Bilinçsiz ebeveynler!

Okurken tüylerim diken diken oldu, kelimesi kelimesine katılıyorum her cümlenizin.
Başkasının çocuğu değil ya kendi evladınız sayın anneler koruyup kollayacaksınız o melekleri o pisliklere yem etmemek için siper olacaksınız gerekirse..

Ben 2 yasindaki cocugumu tek basina camli hatta parmaklikli balkonda bile tek basina birakip 2 dk wc gidemiyorum ya bisi olursa korkusuyla. Yahu sen o cocugu nasil tek basina birakip muhabbet edersin. Yok arkadas herkes anne olmasin gercekten ya. '

Esimle birgün pazarda alışveriş yaparken 3 veya 4 yaşında küçük bir çocuğun yalnız olduğunu farkettik tabi çocuğun yanından ayrılmadım öylece bekledik neyse ki bi sure sonra annesi geldi.aldı..dün de bizim apartmanın kapalı otoparkında tek başına 3 yaşlarında bir kiz cocugu bulduk yanında bekledik kızin annesi 5 dk sonra geldi . Tabi anneler çok dikkat etmeli 1 saniye bile yavrularini gozunun onunden ayirmamali ama malesef sorumsuz bilinçsiz anne de cok. Lütfen yalnız bir cocuk gördüğünüz de yanından ayrılmayın

Benim 2 yaşında ve 9 aylık olmak üzere erkek bebeklerm var.
Ve inanın abartmıyorum şu son 2 haftaya kadar yemeklerimi gece pişirdim, o da halim olursa. Benim evimde yemek yoktu ya ne oturması ne salması.
Çocuklarım nereye ben oraya.
Aç yaşıyorum, akşam eşim gelince yemek yiyebiliyorum ve bu tek çocukla da böyleydi.
Ev kazaları o kadar fazla ki.
Sokakta yalnız bırakmayı geçin, korkumdan yan odada oturamıyorum, bu sıcakta cam açmıyorum ki evde!
Anca bebekler uyıyacaklar, öyle açılıyor camlar.
Millet resmen delirmiş!

Her insan anne baba olmamalı ya olmamalı.
Yazık ki ne yazık o yavruya, içim acıdı.
Allahım korusun kollasın onu.

Hele o haberi okuyumca şol geçirdim.
Minicik yavru işitme engelli ve yanında zihinsel engelli bir akrabayla nasıl dışarı çıkar?
Zihinsel engelli bireyin bile tek başına dolaşması ihmalkarlık iken, zaten küçücük kulakları duyamayan çocukla nasıl ama nasıl yalnız gönderilir?
Bu bile bile ladestir, hiç umudum yok güzel haber geleceğine.
Yaşadığı korkuyu düşünmek bile bütün bedenimi titretiyor.
Kesinlikle anne babanın ceza alması gerek, kamu davası açılsın!
Nasıl ki alkollü araba kullanılamıyor ise, çocuğuna sahip çıkmayan ebeveynler de bir bir cezalandırılsın.

Ağzına sağlık. Ben de sizin gibiyim. İnanın kendi iki çocuğum da dahil yakınımdaki her çocuğa göz kulak olmaktan kafam bir dünya eve dönüyorum. O yüzden sakin yerlere gitmeyi tercih ediyorum ben de.

Yapmayiverin dedikodu bir yerleriniz mi eksilir di mi ama??
Allahın emaneti bunlar. Çoğu insan malına verdiği kıymeti çocuklarına vermiyor. Sokak büyütüyor. Aciyorum cidden. Bazısı da evet tek gönderiyorum çünkü özgüvenli olacak benim cocogum demiyor mu? Özgüvenle basiboslugu aynı kefeye koymuşlar.

Kesinlikle katılıyorum. Çocuğunu ihmal eden ebeveynler de gerekli cezayı almalı bence. Büyük konuşmak istemiyorum ama bu kadar kötü bir dünyada insan çocuğunu nasıl gözünün önünden ayırır

Hay senin mangalına da analığına da babalığına da.
Siz olmasaydınız ne olacaktı?
Yatıp kalkıp şükretsinler, annesi doğurmuş ama belki de sayenizde hayatta o bebek.
Offf gerçekten artık beynim karıncalanıyor, ne kadar çokmuş benzer olaylar...

Ben sizi eleştirmedim.
Evet o kitapları çoğu genç nesil anne hatmettik ama bu demek değil ki kendi başına oynasın hee düştüğünde kendi kalksın.
3 metre yakınındayken de müdahale etmeyebilirsiniz, ben öyle yapıyorum.
Yeri geliyor başarıyor, yeri geliyor benden yardım istiyor.
Ama her yardım istediğinde ve başı dara düştüğünde o an elim uzanacak kadar yakınında olmak daha da güçlü yapıyor çocukları.
Anladım kamelyadan izliyorsunuz ama önğnüze 3 saniyelik biri geçebilir, bir anda köpek ayağınıza gelir, yanınızdaki bir şey sorar ve inanın o 3 saniyede zaten her şey olur ve biter.
Farkındasınız değil mi bunun?

