Kitap hergün 16-20 sayfa arası okuyor . Bazen defterlerinin kenarına köşesine hikayeler yazıyor :) Bilinçli bi anne olduğumu düşünüyorum dalga geçilecek bi durum yok .çocuğunuza bol bol kitaplar alın ve beraber kitap okuyun. beraber hayaller kurun, masallar uydurun.
sakın çocuğunuzun bu yeteneğini çarçur etmesine izin vermeyin.
ona sakin ortamlar hazırlayın, asla dalga geçmeyin.
'sen yazar mı olacaksın, aç kalırsın, boş işlerle uğraşma, matematik oku, memur ol vs.'demeyin.
o özel bir çocuksa çok özel yerlere gelecektir.
siz sadece onun yanında olun ve bol bol hayal kurup kitap okumasını sağlayın.
tiyatroya yönlendirin sosyal bir çocuk olsun.
Bu sınav daha çok yetenek üzerine ve belli başlı özelliklere sahip çocuklar için diye biliyorum keza burda da öyle söylendi.Bilsem çok güzel bir kurum fakat giriş sistemini çelişkili buluyorum , tarihte bildiğimiz üstün yetenekli insanların biyografisinde çoğunlukla okul döneminde başarısızlıklarından dolayı okuldan atıldıklarını / okulu bıraktıklarını falan okuyoruz acaba onlar bu ıq testini geçebilirlermiydi? Mesela Türkiye üstün zekalılar vakfı ıq testiyle eleme yaparsa buna hiç itirazım olmaz ama yetekli işin içine girince sanki daha uygulamaya yönelik bir sınavla alınmaları lazım.
Öncelikle oğlunuza maşallah :) başarılarının devamını dilerim.Biz bilsemliyiz .Oglum 11 yasinda .Ilk 3 yaşlarinda psikolog eşliginde farkli oldugunu ögrendik .
Bilsem de resim muzik ve genel yetenek bölumleri var .Genel yetenekteyiz .Ama muzikte de basariliyiz .Isteyen muzik dersi de birlikte alamiyor .Ki zeki insanlar bir cok dalda başarilıdır.
Genel yetenekte ustun zekali olanlari ayıriyorlar digerleri alaninda basarili cocuklar .
Yanliz egitim sistemimiz malum .Bilsemdende pek birsey beklemeyin derim ben .Oglum yuzmeye ,gitara giderken birde cumartesi sabah 8.30 15 :00 arasi vede hafta ici iki gun 4-18 arasi ;hafta ici taksi servisiyle hafta sonu bizzat goturup getirmeyle idare ettik.
Ders işlemediklerini soylediler .Proje tarzı şeyler yaptilar .Veli toplantisi bile yapmadılar.
Ben hic faydalı bulmadım .Okula dönüşmeli bu cocuklar gelecegimiz dedim oraya buraya mailler msjlar .Bir servis bile ayarlanamadi .Imkani olmayan cocuklar zaten birakmak zorunda kaldı .
Belki baska sehirler farklıdır orasini bilemem.
Ayrica bilsemliler diye bir bolüm var KK da ..
Bu konuda üzgün ve bezginim.
Nerden uyduruyorsun acaba ? Tuhaf sözü size küfür gibi gelmiş olabilir ama herkesin günlük hayatta kullandığı bi kelime haddinizi aşıcak yorumlar yapmayın.
Ben hiç düşünmemiştim geçen Veli toplantısında öğretmen söyleyince yok yea bizim oğlan anlamaz falan dedim o farklı bi çocuk dedi hmm öyle mi dedim olmasada olur modunda takıldımtam olarak neleri kapsıyor bu sınav kaç oturum açıkcası internette çok temiz Bilgi bulamadım.
Duygusal zekası ağır basıyor zaten her zaman,çok sever hikaye anlatmayı resim konusunda kötü ama istediğinde yapamayacağı şey yok bende çözemedim tuhaf bi çocuk zaten.
Peki.Bir yerimden uydurmuyorum bu yazdıklarınızdan bunu çıkarıyorum.Sizin bu yazdıklarınıza istinaden yorum yapınca haddimi aşmamış oluyorum çocuğunu hafife alan anne!!! Kelimelerin cümle içindeki vurgusu anlamı farklı yönlendirebilir.
