Binnaz Abla

Merhaba. Birkaç gündür bu konuyla ilgili yazışmaları okuyorum. Doğrusu fena halde rahatsızlık hissettim. Çünkü eminim ki, ben de bazı üyelerin (veya falcıların veya falcı iş ortaklarının) ballandıra ballandıra anlatmalarından etkilenerek bazı falcılara yönelmiş olabilirim. Eğer dikkatli ve şüpheci olmazsam (Nasıl olabileceğimi de artık bilemiyorum) daha pek çok uyanık falcının/üyenin/falcı-üye işbirliği tezgahına düşebileceğimi fark ettim. Normal insan tepkilerinin neler olması gerektiğini dikkate alarak düşündüğümde, gerçek ve iyiniyetli üyelerin de bu duygu ve düşüncelerimi paylaşacağına inanıyorum.

Capella79'un mesajını okuduktan sonra kendi adıma düşündüm; eski yıllarda ve hatta yakın zamanlarda ben de bir kısım falcıları çok fazla övdüğümü fark ettim ve kendimden rahatsızlık duydum. Rahatsızlık duydum, çünkü o çokca övdüğüm falcıların falları çıkmadı ki!! Hatta yakınlarda bir üyenin, geçmişte Urum'un falını övmüş olmamla ilgili yazdıklarımın halen geçerli olup olmadığıyla ilgili sorusu üzerine, Urum'la ilgili bugünkü düşüncemin hiç de olumlu olmadığını fark ederek, eskiden yazdığım övgü yazısını iptal ettiğime dair foruma yeni bir mesaj gönderdim. Ama o kadar çok fal baktırmış birisiyim ki, hangi birisini hatırlayıp veya bir sürü eski mesajlarıma geri dönüp gözden geçirerek, benzer iptal mesajları göndereyim??

Benzer şekilde, bir falcıyı ben de dost sanmıştım yıllar önce. Birbirimizin evlerine davetler, özel muhabbetler filan...Salaklığımdan ötürü kendimden utanıyorum.

Bütün fal siteleri ile sitelerden bağımsız çalışan falcılar açısından, bildiğim kadarıyla, sadece KK çok büyük potansiyel taşıyan bir kaynak. Burası bir altın madeni, bizler de maden işçileri. KK yönetiminin, sadece mevcut kurallara uyumluluğu denetlemesi ve ancak iş işten geçtikten sonra sahte profilleri pasif hale getirmesi, geçmişte soruna köklü bir çözüm getirmemiş ki, bugün de hala farklı versiyonlardaki aynı pratikler, falcılar tarafından bizlerin üzerinde uygulanmaya devam ediyor. Demek ki KK kuralları, mevcut haliyle, bizleri sömürülmekten koruyamıyor. (Yanlış algılanmasın lütfen; KK kuralları ve yaptırımları kaka, biz gerçek üyelerin bu olan bitende hiç bir sorumluluğu yok demiyorum...demek istediğim, yönetim artı bizler olarak, bir şeyleri bilinçsizce yanlış yapıyoruz, şeklinde)

Anladığım kadarıyla, iyi bir eğitim almış, dikkate değer iş etiketlerine/konumlarına sahip, bazı sosyal platformlarda yazar bile olan, ben dahil çok çok genç olmayan yani epey bir yaşam deneyimi olan kişiler bile tuzaklara kolaylıkla düşüyoruz. Ama bir de çoğunlukla çok genç olan arkadaşlar, öğrenciler, hayatlarının baharında olan arkadaşlar var ki, onlar haydi haydi harçlıklarını, belki küçücük gelirlerini, bir takım şeref yoksunu falcılara kaptırırırlar.

Eeee, yazık değil mi bizlere??

%100 güven oluşturabilecek bir sistem oluşturmanın mümkün olamayacağının farkındayım. Ama hiç mi çare yok?

Bence KK yönetimi ve biz gerçek üyeler düşünelim, belki bir başlık açarak muhtemel çözümleri tartışalım.

Ben, şu anda aklıma gelenleri aşağıda belirtmek istiyorum. Bir kısmını gayri ciddi, saçma ve komik, hatta çok faşistce ve insan özgürlüklerini engelleyici bulabilirsiniz..farkındayım çünkü ben de öyle düşünüyorum. Ama üretebildiğim şimdilik bu kadarcık ve amacım şu aşamada sadece beyin fırtınası yaratmak.

Ortada ciddi bir para sirkülasyonu ve haksız kazanç-kayıp var. Ve bu konu gerçekten hassas ve pek de somut göstergeleri olmayan, ispat olanakları nerdeyse imkansız bir konu. Diyelim ki ben bir falcının söylediklerinin tamamen çıktığını forumda yazsam, benden ispatlamamı isteyebilir misiniz? Hayır, mümkün değil!

