Bilinçsiz ebeveynler!

Çocuğunuzun kafası bisikletten düşüp tahterevallinin ayak dayama demirine giriyorsa ve yanağında kocaman bir çizik varsa, gitmez misiniz?
İşte heran başında olmadığınız için belki de empr yapıp savunmaya geçtiniz.
Her an başında, 4 5 metre yanında olunuz.
Lütfen...

O kadar haklısınz cokda gzel yazmıssınz ki böyle annelere cok pis dalasım var allahım bütün cocuklarmızı korusun insallah cok korkuyorum artık allahım o cocuklarn ailesine sabır versin bizler bile dusündukce aklımız cıkacak gbi oluyor onlar nasıl kim bilir

Bizim debaşımıza geldi bir kapalı parkdaydık bir çocuk vardı süs bir çeşme den su içiyordu ama su pis suydu. Bizde çocuğa su içirdik ve annesini aradık. Kadın teşekkür etdi ama sonrasi bilmiyorum nekadaar bakti ilgilendi uzuldum yani. Allah korusun kötü insanların eline dusurmesin

Bugün akrabaların ve annemin ısrarıyla şu an geçici olarak bulunduğum şehri gezmeye gittik. Benim sıpa malum, çoğu üye biliyor nasıl yorulduğumu. Bir dakika oturmadım, ne yemek yedim doğru düzgün ne sohbet edebildim. Oğlan önde ben arkasında koşuyordum. Bir ara nasıl olduysa kendi kendine oynamaya başladı kumla çiçek böcekle. Tabi ben gözümü ayırmıyorum. Bir metre yakınındayım. Teyzem bana çıkıştı "rahat bırak çocuğu biraz kendinle ilgilen" diye. Ona cevap vermek için başımı çevirmemle oğlanın caddeye doğru koşması bir oldu. Nasıl koştum arkasından ben bilirim. Asla, hiçbir koşulda yalnız bırakmam oğlumu. Bırakanı da anlamam.

Onun dışında düğün evimdeyim. Mahşeri kalabalık. Düğün sonrası terasta çay içmeye çıktı herkes. Benim oğlan da uyuyor. Kırk kişi ısrar etti gel yukarı nasılsa uyuyor ara ara bakarsın diye. Çıkmadım. İlla çok kötü şeyler olmasına gerek yok. Ya oğlum uyurken pisliğin teki ona yanaşırsa, ne bileyim taciz ederse. Düşüncesi bile korkuttu beni ki birçok anne çocuğunu bırakıp çıktı yukarı. Çoğu zaman eleştiriliyorum pimpirikli denilerek. Ancak maalesef bu zaman, rahat olma zamanı değil. Kendimi tanıyorum, oğluma bir kişi tarafından ufacık bir zarar gelse, değil tecavüz taciz bile edilse ben katil olurum. Oğlum Annesiz kalır. Böyle olmasından ise, kendimden vazgeçip oğlumla olmayı tercih ediyorum.

Yine iyi bir insana rast gelmiş çocuk.
Manyağın teki suya ilaç koyamaz mıydı?
Gel su almaya gidelim diye götüremez miydi?
Allahım delirecek gibi oluyorum, gerçekten bu ülkede tesadüfen yaşıyoruz.

Aynen öyle.
Ben kendi evimde çocuğumdan ayrı odaya geçecek olsam bebek kameramı takıyorum.
Ola ki ayağı kayar kafa üstü düşer, cama tırmanır vs.
Çocuk ya bu evdeki temizlik kovasında boğulup melek olanı varken, bu rahatlık beni zıvanadan çıkarıyor.

Benim de deli oldugum nokta tam da burasi iste!Leyla kayip olduktan bir kac gun sonra eylulun haberi cikti ,yahu analar babalar haberleri okuyorsunuz goruyorsunuz bunlarin oldugu donemlerde nasil bir ic rahatligiyla hala cocuklarinizi disariya bir saniye bile olsa salabiliyorsunuz ben anlam veremiyorum!Ben eminimki evebynler biraz daha muhafaza edici olsa bu kadar cok istismar haberi okumayiz.Ben suana kadar evinden zorla kacirilan bir cocuk haberi okumadim hep dusarida oyun oynarken kayip oluyor bu cocuklar.degil saat degil dakika bir kac saniyelik dikkatsizlikle oluyor hersey.

