Bimere şikayet etmek moda oldu ama bari yalan söylemeseydin !!!

Saglik ocaginda ne olursa olsun bebekle gelen direkt beklemeden iceri giriyor mesela, oyle bir uygulama var burada.

Acilde de sıkıntı. Lisede kolumu kirmistim da acilde sira bana gelene kadar dustum bayildim, orada da herkes birbirinden beter halde oluyor. Personelin, imkanlarin hastane yogunluguna gore arttirilmasi lazim kesinlikle. Polikliniklerde de bu boyle. Randevulu gidiyorum, hala hala bekliyorum...

Başlık boyu herkes atmış tutmuş, ahkam kesmiş. Size ters yorum gelince mi ahkam kesmiş olunuyor. :) Bana sorun demiyorum, öyle insanların az olduğunu, derseniz önce alamayacağınızı bildiğiniz için yapmadığınızı söylüyorum ki gayet mantıklı dediklerim.
Haklı ya da değilsiniz ben bilmem, buradaki hiçkimse bilemez bunu, mahkeme bilir haklıyı haksızı. Işinizi nasıl yaptığınızı da ben veya bir başkası bilemez.
Aynı ülkede yaşıyoruz, az çok aynı insan profilleri. Çoğu hoşgörüsüz, tahammülsüz, işlerine gelmeyen durumlarda da hakarete başvuran tipler. Burada süper bir karaktermiş gibi konuşmalara kızıyorum, peki madem herkes bu kadar süper de bizim dışarıda gördüklerimiz kimler? Sanalda ne dediğinizin bir önemi yok, yaşayınca ne yaptığınız önemli diyorum. Yaşayın, sonra konuşun diyorum. Kendi evladınız ile başkasının evladı arasında kalınca, önce başkasının evladı, diyin bir diyorum. Yaşamadan eleştirmek ne kolay.

Hemşire mi artık bilmiyorum da kendisi, şuradaki üslubunu okuduktan sonra haketmişsin demek geldi içimden....

Sizinle alakasi yok ama bimere yapilan sikayetler demek ki dogru kisilere ulasiyormus bunu gorunce sevindim.
Haksiz yere sikayet edilmek elbette uzucu. Bir yaptirim uygulandi mi size?
Doğru kişilere ulaşıyor da sonra ilgili Kişiler tarafından sonuca ulaştırılmıyor malesef

İl sağlık müdürleri nerdeyse tüm illerde değişti biz kendisiyle daha tanışamadık bile başı o kadar kalabalık ki millet uzman olma kuyruğunda, yani bu konu için görüşebilirsen helal olsun

Sizinle hic alakasi yok haklisiniz bu durumda ama birkac ay once hastaydim esimle birlikte buyuk bir devlet hastanesine gittik. Hasta halimle 3,5 saat bana acilde sira gelmesini bekledim hic abartmiyorum. Gittigimizde hava aydinlikti ciktigimizda karanlik. Sira beklerken toparlanip ozele gidenler , sira beklerken fenalaşanlar gordum.. Tabi bu hemsirelerin sucu degil ama acillerde sira olmasi cok kotu. Buna bir cozum bulunmali

Kaldı ki yoğun günlerde özelde de sıra oluyo ama tabi 3.5 saat falan sürmüyo

5 gündür bel ağrısı, 1 haftadır grip, 10 gündür baş ağrısı, 2 haftadır öksürük şikayeti ile başvuranlar yüzünden acilde bile sıra beklemek zorunda kalınıyor. Olayın ironik tarafı bu şikayetlerle başvuranlar bile acil olduklarını iddia ediyorlar. Oysa ki tüm bunlar poliklinik muayenesi gerektiren durumlar

Toplum olarak akşam yemeğinden sonra acile gidip bir iğne yaptırmak, mucizevi serum!! bağlatmak, bir ilaç yazdırmak hobilerimiz arasında. Akşam 20:00-01:00 arası acile iğne atsak düşmüyor. Ve gerçekten acil müdahale gerektiren hastaları geciktirmiş oluyoruz.

