- 10 Mart 2010
- 2.388
- 3.116
- 723
- Konu Sahibi gadjo dilo
-
Onu çocuğa soracağız maalesef, o çocuk neden beni doğurdunuz? Keşke sizin çocuğunuz olmasaydım deyince ne olacak? İşte maalesef tıkandığımız diğer bir nokta çocuğun birey olduğunu kabullenememek. İlerisini düşünmüyor kimse, yetebilir miyim demiyor Allah rızkını verir deyip geçiyor kenera, diğer teyzem de asgari ücretle geçinirken 4. çocuğunu yaptı. Ne oldu? Çocuklar ergenliğe gelince özenmekten, istemekten çatışma başladı. Biz birşeyleri daha rahat yapabilirken onlar sürekli bakmakla yetiniyordu. En küçüğünü her gördüğümde markete götürür, birşeyler alırdım öyle iştah ve doymamışlıkla yerdi ki ağlardım çoğu zaman, genelde arkadaşlarına bakmakla yetinirdi çünkü.
Böyle anne ve babalara göre durumdan memnun olacaklar çünkü yok, yoktan anlayacaklar. Anlayacaklar da, büyük kızı bir gün tuttu sen babamın ne kadar maaş aldığını, ne kadar alabileceğini bilmiyor musun? Buna rağmen 4. çocuğu yapman benim suçum mu? Siz bizi göz göre göre bu hayata mecbur ettiniz demişti. İş arıyor, bulamıyor eniştem git konfeksiyonda çalış, yatma evde diye kızı ağlatıyor hep, o senden daha fazla istiyor iş bulup ekonomik özgürlüğüne birazcıkta olsa kavuşmayı, işte bir noktadan sonra o çocukların çok sevmekten değil, oğlum olsun, kızım olsun, evlenmenin amacı çocuk, Allah istedi verdi gibi düşüncelerle olduğu ortaya çıkıyor.
konunun özü tam da bu. Bana gelip alakasız şeyler savunuyorlar. Anlamadım gitti. Hepsi 18inde evlenmiş ve hep çocuk kalmış insanlar sanki. Bunların savunulacak nesi var. Sonra saçma nesiller türüyor sevgisiz ilgisiz eğitimsiz ailelerden, dediğini anlamayan, otobüste millete sürtünen, pedofili, yobaz...
Bu dediginize tamamen katiliyorum. Cevremde o kadar ornegi varki. En az 4 cocuk sahibi olanlar var. O da en azi. Bu sayi artiyorda. Asgari ucretle geciniyor kira ödüyor ama 4 cocuk sahibi. Aldigi para belli gideri belli. Kalan parayla o 4 cocugun tum egitim hayatını nasil karsilayacak bunu düşünmüyor. Aslinda sadece cocuk sahibi olmak degil ki amac. Sonra cocuklar ilkokulda okurken dahi ya okul cikisi ya haftasonu calismak zorunda kaliyor. O yasta ki cocuk calismak zorunda bırakılıyor. Ben cevremde 6 7 cocuklu olup hepsinin egitimini sonuna kadar tamamladigina sahit olmadim hic. Bosuna hakkiyla bakabilecegin kadar cocuk yap demiyorlar. Biz 2 kardesiz evet keske birkac kardesim daha olsaydi. Ama ailem bizleri okuturken bile okadar ama okadar zorlandi ki. Ben okurken kardesim dondurmak zorunda kaldi falan. Ya daha fazla olsaydik. Cogu kiside boyle borc icinde. Bu devirde borcu olmayan cok az kisi var. O nedenle yeterli sayida cocuk yapip onlara yetmek onemli
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Biz de iki kardeşiz. Kardeşimin benden çok küçük olmasına rağmen babamın benim okul harcımı ödeyemediği oldu. Ya kardeşimle aynı zamanda üniversitede olsaydık ya başka kardeşlerimiz de olsaydı... Muhtemelen üniversite bile okuyamazdım. Ki artık çok bunalıp iş aradığım bile oldu üniversite döneminde.Bu dediginize tamamen katiliyorum. Cevremde o kadar ornegi varki. En az 4 cocuk sahibi olanlar var. O da en azi. Bu sayi artiyorda. Asgari ucretle geciniyor kira ödüyor ama 4 cocuk sahibi. Aldigi para belli gideri belli. Kalan parayla o 4 cocugun tum egitim hayatını nasil karsilayacak bunu düşünmüyor. Aslinda sadece cocuk sahibi olmak degil ki amac. Sonra cocuklar ilkokulda okurken dahi ya okul cikisi ya haftasonu calismak zorunda kaliyor. O yasta ki cocuk calismak zorunda bırakılıyor. Ben cevremde 6 7 cocuklu olup hepsinin egitimini sonuna kadar tamamladigina sahit olmadim hic. Bosuna hakkiyla bakabilecegin kadar cocuk yap demiyorlar. Biz 2 kardesiz evet keske birkac kardesim daha olsaydi. Ama ailem bizleri okuturken bile okadar ama okadar zorlandi ki. Ben okurken kardesim dondurmak zorunda kaldi falan. Ya daha fazla olsaydik. Cogu kiside boyle borc icinde. Bu devirde borcu olmayan cok az kisi var. O nedenle yeterli sayida cocuk yapip onlara yetmek onemli
başbakanı dinlediklerinden olabilir...Arkadaşlar merak ediyorum. Ailemde de çok var böyle. Asgari ücretle büyükşehirde kirada yaşayan insanlar neden 3-5 çocuk yapıyor? Tarla da yok ki çalıştırsın. Üzülüyorum böyle aileler görünce, zorluk çekip çocuklara sağlıklı eğitimli bir hayat sunamayan veya sunmayan aileler. Sonra bir kısır döngü, eğitimsiz ve çocuk yaşta çalışmaya başlayan sonra yine erken yaşlarda evlenip bu kısır döngüyü devam ettiriyorlar.