Facebook ta böyle gruplar varmış dün gördüm ama o bile ücretli onu da paraya dökmüşler .Dün facebookta üz çocukların aileleri konuşuyordu bu konu hakkında. Hatta uygulama varmış onu indirin,en azından hazırlıkli olur sınavın tablet üzerinden nasıl ilerleyeceğine dair diye yazılmıştı. Uygulamanın ismini hatırlayamadım ama Bilsem'li birşeydi.
Benim kızımda hep ileriydi arkadaşlarından,şu an 5 yaşında,sanıyorum seneye bizde yönlendirileceğiz Bilsem'e bu sebeple biraz araştırmıştım.
Sınava giderken sınav diye telaffuz etmeyin,etkinlik olarak nitelendirin,strese girmesin yavrunuz. Çıkışta istediği bir yere gideceğinizi de belirtebilirsiniz. Sırf o sınav stresi yüzünden kazanamayan çocuklar olabiliyor
Bilsem'in artısı olarak şunu söyleyebilirim,ekstra ilgisi olan şeyleri geliştirme şansı oluyor,bu bile bence gayet önemli. Okuldan sonra eğlenip,öğrenebileceği bir yer olarak bakıyorum ben.
Hakkınızda hayırlısı,başarılar dilerim yavrunuza
Resim de yapıyor da daha güzel yapanlar vardır Emin’im :)Öğretmen yonlendirdiyse girsin tabi ki. Biz de geçtik bu süreçlerden. Resim alanını kazanırsa resimden tekrar sınava girecek. Genel yetenek alanını kazanırsa IQ testi yapılacak. Resim yeteneği yoksa öğretmen genel yetenekten başvuru yapar zaten.
Anlatsam çok uzun şimdi. Resim yeteneği çok yüksek. Ancak ikinci aşamayı geçemedi. Ben sistemin adaletli olduğunu çok düşünmüyorum. Torpilden bile söz edenler var. Ve kesfesilememis de çok çocuk var maalesef. Biz yeteneğini dışardan destekliyoruz.Resim de yapıyor da daha güzel yapanlar vardır Emin’im :)
Genel yetenekten girebilir bence .
Öğretmen istedi katılmasını siz de durumlar nasıl ?
Her iki alandan da denesin o zaman. Hayırlısı.Resim de yapıyor da daha güzel yapanlar vardır Emin’im :)
Genel yetenekten girebilir bence .
Öğretmen istedi katılmasını siz de durumlar nasıl ?
İşte bende böyle olduğunu düşünüyorum o yüzden bel bağlamıyorum artık çocuğumun bazı özelliklerinin farkındayım ona göre adımlar atıcam inşallah, torpil olabilir çok yetenekli çocuklar bazen kapıdan çevriliyor.Anlatsam çok uzun şimdi. Resim yeteneği çok yüksek. Ancak ikinci aşamayı geçemedi. Ben sistemin adaletli olduğunu çok düşünmüyorum. Torpilden bile söz edenler var. Ve kesfesilememis de çok çocuk var maalesef. Biz yeteneğini dışardan destekliyoruz.
Cok farkliydi hep hicbirseyden korkmuyordu böcekleri filan tutup karinca yuvasina elini sokup ısırmalarıni seyrediyordu .Hicbirseyde kandiramazdik imalı imali yüzumuze bakardı .Aşirı yaramazdı o zaman .Düşünuyorumda yetersiz geliyormus hersey.Şimdi kocaman adam gibi .Öncelikle oğlunuza maşallah :) başarılarının devamını dilerim.
Biz sanırım genel yetenek ve yaratıcı yazarlık da iyiyiz .
Bugüne kadar karşımda hep duygusal bir çocuk vardı fazla derindi bazı düşünceleri ama 3 yaşta falan bi belirti göremedim yada ben anlamadım.
İşte bende bunun için sordum keşke okul niteliğinde bi yer olsaydı kendi çocuğum için demiyorum, yazık gerçekten pırlanta gibi yavrularımız var keşke değerlendirilebilse.