Çözüm üretilemezse, KK'nın falcılarla ilgili kategorisi kapatılsın ve tüm geçmiş sayfalar silinsin (Böylece, maalesef zor kullanılarak bile olsa, fal bağımlılığından kurtulmuş da oluruz, ayriyeten bilumum fal siteleri de kaynakları kuruyunca ve zaman içersinde iflas bayrağını çekerler. Hatta belki o siteler de kendilerine bir çekidüzen verip, doğru ve düzgün falcıları istihdam ederler. Piyasada kaliteli iş yapan siteler kalır)

- Her türlü ve iyiniyetli bile olsa, falcı övgüleri yasaklansın. Forumda sadece memnun kalmadığımız falcıları, bu düşüncemizin dayanakları ile birlikte dürüstce yazalım.

- Foruma üye olabilmek kolay olmasın. Bu bakımdan teknik olarak neler yapılıp yapılamayacağını ben bilemiyorum. Ama bilişim ve başka yasalara aykırılık oluşturmayacak şekilde, üyelik talebinde bulunan kişiden belgeli kimlik bilgileri, adres, iş bilgileri, isminin yer aldığı sosyal platform bilgileri istenebilir mi diye düşünüyorum.

- Üyelik talebi esnasında, üye olmak isteyen kişiye standart hale getirilmiş bir takım kritik sorular sorarak bu üye adayının gerçek kimliği konusunda bir kanaat oluşturulabilir diye düşünüyorum.

- Asıl üye ve üye adayı sistemi yaratılabilir. Örnek; Ekşi Sözlük'teki sistem. Başlangıçta sadece üye adayı olan kişi, ancak belirlenebilecek kriterleri aştıktan sonra asıl üyeliğe kabul edilebilir ve ancak bu aşamadan sonra falcılarla ilgili övgü yazıları yazabilmeye hak kazanabilir. Aday üyeliği süresince sadece okuyucu olarak kalabilir veya sadece soru sorabilir. Uygun bulunmazsa, hiç bir zaman asıl üyeliğe kabul edilmez.
-Sadece asıl üyelerin veya belli ve yüksek bir mesaj sayısına ulaşmış üyelerin katılarak oy verebileceği bir falcı puanlama sistemi oluşturulabilir. Hatta böyle bir sistemde sadece artı puanlar değil, eksi puanlar da kullanılabilir.

Düşünebildiklerim şimdilik sadece bunlar...selamlar.
-

Kalemıne saglık... Benım yasadıgım bu tecrube baska bır arkadasıma örnek oldu, aynı duruma dusmekten cok cekındı etkı altında kalıp kalmadıgını defalarca sorguladı....En nıhayetınde hesabını kapadı....Dodude ıle bır vesıle ıle falcı kısısının ona adım atmasında once tanısmasam kımbılır belkı o da baska bır oyuncak olmustu, ruhu bıle duymadan......Insan yasamında maalesef 2+2= 4 etmıyor. Sebepler, sonuclar-sartlar çok degısken....

Dıger konu: burada normal uye ıken falcı olmalar.... bılmem hatırlarmısın havadısefragonda mı ne adlı bır falcı ıle ılgılı olay olmustu. Kazen bır yazı yazdı sonrasında ısım vermeden "bakıyorum da vaktıyle fal baktıran,falcı arayan,falcı tavsıyesı ısteyenler bakmıslar bu ıste ıyı para var falcılıga soyunmuslar" dıye.....Kazen'ın bu sozu bosuna soylemedıgını bılıyorum. Demek o havadıse vs...neyse de vaktıyle burada bır uye ıdı sonrasında buraya gelıp kendı falcı adıyla acıklama yaptgında o da klasık "ben hıc okumama" burayı masalı okudu...

Yıneleyeyım: Hadi sen soyle ne yapacak uyeler,burada bır suru ınsanla konusuyoruz,dost oluyoruz,hatta dostlugu buradan oteye tasıyoruz bazen....Hadi buyur burdan yak....Sen olsan bu derece yakınlastgn bırını yonetıme "falcııı,bu falcıııı" dıye yetıstırebılırmısın?

