biliyordum

İşte asıl o zaman onun tepkisini düşünemiyorum !!

O sizin altınlarınızla alınan arabayı satıp, kendine 130 bin TL’lik arabayı 2 gün için de alıyor da siz niye kendinize normal bir araba alamıyorsunuz?

Onun size araba borcu var şu anda. Karşılığında size borçsuz bir araba alması gerekiyor. O size borçsuz bir araba teslim ettiği zaman size bir iyilik yapmış olmayacak, sadece borcunu ödemiş olacak. Siz kendinize kendi maaşınızla bile bir araba almaya çekiniyorsunuz.

Konu sahibinin eşi sizin veya sizin eşiniz gibi bir insan değil sanırım. Sorumluluk sahibi değil anladığım kadarıyla, kazandığından da daha rahat yaşıyormuş. Kadının maaşı eve ve adamın borçlarına gidiyormuş. Bir de tüm ev işini de kadından bekliyor. Siz para kazanmıyorsunuz ama evde çocuk bakıyorsunuz veya ev işi yapıyorsunuz.

Kadının altınlarıyla alınan arabayı onun elinden alıp bir sürü de borcun altına girip kendi kullanımı için 130TL’lik araba almış. Bu kadar pahalı araba alması da gerekmezken. Hem de bu kriz ortamında. Zaten normalde de borçlarını düzenli ödeyemiyormuş, şu anda da piyasaya borçlu, arabanın taksitlerini de muhtemelen yine konu sahibine ödetecek.

İşine geldi mi ataerkil, gelmedi mi modern.
Hem caliscam onun sirketini finanse etcem evin masraflarini yuklencem hem de sen kadinsin evinin işine baksana laflarini cekcem ona hizmet etcem. Oldu paşam.
Siz bu adama iki kere para vermeseniz evde kiyametler kopar, ki varsin kopsun siz hem calisip hem onun hizmetciligini mi gorceksiniz sizi bu adamla bi arada tutan bir sevgi bagi kaldi mi?

Bugünkü dertten edindiğim derste ;
Asla kocana birikim yaptığını söyleme

Birikiminizi altın yapın, bankaya koyun ve unutun.
Eşiniz bilmesin.
Kendi yağında kavrulsun eşiniz, başarabilirse

Para yonetimi zayif esinizin. Sık sık size bu konuyla gelmesi nezdinizde onu da zayif gosteriyor olmali. İliskinizin selameti acisindan ayagini yorganina gore uzatmayi bilmeli.

Ya erkekler zaten ticarette de kadin zekasiyla davranamiyorlar bana gore. Benim esimin de pek cok mantiksiz hamlesi olmustur mesela,ben onun yaptigi isi yapsam su anda cok daha iyi yerlerde olabilirdim ama olmuyor iste o o cunku ben de ben konu sahibinin esinin ticari durumuna soyleyecek bir seyim yok ama cok kaba ve itici bir insan oldugunu anlayabiliyorum. Bu durumda zoruna gider insanin.

Vermedi borcunu bugün aldığını akşam verecekti , öğleden sonra param gelecek vereceğim dedi veremedi , arabayı teslim almış , çok mutlu , yemeğe götürdü ordan kahve içmeye ama benim moral bozuk , herşeyi konuştum , bu son dedim , en yakın zamanda eline geçecek parayı vereceğim dedi, haftaya beklediği para varmış , bir de gelecek ay , haklısın da haklısın diyo ama ben bunu zaten biliyorum , birikim yapmamanın kıyısındayım artık dedim , bi işe yaramıyor biriktirmeye çalışmam dedim , 130 binlik araba almışım 2500 katkı çok mu diyor , bana göre çok Benim cürmüm bu dedim , bi de hiç bi zamana beğenmedin Benim katkılarını dedim,
Bi de bana daha önce söylediği şuydu : memur değil misin , güne bölsen günlüğün kaç para demişti , maaşımı küçümseyerek , ben memnunum çok şükür küçümsenecek bi maaşım da yok, umarım şuan aldığını bi an önce verir

Şuan aldığı araba full bi sürü özelliği var bindim ama nefret ediyorum şuan bu arabadan , kullanılmıştık hissim var lanet olsun ,
Bir daha para vermeyeceğim, bugün kü yaşadığım hissi defalarca yaşadım ama öyle şnatçı öyle ısrarcı ki para istediği zaman elimi ayağıma dolaştırıyor , ısrar kıyamet !!!
Moralimi bozuyor üstüne övgüler !! İyice ezik hissediyorum iyice değersiz ve sinik

Esim kendine tisort alirken bile resim atar fikrimi sorar yakistimi diye. Nasil evlilik bu habwrsi boyle buyuk borc...

Cikarilacak ders; teslimiyetci olmayacaksın, yanlış yapan eşin bile olsa dur diyeceksin, gereksiz sorumluluk almayacaksin, çok fazla fedakarlık yapmayacaksın, gördüğün kadar değer vereceksin, kimseye hakettiginden fazla değer vermeyeksin. Kusura bakmayın uzun oldu.

Sinirim geçmiyor şebekşik yapıyor ama Benim içim sinir krizi geçiriyor, bu arabanın işlemlerini Bayram’dan önce yapmıştı ,o zaman da kri z yaşamıştık hala affedemiyordum , üstüne bugün de para isteyince iyice tuz bastı , aldığını bu gece verecekti vermeyince

Maaşımdan hesabımda para kaldığını biliyor maalesef , nereye harcadım Dicrm ki ? Harcama yapmadığımı biliyor

Ya kusura bakmayın da yatırım yapın diyoruz, harcayın diyoruz, yok diyorsunuz, birikim yaptığınızı söylemeyin diyoruz, haberi var biliyor diyorsunuz. Hiçbir denileni beğenmiyorsunuz ki. 8 sayfa yazı yazılıp hala çözüm bulunamaması normal değil.

O isteyince vermemek çözüm değil ki. Psikolog verme demiş hala veriyorsunuz, yine vereceksiniz. Başka bir çözüm arıyoruz ama çözüm odaklı değilsiniz. Eşiniz şöyle haksız, böyle haksız dememizin de bir faydası yok. Ya ev, araba vs büyük yatırım yapacaksanız, ya harcayacaksınız.

Maaşımdan hesabımda para kaldığını biliyor maalesef , nereye harcadım Dicrm ki ? Harcama yapmadığımı biliyor
Ya hiç adamı suçlamayın tüm hata sizde!
Bana da böyle biriktirip biriktirip elime sayan olsa ohh be derim valla ne ala.
Onu buna siz alıştırmışsınız.
Hala da içimden sınır krizi geçiriyorum diyorsunuz neden içinizden mesela?
Bu adam sizin içinizi okumak zorunda mi?
Açık açık rest cekin o inatsa sizde ondan beter inat olun boşarım seni deyin.
Böyle konuşursanız isteyemez ki adam yani yeterince kararlılık gösteremiyorsunuz demek ki .

Hayır 7 yıldır birikirmişsiniz de ne olmuş ayrıca ne geçti elinize?
Bari gezin tozun harcayın rahat yaşayın.
Ama ona da yok ben harcama sevmem diyorsunuz tuhaf gerçekten.
O zaman şikayet etmeyin yemeyenin malını yerler çünkü .

Bu karakter değişmez diyorum. Her zaman aynı şekilde yipranacaksiniz. Hem maaşınızı begenmeyecek hem o maaşla yapılan birikimden harcayacak. Hem çalışma diyecek hem o çalışmayla kazanilan parayı her ay kullanacak. Hem de evdeki her işi sizden bekleyecek. Sorununuz bugünlük değil. İyi düşünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…