Bir anne 7 evlat buyutmus, 7 evlat bir anneye bakamiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O zaman yaniniza alin yanlış anlamayin sizinki de kuru kuruya bir sinir yada üzüntü gibi geldi bana sanki türkiye de yaşayan amca veya haladan bir adım bekliyorsunuz onun dışında sizinde bisey yapmaya meyiliniz yok gibi

Yani Ilk mesajda belirtmis Yurtdisinda oldugunu. Hala neden sizde kalmiyor demeniz garip.

Konu sahibi. Bizimkilerde ayni durumu yasadi. Babam da kaldi dedem 6 ay. Apartman da oturuyorlardi ve asansor yoktu. Dedem biraz da kizin da kalmak istedi. Mustakil buyuk Evi vardi ozamanlar. 1ay surmedi dedemi huzurevine yerlestirdiler. Babam Eve goturmek istedi gitmedi kendi evim olsun diye. Mavi gozlu devim benim. Ne kadar kirildiysa. Ama mutlu oldugunu soyluyor babam hergun ama hergun gidiyor. Banyosuna yardimci oluyordu. Babaniz ve anneniz yalniz birakmasin yanina gitsinler babaannenin.
Kimseyede bisey demeyin

Babaannem zamaninda bosatmak dahi istedi annem yaptiklarina karsi nankor degil. Ama yenglerimi cok el ustunde tuttu babaannem, dedeme karsi bile. Annem bakimevine verin demiyor ama onlar diretiyor.

Almanya prosedurunu arastiricam

Ben boyle seyleri duydukca gercekten mahvoluyorum. Yarin hamile kalicam, dogurucam buyutucem niye zamani gelince beni bir evine sigdiramasin diye

Babaannem zamaninda bosatmak dahi istedi annem yaptiklarina karsi nankor degil. Ama yenglerimi cok el ustunde tuttu babaannem, dedeme karsi bile. Annem bakimevine verin demiyor ama onlar diretiyor.

Almanya prosedurunu arastiricam
İşte belki de bu annenin imtihanıdır. Sonuçta bakıma muhtaç bir kadın babaneniz artık. Geçmişi geçmişte bırakıp eşinin çoluğunun çocuğunun hatrı için bakabilir.

Ne diyosunuz Allah askina. Ailemin icindeyim kime ne yaptigini biliyorum herhalde. Yengemlere hic birsey cektirmedi annemle gecinemezdi kaldi ki hadi onlar elin kizi evlatlarina noluyor diyorum.

Ben boyle seyleri duydukca gercekten mahvoluyorum. Yarin hamile kalicam, dogurucam buyutucem niye zamani gelince beni bir evine sigdiramasin diye
Cidden cok uzucu. Ne kadar mutluyum desede ben nursing home da calistigim icin uzuluyordum. Biz hic yalniz birakmadik. Annem ve ben hergun donusumlu Yemek gotururduk. Haftada 2 temizligi icin gider 2 gun de cocuklarimi gotururdum ki yanliz hissetmesin. Bizim cocuklugumuz onlarda gecti kocaman ev coluk cocuk, torun hep kalabalikdi. Yaslaninca kimse bakmak istemedi. Ki babam disinda 4cocugunun da Evi Mustakildi

Biz turkiyede yasamiyoruz arkadaslar. Tr de halam ve amcam var evi musait ama bakamazlarmis
siz alıp yurtdışıma getireceksiniz o zaman sizle kalacak
Seninde annen istemiyorsa zamanında babaanne onla uğraştı diye belki yengen de aynı sebepten dolayı istemiyordur.
Hem üzülüyorsunuz hem de biz yurtdışındayız diyorsunuz kadın yurtdışına gelemez değil ya

Ben de hep dedeme dua ediyorum, allahtan onun maasini aliyor. Arada kislik odun komur parasina bile kaos cikiyor sen verdin ben verdim diye.

Bakimevine babaannem gitmemeli cunku bakacak 7 evladi var ustelik hemen hemen hepsi emekli. Ben anlayamiyorum

Ne diyosunuz Allah askina. Ailemin icindeyim kime ne yaptigini biliyorum herhalde. Yengemlere hic birsey cektirmedi annemle gecinemezdi kaldi ki hadi onlar elin kizi evlatlarina noluyor diyorum.
Ya çocuklarını nasıl büyüttüğün nereden biliyorsunuz burda ne hikayeler okuduk insanların anne ve babalarından nasıl ayrımcılık ve baskı gördüğünü madem çok üzülüyorsunuz anneniz çektiklerini unutup baksın o zaman birşey söylemeye gelmiyorsunuz

Uzuntumu size nasil ispatlayabilirim bilemedim. Bize gore en musait elbetteki bekar halam, babaannem yurtdisina gelmektense yan sehire daha kolay gidebilir ama bu demek degil ki her seyi halam ustlensin. Biz de her turlu maddi destege variz. Halam baktikca hem babaanneme hem ona para da gondeririz gerekirse gider evine yardim da ederiz

Basustune siz aile icini daha iyisini bilirsiniz.

Baban da o 7 evlattan biri o zaman siz koyacaksınız taşın altına elinizi benim halamda almanyada yasardı dedem cok yaşlıydı biz ve amcamlar dönüşümlü bakardık halam maddi manevi izne dahi gelince parmağını kipirtdatmazdi.siz de sanki turkiyede bulunanlar baksın mantığında gibi geldiniz bana

İşte belki de bu annenin imtihanıdır. Sonuçta bakıma muhtaç bir kadın babaneniz artık. Geçmişi geçmişte bırakıp eşinin çoluğunun çocuğunun hatrı için bakabilir.

Annemin vicdanina guveniyorum, inanmak istiyorum. Insan nasil evladini birakamazsa annesini babasini da oyle birakamaz bana gore

En aşağı 70 yaşındaki kadını evinden yerinden yurdundan ayırmak olmaz ki, çocuk gibiler şimdi. Evcil hayvanlar bile yer degisince yaşamıyorlar. Ki bu bir insan. Allah merhamet versin ne diyeyim.

Babanenizin uçuş yasağı falan yoksa sizde götürebilirsiniz. Niye türkiyedekiler sadace bu işi yapabilir gibi düşünüyorsunuz. Benim babaneminde 2 çocuğu yurt dışındaydı çok yalvardılar, pasaportundan biletine herşeyi hazırladılarda babanem gitmedi. Hep bizimle kaldı. Annemle anlaşamazlardı bi anneme çektirirdi ama babam vefat ettikten sonra bile annem baktı. Bir siz düşünüyorsanız siz aksiyona geçin. Onlar yapmıyor diye inat etmenin manası yok. Sizin içinizden geliyorsa elinizden geleni yapın. Onların yapmamasına sinirlenmeniz birşeyleri çözmüyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…