O guzel-durust yuregıne sağlık kı burada "Benzer şekilde, bir falcıyı ben de dost sanmıştım yıllar önce. Birbirimizin evlerine davetler, özel muhabbetler filan...Salaklığımdan ötürü kendimden utanıyorum" Bunu acıkca burada yazmak,zannetme her babayıgın harcıdır. Kaldıkı konuya duyarsız kalmamıs,çözum önerısı getırmeye calısmıssn....Kendı adıma defalarca tesekkur ederım. Bılıyorum kı cogu uye ya okumayacak,ya sıktınız dıyecek vs...ama bu yonden bakan acıkcası cok da olmaz dıyordum....Sevındım yazına. Kendımı aklamak degıl derdım ınan ama bır de benım acımdan bak. Insanız ve maalesef kafamızda bızı fala yonlendıren konudan sogumadıgımız surece faldan vazgecemıyoruz. Kumar gıbı bırsey o ne dıyecek bu ne dıyecek. Sankı kaderı degıstırecek mubarek,ne beklıyorsak....Begendıgımız,sıkca gıttgımız falcılarla ıster ıstemez arada bır yakınlık olusmuyor mu? Oluyor...Bu doneler ne demek: etkıye gayet de acıksın arkadas demek.... Fal onerı haksız kazanc.....Fal ısı zaten bastan fasa fıso.....gecen eskı fallarıma bır baktm da.....Bunu bıle bıle kosa kosa da gıtmısım ama....Hanı akıllıydım,rasyoneldım? Bak bu konuda bıle sacma davranabılmısken aptalca oldugunu bıldgm bırseyı yıllarca tekrar edıp,para vermısken dıger konuda ayagı ınsanın nasıl kaymasın?

Bır falcıyı övmek ve cıkmayınca dıger uyelerı yanıltmıs olmaktan bahsetmıssın. Al falsepetı Ayısıgın...1 tane fal gondermısım aklımı okudu dıye,anı super dıye hemen buraya gelıp super demısım....Sonra falcıda kuyruk.....Çıktı mı.....Hayır...Bır ara falalem fatıma furyası dondu burada, bır uye bana cıktı,dıgerı begendım dedı...Ne oldu? falcıda kuyruk....Çıkan var mı? Sımdı ne dusunmelıyız ben ayısıgını da tanıyor olabılırmıym veya fatımaa burada cıktı dıyen Lizyaa fatimanın kankasımı,akrabası mı....Çıkabılırmısın ısın ıcınden? Eksı sozluk tarzı bır sıstem de bu grıft durumu cözmez bana kalırsa. Oraya da baksana manıpulasyon yapan yapana. Neler dönuyor....

Acıkca burada yazarken Zumrayı gomdugum kadar kendımı de gomdugumu bılmeyecek kadar aptalmıyım ben...Ben kı kılı kırk yaran,herseyı ınceleyen ben, dogrucu davut ben....bak ne oldum....Kı karsımdakı kısı de emınım bunu cok ıyı bıldıgınden çok lezzetlı ve kolay da bır yem olmusum.

Ben tum bunları yazdıktan sonra kım benım onerıme,yazdıklarıma guvenecek? Kı bu da zerre umrumda degıl...Burada acık acık bu kadar seyı cırkınlesıp,ıtıbarsızlasmak pahasına nıye yazdım... ? Ha capellanın ıtıbarlasması çok da derdım degıl acıkcası...Onceden de dedıgım gıbı capella kım yahu. Kendı yarattıgımız,sanal alemde bır karakter......Sanal alem.Söz konusu sanallık olunca karsınızdakı ne kadar guvenılır olabılır sızce? Sen Eksı sozlukten ornek vermıssın,gecen bu konuya benzer bır makale okudm. Okumayı seven bırı oldugunu dusunyorum. Ben de tesadufen denk geldım su ara mevcut Momo sacmalıgı dogrumu dıye arastırıken Bır bak suna: https://teyit.org/eksi-sozluk-ve-bilgi-kirliligi-altinda-ezilen-kalabaliklarin-bilgeligi/

Ama TUM YAZDIKLARIMIN TEK OZETI SU: RUHUNUZ DUYMADAN OYUNCAK OLURSUNUZ. NOKTA.

Son düzenleme:
iste tüm bunlar yüzünden objektif yorum yapip ortalama konusmak en iyisi ayrica mesela bir fali full cikan kisinin butun fallari ayni olcude iyi cikacak diye birsey yok.Ornegi cok .Az baktirip öz baktirip guvendigimiz isimlere gitmek en güzeli :))).

Inanin o kadar kafam karisti ki. Haklisiniz zaten en başından beri ayni seyi diyorum ben şimdiye kadar falitamamen cikan kimseyo gormedim. Bunu iddia eden de kusura bakmasin. Oyle bisey olmasi mumkun degil haşa Allah mi tövbe. Kaldi ki falin haram oldugunu bildigimiz halde. O falcilarin altina yazan yorumlara da hayret ediyorum bi de demeleri yok mu NE DEDIYSE YAŞIYORUM zirvaligi. Sorun bende mi diyorum yani ya da bizde mi. Dicegjm o ki gercekten de 10 sey soylediyse 3 4 tanesi ya da en fazla kimin söylediği gerceklestiyse ona gidiyorum artik.
Kafam.su yüzdenkaristi dedim : ben en son zumraya baktiridgim da en cok onun dedikleri gerceklesmisti hatta bayag sasirmistim buraya da yazmistim ilk defa falim cikti ne guzel duyguymuş falam diye. Ama burda yaptıklarına da bakınca. hissettigi icin mi bilmis yoksa burdan okumuşda mi bilmis onu ayirt edemedim. Gondermek konususnda kararisz kaldim o yüzden. Neye dayanarak gonderiyim ben simdi dimi? Burdaki sahte nicki neydi zumranin kizlar? Ben orayı kacirdim

