Bilinçsiz ve Yoksul insanlar neden çok çocuk yapar?

ben herkes memur olsun zorundadır diye bir cümle mi kurdum
her şey ortada görmek istemeyen aman çok şeker büssürü çocuk deyip doğurup dursun
o çocukların 6sına 8ine birden yetişmeye çalışsın

Onlar problem edinse tamam dicem ama, acikcasi konu sahibini bu durum niye rahatsiz eymiste bu konuda konu acmis anlamadim. Niyetim tartisma deyil kesinlikle ama gercekten de insanlarin cocuk durumu baskasina niye dert oluyo anlamiyorum. Nerde herkesin hayatina saygi ? Bizim girusumuze uymak zorunda mi herkez ?

Mesleğim icabı bu kadınlardan o kadar çok görüyorum ki içim acıyor
Bir kadın düşünün 5. Doğumu olacak kan değerleri olması gerekenin yarısı bile değil
4 ünite kan takılıyor
Soruyoruz ayda kaç kere et yiyorsun sen ve çocukların
Bir kere belki
Yoğurt,peynir,tavuk diyoruz,kadın ağlamalı bakıyor
Ama 5. çocuk...
Çocuk bakmak eline ekmek vermek,bebekken muhallebiyi dayamak,sağlıksız şartlarda çocuğu oturtmak,okulda gereken defteri kitabı alamamak ise on tane de yapsınlar sözüm yok
Ama ülkemizde asgari ücreti zor kazanan ki bu ailelerin çoğunun sgk sı da yok, bu kadar çocuğa bakabileceklerini düşünmek için pollyana fln olmak gerekir.

Alt katımda oturan ailenin 7 çocuğu var
7 çocuklu olandan en büyüğü 18 yaşında geçen yaz evlendirildi
Şimdi 16 ve 15 yaşında olan delikanlılar çalışıyor, ilkokuldan sonra okula gönderilmemişler
Kanun falan var ya, zorunlu eğitim vs... onlara işlemiyor
Anne benimle akran, 37 yaşında
Baba bir çalışıyor, bir çalışmıyor, günü birlik işler
Sorsan 3-4 çocuk daha istiyor
Kadın son doğumundan sonra doktora yalvara yalvara tüplerini bağlatmış
Kocam bilse üstüme kuma alır diyor
Çocuklar sefil, yarı aç yarı tok, sokaklarda perişan
Kadın tükenmiş, hepsine yetişemiyorum diyor
İki odalı bir evde yaşıyorlar
Sözün bittiği yer ......

Bunun cahillekle korunmayı bilmemek ile alakası yok açıkçası bu şekilde Otekilestiremenizi yadirgadim. Her çocuk gerçekten nasibini ile gelir. Kusun Karıncanın vs nasibini Yaradan hergün veriyorsa insanından nasibini veriyor.
Bizlerde var gelecek kaygısı ama diyorki Yaradan gelecek için endişelenmeyin 1 sn sonrasını bile göremezken yıllar sonrası için çabalamak ne kadar da mantiksiz.
Benim gördüğüm birçok aile var 6 7 8 kardeş ama nedense o çocuklar okuyor.iyi yerlere geliyor. Ama 1 2 çocuklu ailelerin çocukları böyle olmayabiliyor.
Incil okurken rastlamistim insanlar gelecek için yatırım yaparlar altınları evler paralar vs ama bilmezler ki nasibi veren allah o birikimleri olmasada verecek yada vermeyecek ve ekliyor kuş her sabah yiyeceğini bulur onların gelecek kaygısı 6 ok. Tam teslimat bu işte. Biz yaratıcı ya tam manası ile güvenmiyoruz.
Hadi velev ki çok Zenginsin 5 6 çocuğa bakabilecek sizin tabirinizle ozellerde okuyabilecek kapasite var ama Yaradan onuda nasip etmezse hicbirsey iniz yok.

