- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.352
- 598
- Konu Sahibi Combativeenemy
-
insan olmakla alakasi var bunun bence , bebekli insana herzaman oncelik veririm , markette bile kasa sirasinda arkamda bebekli varsa oncelik veriyorum , ariza cikaran olursa da susturuyorum :) cogalsak herkes yapmaya baslayacak da iste azinligiz maalesefZaten ben haklı ya da haksız demiyorum, insanlarımız bu konuda hoşgörüsüz diyorum, buradaki yorumlar da gerçek hayatı yansıtmıyor diyorum. Şu durumla karşılaşınca dedikleri tepkiyi verebilecek çok az insan var. Ne dediğimi iyi okuyup, anlayın sonra korumaya geçin.
Ben de onu diyorum, bu maalesef çok çok az bir kesim. Ben acile pek gitmem; ama 6 ayda bir tüm polikinlikleri gezerim, check-up gibi düşünün. Özellikle fizik tedaviye gittiğimde çok fazla yaşlı hastaya denk geliyorum. Bazen sıramı istiyorlar, olur diyorum; ama arkamdaki kabul etmiyor misal. Biri verse diğeri vermez o izni, bunun pratikte uygulandığı nadirdir.
Hayır tabikide her sorunda en üst makama gitmiyorum bu tür şikayetler kendisine bildiriliyor ve savunma istiyor birlikte çalıştık görevine yeni başladı hem hayırlı olsun hemde olayı amirimden dinleyeceğine benden dinlesin istedim
Nesi haklı pardon ?Adam haklı, ne yazacaktı hemşire hanım bebek ateşli diye acilen ateşine bakıp ateş düşürücü verip sırasını beklemesini söyledi m deseydi böyle şikayet olmaz ki.
Sizi çok çok iyi anlıyorum, benim istemsiz hayallerimde de hep sizin dediğiniz gibi oluyor, endoskopi diye ısrar ediyorum, başka yere götürüyorum falan.Mide ameliyatımızı yapan doktorumuz da çok iyiydi, gerçekten iyileşmesini istedi eşimin biliyorum, tavırlarından anlayabiliyordum üzüldüğünü, ama artık iş işten geçmişti.Sizede sabır dilerim. Ne zor olduğunu iyi biliyorum.Bir yıla yakın hasta dosyasını okuyup durdum eşim öldükten sonra, internette tüm yazan tıbbi terimleri arattım, zaten gitmişti ne değişecekti bilmiyorum ama sürekli bununla uğraşıp durdum. Çok zor gerçekten.Ben de hala rüyalarımda o sırada batmanda değil ankarada olduğumu ve olayı hemen anlayıp yüksek ihtisasa götürdüğümü görürüm ya da ölmemiş kendi bilmiyo ama ben 3 5 gün öncesinden durumu biliyorum ve babamı hastaneye götürüyorum falan,ama ameliyatı yapan doktorla sonra tanıştım ondan dinlemek istedim ayrıntılı olarak anlattı gözleri doldu adam insan adam doktorluğu giyinmiş Allah ondan razı olsun
Ben artık bıktım işin doğrusu, alışverişe en tenha zamanda gidiyorum, hastaneye gideceğim zaman da özel tercih ediyorum. Kimse ile muhattap olmadan işimi yapıp, çıkmak istiyorum. Ailesinden alamamış o terbiyeyi, ben mi vereceğim. Sinir olduğumla kalıyorum, anlamıyorlar çünkü anlattığını da.insan olmakla alakasi var bunun bence , bebekli insana herzaman oncelik veririm , markette bile kasa sirasinda arkamda bebekli varsa oncelik veriyorum , ariza cikaran olursa da susturuyorum :) cogalsak herkes yapmaya baslayacak da iste azinligiz maalesef
Ne gibi sıkıntılarAnkaradaysan beni tanıştır diyecektim o yüzden ili sordum ankara yazıyor da profilinde ciddi sıkıntılarımız var bizim de
Sizi çok çok iyi anlıyorum, benim istemsiz hayallerimde de hep sizin dediğiniz gibi oluyor, endoskopi diye ısrar ediyorum, başka yere götürüyorum falan.Mide ameliyatımızı yapan doktorumuz da çok iyiydi, gerçekten iyileşmesini istedi eşimin biliyorum, tavırlarından anlayabiliyordum üzüldüğünü, ama artık iş işten geçmişti.Sizede sabır dilerim. Ne zor olduğunu iyi biliyorum.Bir yıla yakın hasta dosyasını okuyup durdum eşim öldükten sonra, internette tüm yazan tıbbi terimleri arattım, zaten gitmişti ne değişecekti bilmiyorum ama sürekli bununla uğraşıp durdum. Çok zor gerçekten.
bikmadan ugrasiyorumBen artık bıktım işin doğrusu, alışverişe en tenha zamanda gidiyorum, hastaneye gideceğim zaman da özel tercih ediyorum. Kimse ile muhattap olmadan işimi yapıp, çıkmak istiyorum. Ailesinden alamamış o terbiyeyi, ben mi vereceğim. Sinir olduğumla kalıyorum, anlamıyorlar çünkü anlattığını da.
