Eğer bizim için de ufak bir meblağ olsaydı ne haliniz varsa görün derdim.1000 demeliydiniz demekki 500 u almak için.
İpleri koparacak raddeye geldiyseniz çirkeflik yapabildiğiniz kadar yapın. Bunun başka yolu yok maalesef.
Ben 10 bin için yapmazdım ama onu da söyleyeyim.bana ders olsun der devam ederdim...
Eğer bizim için de ufak bir meblağ olsaydı ne haliniz varsa görün derdim.
Uzuuun bir süre görüşmeyi düşünmüyorum.Gerçi iş işten geçmiş maalesefama önemli miktarları borç vermemek gerekiyor.
Alamadığında üzülmeyeceğin 200 lira ise sınır o olmalı sanırım...
üniversitede bir arkadaşım özel bir sebepten çok sıkışmıştı... 1500 lira gibi bir borç aldı, ben de verdim. İlk maaşımı alır almaz vereceğim demişti. Okuldan sonra görüşmeyi kesti :) ben de ders olsun dedim.
Aradan 3-4 yıl geçti, mesaj atmış, cep telefonun ile bankadan çekebilirsin parayı diye :)
Öyle yani... oluyor. İnsanın ailesinden veya sürekli yüzyüze bakacağı kişilerden kazık yemesi daha can sıkıcı.
İnşallah atlatırsınız...
10000 İçin kimse eşini boşamaz ama tatsızlık olmaz mı,olur.Artı eşine karşı, o birşey demese de kendini kötü hissedersin.Örneğin ben eşime kendi ailemden örnek vererek konuşurum"alacağımızı borcumuzu planımızı benim ailem bile olsa anlatma"derim,bunu dememde ki amaç aslında kendi ailesine anlatmamasını sağlamak.Ben de kendi ailemle paylaşmadığım için bunu rahatlıkla söyleyebilirim.Eşim de bende görerek ağzını sıkı tutmayı öğrendi.Uzuuun bir süre görüşmeyi düşünmüyorum.
Her yerden engelledim.
Eşim bu konuda bana anlayışsız davranıp yuvamı da yıkabilirdi 3 çocuğa rağmen.
Bu kadar bencillik fazla artık.
Daha bise soyleme birak esinle aralarinda halletsinler sen hic girme araya grill girersen siz gerilirsiniz diye dusunuyorum500 değil de 350 tl göndermiş.
Dalga geçmeye devam ediyor.
Normali budur da eşimin onlara kefil olması yüzünden zaten her şeyimiz ortadaydı.10000 İçin kimse eşini boşamaz ama tatsızlık olmaz mı,olur.Artı eşine karşı, o birşey demese de kendini kötü hissedersin.Örneğin ben eşime kendi ailemden örnek vererek konuşurum"alacağımızı borcumuzu planımızı benim ailem bile olsa anlatma"derim,bunu dememde ki amaç aslında kendi ailesine anlatmamasını sağlamak.Ben de kendi ailemle paylaşmadığım için bunu rahatlıkla söyleyebilirim.Eşim de bende görerek ağzını sıkı tutmayı öğrendi.
Fakat ben anlatsam,ailem bilip ortada konuşsa eşim kale almazdı söylediklerimi.
Aile bazen insanı gerçekten zor durumda bırakıyor,halbuki evladı zor durumda bırakmamak olmalı asıl düşünce
Aynen yazdığın gibi gönderdiği para faturalara gitti bile.Daha bise soyleme birak esinle aralarinda halletsinler sen hic girme araya grill girersen siz gerilirsiniz diye dusunuyorum
esin her ay arayip bu ayki taksiti yatirin desin oyle oyle alabildiginizi alirsiniz ha 350 400 bunlarda mundar olan rakamlar acikcasi yani o gun cocugun okuluna bise cikar dogalgaz fazla gelir bir masraf olur geldigi gibi gider sizde pek bise anlamazsiniz yani toplu 10 verdim 10 alayim olsaydi iyydi ama olmuyor demekki hic bise deme esinede sen ne istiyorsan o sekilde davran sana biraktin de cekil kenara
Yanlis anlama ailen ama sinir bozucu davraniyorlar hani damara damara misali mevzu paradan cikip inatliga gitti evladim elim dar imkanim kisitli az az biriktiriyorum 1 1,5 seneye hepsini kaparim demek baska ben araba alicam toplu tasimada afakan basiyor zor oluyor dursun simdilik size olan borc once arabayi alayim demek baska adam agresiflesir senin hanene sicramasin belki senin kocanda hay lanet diyip birakacakti ama oda inada gitti artik gibi
Bu da sizin imtihaniniz. Çok zor ama sabırlı olun..Bu mevzu yüzünden görüşmüyorduk.
