- 25 Şubat 2018
- 13.063
- 75.478
- 548
- Konu Sahibi Morbidanqel
-
Atak zamanındaydım söylediğimde hastaneye yatacaktım o yüzden üzerime gelmediler ama üzülüyorlarAilen ne dedi biriyle birlikte olmana
siz napardınız peki saklar mıydınız bekaretinizin olmadığını benim yerimde olsanız
Yapmayın ama. Gerçekleri konuşuyoruz şurada. Bu bir sorun olabiliyor maalesef. Ben de yazarken “maalesef” kelimesini kullandım farkettiyseniz. Yani bana göre de bu doğru değil. Ama yok bekaret önemli değil dersek konu sahibini boşa ümitlendirmiş oluruz.Evlenip boşanmış “kadınlar”... 18 yaşını aşmış her dişi insan kadındır, 18 yaşından küçüklere kız, kız çocuğu, genç kız deriz.
Türkiyede bekaret önemli değil çünkü Türkiye sizin çevrenizden ibaret değil. Sizin çevrenizde bekaret önemli olabilir.
Bekareti bu kadar takma sebebiniz neArkadaşlar o kadar dertliyimki size anlatamam.Bazı şeyleri kimseye anlatamazsın ve içinde büyür büyür...15 yaşından beri psikiyatriste gidiyorum 21 yaşına kadar teşhisim anksiyetene bozukluk denilen basit bir tanıydı... ve üniv3 te bipolar bozukluk(manik depresif) denilen bi hastalık konuldu...
19 yaşında erkek arkadaşım yüzünden bekaretim gitti ve ben kendime bunu nasıl yaptım diye hala soruyorum ve anlam veremiiyorum.tabi o zamanlar sorun etmiyordum bunu çünkü o zaman evlenme çağına yanaşmamıştım ve diktirmenin bu kadar uğraştırıcı bir işlem olduğunu bilmiyordum bu bir ''yalancılık,kandırma'' da olsa bunu yaptıracaktım, daha çok var diye düşünmüyordum. Ama sağlık sorunlarımın çekilmeyecek hal alması( okula ara vermem, beyindeki donukluk sebebiyle kpssyi kazanacakken kazanamamak) bu sene büyük bir manik atak geçirdim ve 6 aydır bitmedi. Evet manikten çıktım ama takıntılı bir insan oldum geçmişi çok düşünüyorum bundan önceki dürüstlüklerim hiç işe yaramadı, erkek arkadaşımdan biri istenmeyen bir it gibisin s'kik dedi diğeri bana kendini kakalamaya çalışıyorsun dedi ve ben erkeklerin ağzını aramak için bi evlilik sitesine girmiştim orda da çoğu çok kötü gözle bakıyor. Ve ben diktirme kararı alsam mı almasam mı bilemedim ben yalan söylemeyi beceremeyin,fazla dürüst ve saf bir insanım yani bu yalan bende sırıtır mı? Diktirdikten sonra evlendikten sonra adama vicdan azabıyla diktirdim seni kandırdım diyebilirim hayatımın sonuna dek susamam.
Psikolojim bozuk bu yıl hastanede yattım ve beynimdeki donukluk hala geçmedi ve her sabah hamile kalmış olarak uyanıyorum 5 buçuk sene olmasına rağmen üstüne üstlük başörtülü bi bayanım durumumu ailem biliyor bi atak sırasında söylemiştim. Bana ne tavssiye edersiniz?
çünkü kendimi anlayamıyorum nasıl böyle bir şey yaptım diyeBekareti bu kadar takma sebebiniz ne
Bakın siz hastasınız ve önceliğiniz tedaviniz olmalı.çünkü kendimi anlayamıyorum nasıl böyle bir şey yaptım diye
Bence tedavi olup iylesmeuene kadar. Çıkma zaten. Gerçekten okadar kötü insanlar varki. Ailen endiselenmekte haklı. Ne zaman toparlandin. Iylestin. Sonra kendi ayaklarinin üstünde dur. Biriyle beraber oldugunuda asla kimseye söyleme kim oluyorsa olsun. Soylendikce duyuluyor. Ve büyük günah her seyden önce ama bunu sen tek bildigin için tovbe etsen. Rabbim affeder. Eğer yayarsan. Öbür dunyada sana şahitlik ederler. Ozaman da iyi olmaz. Ne olursa olsun bazen insan herseyi anlatmicak ozellikle bir kötülük yada günah. Toparlan okulunu bitir mesleğini eline al. Ve seni gercekten seven birine bekarete onem vermeyene gönül ver. Heralde ilk tanisacagin erkege bu sorunu anlatacak degilsin ya bir tani zaten sohbet arasinda ister istemez o konularda konuşuluyor baktin onem veriyor geri adim atarsin ve bitirirsin. Illa sen bekaret istiyorsun bende de o yok demen de gerektirmiyorailemde yine kullanırlar diye dışarı bile çıkartmıyolar hiç arkadaşım yok dört duvar arasında kaldım
Arkadaşlar o kadar dertliyimki size anlatamam.Bazı şeyleri kimseye anlatamazsın ve içinde büyür büyür...15 yaşından beri psikiyatriste gidiyorum 21 yaşına kadar teşhisim anksiyetene bozukluk denilen basit bir tanıydı... ve üniv3 te bipolar bozukluk(manik depresif) denilen bi hastalık konuldu...
