Binnaz Abla

Ben de öyle biliyorum. Nasıl Büyük Arkana'daki 22 kart her insanın doğduktan başlayarak sırayla geçirdiği evrelere işaret ediyorsa, diğer gruplar da (Kupa vs.) belli bir alanla ilgili gelişmeyi gösteriyor, 1'den 10'a kadar. Ama bazen geriye gidişler, "sil baştan"lar, kayıplar, düzeltmeler vs. yaşadığımız için de onlular hiçbir zaman %100 kalıcı bir şeyin göstergesi değil, doğal olarak. Büyük Arkana'daki Dünya kartı bile kalıcı olmadıktan sonra...

Aylarca dinleyip inanmak için resmen kendimi zorla itip kaktığım zırvaları şahane anlatmışsın. En azından "adamın hayatında yeni sevgili sadece geçici bir Tattaret" masalına cuk oturuyor :))

Ama onun dışında hakkını yiyemeyeceğim ve en azından kart bilgisine güvendiğim tek tük kişiler var benim de buraya yazdığım. Kendilerini belli ediyolar zaten, sırf yazma/konuşma tarzıyla bile. O zırva dışında tutturdukları noktalar da oldu.

Bu özellikle karşı tarafın sevgilisinin olması durumunda neredeyse tüm falcılar olumsuz söylememeye çalışıyor.
Yıllar önce birisi için fal baktırırken adamın hayatına birisinin girdiğini öğrendim. Falcılar önce hayatında kimse yok dediler. Fotoğraflarını gördüm dedim, o kızla sırf cinsellik için beraber dediler. Geçici, en fazla 1 ay sonra ayrılacak dedikleri kızla adam 5 sene sonra nişanlandı
Bu müşteri kaybetmemek için yaptıkları bi şey sanırım, ama bence asıl böyle kaybediyorlar.
Geçen gün Ares’e baktırdığımda kendisi söyledi hayatında birisi var diye. Böyle direkt söyleyenleri daha ciddiye alabiliyorum ben.

Bende bildigim halde surekli cinsellik icin demislerdi bunu areste soyledi hatta birisi israrlA yok dedi ben var dedim ama benimki dogru cikti sadece cinsellik icin berabermis teyit edildi bir şekilde :)

Başka kadın enerjisini en iyi anlatan hatta tarif eden zümra ve doğa. Hatta zümra baya baya kızın yüz hatlarını boyunu posunu tarif etti ve ben hiçbir detay vermedim. Doğa aynı şekilde kızsan hatta kızın burcundan bile bahsetti

kızlar gelecek ay inşallah binnaz kaynaklı kredi kartı borcumu kapatıyorum.Fal işinden tamamen vazgeçebilmiş değilim ama binnaz defteri kapandı.Şu da gerçek binnaz müdavim olunup günlük fal baktıracak bir yer değil zaten bir yılda ikiye katlayan fiyatlarıyla bunu kanıtladı
ayda yılda bir ancak ama benim gibi fal hastalık boyutunu alanların hiç bulaşmaması gereken biryermiş
Boyumun ölçüsünü aldım tek temennim bir daha hiç bulaşmam hatta fal olayını da temelli bırakırım inşallah

Arkadaslar, binnazda Izlem Baktiroglu, Alev Tansel, Gulcin Beyaza baktiranlar oldu mu? bi de tellweYesilcingene?

Zumra bananda acilacak cocugun tipine kadar tarif etnisti helal dogru cikti

O konuda Doğa Zümra Elfin çatır çatır söylerler ...Durum, olay, kişilik analizi ile birlikte verirler. Kavga edeceksen de edeceksin derler ama etme diye de uyarırlar. :)

Ay zumranin sesi beni cok duygusallastirio nasil hissedio sanki duygularimi kredim az kaldi biriksin atayim bari onun dedigi bi kac sey olmuştu ama asil mesele hic birinin dedigi olmadi.
Hic bi falcinin oyle yakinmis uzak vadeymis dedigi her seyin oldugi falan yok. Arada kucuk ayrintilar ya da surec falan tutuyor. Ama asil mesele hic cikmadi.

Selena baktirabildin mi talia ya tekrar ben bekliyorum cikmadi daha ortaya ya
Yok ya,ortalıkta yok cidden..Hatta uzundur yoktu,gecen iste o tlf fali olayinda tek girmisti..bu kadar uzun yok olmazdi,2-3 gunde bir girerdi genelde

Kahve falı ile ilgili dikkate değer bir çalışma bence. Özellikle falcıların, fal bakarkenki bize ve fala yaklaşımları, hissettikleri gibi...Ayrıca son sayfalarda, kendilerinden bilgi alınan Muğla taraflarında bazı falcıların isimleri var. (Ben hiç birisini denemedim.)
http://dergipark.gov.tr/download/article-file/255394

şunu bir idrak edebilsek
kimse bir an sonrasını bilemez bildiğini iddia etmek de tahminden başka bir şey değil.Kalp gözü açık insanlar da bunu paraya dökmez
Bu sadece bir kandırmaca

şunu bir idrak edebilsek
kimse bir an sonrasını bilemez bildiğini iddia etmek de tahminden başka bir şey değil.Kalp gözü açık insanlar da bunu paraya dökmez
Bu sadece bir kandırmaca
Bu yazıyı kaç üye okudu bilmiyorum. Önce, klasik "fal yorumu-bilimsel-psikolojik açıklama teknıklerı" nden bırı daha dıye pek kale almadım ama linkteki "gov.tr" baglantısını görünce bir okuyalım bakalım dedim....Bu baglamda senin yorumuna binaen gercekten o yazıyı okudun mu @pelinayy82 merak ettim? Okumuş olabilirsin buyuk ıhtımalle ama pek cogumuzun içine düştüğü "sorgulamadan okuma" tuzagına düşmüşsün gibi geldi bana....

