- 26 Mart 2015
- 78
- 12
- 38
- Konu Sahibi cansucummm18
-
Peki teşekkür ederimAldigin markaya gore mesela asus aldin diyelim. Asusun musteri hizmetlerini arayil ariza kaydi olusturuyorsun. Sana adres ve anlasmali olduklari kargoyu soyluyorlar. Sende kargoya verip gonderiyorsun. Butun markalarda hemen hemen ayni yontemle garantiye urun aliniyor.
Ne bilim internere guvenemiyorum sonucts bir suru para vericeksin gorup almak en iyisi gibi ama teknosa bimeks vatan bilgisayardan falan al alcaksan. Bilindik magazalarin sitelerinden al. Gittigidiyordan n11 den falan alma mesela
Gittigidiyir gibi sitelerde ozellikle urun alindiktan sonra bir sorun cikinca kimseye ulasilamiyor genelde. En iyisi gorerek yada direk o markanin sitesinden alisveris yapmak :)Aynen kaldi ki gorerek aldığımızda bile paketli üründe hata çıkıyor bazen. Telefonlarda ozellikle üretim hatalari oluyo. Birde netten alsak ne olur acaba
Teşekkürler . Aslında aklımda olan model Asus K555UB XO067T . Nasıl olduğu konusunda bir fikriniz var mıLaptop aldığın zaman aldığın işyerine veriyorsun onlar ise markanın direk servisine gönderiyorlar. Buna içini temizletme dahil. ( Tabiki garanti süresince ücretsiz)
Öncelikle işlemci seçimin önemli burada. Kodlama ve Grafik çizimi yapacağın için Render kapasitesi yüksek olan işlemcili model seçmelisin. i7 Demek en iyisi demek değildir, bunu bilmen lazım. Önemli olan o işlemcinin oyun için mi, yoksa iş için mi üretildiğidir.(Oyun için farklı, video ve görsel render yapmak için farklı işlemciler üretilir.)
Bunu ise küçük bir google aramasyla öğrenebilirsin. (Yazılımcı için laptop önerisi, grafik tasarımcı için laptop önerisi gibi.)
Ayrıca aldığın Laptopda HDD ( Harddiskin Rpm değeri: yani dakikadaki dönüş hızıda önemli. Genellikle orta seviye laptoplarda 5400rpm kullanılır. Sana 7200rpm lazım.)
Mümkünse içinde SSD olan modeli tercih et.
Marka konusuna gelecek olursak. Dell, Hp, Casper Markalarından kesinlikle uzak dur. Acer ve Lenovo ise zorda kaldıkça alma.
Asus, Toshiba, Sony yi tercih edebilirsin. Maddi durumun uygunsa, Monster, MSI gibi üst seviye markalara bakabilirsin.
Son olarak aldığın zaman kasko yaptırmayı unutma. Çalınmadan ziyade ekranlar gerçekten rahatça kırılabiliyor. Arada bir toka bile unutsan kırabiliyorsun. Başıma geldi oradan biliyorum.
Kendim Donanım Mezunuyum ve kuzenim Bilgisayar işiyle uğraşıyor ordan baya bilgiliyim.
6. Nesil işlemcilerde pek bir bilgim yok malesef. Hard Disk hızı 5400 bu arada SSD olmadığı için açılış, kapanış, programı ilk açma işlemlerinde biraz yavaş kalacaktır. Ram ise gayet Gb olarak yüksek Mhz olarak orta. Ekran kartı gayet iyi.Teşekkürler . Aslında aklımda olan model Asus K555UB XO067T . Nasıl olduğu konusunda bir fikriniz var mı
Teşekkürler6. Nesil işlemcilerde pek bir bilgim yok malesef. Hard Disk hızı 5400 bu arada SSD olmadığı için açılış, kapanış, programı ilk açma işlemlerinde biraz yavaş kalacaktır. Ram ise gayet Gb olarak yüksek Mhz olarak orta. Ekran kartı gayet iyi.
Daha iyisini veya uygununu bulamazsanız alınabilinir.
Teşekkürler . Aslında aklımda olan model Asus K555UB XO067T . Nasıl olduğu konusunda bir fikriniz var mı
Bilgisayar alacağım zaman ben de bu modele bakmıştım. İşinizi görür, güzel bir bilgisayar. Isınma yapmaz. Beni düşündüren şey ekran ve klavye arasındaki menteşeler olmuştu. Çünkü daha önce kullandığım bilgisayarımdan farklıydı, garip geldi. İnternette yorumlarına baktığımda da menteşelerden yakınan bir yorum gördüm.
Klavyesi ışıklı mıydı hatırlamıyorum ama ışıklı klavyeleri kullanmak daha rahat oluyor.
Özet olarak performansı gayet güzel kullanması rahat bir bilgisayar. Isınma problemi yapmaz ancak pil ömrü konusunda çok bir şey beklemeyin. 1-2 sene içinde prize bağımlı hale gelir. İlk aldığınız zaman pil ömrü yaklaşık 3 saat olur sonra gittikçe düşer.
Asus’un garantisinden çok emin olduğum için rahatlıkla önerebiliyorum zaten. Fanı temizleyin diyip gönderdiğim bile olduHatta bir kere fanımın garip sesler çıkarmaya başladığını yenisini istediğimi söylemiştim, sorun çözülmüş halde gönderdiler bilgisayarı. O yüzden dediğim gibi eğer menteşelerde sorun olursa zaten kolayca gönderip hallettirebilirsiniz sorunu.
Bence bu modeli alabilirsiniz
Düzenleme: Hiii konu 2016’nın konusuymuuş. O kadar yazmıştım oysa kiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?