Hemen polisi arayacaksınız, bu ne demek ya.
Pardon da bebek arabasının yola ilerlemesi kaza değil, taksirle adam öldürmeye teşebbüstür.
İşte o kadının ağzına burnuna çakacaksın 2 tane, çocuk değil sen doğru duracaksın diye de off güya şiddete karşıyım.
Vallahi değilim, kendinden güçsüz herhangi bir canlıyı ihmal, suistimal eden her insanın ağzını burnunu kırasım var!

ben de yoruluyorum ev işleri yemek yapma bitince kitap okumak film izlemek uyumak arkadaşlarımla tel de sohbet tek başıma alışverişe çıkmak arkadaşlarla kahve eşliğinde sohbet vb. gibi bir çok şeye ihtiyaç duyuyorum.Amaa kızımla parka gidip hergün kenarda oturup tel imi bile karıştıramadan onun arkadaşlarıyla ya da yabancı çocuklarla oyun oynamasını izliyorum uzaklaşırsa uyarıyorum araba parkına çıkmamasını sağlamaya çalışıyorum topu park yerine kaçarsa ben alıp getırıyorum kendimi eğlendirmek ya da dinlendirmek yerine.isteyerek yapmıyorum bunları çocuğumu çok sevdığım ve onu korumak benim görevim olduğu için yapıyorum

C ceycey0406 görevi de geçtim ceycey, şimdi kendimi anlatıyor olacağım ama ben herkesi böyle düşündüğümden aklım alamıyor durumu.
Birgün malum bizim okula giderken yolun ortasında kara kaplumbağası gördük, arabayı çektik.
O hızlı trafikte aldık onı, benzinliğin oradaki çalılara saldık ve yukarı gidişine kadar izledik.
Ben kaplumbağayı izlemiş, ona bir şey olacak diye keyfimi bozmuş, dersimi kırmış insanım.
Herkes böyle değilmiş, yüzleştiklerim yaşadıklarım ve burada okuduklarımla bir şoktan çıkıp diğer bir şoka giriyorum.
Görev değil işte, vicdan ve merhamet yok mu herkeste gerçekten?
Çocuğuna bile bencillik mi edebiliyor insanlar?

cahil insanlar çok fazla
ve ben bunları gördükçe deli oluyorum
polisi arasam ne olacak :) bu konuda cok yorum yapmak istemiyorum.

bir kere de avm de kıyafet bakıyorum
5-6 yaslarında bir erkek çocuk var annesinin yanında
bir de beebk arabasında max bir yaşında bir kız çocuğu var.

bu kız çocuğunun abisi bebek arabasındaki çocuğa sürekli vuruyor
kafasına gözüne allah ne verdiyse
arabadaki minik sakınıyor kafasını yüzünü kapatıyor ama abisi hala devam ediyor

anne olacak şahıs da , kıyafet bakıyor bebek arabasının başında yani bu durumu görüyor.

en sonunda dayanamadım. çocuğunuza söyler misiniz niçin uyar mıyorsunuz bebeğe sürekli vuruyor dedim
kadın tebessüm etti sessiz kaldı
çocuk bu arada hala devam ediyor

size diyorum yazık değil mi küçüğe dedim
o öyle seviyor dedi.
şaka falan yapmıyor ama bildiğin dövüyor

ne demek seviyor dedim kadın bana bir bağırdı
karışmasana güvenliği çağırırım sanane benim çocuklarımdan dedi.

yani böyle anneler var ve ben de 4 senedir bir çocuk sahibi olamadım
bazen isyan ediyorum .
aklımda almıyor.

aynı şeyi ben de çok yaparım
birgün bana araba çarpacak kaplumbağaları karsıdan karsıya geçireyim derken

evet en zoru da şu cam kısmı insan daralıyor ama bi sandalye çeker çıkıverir kafasına açamıyorum...

Kadınlarımızın hali içler acısı.
Eğitimsizlik mi diyeyim cehalet mi yoksa doktora bile yapmış ama özbenliğini alt edememiş, vahşi yaşama ait insanlar mı diyeyim bilemedim.
Geçenlerde küçük bebeğimi uyuttum bebek arabasında, bir cafede oturuyoruz yanımdaki sandalyenin yerinde duruyor araba, ortalıkta değil yani. yanımızdan dibimizden bir kadın yanaştı arabayı iterek oradan geçmeye çalıştı.
Açtım ağzımı yumdum gözümü sen nasıl dokunursun o arabaya, benim bebeğimi itemezsin ellerini kırarım illa daracık yerden geçmen şart değil 3 adım at benim yanımdan geç diye.
O neye uğradığını şaşırdı ama iyi de oldu.
Demek ki karşılaştığınız gibi anneler çoğunluktaysa kadın damdan düşmüşe dönmüştür, oh olsun.

aynı şeyi ben de çok yaparım
birgün bana araba çarpacak kaplumbağaları karsıdan karsıya geçireyim derken
Hala umudum var benim her şeye rağmen.
Ankara da olanlar bilir eskişehir yolu iş trafiğini.
Balkonda otururken, bir tane köpek sırılsıklam olmuş yolun ortasında kalmış bütün arabalar üzerine geliyor, ha geçti derken bir araba sanıyorım çarptı.
Ters istikamette giden 2 genç anında arabayı durdu, trafiği felç etti ama o köpeği karşıdan karşıya geçirip güvenli bölgeye aldı, sağına soluna baktılar.
Bu 10 15 dk kadar sürdü.
O gün herkes sövmüştür evine geç gittiği için ama o iki genç adam sayesinde bir can kurtuldu.
Böyle bilinçli ve vicdanlı yeni nesli görünce gözlerim doluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…