Hiç komik değil, ben aynı şeyi çok yıllardır söylerim.
Maddi manevi ve psikolojik bir teste tabi tutulmak lazım.
Kötülüğü dışarda aramamak gerek.
Öz çocuğuna neler eden ebeveynler var.
Hic sormayın bzim semtte oturan bir serefz öz kızına defalarca tecavz ediyor kız 13 14 yaslarda kimseye birsey anlatamıyor annesi yok nerden bilsin ki kuzum hastnye gdiyor karın agrısından hamile cıkıyor evet babasından hamile yası kucuk oldgu icin polis cagryirlar babası erkek arkasnı sucluyor mal herif test su bu olmuyacak snki sevglisi ben her testi veririm bn sucsuzm diyor ve pisklog yardmı ile kız hersyi anlatıyor ahh yavrum smdi nasıl bir pskolojiye sahip acaba neler hissediyor cocugu babasna dedemi yoksa babamı diyeck ne yaratıklar var ya oz evladın o özz serefsz utanmadnmı yaa

Şöyle belirteyim, ailem ya da eşimin ailesinden hiç kimse güvenimi zedeleyici bir şey yapmadı, aklıma dahi gelemez öyle söyleyeyim.
Vicdanlı, edepli, çevresine duyarlı, hayvam sevgisi olan, elinin uzandığına yardım eden çok da düzgün insanlardır, çocuğumu da haddinden fazla sever, değer verirler.
Ama iki bebeğim olduğu için büyüğü bir anneme bir kayınvalideme gidiyor.
Her döndüğünde üstünü ve bezini değiştirirken vücudunu incelerim eşime çaktırmadan.
Hatta çok pis bir şey ama kaka testi bile yapardım, oğlumun kakasında kan falan bir şey var mı diye dikkatli dikkatli bakarım, içim öyle rahat eder.
Hatta eşim bilir kaka testimi, gene çocuk ne yedi yasaklı bir şeyler mi verdiler diye bakıyorsun değil mi der, hıhı evet bak domates yedirilmiş ona yasak der geçerim.
Bunu çocuklar eşimle yalnız kaldığında da yaparım, psikolojik bir rahatsızlığım yok ama çocuklarım söz konusuysa paranoyağın tekiyim, dünyada çocuklarımı benim kadar herkesten koruyabilecek bir Allahın kulu da yok, bunun bilincindeyim.
Hiçbir şüphem olmamasına rağmen, ben kontrolümü yapayım, her daim tetikte olayım da ne olur ne olmaz diyorum hep.

Son düzenleme:
Yine iyi bir insana rast gelmiş çocuk.
Manyağın teki suya ilaç koyamaz mıydı?
Gel su almaya gidelim diye götüremez miydi?
Allahım delirecek gibi oluyorum, gerçekten bu ülkede tesadüfen yaşıyoruz.

Bu olay amanyada oldu buradada herkes sahip çıkmıyor salıyorlar dışariya cocuklarini. Allah korusun neler var neler büyük konusmiyim benim de cocuklarim var bir sniye boslugun gelir uzaklasir cocuk bundan cok korkuyorum

Iyi yapıyorsnuz tbikide bnde su aralarr cok kotuyum yanımda oglumu gorememkten cok korkuyorm o kaybulack onu deli gbi arayacgm snra ne oldu ne halde napiyor napiyorlar diye aklımı kaybedecgm diye cıldırıyorm hep aklimdan bnlar geciyor

Bu olay amanyada oldu buradada herkes sahip çıkmıyor salıyorlar dışariya cocuklarini. Allah korusun neler var neler büyük konusmiyim benim de cocuklarim var bir sniye boslugun gelir uzaklasir cocuk bundan cok korkuyorum
Ailelerin kaçırdığı nokta şu, elbette çocuk düşecek koşacak kaçacak.
Ama devir bizim sokakta her gün bir arkadaşımızın annesinin öğle yemeğimizi yedirdği, sonra yine oyuna devam ettiğimiz devir değil.
Parka iniyorsa çocuk, parka inip bankta oturulacak.
Oyun parklarında ise oralarda zaten ebeveynler için cafeler mevcut, tek seslenmesiyle duyulacak mesafede olunacak.
Hele de yeni öğrendiğim olay pes dedirtti!
3 yaşındaki çocuğu uyutup, anne baba denize giriyor tabi li çocuk uyanıp havuza giriyor ve boğuluyor.
Ben o çocuğun bir şeyi olsam, anne babasını boğarım!
Bu rahatlık neyin nesi ya, parka sal, çocuğu bırak komşuya git, denize gir vs.
Bizlerin hayatı bitti, çişimi çocuğumla yapıyorum ötesi yok ki bunun!

Benim de öyle korkularım var, akıllı saat alacağım biraz daha büyüdüğünde.
İçim bir tek öyle rahat edecek gibi, bunun kreşi var, okulu var, parkı var ve bu devirde biz anneler kendimizden sakınıyoruz çocuklarımızı.