Bir de sey var Ares ayrıntılı seyler soyluyor karsi tarafi izler gibi anlatiyor ama tel fali oldugu icin bana yetersiz gelio süre bisey anlamıyorum. O yuzden cok kararsiz kaldim para vermeyip kredi biriktirmeyle baktiridgim icin pisman olmak istemiyorum yeni birini denemeye cesaretim yok o yuzden. Mesela elfinle dogadani deneyemiyorum

Bende bir dahaki ay elfin veya sah sultan deneyip fali birakacagim insallah dilegim bu cunku benim vaktirma nedenim kalmadi aklimda tek bir soru var elfin i denedim kafama yatmisti soyledikleri sah sultan i hic denemedimo da baya ilgi goren birisi bakalim artik.

Yazında, muhteşem bir link'e yer vermişsin. https://teyit.org/eksi-sozluk-ve-bilgi-kirliligi-altinda-ezilen-kalabaliklarin-bilgeligi/ (Ben de tekrar buraya yapıştırdım ki, diğer üyelerin de dikkatlerini çeksin ve yazı okunsun)

Teyit'teki bu inceleme yazısı, aslında sadece Ekşi Sözlüğü ilgilendirmesi gereken bir yazı değil. Kadınlar Kulübü Burçlar, Tarot ve Astroloji bölümünden sorumlu yöneticileri de ilgilendirmeli. Nasıl Ekşi okuyucuları, nasıl bir takım kasıtlı, manipülatif yönlendirmelere maruz kalabiliyorlarsa, nasıl yanlış mecralara sürüklenebiliyorlarsa, bizler de tamamen benzer bir şekilde kötü niyetli falcıların kucaklarına düşebiliyoruz. Bak yazıdan alıntıladığım şu ifade ne kadar doğru; Ancak ‘yanlış bilgi’ diyerek kastetmeye çalıştığınız algı operasyonu gibi platformun hukuk dışı bir amaçla kullanılmasıysa, bu hem hukuka aykırılık ve aynı zamanda kötüye kullanım olacağından müdahale söz konusu olacaktır. Bu, aynen bizim platform için de geçerli. Yani KK yönetiminin de bazı falcıların haksız kazanç sağlamaya, bunun için düzmece üyelikler sağlamaya yönelik girişimleri engelleme, bu girişimlere araç olmama açısından kaygısı olmalı ve bu yönde acil çözümler üretmeli.

Kazen, Mune...burayı okuyor musunuz? Lütfen bir ses verin. Sizler sorunlarımız karşısında ne düşünüyorsunuz? İstismalar edilmelerimize karşılık sessiz ve çözüm üretmez şekilde kalmayacaksınız değil mi?

Şu bir gerçek; sadece üyelerin ihbarına bağlı şikayetlerle bu sorun çözülemez ve caydırıcı olamaz. Zaten engelleyici olamadığı da gün gibi ortada.

Ya aslında bizler de, bilmeden-istemeden falcıların reklamını yapıyor olmuyor muyuz bir bakıma? Tamam, niyetimiz, arkadaşlarımıza isabetli, iyi falcıları göstermek. Ama bu bile aslında bir başka çeşit falcı reklamı sayılmaz mı? Mesela ben,"..... falcısının bana söylediği şeylerin çoğu çıktı, geçmişi, şu anı epeyce tutturdu" diye deneyimimi anlatırken bile sizlere aslında tanıtım reklamı yapmış, bilinçsizce sizleri yönlendirmiş olmuyor muyum?

E onu da demiceksek zaten nasil birbirmizi yonlendirecegiz ki yok ya reklam cok baska bisey bence mesela birinin her firsatta yeni bi fal baktirmadigi ya da sorulmadigi halde her lafin arasina ayni kisiyi sıkıştırıp durmasi surekli gerksiz yere ovmesi gereksizdir mesela. Baktirirsin çıktıysa çıkmıştır çıkmadıysa cikmadi ya tutturamadi soyle boyle yaptı der gecersin mesela

"O guzel-durust yuregıne sağlık kı burada ...", Capella, asıl senin güzel yüreğine sağlık!! Burada kaç gündür duyarlılıkla anlatıyorsun, yoğun emek veriyorsun, yoğun hırpalayıcı duygular yaşıyorsun....bütün bunlara duyarsız, ilgisiz ve katılımsız kalınabilir mi? Hayır!!