Üzüldüm mağduriyetiniz için,ulaşım olayı nasıl olur bilmiyorum nerelerde var ist da okulları bilginiz var mı ? Bilsem bölümü link atabilir misiniz ?
Bu arada nelerden şüphelendiniz çocuğunuzda ?
Bu özellikler benim küçük oğlum da mevcut :) büyük oğlumda dikkat eksikliği önüne set kuruyor maalesef,sayısal da iyi ama bu kadar değil.Cok farkliydi hep hicbirseyden korkmuyordu böcekleri filan tutup karinca yuvasina elini sokup ısırmalarıni seyrediyordu .Hicbirseyde kandiramazdik imalı imali yüzumuze bakardı .Aşirı yaramazdı o zaman .Düşünuyorumda yetersiz geliyormus hersey.Şimdi kocaman adam gibi .
Okula gitmeden matematikle ilgiliydi.Tabela süt şişesi filan okumaya başladı ..
Ilkokulda cok zorlandık .Ayni basit toplamaları yapıp durmak oğlumu mahvediyordu neredeyse okul değistirdik.Herkes toplama yaparken o çarpma yapabiliyordu ama basit şeyleri yapmak zorunda olmak onu çok üzdü vs...vs....
Zeki insanlarin ozellikleri aynen uyuyordu okuduklarimdan .Sizde arastirabilirsiniz.
Aşırı merhamet ,titizlik ,sorumluluk duygusu ,arastirma ve bir isi tamamlama isteği vs...
Link bulmaya çalışayım.
İstanbulda değilim maalesef .
Birde internette de var Bilsemliler diye bir site .
Ben bir gruba üyeyim facebookta ücretli değil.Facebook ta böyle gruplar varmış dün gördüm ama o bile ücretli onu da paraya dökmüşler .
Gereksiz olduğunu düşündüm.
Ben hiç böyle bir düşüncede olmadım onun bu durumunu normal olduğunu düşündüm.
Geçen sene diğer okulda öğretmen diğer çocukları bilseme yönlendirdi.
Ama bu çocuklar benim gözlemlediğim, ezberci, sürekli ders çslışan kaynak kitap bitiren parlak çocuklardı.
Sınav da fos çıltılar ama.
Bu farklı bi durum ders başarısını baz almıyor .
Tam tersine çocuğun ait olduğu dünyayı hedef alıyor .
Oğlumda biraz da dikkat eksikliği var, öğretmen bunun hayalci farklı bi çocuk olmasına bağladı.
Açıkcası ne yapmam gerekiyor oğlum hakkında bilgim yok bilsem çok umurumda değil, sadece oğlum hakkında neler yapabiliriz bunu düşünüyorum.
Araştırma yapıyorum.
Ama güzel bi fikir verdiniz sınav yerine ,etkinlik bu daha iyi oldu sanırım :)
Bilsemin de zorluklarının olduğunu düşünüyorum.
Eğitim dışında.
Kızınıza da nasip olur inşallah, teşekkür ederim.
Teşekkür ederim canımm rabbim yavrularımıza zihin açıklığı versin.Allah muvaffak etsin canım benim. maşallah kuzularinin ikisi de çok farklı ve özel çocuklar. Inşallah haklarında hayırlısı olur
Ben üye olmadım herhangi gibi bir yere, eğitim çok yanlış yerlerde umarım düzeltirler bu ezberci eğitim şeklini her çocuk başarılı olduğu alan da eğitim alır inşallah günün birinde.Ben bir gruba üyeyim facebookta ücretli değil.
Evet ezberci,yarış atı mantiğıyla büyütülen çok çocuk var maalesef,o konuda hak veriyorum size.
Bence denemeli başarılı olursa Bilsem'le ilerlersiniz,oldu ki olmadı dünyanın sonu değil ve bence çok doğru bir yöntem değil,ufacık bir heyecanlanma hali etkiler sınav başarısını,olmaması halinde de ilgi alanına göre Makers clup,mental aritmetik vb kurumlara gönderebilirsiniz,körelmemesi adına.
Muhakkak sevecektir,gelişecektir. Dışardanda destekleyebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?