- 29 Aralık 2014
- 1.396
- 2.009
- 133
- Konu Sahibi filmdelisi
-
Benim 2 yaşında ve 9 aylık olmak üzere erkek bebeklerm var.genellemeler tabi ki çok yanlış ama özellikle dikkatimi çeken kaybolan çocukların anneleri hep ev hanımı. hiç bakıcının yanında çocuk kayboldu diye duymuyorum. hep aile yanı başındayken oluyor. Anne ev de ama çocuk bir yerler de... ben de ev hanımıyım. sadece sorguluyorum çok mu daralıp çocukları salıyoruz acaba. Tv de dedikleri gibi yaz aylarında bu olaylar daha çok oluyormuş. hava güzel diye dışarılara salıyorlar çocukları ama yanlarında durmak eziyet gibi geliyor demek ki. üç çocuk düşünüyordum inanın ki vazgeçtim. bilfiil herşeyimle ilgilenemeyeceğim çocuğu yapmayacağım.
Her insan anne baba olmamalı ya olmamalı.Komşum üç yaşında kapıya attı çocuğunu evde sıkılıyor diye tabi başını ütülüyor evde kim peşinde gezecek çocuğun o çocuk anne anne dşye bağıra bağıra ümit kesti tek başına sokakta oynamayı öğrendi sabahtan akşama kadar annesi kapuda mı bilmezdi bile akşam 9 a kadar gezerdi tek başına aklım çıkardı o çocuğa taşınıp gittiler inşallah bişey olmaz o yavruya böyle annelere inanamıyorum ben kadına dedim tamam dedi aptal aptal baktı aynı devam etti ölseydi ağlardı madue anne olurdu
Hele o haberi okuyumca şol geçirdim.Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Dünden beri sinir küpüyüm. Leyla neden annesinin yanında değildi de kapının önünde oynuyordu, Eylül bisiklete binerken neden babası onunla değildi, neden 6 yaşındaki Ufuk zihinsel engelli amcasıyla sarp kayalıkların olduğu bölgede yalnız geziyordu.
Kötülük yapana haklı demiyorum Allah belalarını versin. Ama o anne babanın hiç mi suçu yok?? Acımıyorum ailelerine. Olan küçücük çocuklarımıza oluyor
Hele o haberi okuyumca şol geçirdim.
Minicik yavru işitme engelli ve yanında zihinsel engelli bir akrabayla nasıl dışarı çıkar?
Zihinsel engelli bireyin bile tek başına dolaşması ihmalkarlık iken, zaten küçücük kulakları duyamayan çocukla nasıl ama nasıl yalnız gönderilir?
Bu bile bile ladestir, hiç umudum yok güzel haber geleceğine.
Yaşadığı korkuyu düşünmek bile bütün bedenimi titretiyor.
Kesinlikle anne babanın ceza alması gerek, kamu davası açılsın!
Nasıl ki alkollü araba kullanılamıyor ise, çocuğuna sahip çıkmayan ebeveynler de bir bir cezalandırılsın.
Hay senin mangalına da analığına da babalığına da.Ya benim de basima geldi.
Kocaaa park piknik alani gibi biryer.
1.5 yasinsa yeni yeni yuruyen bebe onumden gecti yalniz.
Anladim ayrilmis anadan babadan gidiyor
Takildim pesine birsey olmasin diye.
Cevreme bakiyorum.cocugun yakininda kimse yok belli gidiyor cocuk.
Cocuga mudehale etmedim birkac dakika.
Yuriyorum arkasindan belki anasinin babasinin yanina gidiyor.diye
Yok cocuk uzaklasiyor iyice
Bayagi yurudu cocuk kimse yok etrafta onla ilgilenen yakini gibi.
Dayanamadik tuttum.cocugun kolundan yoksa goturecek birisi.
O an dedim ki aha aldim cocugu bak istesem atarim arabama su an
Delirdim!!!
Sesli bie sekilde .kim bu cocugun anasi babasi..diye bagiroyorum saga sola
Millet biz degiliz kayboldu mu?
diyor bana.
Parki bayagi bir dolastim artik polise gotircem cocugu.
Derken baktim bir iki kisi geliyor karsidan anladim onlarin cocugu kadin aglayarak kostu sarildi yavrusuna cocuk da ona.babasi dedesi falan da var.
Dedim akliniz nerde ?
Ben 5 dk takip ettim cocugu istesem gotrurumdum..
