araba almak istiyor bilşeziklerimle onlar benim mehirim sonucta benim rızam olmadan alamaz.ev alalım dese hiç düşünmem veririm.bende sen gibi düşünüyorum.araba abisinden ablasından bize kalsa.amenna.bütün sülalesini bindirecek.herhalde bagaj bana kalır biyere gitmek için.sinir oluyorum artık.en sonunda arabayı üstüme yapsın öle veriririm.bir sorun kapanıo diğeri başlıo evde ya.

ben verirdim...başka yere harcadık biz şimdi arabayı krediyle alıyoruz.olsa da versem keşke:)

canım bende sana bakınıyordum naptın cumartesi nasıl geçti.bilmiyorum aynı şeyleri yaşıyoruz senle sorma gitsin bizdede aynı sorunların hiç arkası gelmiyor şöyle karşı karşıya olsakta konuşsak dertlerimizi anlatsak of neler var dahaa.s

bende verdim arabamız oldu.
iyi oldu zor oluyordu arabasız olmak
biryere gidecek olsak milletten araba istiyorduk.

kızlar eşiniz sizden araba alcam die bileziklerinizi istese verirmiydiniz.yalnız bu arabayla tüm sülalesini gezdircek menun etcek onları.vermek istemesek haklı sayılırmıyız?:sm_confused:

araba gibi bir ölü yatırım için asla günden güne değerlenen altınlarımı bozmam

canım iş o noktalara gelmesin yeterki ben maddiyat için deil bana ait olan bişeyi iznim dışında zorla alınmasından rahatsız oluyorum.eşimde olsa iznim yok rızam yok.kötü bi halde ben bitmişim neyleyim altını:1no2:

insan huzursuz oldugu vakit inan hic gozu mal mulk gormuyor
bende oyleydim iste.. uzulmusum banane diyordum..
ama mantikli dusunmek lazim aslinda boyle durumlarda

bosver o istedigi kadar istesin, kulak tika
mantikli ol, sakin duygusalliga kapilma
insan bi damla huzur icin servetini feda eder biliyorum
ama senin hic rizan yokmus, aman aman bu tavrindan cayma...

ben mantiksiz davranarak hakkimdan oldum
o yuzden mantikli davranman daha iyi olacak inan bana..

bu gün arabaya vermesemde yarın ev için diycek önünde sonunda alcak versemde vermesemde kredi çekip birlikte ödeyelim diycek beni sıkıntıya sokcak biliyorum.iş buraya gelmeden onun anlayışlı ve düşünceli olması gerek senin dicek el sürmicek ama nerde öle anlayışlı koca kim kaybettiki ben bulayım.

Kimi gezdireceğini bilemem de, araba için altın bozdurulmaz arkadaşım..

Araba bir yatırım değil artık, paso masraf, yatırımınızı araba için harcamayın..Tabii tercih sizin..

Gezdirme olayına gelirsek, sadece onları gezdirecek hali yok tabii ama arabanız olduğu zaman herkes sizden bekleyebilir bazı şeyleri..Hazırlıklı olun:)

Anlayisi istedigimiz kadar bekleyelim
Beklentilerimize gore davranis bulamiyoruz malesef

Baska seyleri bahane etse bile, rizan olmadan verme bence..
Benim de otur kosene. Zorla elinden alamaz ya..?
Oyle bir durum olacak olsa bile tedbirinizi alin..

Bence bir kadinin guvencesi olmali bir yerde..
Eger pes ederseniz, her zaman pes eden siz olursunuz

CANIM BENİM aynı şeyleri bende sana yazdım biraz önce özel mesaj kısmına.cumartesi gittik.herhangi sıkıcı bişey olmadı ama ben oraya gidince rahat değilim işte anla.pasta servisi falan yaptım gittiğimizde yemeklerini yemişlerdi.bizde sonra yedik eşimle.tabakları makinaya tıktım o kadar.ben söyleyecegimi kayınpederime söyledim.benden daha fazlasını beklerseniz hayalkırıklığına ugrarsınız dedim.oh rahatladım.

Ben verirdim..verdimde zaten:)
Vermeseydım kredı çekmeyi planlıyordu o ıstemeden ben teklıf ettim.
Olsa yine veririm...
Benım için versemmi acaba?diye bişi söz konusu olamaz benım olan herşey onun,onun olan herşeyde benımdir.
Eşimin farklı kişilikte olsaydı belkı bende tereddüt edrdim ama çok şükür ondan yana içim rahat..
Eşinizi en iyisi siz tanırsınız teklif eder yanıtınız olumlu yada olumsuz yanıtını alır..ama ısrar etmesi de hoş değil.
Evdeki huzuru bozmaya değmez..

zaten böyle bişey için istemez eşim bilezşklerimi hatta düğünde takılan diğer küçük altınlarıda bana vermiişti senin diye ben de beyaz eşyamızı almıştım onlarla
çok zor durumda kalırsak kötü günler için bozdururum ama araba için değil

ben nişanlıyken verdim araba aldık benim üzerime aldı hem.ve de ailesini en fazla 1. yada 2 kere bindirdi arabaya çünkü hak etmedikleri için ben tavrımı koymuştum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…