Bilezikler verilmeli mi..?

ve rarba bilezik bozulcak biyatırım degildir kazası eksik olmaz tamiride boşa gider bileziklerinnn durdugu yerde para yer arabaa

valla ben kendim diyorum satalımda araba alalım diye şimdilik gerek yok diyo bende çokistiyorum ehliyetim var araba yok ver gitsin boşver evlilikte sen ben olmaz...

Ben verdim, her ikimizin sülaleside yıllardır gezer. Hiçde pişman değilim. Araba süs diye alınmıyor ya, isteyen istediği gibi gezsin. Bilezik yeniden yapılır sorun değil.

ev için olsa tamam da; araba için vermezdim ben.
ev almanın daha iyi bir yatırım olduğunu anlatarak ikna etmeyi denerdim.

ben verdim:)hemde senin gibi bile bile sülalesi için aldığını nitekimde öyle oldu..ama baştan tavrımı koydum eşim verdiği sözde kesinlikle duran biri olduğu için içim rahattı yani,,asla ıvır zıvır meseleler için araba kullanılmıycak ve kesinlikle emanet verilmiycek ne benimkilere ne de onunkilere birinin bi işi varsa gider hep birlikte hallederiz demiştim o da okeylemişti..gerçektende öyle oldu birlikte hallettik yani hiçbi problem çıkmadı yalnız herkesin bildiği gibi araba masraflı bir mal sattık paranın az bir kısmını borçlara:)kalanınıda benim hesabıma koyduk böylece eşim boyunun ölçüsünü almış oldu gerçi biraz zarara girdim ama olsun şimdi ben istesem dahi ev almadan araba almazkötükedihüso

ben verdim ama iş için ,araba için verirmiydim bilmiyorum ,verirdim heralde yaa,hatta kızımın doğumunda takılan altınlarla kalın bir bilezik almıştım ,eşim sıkışınca onu da vermiştim ,eşimin sıkıntı çekmesine gönlüm razı olmazdı ..ama sizinkinin karşılığunda bişey var neticede ,bir arabanız olacak,karar senin..

kızlar eşiniz sizden araba alcam die bileziklerinizi istese verirmiydiniz.yalnız bu arabayla tüm sülalesini gezdircek menun etcek onları.vermek istemesek haklı sayılırmıyız?:sm_confused:

şimdi sadece senin bileziklerle alınıpmı herkesin malı olcak
eger öyleyse bi kaç digecegim degişir
ama benim eşimde istedi bende verdim her seferindede geri yaptı bileziklerimi fazlası ile hemde

en son ew için ortaya koydum
ne ben istedim ne o yaptı
sonuçta ortak bir mal bizim çocuklarımız için

bir diger husus isee benim annem babam veya ailem için kullanılan bir mal beni memnun ederse
eşim içinde kendi ailesi için aynı memnuniyeti duyar ve buna ben bişey demeye hakkım olmaz sanırım

Araba gibi cok ta gerekli olmayan birsey icin altin bozdurmak bana cok sacma geliyor...
Yerinde olsam ne yapar ne eder altinlarimi bozdurmazdim...
Neden evdeki huzurun bozulmamasi icin senin pes etmen gerekiyor ki?! Esin de bunu
düsünebilir ve daha fazla diretmeyebilir... ama zaten bunu düsünecek bir insan olsa,
altinlarini bozdurmakta bukadar israr etmezdi!
Madem "senin benim yok" diye düsünüyorda, sen "araba benim üstüme olsun" dediginde
neden sana öyle sert sert bakiyor?!
Esin böyle davranarak rengini belli etmis... bence zaten verilmemeli, ama böyle bir
es icin hic ama hic verilmemeli!
Zorla alamayacagina göre, "vermiyorum" de kes at... eger güzellikle, güzel güzel konusarak
anlamayacaksa tabii...
Aslinda bu kadar direten bir ese güzellikle anlatma cabasinda bulunmakta gereksiz ama neyse...
Biraz sert yazmis olabilirim senin icin, ama ben israrlara ve diretmelere cok ama cok sinir oluyorum...
Ayrica bu konuda pes edipte verirsen altinlarini, esin sana herzaman her istedigini cikardigi huzursuzlukla yaptiracagini düsünecek...
Iyi düsün, karar senin...

Son düzenleme:
Canim araba icin vermem.
Araba nedirki yatirim degil, Allah korusun, Allah esirgesin arabaya birsey olsa gitti bileziklerin parasi.
Ev alirsa eger veririm ama. Ama evde benim hakkimda olmali.
Esime güvenirim evlendiysem ama hayat bu nolur ne olmaz.
Araba icin verme sakin.

Bence de araba modeli yükseltmek için bilezik satmayın. Hiç arabanız olmasa tamam anlarım ama model yükseltmek için değmez. Daha da para biriktirip hepsiyle ilerde ev falan almaya çalışın bence.Hem altının değeri sürekli yükseliyor.

Eşimde istedi araba almak için altınlarımı ama ben vermedim bozdurdum altınlarımı hesabıma yatırdım faize. Ekonomik kriz ikimizde çalışanız işten filan çıkarılsak naparız dedim bide kredi çekektik üstüne arabayı almak için borçlancaktık. Hiç akıllıca gelmedi ve altınları bunun için kullanmaktan yana olmadığımı söyledim o bundan pek memnun kalmadı ama mecburen kabullendi.