Kendine çok acımasızca vurduğunu düşünüyorum. Lütfen, bunu yapma, kendine bu kadar eziyet etme. Sen, ben, başka diğer üyeler, bu ortamda çok kolay yanıltılabiliriz, yanıltıldık, belki daha da yanıltılacağız. Sen, ben ve diğer çoğu üye, bir falcıyı överken, hiçbir maddi ve manevi çıkar sağlama gibi bir art niyetimiz yoktu ki. Baksana, gönderdiğin link'te Facebook kurucusu Mark Zuckerberg'in bile yanıldığı için defalarca özür dilediği anlatılıyor.

Çağımız, algı yönetimi, manipülasyon çağı. Ehh biz de bu çağın insanları olarak bol bol yanılıyoruz ve hatta farkına varmadan yanıltıyoruz. Önemli olan, bunun farkına varıp tekrarlamamak. Kendi adıma, ben artık forumda bir falcıdan övgüyle bahsetmeyeceğim. Hiç bir falcıyla yakın ilişki kurmayacağım. Tanımadığım, henüz güven sağlamadığım üyelerden tavsiye almayacağım ve tavsiye vermeyeceğim. Hiç bir falcının, benden borç para isteyecek kadar bana yakınlaşmasına izin vermeyeceğim. Hiç bir güvenmediğim, yeterince tanımadığım bir üyenin telkinlerine inanıp da o üyenin beni tanıdığı bir büyücüye götürmesine, (tabi ki büyü= çok para ödenmesi anlamına gelmekte:)) izin vermeyeceğim. (Gördün mü, benim vukuatlarım bayağı bir fazla:)))

"...birinin her firsatta yeni bi fal baktirmadigi ya da sorulmadigi halde her lafin arasina ayni kisiyi sıkıştırıp durmasi surekli gerksiz yere ovmesi gereksizdir mesela. " Tamam, bu tür olta atanlar çok net kendilerini belli ediyorlar zaten. Haklısın.
Ama bazen öyle uyanık ve bu işi profesyonel dolandırıcı niteliğiyle yapanlar çıkıyor ki, işte asıl problem bunların ağına düşmemek.

Benim başıma şöyle bir olay gelmişti geçmişte; eski yıllarda bir falcıyı epeyce övmüş, hatta forumda hakkında fırtınalar koptuğu bir zamanda, kendisini ciddi ciddi savunmaya girişmiştim. Çünkü o falcıya güvenmiş, inanmış, acımış, tatlı dilinden etkilenmiştim. Öyle ki, evime bile gelip kalmışlığı vardı. Bir ara, yakınlaşmamızdan cesaret alarak, bana ailesi ile birlikte kurduğu büyü çetesini ve uygulamalarını bir anlattı ki, bu şeytanilik karşısında dondum kaldım. Üstelik kahkahalarla anlattı. Bir de üstüne borç para isteyince ben ancak ayılabildim.

Aynen Capella79'un dediği gibi, ben de kendimi kolay kolay kül yutmaz birisi olarak bilirdim. Ki sürdürmüş olduğum meslek de, böyle bir özelliğe sahip olmamı gerektiren bir meslekti. Ama yuttum.

Kısacası, bir falcıdan söz etmek, gerçekten çok hassasca, özenle kelimeler seçerek yazmayı gerektiren bir durum bence. Ve asla, her tür yakınlaşmadan, mahrem- özel paylaşımlardan kaçınılmalı. Elbette, bütün falcılar kötü ve değersiz insanlardır demiyorum. Böyle bir şey olamaz. Sadece, bu sular tehlikeli sular, dikkatli olmakta fayda var demek istiyorum. Sadece kendimiz zarar görsek, buna kısmen katlanabiliriz. Ama başka üyelere olumlu veya olumsuz tavsiye verdiğimizde ve o üyeler bizim tavsiyemiz doğrultusunda hareket edip de zarar gördüklerinde, işin içine vicdan sızlaması, vebal üstlenme, derin pişmanlık ve suçluluk duygusu giriyor ki, bu duyguları giderebilmek pek mümkün olmaz.

