- 30 Kasım 2011
- 2.315
- 84
- 78
- Konu Sahibi sevgilim06
-
ewlenmek degıl benımkı ama unıwersıteye gıttım hemde baska bı bolgeye ayynı bolgede degıldı aılmeden 13 saat uzaklıkta hıc tanıdıgım yoktu alısmak zor ama alısınca guzel farklı ınsanlar tanımak hayatı daha ıyı anlamak we bu turlu seylerrr
evlendikten sonra başka bir şehirde yaşayan varmı? nasıl alıştınız? kimseyi tanımadığınız, bilmediğiniz bir şehre alışmak zormu?nasıl oluyor yani? anne yok baba yok hala amca yok o şehre insan alışıyormuyaşayanlardan yaşayacaklardan yorum bekliyorum?
evlendikten sonra başka bir şehirde yaşayan varmı? nasıl alıştınız? kimseyi tanımadığınız, bilmediğiniz bir şehre alışmak zormu?nasıl oluyor yani? anne yok baba yok hala amca yok o şehre insan alışıyormuyaşayanlardan yaşayacaklardan yorum bekliyorum?
Aileden uzakta okumak insanın kendisine daha fazla güvenmesini sağlıyor.Problemlerinizi anında çözecek anne-baba olmayınca,her türlü duruma göğüs germeyi öğreniyorsunuz.
Bulunduğun yerde olan bir akraba bile ufacık olumsuzlukta tutunacağın dal gibi olur ama insan yalnız başına da var olabileceğini,kendine güvenmeyi öğreniyor.
Ayrıca gerçekten özenle seçilmiş arkadaşlar,zamanla ailenden bir parça gibi oluyor,ev arkadaşların/yurt arkadaşların bir bakmışsın kız kardeşin,ablan gibi oluvermiş..
Uzakta okumak zor olduğu kadar,insana çok şey de katar.İlk sene çevreye uyum,şehire uyum derken,son sene salya sümük ayrılır insan,dostlarından,2. memleketinden
Ben üniversiteyi de uzakta okudum,evlilik sebebiyle de ailemden uzak bir şehire taşındım.
Kolay oluyor demeyi çok isterdim ama zamanla alışılıyor.
Üstte dediğim gibi çevrenden akrabalarının ailenin olmayışı üzücü olsa da zamanla durumun gerçekliğini kabul edince insan kendisini daha güçlü hissediyor.
Yani bende böyle olmuştu.Ayrıca eşine güvenerek gittiğin bir şehirde/çevrede eşinle uyum sağlayabildiğiysen,problem yaşamıyorsan da çevrene uyum sağlamak daha hızlı oluyor.
Başta yabancılık çekiyorsun ama çevre edinmeye başladıkça işler yavaş yavaş rayına oturuyor.Hele çalışıyorsanız bu daha hızlı olur :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?