Aynen ben de boyleyim korkuyorum deyince sevmiyorum diye anlasilmasindan da biktim artikHayvanlardan çok korkuyorum. Sırf restorana soktuğu köpeğinden korktum diye laf söyleyen hayvan severlerde var. Sevmemek ayrı korkmak ayrı. Korktuğum için beni hayvan düşmanı ilan edenleride gördü bu gözler. Bende saygı bekliyorum. civcivle bile temas etsem kalp atışım hızlanıyor. Benim gibiler ne yapsın peki? Yemek yemeye gittiğimde huzurla yemek yeme hakkım olduğunu düşünüyorum.
Anlatamıyorum sanırım. Evcil hayvanlarin belirli yerlere girmesi yönetmeliklere göre yasak. Bu yasağı mantiksız bulursunuz bulmazsınız o size kalmış ama böyle bir yasak var. By yasağı mantıksız buluyor ve değişmesini istiyorsanız üst düzey yöneticilerle irtibat kurarsınız. Ama kalkıp da size evcil hayvanla girmenin yasak olduğunu söyleyen kasiyere hakaret edemezsiniz!
Açıkçası şuan üniversite öğrencisi olduğum için maddi olarak güç yetirebileceğimi düşünmüyorum. Ancak ise başladıktan sonra çok isterim. Gerçekten hayatımı kötü etkiliyor. Engelli bir kediye yuva olmak, bahçemde kendi beslenmesini sağlayamayacak bir köpek beslemek çok isterdim. Engelli canlar benim için çok ayrıMadem bir korkunuz var üzerine gidip,pofesyonel destek alabilirsiniz.Sonuçta köpeklerle blikte yaşıyoruz.
Yani polemiğe gireceğiniz son kişi benim! Mahallede kedileri besleyip alıştırdım diye milletle küs olan benim çünkü. Evimde kedi de köpekte besledim. Ne kadar mama da versek, çeşit çeşit alsakta bu hayvanlar bir kelebek görünce kendinden geçen ortalığı birbirine katan varlıklar. O zavallıların pencereden, balkondan dışarıyı nasıl izlediğini, dışarıdaki hayvanlara nasıl can attığını gözlemledikten sonra karar verdim buna.Aha "hayvanlarin dogal ortami" savunucusu en sevdigim. Hadi kuş kanatli ben de kafeste ev icinde olmasini desteklemiyorum ama şehirde kedi kopeklerin koştugu, avlandigi neresi var ben niye hep çöp karistirirlarken goruyorum, neden ameliyat olan kopegin midesinden cikanlar taş ve bebek bezi kalintilari oluyor?
Kedi, kopek evcilleseli, insanlarla yasamaya baslayali coook yillar oldu. Suan kalkip ormana attigin zaman cogu yasayamiyor bile.
İşte buna bayıldımKonunuz için spesifik yazmıyorum, geneli yorumluyorum çünkü yorumlar konunuzdan bağımsız genel geliyor.
Kimse kimseye hakaret edemez, aklı başında kimsenin de hakareti savunabileceğini düşünmüyorum, kimse oradaki emir kuluna hiçbir sebeple ağzını bozamaz. Bu hayvan sahibi olmasıyla ilintili değil, kişinin kendi karakteri ile ilintili. Geçenlerde uçak rötar yapınca, bir müşterinin foseptik ağzını, görevli kadına nasıl açtığını da izledik.
Kurallara, yasalara gelecek olursak;
Kurallara da mümkün olduğunca uyum sağlanır, ne kadar mantıklı olduğuna, ne kadar uygulanabilir olduğuna göre de bu uyum sağlama değişir. Hayvanını bırakabileceği yeri olmayan biri, onu markete sokmak zorunda kalabilir, bu da anlayışla karşılanabilir; her şey defterlerde yazdığı gibi olmak zorunda değil. Kendimden örnek vereceğim;
Yavru bir sokak kedisi buldum, yanıma aldım. Kediyi yalnız bırakamam çünkü ilk kez eve giriyor ve bana yeni alışıyor, üstelik yavru ve gözetime muhtaç. Mamasını, kumunu almak için, kediyi ceketimin içine sokup markete girdim. O markete de hayvan girmesi yasaktı ama soktum. Anlayışsız ve kuralcı görevlilerin aksine, sağ olsunlar durumu idare edebilen gerçek hayvan sever görevlilerle karşılaştım. Kasada, merakla başını dışarı çıkarmış yavrumu okşayıp sevdiler ve beni uyarmadılar bile. Kumu, mamayı alıp çıktık. Kimse ölmedi, kurala uymadık diye kimsenin incisi dökülmedi.
Siz de bunu anlamıyorsunuz.
İşte buna bayıldım
İnsan insanı idare ederse sorun tabi ki olmaz
Ben de kedi çok istiyorum
Bırakacak yer olmadığında yapacak hiçbir şey yok ama sizi uyarsalardı sokmayın deserdi de ben inanmıyorum ki bağıra çağğıra karşılık vermezsiniz..
Hayvanı olanlar korkanları korkanlar da hayvanı olanları idare etse anlayış olsa inanın kimse problem yapmaz..