19 yaşında erkek arkadaşım yüzünden bekaretim gitti ve ben kendime bunu nasıl yaptım diye hala soruyorum ve anlam veremiiyorum.tabi o zamanlar sorun etmiyordum bunu çünkü o zaman evlenme çağına yanaşmamıştım ve diktirmenin bu kadar uğraştırıcı bir işlem olduğunu bilmiyordum bu bir ''yalancılık,kandırma'' da olsa bunu yaptıracaktım, daha çok var diye düşünmüyordum. Ama sağlık sorunlarımın çekilmeyecek hal alması( okula ara vermem, beyindeki donukluk sebebiyle kpssyi kazanacakken kazanamamak) bu sene büyük bir manik atak geçirdim ve 6 aydır bitmedi. Evet manikten çıktım ama takıntılı bir insan oldum geçmişi çok düşünüyorum bundan önceki dürüstlüklerim hiç işe yaramadı, erkek arkadaşımdan biri istenmeyen bir it gibisin s'kik dedi diğeri bana kendini kakalamaya çalışıyorsun dedi ve ben erkeklerin ağzını aramak için bi evlilik sitesine girmiştim orda da çoğu çok kötü gözle bakıyor. Ve ben diktirme kararı alsam mı almasam mı bilemedim ben yalan söylemeyi beceremeyin,fazla dürüst ve saf bir insanım yani bu yalan bende sırıtır mı? Diktirdikten sonra evlendikten sonra adama vicdan azabıyla diktirdim seni kandırdım diyebilirim hayatımın sonuna dek susamam.
Psikolojim bozuk bu yıl hastanede yattım ve beynimdeki donukluk hala geçmedi ve her sabah hamile kalmış olarak uyanıyorum 5 buçuk sene olmasına rağmen üstüne üstlük başörtülü bi bayanım durumumu ailem biliyor bi atak sırasında söylemiştim. Bana ne tavssiye edersiniz?
okula ara vermeme rağmen 4 yılda bitirdim çok şükür.ekpssye girmeyi düşünüyorum.Ama beynim o kadar donuk ve uyuşukki ders çalışamıyorum en geç 6 ayda geçiyordu bu hastalık şimdi neden böyle oldu anlamadım 6 aydır evdeyim ve endişeleniyorum bi çıkmazdayımBence tedavi olup iylesmeuene kadar. Çıkma zaten. Gerçekten okadar kötü insanlar varki. Ailen endiselenmekte haklı. Ne zaman toparlandin. Iylestin. Sonra kendi ayaklarinin üstünde dur. Biriyle beraber oldugunuda asla kimseye söyleme kim oluyorsa olsun. Soylendikce duyuluyor. Ve büyük günah her seyden önce ama bunu sen tek bildigin için tovbe etsen. Rabbim affeder. Eğer yayarsan. Öbür dunyada sana şahitlik ederler. Ozaman da iyi olmaz. Ne olursa olsun bazen insan herseyi anlatmicak ozellikle bir kötülük yada günah. Toparlan okulunu bitir mesleğini eline al. Ve seni gercekten seven birine bekarete onem vermeyene gönül ver. Heralde ilk tanisacagin erkege bu sorunu anlatacak degilsin ya bir tani zaten sohbet arasinda ister istemez o konularda konuşuluyor baktin onem veriyor geri adim atarsin ve bitirirsin. Illa sen bekaret istiyorsun bende de o yok demen de gerektirmiyor
okula ara vermeme rağmen 4 yılda bitirdim çok şükür.ekpssye girmeyi düşünüyorum.Ama beynim o kadar donuk ve uyuşukki ders çalışamıyorum en geç 6 ayda geçiyordu bu hastalık şimdi neden böyle oldu anlamadım 6 aydır evdeyim ve endişeleniyorum bi çıkmazdayım
Aileniz biliyorsa eğer ,her tanistiginiza bunu hemen söylemeyin derim .Evlilik durumuna doğru giderse o zaman acarsiniz konuyu ama önce tanıyın ve bu konularda takıntılı birisiyle ilişki kurmayın kabul ettim de dese etmez .Arkadaşlar o kadar dertliyimki size anlatamam.Bazı şeyleri kimseye anlatamazsın ve içinde büyür büyür...15 yaşından beri psikiyatriste gidiyorum 21 yaşına kadar teşhisim anksiyetene bozukluk denilen basit bir tanıydı... ve üniv3 te bipolar bozukluk(manik depresif) denilen bi hastalık konuldu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?