Ben 2 kardeşim keşke 3 4 kardes olsaydım kardes demek arkanda dağ demek dert ortağın demek bana göre. Maddiyat gelip geçici.
Hem az kardeşler ailelerin maddi durumundan dolayi ilerde kusuyor birbirine mal çok ama bolusemiyorlar.

Şimdi bir sürü Yadirgayaniniz çıkacaktır beni çok da umrumda değil.

Konu zaten siz değilsiniz. Konu çocuğu hakkında gelecek endişesi veya maddi manevi ne kadar bakabileceği konusunda endişesi olmayan insanların, çocuk rızkıyla gelir deyip çocuğundan 13-15 yaşında ekmek parası uman, eğitim veya kişisel gelişime zerre önem vermeyen insanların, üstüne üstlük asgari ücretle kira verip aynı zamanda yaşamaya çalışan ailelerin bir değil iki değil 3-5 10 çocuk yapması. Konunun ilk mesajında da gayet açık konunun ne olduğu. Konu başlığı zaten yoksul insanlar. Siz niye üstünüze alınıp mukayese yaptınız veya buna ortam hazırladınız anlamadım. Konuyu anlayın öyle yorum yapın.

konunun özü tam da bu. Bana gelip alakasız şeyler savunuyorlar. Anlamadım gitti. Hepsi 18inde evlenmiş ve hep çocuk kalmış insanlar sanki. Bunların savunulacak nesi var. Sonra saçma nesiller türüyor sevgisiz ilgisiz eğitimsiz ailelerden, dediğini anlamayan, otobüste millete sürtünen, pedofili, yobaz...

Son düzenleme:
Herkes korunma yöntemlerini biliyor artık arkadaşlar kimisindeki zihniyet '' ben çocukları çok seviyorum '' oluyor. Hatta erkek arkadaşımın annesi ben daha 2 tane daha çocuk isterdim demiş, 5 tane yetmiyor gördüğünüz gibi.. Ama eğitime gelince, bakmaya gelince yok tabii, çocuk anlayışsız oluyor.

Teyzemler de böyle, Allah rızkını verir dediler 3. çocuğu yaptılar. Ne mi oldu? Şimdi okutamıyorlar, çocuklardan para bekliyorlar. Bu evde yaşıyorsan çalışacaksın diye diretme söz konusu bir de, e teyze eğitim diyorum? Hem çalışsın, hem okusun diyorlar. Herkesin harcı değil o desen, neden değil olsun diyecekler. İşte böyle maalesef, bazılarına 2. çocuğu bile fazla görüyorum. Sen paramız yok, kıt kanaat geçiniyoruz diye ağlıyorsun, üstüne bir de 2. çocuğa hamile kalıyorsun sağına yat, soluna yat erkek olsun hesabı, sonra ne olacak? Eğitimsiz bir dolu genç..

Durum bu, sonra niye milletin yatak odasına karışıyorsunuz.

Şimdi biri gelip sana herkes memur doktor olmak zorunda mı diyecek. :)

Zengin parasıyla fakir karısıyla oynarmış :)))
Ne kadar çok olursa yaşlandığımızda bakanımız okadar olur mantığı var

bu soruyu ben de kendime sürekli soruyorum. çocukların günahı ne? kim ister yoksul bir ailede 5. ya da 6. çocuk olmak? diğer çocukların ihtiyaçları nasıl yetişecek 5.ninki nasıl yetişecek? ama nedense olay hep böyle zıttır. zenginlerin 1-2 çocuğu vardır fakirlerin ise en az 4.

