- 21 Nisan 2011
- 1.495
- 1.178
- 333
Temizlik malzemelerini ortak alın suyuda 5 litrelik şişeyle kapıya bırakırversin canımHerkese iyi günler dilerim arkadaşlar sorunumuz şu ki ;
Üç katlı bir binada oturuyoruz , taşınalı iki ay olacak ,evim dubleks. Binada 6 daire var üçü yurtdışında oturan sayısı üç. Gel gelelimki temizlik konusunda sıkıntılıyız. Biz gelmeden önce nasıl yapıyorlardı bilmiyorum ama üstünde durmadıkları çok belliydi binanın genel görüntüsünden. Küçük çocuğum var ayda bir ben temizlemekte zorlanırım bir hanım çağıralım ücretli temizlesin dedim. Kabul etti diğer komşu diğeri hiç irtibata geçmiyor bizimle. Temizlik günü geldi hortum tak dedi kadın taktık , malzemeler benden , en son taşınan ben olduğum için nezaket gösterdim mazlemeleri verdim biz batırdık diye düşündüm, neyse diğer ay kadın yine bana geldi malzemeleri istemeye , bu sefer neden benden alt kattaki bayandan isteyeceksiniz dedim vermiyormuş o dedi , verdim tabi bende. Karşılaştık söyledim durumu altkat komşuya verceksin tabi çalışıyorum ben dedi çıktı kadın , olmaz öyle şey heray neden benim malzemem benim suyum kullanılsın dedim, çalışıyorum canın işim var işim dedi çekti gitti. Napmam lazım , böyle küçük binalar için temizlik şirketi , yönetim falan yokmudur , bu dertten kurtulsak. Kendimi aptal gibi hissettim üst üste malzemeler benden gidince . Sizler nasıl yapıyorsunuz , böyle küçük binalarda temizlik işlerini . Böyle devam etmez diye düşünüyorum. Okuyan arkadaşlara tşk ederim . Hoşçakalın...
Temizlik malzemelerini ortak alın suyuda 5 litrelik şişeyle kapıya bırakırversin canımHerkese iyi günler dilerim arkadaşlar sorunumuz şu ki ;
Üç katlı bir binada oturuyoruz , taşınalı iki ay olacak ,evim dubleks. Binada 6 daire var üçü yurtdışında oturan sayısı üç. Gel gelelimki temizlik konusunda sıkıntılıyız. Biz gelmeden önce nasıl yapıyorlardı bilmiyorum ama üstünde durmadıkları çok belliydi binanın genel görüntüsünden. Küçük çocuğum var ayda bir ben temizlemekte zorlanırım bir hanım çağıralım ücretli temizlesin dedim. Kabul etti diğer komşu diğeri hiç irtibata geçmiyor bizimle. Temizlik günü geldi hortum tak dedi kadın taktık , malzemeler benden , en son taşınan ben olduğum için nezaket gösterdim mazlemeleri verdim biz batırdık diye düşündüm, neyse diğer ay kadın yine bana geldi malzemeleri istemeye , bu sefer neden benden alt kattaki bayandan isteyeceksiniz dedim vermiyormuş o dedi , verdim tabi bende. Karşılaştık söyledim durumu altkat komşuya verceksin tabi çalışıyorum ben dedi çıktı kadın , olmaz öyle şey heray neden benim malzemem benim suyum kullanılsın dedim, çalışıyorum canın işim var işim dedi çekti gitti. Napmam lazım , böyle küçük binalar için temizlik şirketi , yönetim falan yokmudur , bu dertten kurtulsak. Kendimi aptal gibi hissettim üst üste malzemeler benden gidince . Sizler nasıl yapıyorsunuz , böyle küçük binalarda temizlik işlerini . Böyle devam etmez diye düşünüyorum. Okuyan arkadaşlara tşk ederim . Hoşçakalın...
Aynenn en oluru o sanırım. Müsait olmayabilir , bişey demiyorum ama yatarken koysa bir şişe su yeterli. Herkes in onun gibi işi var, bende herseferinde evde olmayabilirim sonuçta...Temizlik malzemelerini ortak alın suyuda 5 litrelik şişeyle kapıya bırakırversin canım
DeğilmiKucuk apartmanlarda bu sorun cok fazla cevremde de goruyorum boyle olaylar benim basimda da var.
3 katli apartmandayim 1.kat bos ust kattada akrabam oturuyor kendi evimiz.
Buraya ilk tasininca korkuluklar dis kapi heryeri sildim supurdum.tertemiz oldu resmen parladi.
Sonra baktim hc orali degiller ust kattakiler soyluyorum ya birini tutalim yada 1 hafta sen 1 hafta ben yapalim diye 3 katli apartmanin temizligiden nolcak sanki.tasinali 5 sene oldu 1 defa tek basina silip supurmedi.3 cocuklu olmama ragmen en fazla ayda 1 ben temizliyorum 2.kattan dis kapiya kadar..coccullarim var benim bazen ayaklariyla disariya basip iceriye girebiliyorlar mecbur temiz olmasi lazim.artik kendi kapimin onunu her daim temizliyorum onun kati asla ellemiyorum.