Dedemin vefatını başkasından tesadüfen öğrendim. Bu haberi vermek için bile aramadı.
Maalesef.Bu da sizin imtihaniniz. Çok zor ama sabırlı olun..
Peki şu an durum ne? Görüştünüz mü tekrarMaalesef.
Aylık taksit olarak ödüyorlar. Sadece eşim taksit günü gelince arıyor o kadar.Peki şu an durum ne? Görüştünüz mü tekrar
Bu arada taksitle de olsa alıyormuşsunuz sevindim ama bence birdaha vermeyin bir laf vardır malım seni vereyimdemi kötü olayım vermeyeyimde mi kötü olayım o hesap işte vermeyin zaten sevmiyorlarmış eşinizi varsın kötü desinlerYa ama istenipte alınınca borç ne iyi, ama geri vermeye gelince niye kimse yanaşmıyor benim çok yakın akrabam bundan 15 sene önce amcasından 25bin tl kadar borç istiyor sadece 2 aylığına diye oda tamam sıkışma yengenin altınlarını bozdururuz 2 aylığına sen darlığını gider öde geri demiş alıp yemişler altınları o 2 ay oldu 15 sene o 15 senede zırnık kuruş alamadılar adamın yuvası yıkıldı şimdi borç neredeyse 50 60bin tl olmuş o ödeyeceği altının fiyatı ikiye katlandı ama ödenmiyor kaç kere kibarca uyardılar ve bu borç alan kişinin kaç kere eline para geçti ben şahidim buna miras aldılar, para geçti başka yerlerden ellerine kaç kere, gidip evlerini yaptırdılar, araba aldılar, mobilya aldılar ama yinede ödemediler, bu adamı yıllardır kıvratıp karısıyla kötü ettiler yazık değil mi sizin ailenizinde bu anlattığım kişiden hiçbir farkı yok yazıklar olsun yani çok ayıp..
Maalesef öyle.Ya ama istenipte alınınca borç ne iyi, ama geri vermeye gelince niye kimse yanaşmıyor benim çok yakın akrabam bundan 15 sene önce amcasından 25bin tl kadar borç istiyor sadece 2 aylığına diye oda tamam sıkışma yengenin altınlarını bozdururuz 2 aylığına sen darlığını gider öde geri demiş alıp yemişler altınları o 2 ay oldu 15 sene o 15 senede zırnık kuruş alamadılar adamın yuvası yıkıldı şimdi borç neredeyse 50 60bin tl olmuş o ödeyeceği altının fiyatı ikiye katlandı ama ödenmiyor kaç kere kibarca uyardılar ve bu borç alan kişinin kaç kere eline para geçti ben şahidim buna miras aldılar, para geçti başka yerlerden ellerine kaç kere, gidip evlerini yaptırdılar, araba aldılar, mobilya aldılar ama yinede ödemediler, bu adamı yıllardır kıvratıp karısıyla kötü ettiler yazık değil mi sizin ailenizinde bu anlattığım kişiden hiçbir farkı yok yazıklar olsun yani çok ayıp..
Bir daha eşim değil borç vermek günahını vermezBu arada taksitle de olsa alıyormuşsunuz sevindim ama bence birdaha vermeyin bir laf vardır malım seni vereyimdemi kötü olayım vermeyeyimde mi kötü olayım o hesap işte vermeyin zaten sevmiyorlarmış eşinizi varsın kötü desinler
Neyse siz üzmeyin kendinizi paranızı kurtarmaya bakın çook mesafeli olun ve aileniz veya eşinizin ailesi dahi olsa eşinizle aranızda sıkıntı çıkarmalarına izin vermeyen hayat çok kısa giden ömürden gidiyor kimseyle aman canım, aman cicim uğraşmaya değmez siz iyi olun yeterMaalesef öyle.
Keşke böyle olmasaydı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?