Cunku zenginin ugrasacak isleri vs. Vardir dolayisiyla cocukla ugrasmaz olan cocuguda bakiciya verir fakirin elinde bisey yok isi gucu olmadigi icin cocuk buyutur onunla ugrasir . Bunun elestirecek bi tarafida yoktur hani diyosunuz ya cocuk cok olursa bakar bu mantikta dogrudur bizde fakir ailedeydik allaha sukur suan annemmede babamada her imkani sunuyorum ve hic bir zaman nye onun oyuncagi vs. Var benim yok demedim unutmayin ki her cocuk rızık iyla gelir dunyaya allahim istemese vermez cocuk zaten sen ne kadar istersen iste allah hicbir kulunun kotu olmasini istemez .... Sizin gibileride hic anlamis deyilim tartisacak konunuz mu yok

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Şimdi biri gelip sana herkes memur doktor olmak zorunda mı diyecek. :)

Onu çocuğa soracağız maalesef, o çocuk neden beni doğurdunuz? Keşke sizin çocuğunuz olmasaydım deyince ne olacak? İşte maalesef tıkandığımız diğer bir nokta çocuğun birey olduğunu kabullenememek. İlerisini düşünmüyor kimse, yetebilir miyim demiyor Allah rızkını verir deyip geçiyor kenera, diğer teyzem de asgari ücretle geçinirken 4. çocuğunu yaptı. Ne oldu? Çocuklar ergenliğe gelince özenmekten, istemekten çatışma başladı. Biz birşeyleri daha rahat yapabilirken onlar sürekli bakmakla yetiniyordu. En küçüğünü her gördüğümde markete götürür, birşeyler alırdım öyle iştah ve doymamışlıkla yerdi ki ağlardım çoğu zaman, genelde arkadaşlarına bakmakla yetinirdi çünkü.

Böyle anne ve babalara göre durumdan memnun olacaklar çünkü yok, yoktan anlayacaklar. Anlayacaklar da, büyük kızı bir gün tuttu sen babamın ne kadar maaş aldığını, ne kadar alabileceğini bilmiyor musun? Buna rağmen 4. çocuğu yapman benim suçum mu? Siz bizi göz göre göre bu hayata mecbur ettiniz demişti. İş arıyor, bulamıyor eniştem git konfeksiyonda çalış, yatma evde diye kızı ağlatıyor hep, o senden daha fazla istiyor iş bulup ekonomik özgürlüğüne birazcıkta olsa kavuşmayı, işte bir noktadan sonra o çocukların çok sevmekten değil, oğlum olsun, kızım olsun, evlenmenin amacı çocuk, Allah istedi verdi gibi düşüncelerle olduğu ortaya çıkıyor.

Zengin parasıyla fakir karısıyla oynarmış :)))
Ne kadar çok olursa yaşlandığımızda bakanımız okadar olur mantığı var

Evet cm o mantik bu mantiginda yanlis bi tarafi yok benim 4 kardesim var keske daha cok olsaydi kardes candir herseydir sizin bu kucumser konusmaniz bni cok rahatsz etti siz kendinizi ne saniyorsunuz sizene kim ne kadar yaparsa yapsin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Uslubuna dikkat et! Kimseyi küçümsediğim yok.. Espiri yaptım yukarda ve gülücük işareti koydum.. Ne kadar çok okadar iyi mantığı saçma.. Tüm kavgalarda bu mantık yüzünden çıkıyor.. Neyse ne yaptığım bir espiriden beni yargılayamazsın.. Okumak zorunda deilsin yazdığımı.. Ben bunu yazarken kimseden alıntı yapmadım sen nie atlıyosun yazımın üstüne.. Kümsiyecek olsam anne babamı küçümserim çok çocuk konusunda.. Onlarada derim bunu ama yaraları yok ya sen gibi gocunmuyolar

teyzemin oğlu kendinden 10 yaş küçük biriyle evlendi (hem de boğazlarına kadar borçla) eşi 1,5 ay sonra hamile olduğunu öğrendi neymiş efendim çocukları olacak mı diye denemişler hop hemen hamile kalmış. ben 1 senedir evliyim borcum harcım yok çok şükür eşim değil denemeyi çocuk fikrini aklından dahi geçirmiyor (ben çok istiyorum o ayrı tabi) neden mi hem evliliğimiz otursun hem de ya çocuğumuza yetemezsem daha iyi maaşlı bir iş bulayım ikinize de yeteyim istiyorum der. bence insanların düşüncesizlikleri bilinçsizlikleri dünyaya gelen bir şekilde büyür düşünceleri ne derseniz diyin bu sebeplerden dolayı bakamıyacakları çocukları dünyaya getiriyorlar. şimdi durumları nasıl mı bir sürü kredi kartları var ağzına kadar dolu asgarisini bile ödeyemiyorlar 2 tane kredileri var evleri kira teyzemin oğlu 1300 tl maaşla çalışiıyor gelin hanım evde çocuk bakıyor ama borçları taktıkları yok benim bu kadar borcum olacak hastanelik olurdum heralde.

