- 8 Mart 2015
- 25.149
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.380
- 798
- Konu Sahibi filmdelisi
-
Çocuğunuzun kafası bisikletten düşüp tahterevallinin ayak dayama demirine giriyorsa ve yanağında kocaman bir çizik varsa, gitmez misiniz?Kadinin goz hapsindedir velkide hem bende cocugum her dustugunde kosmam yanina ama izlerim takip ederim gelmedi diye bu kadar taslamaya gerek yok bence kadini konu sadece buysa tabi benimde surekli gozum ustundedir ama her an basinda degilim evet devir cok kotuu hepimizi paranoya yapiyor
Yine iyi bir insana rast gelmiş çocuk.Bizim debaşımıza geldi bir kapalı parkdaydık bir çocuk vardı süs bir çeşme den su içiyordu ama su pis suydu. Bizde çocuğa su içirdik ve annesini aradık. Kadın teşekkür etdi ama sonrasi bilmiyorum nekadaar bakti ilgilendi uzuldum yani. Allah korusun kötü insanların eline dusurmesin
Aynen öyle.Bugün akrabaların ve annemin ısrarıyla şu an geçici olarak bulunduğum şehri gezmeye gittik. Benim sıpa malum, çoğu üye biliyor nasıl yorulduğumu. Bir dakika oturmadım, ne yemek yedim doğru düzgün ne sohbet edebildim. Oğlan önde ben arkasında koşuyordum. Bir ara nasıl olduysa kendi kendine oynamaya başladı kumla çiçek böcekle. Tabi ben gözümü ayırmıyorum. Bir metre yakınındayım. Teyzem bana çıkıştı "rahat bırak çocuğu biraz kendinle ilgilen" diye. Ona cevap vermek için başımı çevirmemle oğlanın caddeye doğru koşması bir oldu. Nasıl koştum arkasından ben bilirim. Asla, hiçbir koşulda yalnız bırakmam oğlumu. Bırakanı da anlamam.
Onun dışında düğün evimdeyim. Mahşeri kalabalık. Düğün sonrası terasta çay içmeye çıktı herkes. Benim oğlan da uyuyor. Kırk kişi ısrar etti gel yukarı nasılsa uyuyor ara ara bakarsın diye. Çıkmadım. İlla çok kötü şeyler olmasına gerek yok. Ya oğlum uyurken pisliğin teki ona yanaşırsa, ne bileyim taciz ederse. Düşüncesi bile korkuttu beni ki birçok anne çocuğunu bırakıp çıktı yukarı. Çoğu zaman eleştiriliyorum pimpirikli denilerek. Ancak maalesef bu zaman, rahat olma zamanı değil. Kendimi tanıyorum, oğluma bir kişi tarafından ufacık bir zarar gelse, değil tecavüz taciz bile edilse ben katil olurum. Oğlum Annesiz kalır. Böyle olmasından ise, kendimden vazgeçip oğlumla olmayı tercih ediyorum.
Hic sormayın bzim semtte oturan bir serefz öz kızına defalarca tecavz ediyor kız 13 14 yaslarda kimseye birsey anlatamıyor annesi yok nerden bilsin ki kuzum hastnye gdiyor karın agrısından hamile cıkıyor evet babasından hamile yası kucuk oldgu icin polis cagryirlar babası erkek arkasnı sucluyor mal herif test su bu olmuyacak snki sevglisi ben her testi veririm bn sucsuzm diyor ve pisklog yardmı ile kız hersyi anlatıyor ahh yavrum smdi nasıl bir pskolojiye sahip acaba neler hissediyor cocugu babasna dedemi yoksa babamı diyeck ne yaratıklar var ya oz evladın o özz serefsz utanmadnmı yaaHiç komik değil, ben aynı şeyi çok yıllardır söylerim.
Maddi manevi ve psikolojik bir teste tabi tutulmak lazım.
Kötülüğü dışarda aramamak gerek.
Öz çocuğuna neler eden ebeveynler var.