Bir mekanda kedime saldıran köpek vardı. E kedide boş durmadı. Burda kim terketmeliydi mekanı size göre? Bizlerden rahatsız olan tüm insanlar mı?Konunun tartışmaya dönmesi çok olağandı, hep aynı şey yaşanıyor hayvanlar söz konusu olunca ve hep benzer gerekçeler sunuluyor.
Bir mekanda korkan var diye, masasını terk etmek zorunda olan kişi hayvan sahibi değil çünkü bu sizin şahsi sorununuz, hayvan görüp rahatsız oluyorsanız oraya oturmayın arkadaşım. Rahatsızlığını belirttiği halde dibine inatla hayvanını götüren biri olmadığı sürece, hayvanlar ve sahiplerinin özgürlüğüne, şahsi rahatsızlıklarınız sebebiyle müdahil olma hakkınız yok. Korkuyorsan, tedavisine baktır, aşmaya çalış; alerjin varsa ilaçlarını kullan, yanına hayvanla "Yaklaşan" biri varsa uyar, bu kadar senin yapabileceğin. Salt sen korkuyorsun diye hayvanı eve mi kapatsın sahibi?
Herkesin korkuları, alerjilerine göre yaşayalım oldu olacak; fıstık alerjim var piyasadaki tüm fıstıklı ürünler yasaklansın diyeyim o zaman ben de. Nasıl ki gidip fıstık içeren bir ürünü zorla aldırmıyorlarsa, kendi halinde köpeğiyle restoranda oturmakta olan birinin yanına da alerjin varsa bir zahmet yanaşma. Arılara alerjim var, dağ bayır gezesim de var napalım? Tüm arıları yasaklayalım. :)) Trafikte kamyonlardan korkuyorum, kamyonları trafikten men etsinler o zaman, ben korkuyorum. İşte istemleriniz de bu kadar saçma, korkuyorsan ve hayvanları sevdiğini iddia ediyorsan ya bunu aşmanın yollarını ararsın, ya da gördüğün hayvana yanaşmaz kendini geri çekersin, seviyorsun madem onun rahatını da düşünürsün, yapabileceklerin bunlar. :)
Tasmalı, sahibi yanında hayvan restorana girince, korkudan deliriyor, rahatsız oluyorsan o restoranı terk etmesi gereken kişi sensin çünkü her canlının sosyalleşmeye hakkı var ve kendi halinde yatan bir hayvana karşı korkun tedavi gerektiren bir şey. Şahsi durumunuz sebebiyle bencil düşünüyorsunuz ve bunu göremiyorsunuz.
Pislikten kıldan tüyden başladı, sonra korkarım ya saldırırsa denildi, şimdi de alerji... Siz kısaca çevremde hayvan istemiyorum deyin olsun bitsin.
Bir mekanda kedime saldıran köpek vardı. E kedide boş durmadı. Burda kim terketmeliydi mekanı size göre? Bizlerden rahatsız olan tüm insanlar mı?
Yazım tarzından Nicedays olduğunu hemen anladım ve böyle bir konu nedense hiç şaşırtmadı,köpeğin birini dışarı attırmıştın sanırım doğru mu hatırlıyorum ?
Di mi, baya benziyor Nice'a. :)
O zaten,yukarıdaki konu da ona ait.
Yani polemiğe gireceğiniz son kişi benim! Mahallede kedileri besleyip alıştırdım diye milletle küs olan benim çünkü. Evimde kedi de köpekte besledim. Ne kadar mama da versek, çeşit çeşit alsakta bu hayvanlar bir kelebek görünce kendinden geçen ortalığı birbirine katan varlıklar. O zavallıların pencereden, balkondan dışarıyı nasıl izlediğini, dışarıdaki hayvanlara nasıl can attığını gözlemledikten sonra karar verdim buna.
Anlatmak istediğim şu, ne kadar eğitim verirsek verelim birden parlayabiliyor bu hayvanlar. Biz buna alışığız hayvan sahipleri olarak, birbirlerine zarar vermiyor sadece çok ses yapıp rahatsızlık veriyorlar. Ama ben rahatsız olmuyorum, ozaman olanlar gitsin mi?Dediğimle ne alakası var bunun? Kendi halinde yatan oturan hayvanı salt o mekanda görmekten rahatsız olan var, kurallar böyle diyor diye çıkarmaya çalışmanın mantıksızlığını vurguluyorum. E birbirini parçalamaya çalışan hayvan varsa, sahipleri ayırır, hayvanın sakinleşmesi ve zarar görmemesi için mekandan uzaklaştırır zaten. Siz kedinize saldıran köpeğin bulunduğu yerde, "Burası en çok benim hakkım" diye inatla hayvanınızı tutar mısınız, yoksa hayvanınızın zarar görmemesi için daha korunaklı bir yere gitmeyi mi tercih edersiniz?
Yani polemiğe gireceğiniz son kişi benim! Mahallede kedileri besleyip alıştırdım diye milletle küs olan benim çünkü. Evimde kedi de köpekte besledim. Ne kadar mama da versek, çeşit çeşit alsakta bu hayvanlar bir kelebek görünce kendinden geçen ortalığı birbirine katan varlıklar. O zavallıların pencereden, balkondan dışarıyı nasıl izlediğini, dışarıdaki hayvanlara nasıl can attığını gözlemledikten sonra karar verdim buna.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?