Arabamız olmasaydı, verirdi, sonuçta başkasını memnun edecek diye ben niye kendi memnuniyetimden vazgeçeyim ki, kendi sülalesini gezdireceği kadar sizin sülalenizi de gezdirir, ve siz daha çok gezeceksiniz.. Bunun hesabını yapmak mantıkız bence...
Haa ama arabanız varsa model yükseltmek için vermezdim....
Çünkü araban modelini yükseltmk elzem ve zaruri bir ihtiyaç değil. Dünyann bin türlü hali var, daha zaruri bir ihtiyaç doğduğunda bozulması için saklnmalıdır bence...
Ama eşinize sülalen menun etcen ben vermem altınları dersen ters teper....
Mantıklı bir açıklama yap..
Bak bu krizde millet işsiz güçsüz dolaşırlken bizim zaten ayağımızıyerden kesen bir arabamız varken modelini yükseltmek sence ne kadar mantıklı de... Dünyanın bin türlü hali var.. arabanın modelini yükseltmezsek aç kalmayız açıkta kalmayoz, ama yarın öbür gün alah korusun ama ben bu altınları daha zaruri ihtiyaçlarımız için saklıyorum dersen o da sana hak verecektir....

Cok akillica hareket etmissiniz, takdir ettim
Hayir, demek zor gelebilir ama birileri mantikli dusunmeli
Bir ihtiyac olmadigi surece, onu alalim bunu alalim diyerek
Altin gibi bi yatirimdan olmamalisiniz

Insanlar herseyi aliyorlar
Sonra kredi borcundan cikamiyorlar
Kaldi ki ileriye donuk yatirim yapilsin, ev gibi...

Evet haklısınız daha mantıklı bir yatırım yapmak lazım.En büyük isteğim bir ev almak en azından çocuğum olana kadar böyle bir yatırıma girmek istiyorum.Arabada bir ihtiyaç ama çokda acil bir ihtiyaç değil benim için şuanda. Birde malum memleketin hali işten çıkarılsak kirası faturası sonuçta ekenomik problemler evliliği yıpratıyor. Eşimin istediği olmadı diye üzgünüm ama ileriyide düşünmem gerekiyor erkekler çocuk gibi gördüğünü istiyor birinin bunu kontrol etmesi gerekiyor. Hastalığı var acil ihtiyacı var kenarda param olunca kendimi daha güvende hissediyorum.

arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim.eşimle konuştum sadece bi kısmını vericem geri yapması şartı ile.şöyle düşündüm bide şimdiki arabadan daha güzel bi araba olcak bu benim de işime gelir.diğeri biraz eski modeldi.evet eşim rengini belli etti arabayı üstüme yap dediğimde.fakat biz 6 aylık evliyiz.veben bu süre içerisinde eşimden bana karşı çok fazla yoğun bir ilgi göremedim ne yazkki.hep başka şeyler başka kişiler ön plandaydı.onların düşüncelerine değer verdi beni pek dinlemedi halende öyle.evlilik oturup düzne girene kadar sanırım böyle şeylerle çok karşılaşcam.dua bekliyorum sizden çünkü zor günler geçiriyorum.

ah be canım vermeseydin keşke. eşim benimle ilgilenmiyor demişsin. zor günler için saklasaydın.
arabanın modelini yükseltmek güzel ama kenarda birikim olması daha da güzel.
sana kendimi örnek vereyim. eşim şu an işsiz. ben asgari ücretle çalışıyorum. evim kira 450 tl. bana takı takılmadı. olan 3-5 altını bozdurdum mecburen. çamaşır makinası almıştım. şu an eğer altınımız olsaydı eşim kendi işini açardı.

Canim vermissen artik geri al diyemeyiz tabii ki.. Hayirlisi olsun, Allah insallah bol kazanc verir ve yine yatirim yaparsiniz. Bence arabayi almaya giderken sende git ki hep bilsin senin altindan alindigini. Hem senin ustune mi degilmi gorursun, icin rahat eder biraz olsun. Ilgisiz koca henuz yeni evliyken cok zordur, cok kafana takma canim.. Ins. zamanla duzelir.. ama ona hep onceligin ben olmaliyim demelisin, ve seninde onceligin o olmali. Boyle boyle yurur gider...

Allah yardimcin olsun canim, kendini cok falza uzme :teselli:

yani vermedimde tamam dedim bi kısmını vermeyi kabul ettim.zaten eşim çok detaycıdır araba konusunda pek fikir sahibi değil araştırcak çevresi bulduğunda değiştircek işte.ya ben nedense bilezik söz konusu olunca çok üzülüyorumsanki benim mahrem özel bişeyimi benden zorla koparıyor gibi geliyor ne biliyim dinende bu böle mehir kadının hakkıdır.ama gel görki farklı düşüncelere sahibiz eşimleeşim kendini evliliğe veremedi henüz farkındayım fakat üstüne gitmek istemiyorum ters teiyor çünkü.daha öncede çok kereler konular açmıştım eşimle ilgili.inş zaman zaman ama düzelceğini pek sanmıyoru tavırları hiç hoşuma gitmiyor.nasıl değişir bilmiyorumki hiç umudum yok.:çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…