Yazının ele alınış biçimi tamamen "bilimsel" niteikte. Yazım kuraları geregı bilimsel olması içeriğinin bilimsel olmasını garantilemıyor maalesef bu bir. İkincisi, burada konu edilen argüman kahve falı, sosyal nıtelıkte ve sosyal bilimler içeriğince ancak bu kadar acıklanabılır dense de sonuç yıne yetersız bu iki....

Gelelılm dananın kuyrugunun kopacagı nokta, kahve falı bakmak için konuyu acıklamak üzere basvurulan kısılerın verdıgı bılgılerden :

"Profesyonel olarak fal bakan kişilerin gönül gözlerinin açık olması gerektiğini söyleyen
bir başka sözlü kaynak, el alarak bu işe başladığını ve kendisinin de imanlı, düzgün, dünyayı
unutup Allah’a düşkün olan birilerine el verebileceğini belirtmektedir. El verilirken, iki bardak
suya, Allah’ın güzel suresi olan Yusuf suresi okunduktan sonra, suyun yarısını el verecek
olan kişi, yarısını da el alacak olan kişi içmektedir. Ardından su içilen bardaklar değiştirilmekte
ve tokalaşılmaktadır [Yerdelenli]."

Ha bir üst paragrafta hiç dua bilmediği halde ruyada sakallı bır dede sayesınde kuran ögrendıgınden bahseden bır baska kaynaga daha yer verılmısSakallı dede...bilimsel makale(gerçi falanca ilin-falanca ilçesinin kültürel özellikleri adında yüksek Lisans tezi de hazırlamıstı bu capella vakti zamanında ama kendine değil,hocaları böyle zırvalık olurmu dıye benı paralarken yuksek lısans tezının sahıbının önunde el pençe dıvan durduklarından ehhh deyıp bıraktım ama adam baskasına bitirttı ve gecırttı de o saçmalıgı (kültürel zengınlık olarak kendımı sıka sıka genele mal olmus nınnıler,yemekler,gelenek-gorenekler eklemıstm....dusunun ülkemdekı "bilim" anlayısını)

Sımdı kahve falı ıcın gereklı bu kuran bılgısı,ımanlı kısı anlayısını curutecek soyle bır durum var....Musluman olmadıgı halde yurtdısında medyum yetenegı olan o kadar cok ınsan var kı...Hatta Uzakdogu'da cream de la cream tayfa'nın randevu alabılmek ıcın kendılerını paraladıkları medyumlar var,onlar hangı sakallıdan el aldılar acaba?

Yazıda kendılerıne danısılan falcılar, fallarına bakamadıkları kısıler ıcın:

"Kahve falına bakan kişiler, altıncı hisleri kuvvetli olan kişiler olduklarını ifade ettikten
sonra, kendileri gibi altıncı hissi kuvvetli olan kişilere sağlıklı bir şekilde fal bakamadıklarını
belirtmektedirler. Buna sebep olarak da, fal bakan kişiyle, baktıran kişinin altıncı hislerinin
çakışması gösterilmektedir. Sözlü kaynaklardan biri de mezhebi kendisinden farklı olan kişilere
fal bakamadığını, onlara karşı içine herhangi bir his doğmadığını ancak kırılmamaları
için birkaç şey söylediğini ifade etmektedir. Bu duruma sebep olarak da, bu kişilerin gusül
abdesti almadığına inandığını söylemektedir [Balcı]. Fal baktıran kişilerin de öncelikle fala
inanmaları gerektiği aksi takdirde fallarının doğru çıkmayacağı ısrarla vurgulanmaktadır"

Ben bakamadım,bılemedım,çıkmadı demıyorlar da "mezhebı farklı yok gusul abdestı yoktu yok fala çok ınandın.....

Bu yazı ıcın görusune basvurulan falcılar, bir de fal baktıran kısıler ıcın nasıl bır degerlendırme yapmıslar:

"Falcılar, kendilerine fal baktırmaya gelen kişilerin her alandan her meslekten olabildiklerini
belirtmektedirler. Öyle ki üniversite mezunu, yüksek lisans, doktora yapmış müşterilerinden
bazılarının hemen her gün fal baktırmaya geldiklerini ifade etmektedirler. Bu kişilerin
okumak ve kültürel anlamda kendilerini geliştirmek haricinde hayattan çok fazla zevk alamadıklarını
hatta saplantılı, takıntılı olduklarını düşünmektedirler.
"

Sımdı.....sevgili @pelinayy82 tatlım, ben bu yazıdan bunları anladım..Sonradan olacakları kımse bılemez lafı da bana gore bır genelleme....Bu durumda "dedıklerı gelecekte cıkan,bunları yasayan kısılerın deneyımlerı ne olacak?" Gaybı Allahtan baskası bılemez lafı.....Laf lafı,soru soruyu acarsa ühüüüü söz o kadar uzar kı gerek yok,şimdılık bu kadarda kalsın....

Kalp gözü acık olan kısıler bu ısı paraya dökmez demişsin......Kuzum, fahiş fiyatlandırmaya,aptal yerıne koyup tokatlamaya kesınlıkle karsı olmakla beraber kısının böyle bır yetenegı varsa ve kabul edılebılır bır ucret karsılıgında bana göremedıklerımı daha net gösterecekse neden bu ısı yapmasın "para" karsılıgı? Kötü bir iş yapmıyor ki. Önemli olan herkesin,her meslek grubunun uyması gereken genel etık kurallarına rıayet etsın ve yetenegı olsun. Gerısı begenırsın devam edersın,begenmezsın ugramazsın,bıttı.Bu kadar....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…