Kesinlikle cok haklisin

Iste bu duruma "asgı tukursen sakal,yukarı tukursen bıyık" dıyorlar:) Gecenlerde bır uye acıktan -burada begendıgı falcılar oldugunu ama reklam vs. denmesın dıye paylasımını sonraya saklayacagını soylemıstı...Özelden sohbet ederken sordum, laf lafı actı,konu oraya geldı...Verdıgı cevap cok akıllıcaydı "fallarım cıksın sonra soyleyecegım"AMA bunun da bır aması var....Kımı fal vaktınde cıkıyor, ya hepsını gectm sıteye katılım tarıhıme bakın...O surecten berı fal baktırıyorum. Yola ılk Bınnaz ıle basladım ve ılk sorum-sorunum "erkek kardesımın ıs durumu ne olacak" ıdı...Gecen Rana Julıde Ates'ten bahsedınce aklıma geldı,cıkmadıgnı bılıyorm cunku "hazırana dugn davetyelernden bana da gonder" gıbı ıddıalı sozler de etmıstıJulıde tabıkı cıkmamıs bende,sonra o donem baktrdıgm falları okudm kardesmle ılgılı....RESMEN elıme 1 lolıpop verp yollamıslar. Masal....Isı oldu ama o kadar farklı sekılde oldu kı 1 allahın kulu da bunu goremedı..Yanı sozun ozu: BUNCA YILDIR ADAM gıbı cıkan fallarım ekmek carpsın 5-6 tanedır.....Ama tumunun sayısını duymak ıstemezsınız emın olun....... Sımdı bu fal ısı ne kadar akıl ısı? SADECE cıkan falları paylassak emın olun pıyasada falcı kalmaz....Hepsınden öte,falcının kendıne bıle hayrı yok "Huma gıbı neden yorum yazdın dıyorum....Karsımdakının nıyetını anladım, sınır etmek ıcın.....Iyı de o zaman ertesı gun sana sıcrayacagını nasıl hıssetmedın???" Ya da benımle olan durumu...gelecekte bu hallere gelecegımızı ongorememıs bırı....
Bır adım daha gıdeym, ben Cıngeneyı severım,tarıhlerı asla cıkmaz,o vadeler hıc bıtmez....de...de...işte hep aklıma su takılır:"madem bu denlı hıslı ve gorulerı kuvvetlı neden fal ıcın gelenlerın nıyetlerını,enerjısını hıssedemıyor da kılı kırk yaryor,ıade edyor vs....Sen-ben anlamayız da o veya oylesı.....2 farklı hesabımdan gıttım baktı, derdm adamı denemk degıl ıs tanıdk kısmına gecınce yumusak mı kousmaya basladı dedım ve orada da capella olan nıkımle fal gonderdım.Bılgılerım aynı-sorum aynı..........Anında ıade....Nasıl hıssedemedı.....Bunun cevabını cok dusndm bulamadım B benpapatya .

Buyuden de bahsetmıssın..buyu dıyen falcıyı anında kesıp atyorum veya evrenden dıle vs....Sen dıle o zaman da 3-5 kurs ıcın mılletın derdını cekme. Cogu palavra, Bır donem bu tayfanın pesınden bız de kostk "bu oglan nıye ıs bulamıyor dıye"......Hepsı fasafıso,çogu da dolandırıcı. O yuzden asla buyuye ınanmam. Kuranda var dıyene de guler gecerım....Bu dolandırıcıların kırletmedıklerı ne kaldı....

"O guzel-durust yuregıne sağlık kı burada ...", Capella, asıl senin güzel yüreğine sağlık!! Burada kaç gündür duyarlılıkla anlatıyorsun, yoğun emek veriyorsun, yoğun hırpalayıcı duygular yaşıyorsun....bütün bunlara duyarsız, ilgisiz ve katılımsız kalınabilir mi? Hayır!!" demıssın. Canımsın. Eskıden de bana yazdkça kızarlardı,anlayan yok neye yazyorsun,sacma dıye....Ben eskı sayfalardakı tecrubelerden cok faydalandım. 10 kısı bakmaz ama 1 kısının ısıne yarar bırgun. Benım yasadgm bu olumsz tecrube 2 arkadasıma ders oldu....Soylemeseydık,konsmasaydık nasıl olacaktı bu? Ha yazarken de kımseden tezahurat,vahvahlanma,yanımda olmalarını beklemedım. Duvara konusmus olabılecegımın de gayet farkındaydım kı bunu da yazdm zaten...NE SOYLEMEK ISTEDIGIMI ANLAYAN o 1 kısye heemencecık denk gelmısım,bu bana yeter de artar bıle....

Hırpalayıcı duygu da yasamadım cok sagol. Aslında pat dıye gelıp de "bu kım" dedıgm uyenın ne dedıgını anlamadgm zaman bır saskınlık yasasam da dıkkatım nedenıyle avlanmaktan kurtuldgm aklıma geldıkce durup durup kahkaha attım. Isın en garıbı de dodude ıle tanısıklıgımızın baslaması da kızcagızın kıbarca 1 elestrısıne onların alıntıladıgım ss'dekı verdıklerı cvp seklıydı......SESIMI CIKARAMADIM.....Cunku cok ıyı bılıyordmkı fırsat kolluyorlar...Bugune dek tanıym tanımayayım anında olaya atlayan ben sus-pus seyırcı kaldm.....Burada Lizyaa dısında kımse arkasında durmadı. Özelden gıdıp ozur dıledım,konustk ve ara ara da dvm ettı konusmamız...Kadere bak kı yıne aynı kısıler karsı karsıya gelmıs...Dusundkçe bu da cok ılgnc geldı....