Sende kendi tarafini sil temizle en iyisi
Evettt , fiş ve defter tutmak çok mantıklı , o anki yöneticide kalır yurtdışındaki yaşayan komşulara da gelince gösterilmiş olur. Hem mâli açıdan da kafalarında soru işareti kalmaz....Temizlik malzemelerini alın 3 kişiye bölün fişiyle birlikte gösterir 3 e bölersiniz. Ayrıca arkadaşların dediği gibi herkes haftalık kapısının önüne veya belirleyeceğiniz bir yere 5 litrelik su bıraksın temizlikçi şişelerdeki suyu kullanır.Ayrıca bir yönetici belirleyip bina için her ay para toplamalısınız.Bunu bir muhasebeciyle konusun gider makbuzu ve yönetim defteri edinin ve toplanan parayı bina için yapılan harcamaları bu defterde tutun.Ayrıca o 3 daire de yurt dışında olsalar bile aidat verecekler.
Dimii :) diğer ay onlar gelir zaten yanıma , para toplayalımda binayı temizletelim diye. Çok haklısın zorla beni piiremmsess çizgimden çıkarıp bunuda yaptırcaklar sanırım :)Apartmandakilerle konuşun temizlik malzemelerini alın ama parası ortak olun fişinide herkese gösterin. Su konusunu nasıl çözümlersiniz orasını bilmiyorum tabiki temizlik ürünü kısmı böyle çözülebilir. Baktınız su sorunu da olmaya başlarsa kendi dairenizin olduğu katı domestos vs kullanarak silerek kullanın yada siz kendi katınızı yıkayın aşağı akan aksıntemizlemek zorunda kalsın
Dimii :) diğer ay onlar gelir zaten yanıma , para toplayalımda binayı temizletelim diye. Çok haklısın zorla beni piiremmsess çizgimden çıkarıp bunuda yaptırcaklar sanırım :)
vallahi en mantıklısı. Bizim apartman 5 katlı 5. katta biz varız. Bir ara aynısı bizde oldu. Taşınanlar edenler bina boyandı onda bile temizlikçi çağıralım diyen olmadı. Annem de sizin gibi Piremmsessss çizgisinden çıkıp bizim katı 2 kova suyla yıkadı kendisi su aşağılara inip birikme yapınca herkes yıkamak zorunda kaldı ertesi gün kapı çalındı temizlik şirketi bulalım diye. sonra 2 hafta da bir temizlik şirketi geldi herkes evinin önüne 1 er kova su koydu ve apartman temizlenmeye başladı. İnsanlar b*k içinde yaşamaktan mutlu olabilir ama biz değiliz yani yapacak bişey yok[/QUOTEoohh ellerine sağlık teyzemin , enn iyisini yapmış. Anlayana dilinden konuşmuş
Haklısınız , hergün neler görüyoruz. Kii sigorta falan yok yani, cüzi bir miktara çalışıyor zaten....Tabi bina yönetimi çok önemli bunun için karar defterleri gider makbuzları var hatta yöneticinin el kitabı diye bir kitap bile var (adı tam olarak bu olmaya bilir) içinde bina yönetimine dair tüm bilgiler yazıyo. Bir muhasebeciyle bu konuyu konuşun.Bence bir toplantı yapın binadaki dairelerle yönetici belirleyin karar defterine toplantı saati alınan kararlar yazılsın.Herkes imzalasın.Aidat belirlensin giderler yazılsın.Her aidat için makbuz kesin.Her şey kanuna uygun şartlı şurtlu olsun.Ve ayrıca size tavsiye bina temizliğini bir şirkete verin bu işi yapan şirketler var.Çünkü tutacağınız temizlikçi sigortasızsa sizi mahkemeye verebilir ileride.Bunun yaşanmış örnekleri var.Ve kesinlikle bina temizlik giderini de kaç daire varsa ona bölün çünkü o evde otursa da oturmasa da temizlik parasını karşılamaları gerek.Bina yönetimi çok önemli bir konudur aidatını vermeyen daire sahibi mahkemeye bile verilebilir bunu unutmayın.
Anlaşmak zorundayız , aksi halde bende elimi eteğimi çekeceğimsiz çalışmadıgınız için sürekli o pisliği siz çekiyorsunuz onlar akşamları geliyorlar işten görmüyorlar.bizim apartmanda da herkes sırayla yıkar bir ay birisi diğer ay diğer bir bayan yıkar apartman sakinleri ile anlaşmak lazım.
Herkese iyi günler dilerim arkadaşlar sorunumuz şu ki ;
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?