durmadan çocuk yapanlarda nasıl olsa etraftan yardım geliyor bir öncekinin küçülenlerini giyer allah rızkımızı verir diye çocuk yapıyorlar etrafımda duyduklarım bunlar ha birde allah verdi diyenler var sanki çocuk kendiliğinden dünyaya geliyor gibi.dünyaya getirdikleri bebeği nasıl okutup gelecek hazırlayacaklarını düşünen yok çünkü kendi gelecekleri de yok havada tutup tavada pişiren insanlar bunlar günlük yaşıyorlar yani bizler gibi ilerde ne olur düşünceleri yok...

Ne güzel anlatmissiniz.
Bir arkadaş demişya 50-60 bin liran olacak iki cçocuktan fazla yapmak istiyorsan falan diye boylee okudum
Bir akrabam var asgari ücretle calisiyorlar 2 cocuklari vardi.
Korunduklari halde Kadin hamile kaldi o çocugu doğurdu.
Adam üzülüyordu nasip bakacagiz ne edeceğiz diye.
Aradan 2-3 ay geçti geçmedi ggüzel maasli bir ise girdi.
Simdi belki 3 bin liralik bir iste calisiyor.
Allah büyük
HHerşey para değil.
Keşke herkes rahat rahat buyuse ama öyle olmuyor.
O da onların Simavi bence..

Fakir = cahil ya da çocuk = madddiyat anlayışını bir türlü anlayamadım anlamaya da niyetim yok. Insanlara tepeden bakmak maddiyata göre sınıflandırmak modernizmin bize hediyesi. Kimilerine baktım her çocuk sanki özel okulda okumak zorunda gibi konuşmuşlar. Ben söyle düşünüyorum bu insanların çocuk yapma sebebi bencr henüz hala Anadolu insanı olmaları Avrupalalılaşmamış olmaları bireyselleşmemiş olmaları ve kardeşin kıymetini bilmeleri..

12-01-2015 ♥

Ben de zengin bir aileye doğmadım. Kaldı ki konuyu ben açtım. Insanlar yoksul kelimesinden niye bu kadar alındı anlamadım. Mesele ayağını yorganına göre uzatmak, bakamayacağım çocukları doğurup doğurup sokağa salmamak.
Çok kardeş kötü bir şeydir diyen olmadı. Konu başka bir şey.

Konu üç kuruş parayla kıt kanaat geçinip çocuklarını tokgözlü yetiştirip onları okutan aileler de değil. Mesele çocuklarının ne lise hatta ilkokulu bile bitirmelerine imkan sağlayamamış veya umursamamış, çocuk yaşta işe sokmuş veya evlendirmiş, çocuğun akşam eve gelmesi dışında hiçbir şey umursamayan aileler. Bunların yoksullukla alakası ne? Zengin aile çocukları bir şekilde bir yol çizer, imkan vardır. Ama yoksul ailelerde çocuk sayısı arttıkça geleceğe hazırlık imkanı azalır, maddi ve manevi olarak. Yoksul ailelerde bu hem zorken bir de üstüne çok sayıda çocuk eklenince her şey daha da zorlaşıyor. Çocuğa peynir ekmek yedirebilmek, çocuğa bakabilmek anlamına gelmiyor veya çocuğun yaşının ilerlemesi o çocuğa bakıldığı anlamına gelmiyor. Hele iyi bakıldığı anlamına hiç gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…