Ya biz mangalla ugrasiyorduk da uzaklasmis anlamadik falan filan
Pesssss dedim
Pesssssssss
Ben sizi eleştirmedim.Beni tanimiyosunuz ne kadar hassas oldugumuda bilmiyorsunuz neyse kimseyi savunmuyorum kasteddigim aileler icin olan kamelyalardan izliyorum cocugumu benim gozetimimde olabildigince ozgur sekilde oynuyor
Cocugumu kendi haline birakacak kadar aptal degilim iki sn. Bile gozumu ayirmiyorum siz ne dusundunuz anneligimle alakali bilemiyorum ama surekli basinda olmama sebebimde var yada her dustugunde cocuguma kosmamama sebep olan nedenlerimde cocuklarla ilgili cok kisisel gelisim kitaplari okudum daha ozguvenli kendi kendine ayaga kalkmasini bilen sorunlari cozebilen bireylr yetistirmek icin bilmem anlatabildimmi bunlari yaparken elbetteki dis dunyadaki kotuluklerden sakiniyorum
Hemen polisi arayacaksınız, bu ne demek ya.Gecenlerde iş yerimin önünde arabamin içindeydim
Bir anne bebek arabası ile geldi
Kaldırım meyilliydi
Bebek arabasını kaldırımda birakıp magazaya girdi
Bebek hareket edince araba cocuk içindeyken benim arabama doğru devrilecek sekilde yürümeye basladı
Aracımdan indim ve arabayı tutup anneyi cAgirdim
Ben Arcıma bindim anne gelince
Anne yine bebeği bıraktı bu sefer araba yine hareket etti
Yine indim anneyi cagirdim
Anne geldi ve cocuga aptal mısın dogrı dursana dedi kafasına vurdu ve magazaya girdi
Ben daha bir yabancı olarak ne yapabilirdim
cahil insanlar çok fazlaHemen polisi arayacaksınız, bu ne demek ya.
Pardon da bebek arabasının yola ilerlemesi kaza değil, taksirle adam öldürmeye teşebbüstür.
İşte o kadının ağzına burnuna çakacaksın 2 tane, çocuk değil sen doğru duracaksın diye de off güya şiddete karşıyım.
Vallahi değilim, kendinden güçsüz herhangi bir canlıyı ihmal, suistimal eden her insanın ağzını burnunu kırasım var!
aynı şeyi ben de çok yaparımC ceycey0406 görevi de geçtim ceycey, şimdi kendimi anlatıyor olacağım ama ben herkesi böyle düşündüğümden aklım alamıyor durumu.
Birgün malum bizim okula giderken yolun ortasında kara kaplumbağası gördük, arabayı çektik.
O hızlı trafikte aldık onı, benzinliğin oradaki çalılara saldık ve yukarı gidişine kadar izledik.
Ben kaplumbağayı izlemiş, ona bir şey olacak diye keyfimi bozmuş, dersimi kırmış insanım.
Herkes böyle değilmiş, yüzleştiklerim yaşadıklarım ve burada okuduklarımla bir şoktan çıkıp diğer bir şoka giriyorum.
Görev değil işte, vicdan ve merhamet yok mu herkeste gerçekten?
Çocuğuna bile bencillik mi edebiliyor insanlar?
evet en zoru da şu cam kısmı insan daralıyor ama bi sandalye çeker çıkıverir kafasına açamıyorum...Benim 2 yaşında ve 9 aylık olmak üzere erkek bebeklerm var.
Ve inanın abartmıyorum şu son 2 haftaya kadar yemeklerimi gece pişirdim, o da halim olursa. Benim evimde yemek yoktu ya ne oturması ne salması.
Çocuklarım nereye ben oraya.
Aç yaşıyorum, akşam eşim gelince yemek yiyebiliyorum ve bu tek çocukla da böyleydi.
Ev kazaları o kadar fazla ki.
Sokakta yalnız bırakmayı geçin, korkumdan yan odada oturamıyorum, bu sıcakta cam açmıyorum ki evde!
Anca bebekler uyıyacaklar, öyle açılıyor camlar.
Millet resmen delirmiş!
Kadınlarımızın hali içler acısı.cahil insanlar çok fazla
ve ben bunları gördükçe deli oluyorum
polisi arasam ne olacak :) bu konuda cok yorum yapmak istemiyorum.
bir kere de avm de kıyafet bakıyorum
5-6 yaslarında bir erkek çocuk var annesinin yanında
bir de beebk arabasında max bir yaşında bir kız çocuğu var.
bu kız çocuğunun abisi bebek arabasındaki çocuğa sürekli vuruyor
kafasına gözüne allah ne verdiyse
arabadaki minik sakınıyor kafasını yüzünü kapatıyor ama abisi hala devam ediyor
anne olacak şahıs da , kıyafet bakıyor bebek arabasının başında yani bu durumu görüyor.
en sonunda dayanamadım. çocuğunuza söyler misiniz niçin uyar mıyorsunuz bebeğe sürekli vuruyor dedim
kadın tebessüm etti sessiz kaldı
çocuk bu arada hala devam ediyor
size diyorum yazık değil mi küçüğe dedim
o öyle seviyor dedi.
şaka falan yapmıyor ama bildiğin dövüyor
ne demek seviyor dedim kadın bana bir bağırdı
karışmasana güvenliği çağırırım sanane benim çocuklarımdan dedi.
yani böyle anneler var ve ben de 4 senedir bir çocuk sahibi olamadım
bazen isyan ediyorum .
aklımda almıyor.
Hala umudum var benim her şeye rağmen.aynı şeyi ben de çok yaparım
birgün bana araba çarpacak kaplumbağaları karsıdan karsıya geçireyim derken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?