Aynen öyle dogru okulu var şusu var off bn cok panigimdr oglumu okulda fln nasil tek bırakcam arkadaslaryla fln kavga etse vursalar hılt verem olurm zatn serefzler yuzunden delirecez ya

Aynen öyle dogru okulu var şusu var off bn cok panigimdr oglumu okulda fln nasil tek bırakcam arkadaslaryla fln kavga etse vursalar hılt verem olurm zatn serefzler yuzunden delirecez ya
Onlar elbet olacak, kendini savunmayı ve güvenli bir büyüğünden yardım talep etmeyi öğreteceğiz.
Polis ambulans kendi ve ailemizin telefonlarını, adreslerimizi ezberletecek ve bunların üzernde bulunmasını sağlayacak, kötü bir durumda avazı çıktığı kadar bağırmayı öğreteceğiz.
Yaşıtları arasında olan münakaşalara müdahil olmayarak da problem çözmeyi ve bir sıkıntılı durumdan kurtulmayı öğrenmelerini gözlemeyeceğiz.
Offf offf çocuk denilen şey, her vicdanlı insanın çocuğu.
İster benim ister başkasının, adı çocuk olunca her birinin acısı da aynı, mutluluğu da.

Bir anlık dalgınlıkla çocuğunun başına kötü şeyler gelen var ki bunu kimseye yaşatmasın Rabbim Allah korusun diyorum.
Söylediğiniz kesinlikle ihmal ya kötü biri olsaydı dediğiniz gibi veya siz kötü olsaydınız neler olabilirdi.
Geçen de benzeri benim başıma geldi bir çocuk parkta salıncakta sallanıyor çok da güzel bir çocuk baktım uzaktan bakan yok çocuk birkaç defa geldi gitti geldi gitti seslenen de olmadı muhtemelen burası küçük yer bir şey olmaz diye düşünüyorlar ama asıl küçük yerlerde oluyor böyle bir şey ve kesinlikle kötü niyetli biri olsa o çocuğu kolaylıkla kaçırırdı Allah korusun tüm yavruları.
Herkese anlatıyorum dudağından öpme kimseye yollama ağlasın varsın gitmesin diye ama kafamı bulandırma büyüyünce öğrenir falan diyorlar

O kadar güzel yazmışsınız ki tebrik ederim.
Benim çocugum yok henüz anne değilim. Ama bir konuya değinmek istiyorum. Oturdugum mahalelde cocuklar sabah 10 dışarı oyun oynamaya cıkıyor akşam 10 na kadar sokaktalar Anneleride ne seslenir ne kontrol eder. Öyle başı boş sokağa salıyorlar. Yahu insan bi cocuguna dikkat eder gözünün önünden ayırmaz. Eve çağarır bir sınır koyar. Yok. İşkembeleri o kdr rahatki ben patlıyorum artık. Çocuk orda oyun oynuyor güya ama çığlık çığlığa bagara cagara oynuyorlar çıkıpda evladım noldu neden bagarıyosun demiyorlar. Neden mi çünkü aman gidip enerjisini dışarda atsın bana bulaşmasın kafasındalar. Gerçekten şöyle bir zamanda insan cocugunu gerçekten gözünün önünden ayırmamalı.

genellemeler tabi ki çok yanlış ama özellikle dikkatimi çeken kaybolan çocukların anneleri hep ev hanımı. hiç bakıcının yanında çocuk kayboldu diye duymuyorum. hep aile yanı başındayken oluyor. Anne ev de ama çocuk bir yerler de... ben de ev hanımıyım. sadece sorguluyorum çok mu daralıp çocukları salıyoruz acaba. Tv de dedikleri gibi yaz aylarında bu olaylar daha çok oluyormuş. hava güzel diye dışarılara salıyorlar çocukları ama yanlarında durmak eziyet gibi geliyor demek ki. üç çocuk düşünüyordum inanın ki vazgeçtim. bilfiil herşeyimle ilgilenemeyeceğim çocuğu yapmayacağım.

Komşum üç yaşında kapıya attı çocuğunu evde sıkılıyor diye tabi başını ütülüyor evde kim peşinde gezecek çocuğun o çocuk anne anne dşye bağıra bağıra ümit kesti tek başına sokakta oynamayı öğrendi sabahtan akşama kadar annesi kapuda mı bilmezdi bile akşam 9 a kadar gezerdi tek başına aklım çıkardı o çocuğa taşınıp gittiler inşallah bişey olmaz o yavruya böyle annelere inanamıyorum ben kadına dedim tamam dedi aptal aptal baktı aynı devam etti ölseydi ağlardı madue anne olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…