Ne gibi sıkıntılar
Çok çok geçmiş olsun, öğrendiğimin birinci haftasında saçlarımın önünün bembeyaz beyazladığını biliyorum, sonrasında tahamülsüz, her şeye öfkelenen, çok sert çizgilere sahip biri haline dönüştüm ben de. Geçmişteki benle şimdiki arasında dağlar kadar fark yarattı bu durum. Daha mutsuz ve umutsuz bir insanım, ne kadar uğraşsamda aşamıyorum bunu.Gerçekten mutlu oluyor muyum bazen onu bile bilmiyorum artık. Ama haklısınız onlar için sadece bir istatistik.Babamdan sonra gözümden hasta oldum auralı migren diye bişey çıktı tansiyonum oynamaya başladı
Kimileri için istatistiksel bir değer bir rakam senin benim için can demek
Yooo bankada da aynı....En ufak bir şeye bizde de şikayet ediyorlar, genel müdürlükten şubedeki tüm çalışanlara kadar herkes öğreniyor, bir de dert anlatmakla uğraşıyorsun.Ama bankada sıra beklemeyi biliyorlar iş hastaneye gelince en pısırık insan bile kaplan oluveriyor
Aynen39 derece ateşli bebek beklesin, 15 gündür öksüren ergen içeri girsin, oldu. Nasıl kafalar bunlar?
Yanlış anımsamıyorsam, bebeklerin de hasta haklarında önceliği vardı zaten. Hastane içinde mukayyeti zor-beklemesi daha sakıncalı olan yaş grupları için de öncelik ayrıca oluyordu.
Adam zaten "Yakınıydı" diye iftiraya girmiş, biliyor düzden şikayet etse bi cacık çıkmayacağını, şu halde de çıkmaz merak etmeyin. Boş yere vaktinizi biraz almış olacak ama tecrübe olarak görün bunu, böyle saçma biriyle bir daha karşı karşıya gelirseniz, çok daha ayrı bir rahatlıkta ve kontrolde olacaksınız. Sinirlenmeyin hiç. Bunların cinsi bu. Mal demişsiniz, aynen katılıyorum, mallar ve can sıkmaya değmezler.
genelde bimerdekiler kişiye tebliğ edilir ve ondan cevap istenir. Alınan cevapta bimere işlenir. Sonrasında ben bir şeyin çıktığına şahit olmadım.Sizinle alakasi yok ama bimere yapilan sikayetler demek ki dogru kisilere ulasiyormus bunu gorunce sevindim.
Haksiz yere sikayet edilmek elbette uzucu. Bir yaptirim uygulandi mi size?
Çıkanlar da var arkadasımı şikayet etmişlerdi uyarı cezası aldıgenelde bimerdekiler kişiye tebliğ edilir ve ondan cevap istenir. Alınan cevapta bimere işlenir. Sonrasında ben bir şeyin çıktığına şahit olmadım.
vardır illaki ben karşılaşmadım. meb te çalışıyorum çok sık alıyoruz ama ceza alan görmedim.Çıkanlar da var arkadasımı şikayet etmişlerdi uyarı cezası aldı
Doktor musunuz hemşire mi bilemiyorum ama eğitim almış bir insansınız ki eğitimle bunun pek de alakası yok ancak; ben şuna takıldım.gerizekalı mal herif madem beni şikayet ediyorsun doğruları söyle terbiyesiz bu durumda benim onu şikayet etmem daha doğru olur bakarmısınız adamdaki rahatlığa hanımlar bundan 3 ay önce çok yoğun bir nöbetteyim kadının birisi gelmiş bebeğimin ateşi çok yüksek diye benden Rica etti haftasonu Gayette yoğun sedyeler dolu bir tane boş sedye var ve Sırayla alınıyor hastalar bende getirin ateşine bakalım dedim o ara bir başka işim çıktı kan alırken diğer arkadaşa ateşine bakarmısn dedim amacjmız ateş düşürücü verip dışarda bekletmek ki öylede oldu kadın girer girmez arkaandan bir adam daldı içeriye ki bana bağırıyor bu kadn nasl girer sırası gelmedi bağırıyor resmen bakın sadece ateşine bakacağız diyorum onun o sedyeye oturması bile yanlış diyor la mal bir dinlemiypr ki ateşi yüksekse ateş düşürücü verilip dışarda bekleyecek neyse seni şikayet etcem adını ver dedi yaka kartımı gösterdim adımı da söyledim gitti çocugn 39 ateşi verdik ateş düşürücü kadında çıktı neyse bugün beni aradılar ki bimere şikayet etmiş beni sorumlum Aradı şikayetinde diyormuş ki hasta benim yakınım Mış o benim yakınım demişim ateşine bakmak için almışım ama bütün herşeyi yapılmış ve çıkmış hasta yalana bakar mısn aslında benim onu şikayet etmem lazım çok sinirliyim şuanda
ben de çok rahatsız oldum bu 'mal ' kelimesindenhaksızlığa ben de gelemem
ama insanın sinirliyken sarfettiği kelimeler insanın kişiliğini ele verir, hele ki böyle büyük bir forumda
"aptal adam", "gerizekalı" falan anlarım da
"mal bi dinlemiyor ki" falan
beni çok rahatsız etti
hastanelerde sürekli gördüğümüz suratsız, konuşurken insanın yüzüne bile bakmayan hastane personeli canlandı gözümde
ama tabi ki bunlar konunuzda haklı olduğunuz gerçeğini değiştirmiyor
Neden yakıştıramadınız sabah nöbetten çıktım bugün bunun için aradılar şu saat oldu idareye dert anlatmakta meşgulüm boş bir iftira yüzündenben de çok rahatsız oldum bu 'mal ' kelimesinden
çalışan , eğitimli bir hanıma yakıştıramadım açıkcası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?