Kısaca çocuk bereketiyle gelir masalı... Maalesef yok böyle bir şey.
Uslubuna dikkat et! Kimseyi küçümsediğim yok.. Espiri yaptım yukarda ve gülücük işareti koydum.. Ne kadar çok okadar iyi mantığı saçma.. Tüm kavgalarda bu mantık yüzünden çıkıyor.. Neyse ne yaptığım bir espiriden beni yargılayamazsın.. Okumak zorunda deilsin yazdığımı.. Ben bunu yazarken kimseden alıntı yapmadım sen nie atlıyosun yazımın üstüne.. Kümsiyecek olsam anne babamı küçümserim çok çocuk konusunda.. Onlarada derim bunu ama yaraları yok ya sen gibi gocunmuyolar
Ben de zengin bir aileye doğmadım. Kaldı ki konuyu ben açtım. Insanlar yoksul kelimesinden niye bu kadar alındı anlamadım. Mesele ayağını yorganına göre uzatmak, bakamayacağım çocukları doğurup doğurup sokağa salmamak.
Çok kardeş kötü bir şeydir diyen olmadı. Konu başka bir şey.
Konu üç kuruş parayla kıt kanaat geçinip çocuklarını tokgözlü yetiştirip onları okutan aileler de değil. Mesele çocuklarının ne lise hatta ilkokulu bile bitirmelerine imkan sağlayamamış veya umursamamış, çocuk yaşta işe sokmuş veya evlendirmiş, çocuğun akşam eve gelmesi dışında hiçbir şey umursamayan aileler. Bunların yoksullukla alakası ne? Zengin aile çocukları bir şekilde bir yol çizer, imkan vardır. Ama yoksul ailelerde çocuk sayısı arttıkça geleceğe hazırlık imkanı azalır, maddi ve manevi olarak. Yoksul ailelerde bu hem zorken bir de üstüne çok sayıda çocuk eklenince her şey daha da zorlaşıyor. Çocuğa peynir ekmek yedirebilmek, çocuğa bakabilmek anlamına gelmiyor veya çocuğun yaşının ilerlemesi o çocuğa bakıldığı anlamına gelmiyor. Hele iyi bakıldığı anlamına hiç gelmiyor.
Ben henüz bekarım, ama benim bir çocuğum olacaksa onu iyi yetiştirebilmeliyim, eğitimi olsun, fiziksel aktivitesi olsun, isteklerine belli bir noktada cevap verebilmeliyim diye düşünüyorum. Kimisi diyor kardeşsiz olmaz, tek çocuklu olan da var çevremde, paylaşmayı bilmiyorlar diyor. 2 kardeş olan arkadaşım da bilmiyor, herşeyi çok kıymetlidir. Sevdiklerini bile paylaşmayı istemiyor ee şimdi ne olacak?
Kimisi de diyor ben göçüp gidince yalnız kalmasın, 2 çocuğundan birine senden önce birşey olmayacağının garantisi var mı? Ya da her ikisine? Soma olayın da ölen ikiz kardeşler? Bunlar yalnızca bahane bence ve en çok çevremde görüpte sinir olduğum şey ataerkil toplum olmamızın sebebi erkek çocuk düşkünlüğü, 1 oğlu olsa 2. çocuk istemeyecek olan insan, şimdi kızı olduğundan 2.' si için binbir türlü sebep üretiyor. Ne olursa olsun ben çocuk istiyorum sadece diyor ama hiç duymadığım şeyler yumurta gününde hamile kalma, yok çin takvimi, rus takvimi saçma sapan şeyleri yapıyor.
Yetemeyince kimin suçu? Bizim suçumuz değil, yok ne yapalım? Yoktan anlasın deyip çıkıyorlar işin içinden..
Dediğin doğru. Başbakan da bu sebeple en az 3 çocuk diyor..etrafımda 2 çocuklu kürt aile hiç görmedim gören varmı acaba ?? türkler 1 çocukla yetinsin onlar habire nufusça artıyorlar en az yedi , yanlış anlaşılmasın ama öyle düşüncem var benim türkler de bol bol çocuk yapsın tabi maddi durumları iyiyse ben maddi durumum el verdikçe yapcam çocukyazımdan da alıntı yapıp polemik yaratmayın benim şahsi fikrim bu kimsenin zoruna gitmesin...
Arkadaşlar merak ediyorum. Ailemde de çok var böyle. Asgari ücretle büyükşehirde kirada yaşayan insanlar neden 3-5 çocuk yapıyor? Tarla da yok ki çalıştırsın. Üzülüyorum böyle aileler görünce, zorluk çekip çocuklara sağlıklı eğitimli bir hayat sunamayan veya sunmayan aileler. Sonra bir kısır döngü, eğitimsiz ve çocuk yaşta çalışmaya başlayan sonra yine erken yaşlarda evlenip bu kısır döngüyü devam ettiriyorlar.
Kısaca çocuk bereketiyle gelir masalı... Maalesef yok böyle bir şey.
Dediğin doğru. Başbakan da bu sebeple en az 3 çocuk diyor..
Derine inersek konu uzar ama haklısın fazlası ile.. ve ne ilginçtir ki geneli okumuş insan oluyor..
Benim uslubumda bisey yok her sakanin Altinda da bi gercek vardir yazdiginin okunmasini istemiyorsan yazma o zaman benim gocundugum falan da yok ayrica ben nye gocunayim insanlari fakir zengin dye ayrdim yapiyosunuz fakir de her seyi ypabilir benim savundugum konu bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?