Bana suphecı-paranoyak dıyorlar da,suphe cekecek hala bazı seyler yasıyorm....Yok artık dıye...Ama suphe...Elde bu bu bu olaylar var sen olsan ne dusunrdn durumu....Daha gecen dank edenler var üstelık....Berguzarı ılk kım yazmıs dıye dıbıne dek gıttm,arastırdım ozelden tanıdgm-konstgm cok sevdgm bırı,hergun fal baktıran bırı...Falcıdan sebep bılıyorum bu bılgıyı...Nasıl buldn,nasıl tanıdın vs dıye bıraz agız aradım...Hopppp hergun yazanın sesı kesıldı.....Ben dayanamayıp"hayırdır" deyınce ozel yasantısını,sıkıntılarını anlattı....INANDIM...Gecen aklıma dustu cok da severdım, maıl attm nasılsn dıye"buz gıbı bır mesaj"...Bu bızım bıcır bıcır mı dedım ve tılkıler dansa basladı....Benım o uye ıle son konusma tarıhım 20 kasım,uyenın kkya en son gırııs tarıhı 25 kasım....Ben burada olan-bıtenı oldugu gıbı anlattım,SIZ benım yerımde olsanız ne dusunrdunuz? O maıle dek kız ıcın yazamadm,arayamadm dıye uzulyordm,hıc de aklıma tılkı-mılkı gelmemıstı......Bak yıne tanısıklık nasıl yıne gecıcı korluk yapmıs ama dedım ya belkı de sorun bendedır.Hakıkaten sana soruyorm papatya bu durumu senın yasadgını dusun ne gelır aklına?Sımdı fallarla artık ısım yok o yuzden sıteyede gırmyorm dıyen anında damlarsa ıyıce koparım....

Kk yonetımının yapabılecegı sıte sınırları ıcınde. Sımdı falcı denen uye,ispat ıcın kımlık-tlf dogrulaması dıyorlar ya....Bu ıspat etmez hıcbırseyı. Ama kk yonetımının aslı ısı olan sıte ıcı huzur saglanmıs olur ve konu kapanır....Kk. reklam ısını ya acıktan yapana yada ozelden vs yapanı yakaladgnda enseler...Hanı Mune demıs ya falcı oldgunu dusundklerınızı soyleseydınz dıye...Sımdı ben Muneye deseydm kı begum balaban olayı benı huylandırdı falcı olabılırmı bunlar....Elımde kuck 1 boslktan baska bırsey olmadgndan rezıl oldgmla kalırdım....Mune tum falcıların ses kaydınımı tutuyor.....Herseylerınımı bılıyor ve bılmek zornda mı...Aha baska kesmekes...... Ya da ben buburada bır kumpas kurmayı kafaya koysam atyorm hanı dedım ya yonetıcılere: dodude ıle ozel mesajlarımıza bakın dıye......Sonra ıbreyı kendıme cevrdm dedımkı belkı bız onceden dısarıda tanısyorduk da burada tanısmamıs gıbı yapıp yazıstık? Sıte yonetımı ne yapsın? Fareyı bır yerden kovsan baska delık bulur ve nasıl ıspatlasın?

Mune demıs ya "ya haksız yere 1 uyeyı falcılıkla sucladıysanız" dıye.....Cıddı cıddı sordm kendme,buradan bırılerı bana falcı dese ben ne yapardım dıye.....Hakıkaten.....Kahkahayı basardm. Gerızekalı capella oyle yetenegın vardı da ne demeye cope attın yıllarca parayı dıye... Gecenlerde Lizyaa ıle oyle bır konusma gectıgını hatrladm. Lızya sen Zumra olabılırmsn dıye..."hee. dedı. Ben Doğadan'ım.Elfın'ım de aynı zamanda"......

Sen akrep burcu musun cok ciddi soruyorum bunu :) bu kadar derin dusunce kuskusculuk ve analiz ancak akrepler yapabilir

Sen akrep burcu musun cok ciddi soruyorum bunu :) bu kadar derin dusunce kuskusculuk ve analiz ancak akrepler yapabilir

Sen böyle sorunca aklıma bır tanıdıgımızın lafı geldı. Hanı sorarlar ya ınsana nesın dıye, Cerkez mı, Gurcu mu vs..Çingeneyım demıstı.... Alakası yok, duyunca zaten "nasıl yanı" durumuna dusmemek ımkansız" Bu anam şu-şu karısımı, babam şu-şu karışımı ben de bu kadar karmasanın ıcınden çıkmanın en kolay yolunu,sorana: çıngeneyım demekle buldum derdı... Iyı de ben sıradan,dupeduz bır terazı burcuyum walla....