Acil olmayan hastalara da ateş, nabız, tansiyon bakılıp, muayene edildikleri için haliyle acildeki doktor da hemşire de acillik olmayan hastalar yüzünden efor sarfedip yoruluyor. Sonra da tüm bu yorgunluğun üstüne güleryüz gösterememek gayet insani bir durum .

Valla o her zaman öyle olmuyo
Baş ağrısı pekala acil olabilir ya yüksek tansiyon ise beyin kanaması varsa

Rahmetli babamı üşütmüşsün diyip eve yollamışlar kardeşim tatmin olmayıp başka hastaneye gidiyor orda konan teşhis aort anevrizması... üşütme nerde aort anevrizması nerde ekg bile bakılmamış

Demek istediğim sağlık sisteminde mutlak doğru ve haklı yok herkes durduğu yere göre haklı çok iyi tıp personeli olduğu gibi oturup oturup gidiyim diyen de var, her meslekte var ama sağlıkta hata geri döndürülemez olduğu için önemi tüm mesleklerden büyük

Nüfus arttı, acildeki hasta sayısı çok, doktorlar her gün çeşit çeşit trajik vaka gördüğünden, trajediye alışmışlar, vicdanen pek sarsılmıyorlar. Bunlar benim gözlemim. Onlara normal gelen şey ise bizim için dram. Bu ikilem içinde bizim doktorları, doktorların da bizi anlaması biraz zor tabii ama ben iki tarafın da sistem ve sosyal yapı tarafından kışkırtıldığını düşünüyorum. Zira her gün bir ülke ile kavga içerisindeyiz. Öğretmeni, doktoru, hastası ne yapsın?

Son olarak, şiddet olmadığı müddetçe, ciddi rahatsızlığı olan hasta ve hasta yakınlarının telaşesine karşı biraz daha tolerans gösterilebilir.

Başınız sağolsun
Yazdıklarımı tekrar okursanız bahsettiğim akut baş ağrısı değil 1 hafta-10 gündür devam eden baş ağrısı...

Zaten ani ve şiddetli başlayan ağrı olan insan 10 gün doktora başvurmadan durması mümkün değil

Geçen sene küçük oğlumu apandist şüphesiyle acile götürdük, kendi doktorumuz yönlendirdi devlete.. tam 2 saat sıra bekledik acil cerraha yönlendirilmek için.. Allah korusun gerçekten apandist olsa ne olurdu bilemiyorum.. Ama bakıyorsun herkes acil, çocuklar baygın durumda resmen kime ne diyeceksin.. mesele kesinlikle yönetimsel sorunda konu sahibi, hastalarda bir sıkıntı yok aslında.. gerçi neresi iyi yönetiliyor ki hastaneler iyi yönetilsin, şaşırtmıyor.. bunun yanında çapanın çocuk cerrahları 10 numara 5 yıldız, onu da yazayım da bir haltı beğenmeyen time girmeyeyim

Görüştüm önceden birlikte çalışmıştık tanışıyoruz yanı

Cidden il sağlık müdürüne çıkıp o onu dedi bu bunu dedi diye anlatacaksın yani?
Hiyerarşi diye bişey var arkadaşım meslek hayatında karşılaştığın her sorunda en üste müdüre mi çıkacaksın

Sadece baş ağrısına değinmedim ama sırtıma bıçak saplanıyo diyen hastaya ciğerlerini üşütmüşsün eve git dinlen diyenin ihmali yok mu yani

yalan şikayet suçtur bu sebepten sizin hakkınız var o gun gelenlerin sizinle akraba olmadığını kanıtlayın ve mahkemeye verin...

Ama bankada sıra beklemeyi biliyorlar iş hastaneye gelince en pısırık insan bile kaplan oluveriyor
Bankadaki kaplanlara hiç rast gelmemişsiniz, kavgasız günümüz geçmezdi. Birde bankada öyle müşterilere terslenme olayın olmuyor, siz daha rahatsınız bu konuda.

Acilin bir kuralı var önce gelen öncelikli diye bir şey yok. Durumun aciliyeti sırayı belirler. Hemşire ateşli bebeği tabiki öne alacak çünkü 38.5 üzeri ateş bebeklerde yüksek riskli bir durum. Yani hemşire kalkıp da kadına bana değil sıradakilerden izin al diyemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…