Bilezikler verilmeli mi..?

Daha cook yenisiniz canim uzulme!
Hepsini vermemekle iyi etmissin bu arada..

Bende 1 bucuk senedir evliyim ama sen sor neler yasadim :gitme:
Umudun biterse, hersey biter bunu unutma
Aramizdaki sorunlari takindigim tavirla astik
O da ilk once aramizi bozdu, sonra tekrar kavustugumuzda sorunlarin cozulmesine yol acti
Sende farkedeceksin, hersey zamanla yola giriyor.
Kendini uzme, ugraslar bul ve cok kafana takma
Iletisimi guclu tut aranizda, bu cok onemli
Duygularini onu sinirlendirmeden, uygun bir dille ifade et.. ama mutlaka et, yani icine atma..

:teselli:

canım senin hikayeni okudum çok üzülmüştüm.bir insan asla böyle bişey yaşamak istemezevliliğinde.mutlu olmak için evleniyoruz ama kader yaşanacaksa yaşanacak önüne geçilmiyor işte.alışmam zaman alıcak onunda benimde belki bazı taşlar oturana kadar zaman geçicek ama kendimi yıpratmamak elimde değil.takmıyım diyorum kendimi işime veriyorum olmuyor.lafım geçmiyor eşime.nie beni anlamıyorki.ben vermiyim die aylarca direndim ama fazla ısrar edince midem bulandı artık.çok sert kavgalar ettim bileziklerle ilgili.sonrada dedimki kendi kendime çokta önemli deil maddiyat nasılsa yerine gelir sağlığım huzurum gitmesin onlar gitsin.başka çkış bulamadım:uhm:

Seni anliyorum
Insan kahretsin maddiyat, huzurum olmadiktan sonra diyor..
bende cok kafaya takan biriydim, ama baktim ki hic fayda etmiyor
hatta olan bana oluyor, bende biraktim akisina..
kabullendikce daha da mutlu oldum, ve aramizdaki guzel seylere yogunlastim
sende zamana birak, gelecegine odaklan.. yoksa hep yipranan sen olursun :1no2:

boşverin ya altın dedğin birikim ve acil durumlar içindir.araba için altın bozdurmayın.zamanı gelince alırsnız zaten.evlennce ik iş araba almak olmamalı..eşin kendni düşünyo biraz heralde.

canim, bence evide annesinin üzerine yapacaksa, hic altin vereyim diye teklif etme...
Araba konusuna gelincede, her ay sana belirli bir miktar verecekse altinlari geri almak icin kabul edebilirsin...

valla ben araba için vermemiştim daha dogrusu hiç bişey için vermemiştim.kaydirigubbakcemile3 bankada kasa kiralayıp oraya koymustuk. yakın bir zaman da ev alma işimiz oldu. hepsini borç almaktansa bi kısmını elimizdekilerle halledelim dedik ve daha yeni sattık. onda da sevdiklerimi, takabileceklerimi vermedim. kaydirigubbakcemile3

ben verdım,zati düğünü eşim yaptıgı ıcın ,aılesınden yardım olmamıstı ..

altınları bozdurmustuk,sadece 3 tane bılezık kalmıstı ,set kalmıstı 5 tane de ceyrek kalmıstı

dıgerlerının hepsı borca gıtmıstı,ve bır kac zama sonra bıraz para bırıktırp araba aldık..

bır ay once arabamızın modelını yukseltık,kredı cektık ,ve kalan uc bılezıgımız de bozdurduk..

zatı 5 ceyrek altında dugunlerde ,dogumlarda gıtmıstı,sadece setım var elımde..

altınları vermek ıstemezdım ama sıkıntıya da daha fazla gıremezdık ,esım benı mutlu etmek ıcın elınden gelenı yapıyor ,gıden altınlar olsun ,yerıne yaparız ne de olsa..

yapacagına emınım..