Ama kafa yapımla alakalı bu sanırım, bılmıyorum. Eskıden ben de koru korune her duyduguna,her okuduguna sorgulamadan ınanan bırıydım... Sımdı konuyu nereye getırdı dıyen olacak ama ınsan tek boyutlu bır varlık degıl,aşama aşama gelısıyor. Yıllar evvel tavuk grıbı dıye kıyamet kopmustu....National Geopraphic, Dunya Saglık Örgutu bıle mılyonlarca ınsanın ölecegını öngormustu...Normal bır ınsan boyle bır seyde okur,bakar,olay gecıp gıttı mı unutur....Yok...AMA her gordugume-her okuduguma ınanmamam gerektıgını National Geopraphic gıbı saygı deger bır yayında bıle boyle yalan demeyeyım de.....ne ara tavuk grıbınden 3 mılyon ınsan öldu? Hatırlayan var mı? YOK. OLMADI....O dönem kıyamet koptu ama sonra ne oldu bu ısın sonu dıye kımse sormadı..Olay sadece kk. ıle sınırlı degıl manıpulasyon her yerde,her zaman var olan bır sey. Dogru soze guvenı 1 kez kaybettımı ınsan tılkı dansı mod on....durumu.

Unutmuyorum ve her ogrendıgım seyı bırbırıyle baglayarak daha genıs bakabılıyorum sanırım.Mesla Turgut Ozal donemı yemek sofralarında her zam gelısınde "boynu altında kalsın" dıyen ınsanların (kı o zaman ortaokul cocuguydum) sımdı Allah razı olsun deyıslerını kıyaslamak acayıp bır durum. Ama cogu ınsan unuttu bunları.....Sacma bır baglantı gıbı gelecek ama atyorm konu sıyaset mı...en sevdgm 3 dızı House of Cards, The Good Wıfe ve Borgias.....bunların uzerıne ekle Uzakdogu tarıhı-polıtık dızılerını lanet olasıca beynınde harmanla....Ne cıkıyor bılıyormusun...Yuzyıllar gecse de gucun dogası hıc degısmeyecek, kukla tıyatrosu hıc bıtmeyecek....O yuzden dıs dunyada ne olup bıttıgını eksı sozluktekı ara ara baktgm baslıklardan ögrenıyorm, ılgım o kadar..

Annem bıle ıllet olur bana,dızı seyrettıgnde:"bu ne sacma,bu ne mantıksız,mılletı salak yerıne koyuyorlar" dedgmde...."Tak kulaklıklarını...tak... tak sen kendı fılmlerıne bak....."
Allahın Belası TERAZIyım demek bıle bu kadar uzun surdu

Kizlar simdi beni dovmek isticeksiniz belki ama bisey sorcam sordum araya kaynadi kimse cevap vermedi zumranin burdaki takma nicki neydi? Yelin miydi neydi burda cevap yazan kisinin disinda soruyorum baska nicki var mıydı ya da ona bilggi götürdüğünü düşündüğünüz kisinin nicki. Sunun icin soruyorum ben baktirdigimda gercekten mi bilmis yoksa ozelden vs bilgi alarak mi bilmis benden onu anlamaya çalışıyorum

Bu tarot işinde tek önemsediğim kart yorumu demiştim hala aynı şeyi söylüyorum. Çünkü bu yorumcular hatta astrologlar dahil kahin değiller. Astroloji ve tarotu aynı zamanda bakabilen iyi yorumcu olsa keşke. Sinastri denilen haritayı ilerleterek gueleceğe ilişkin doğru öngörülerde bulunulabiliyor tarot ile destekleyince de büyük oranda gerçekleşmesi mümkün öngörüler oluyor. Doğum saati çok doğru olacak tabi her iki tarafında. Elimizde bulunanlar bunlar yani sadece iyi kart yorumcusu olanlar. Bunların içinden de geçmişle istikrarlı olan, doğru mantık kuran, kombinasyonları, kartların birbiri ile yaptığı açıyı iyi yorumlayanları tercih ediyorum. Aresin verdiği vade çoktan geçti pembe tablo laciverte döndü bende maalesef. Doğa ve Elfin kaldı sadece henüz vadesi gelmeyen onların vadesi de patlârsa benim için tarot biter kendime bakarım daha iyi :) Doğa ve Elfin acı gerçekleri süreciyle bildiler hala onların dediği gibi herşey. Zümra da öyleydi ama son olaylardan sonra ajan gibi algıladığım için artık güvenmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…