Şöyle belirteyim, ailem ya da eşimin ailesinden hiç kimse güvenimi zedeleyici bir şey yapmadı, aklıma dahi gelemez öyle söyleyeyim.Hic sormayın bzim semtte oturan bir serefz öz kızına defalarca tecavz ediyor kız 13 14 yaslarda kimseye birsey anlatamıyor annesi yok nerden bilsin ki kuzum hastnye gdiyor karın agrısından hamile cıkıyor evet babasından hamile yası kucuk oldgu icin polis cagryirlar babası erkek arkasnı sucluyor mal herif test su bu olmuyacak snki sevglisi ben her testi veririm bn sucsuzm diyor ve pisklog yardmı ile kız hersyi anlatıyor ahh yavrum smdi nasıl bir pskolojiye sahip acaba neler hissediyor cocugu babasna dedemi yoksa babamı diyeck ne yaratıklar var ya oz evladın o özz serefsz utanmadnmı yaa
Yine iyi bir insana rast gelmiş çocuk.
Manyağın teki suya ilaç koyamaz mıydı?
Gel su almaya gidelim diye götüremez miydi?
Allahım delirecek gibi oluyorum, gerçekten bu ülkede tesadüfen yaşıyoruz.
Iyi yapıyorsnuz tbikide bnde su aralarr cok kotuyum yanımda oglumu gorememkten cok korkuyorm o kaybulack onu deli gbi arayacgm snra ne oldu ne halde napiyor napiyorlar diye aklımı kaybedecgm diye cıldırıyorm hep aklimdan bnlar geciyorŞöyle belirteyim, ailem ya da eşimin ailesinden hiç kimse güvenimi zedeleyici bir şey yapmadı, aklıma dahi gelemez öyle söyleyeyim.
Vicdanlı, edepli, çevresine duyarlı, hayvam sevgisi olan, elinin uzandığına yardım eden çok da düzgün insanlardır, çocuğumu da haddinden fazla sever, değer verirler.
Ama iki bebeğim olduğu için büyüğü bir anneme bir kayınvalideme gidiyor.
Her döndüğünde üstünü ve bezini değiştirirken vücudunu incelerim eşime çaktırmadan.
Hatta çok pis bir şey ama kaka testi bile yapardım, oğlumun kakasında kan falan bir şey var mı diye dikkatli dikkatli bakarım, içim öyle rahat eder.
Hatta eşim bilir kaka testimi, gene çocuk ne yedi yasaklı bir şeyler mi verdiler diye bakıyorsun değil mi der, hıhı evet bak domates yedirilmiş ona yasak der geçerim.
Bunu çocuklar eşimle yalnız kaldığında da yaparım, psikolojik bir rahatsızlığım yok ama dünyada çocuklarımı benim kadar herkesten koruyabilecek bir Allahın kulu da yok, bunun bilincindeyim.
Hiçbir şüphem olmamasına rağmen, ben kontrolümü yapayım, her daim tetikte olayım da ne olur ne olmaz diyorum hep.
Ailelerin kaçırdığı nokta şu, elbette çocuk düşecek koşacak kaçacak.Bu olay amanyada oldu buradada herkes sahip çıkmıyor salıyorlar dışariya cocuklarini. Allah korusun neler var neler büyük konusmiyim benim de cocuklarim var bir sniye boslugun gelir uzaklasir cocuk bundan cok korkuyorum
Benim de öyle korkularım var, akıllı saat alacağım biraz daha büyüdüğünde.Iyi yapıyorsnuz tbikide bnde su aralarr cok kotuyum yanımda oglumu gorememkten cok korkuyorm o kaybulack onu deli gbi arayacgm snra ne oldu ne halde napiyor napiyorlar diye aklımı kaybedecgm diye cıldırıyorm hep aklimdan bnlar geciyor
Aynen öyle dogru okulu var şusu var off bn cok panigimdr oglumu okulda fln nasil tek bırakcam arkadaslaryla fln kavga etse vursalar hılt verem olurm zatn serefzler yuzunden delirecez yaBenim de öyle korkuolarım var, akıllı saat alacağım biraz daha büyüdüğünde.
İçim bir tek öyle rahat edecek gibi, bunun kreşi var, okulu var, parkı var ve bu devirde biz anneler kendimizden sakınıyoruz çocuklarımızı.
Onlar elbet olacak, kendini savunmayı ve güvenli bir büyüğünden yardım talep etmeyi öğreteceğiz.Aynen öyle dogru okulu var şusu var off bn cok panigimdr oglumu okulda fln nasil tek bırakcam arkadaslaryla fln kavga etse vursalar hılt verem olurm zatn serefzler yuzunden delirecez ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?