arkadaşların çoğu vermemden yana ama benim içimde hala vermek gelmiyor.belkide eşimin bana karşı davranış şeklinden kaynaklanıyor.yada içinde bulunduğum durumdan ruh halinden olabilir.bana yeterince güven vermediğindende olabilir.şu an böyle düşünüyorum versemde bi kısmını vercem geri isticem.ama içimden hiç gelmeyerek vermiş olcam.zaten takıların çoğu borçlarına gitti düğünü yalnız yaptı sayılır.bi kaç seneye çok fazla bi şekilde bana döncekmiş (nedense hiç inanasım yok)

araba için bilezik bozdurulurmuymuş ne saçma o sizin birikiminiz. paranızın yettiği kadar araba alın birazda kredi çekersiniz üzerine hem o krediyi öderken sıkışırsa eşin kimseyi keyfi gezdiremezde. hem araba bizden çok yiyor valla

Ben isteyiş tarzını sorun ettiğini düşünüyorum
Çünkü hiçbi kadın eşinden bişey esirgemez
Ben eşime küçük bi miktar altın verdim ama seninki gibi istese bende vermek istemezdim
Şimdi bu söyleyeceğim için bana kızanlar olabilir ama
Eğer eşin sana güven vermiyorsa bundan sonra ki birikimini eşinden habersiz yapabilirsin
En azından kendini daha rahat hissedersin
Eşinde dara düştükçe senin birikime göz dikmemiş olur

son durum ne bilezikler verildimi araba alındımı?

tabiki verip vermemek sizde kalmış bişey istemiyosanız sırf başkalarını mutlu etmek kırmamak için bunu yapmayın zaten

altınlar benim hakkım demen bana biraz garip geldi. evlilikte senin benim lafı olmaz bence. eşimle ben bütün düğün masraflarımızı kendimiz karşıladık. (gelinlik,gelin arabası süslenmesi, salon parası bile dahil) düğünde takılan paraları o işler için kullandık. eşyalarımızı taksitle aldık. 1 sene taksitleri ödedik. sıkıntı çekmedikmi evet çektik. ama herşeyi beraber yaptık. altınlara gelince altınlarımızı bozdurup topraktan bir eve girdik. bahara teslim edecekler. kredi çekip üstünü tamamlayacağız. yine sıkıntı çekeceğiz ama beraber çekeceğiz. evlilikte böyle birşey değilmi zaten. bence altınlar benim hakkım demen yanlış olmuş. evet araba modelini yükseltmek için altın bozdurmak mantıklı gelmiyor bana. benim eşim böyle birşey isteseydi güzel bi şekilde altınlarımızı bozdurmanın mantıklı olmayacağını anlatırdım. ayrıca Allah korusun bi boşanma anında evlilikte edinilen mallar ortak bölünüyor. yani kimin üstüne olduğu o kadar da önemli değil.

canım haklısında bu eşler arası ilişkilerede bağlı biraz.eşinle ahenkli bi şekilde uyumun varsa en iyi dostum arkadaşım sevdiğim adam herşeyim diyebiliyosan seni mutlu edebiliyosa o zaman tabiki herşeyini paylaşırsın.ama adam bencilse kendini düşünüyorsa beni gezdirmek deil maksadı ailesini memnun etmekse bende altınlarımı vermekte biraz düşünürüm yani..henüz çok yeni evliyiz ve oturmadı bazı şeyler bende hazmedemiyorum kabullenemiyorum tabikide aynı yatağı paylaştığın adamla herşey ortaktır ama gel görki benim eşim kendini bi vermediki bana...

arabayı kendi üzerine aldırt anca bu şartla veririm de. hatta araba kullanmayı bilmiyorsan öğren git sen kendine altınlarınla bir araba al. eşin lazım olunca senden alsın arabayı

verme kardesımm...
ben ılk evlendıgımde tum bılezıklerımı (azda deıldı sayısı ) aılesıne verdım gerı gelmedıler hala :..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…