Bir anne 7 evlat buyutmus, 7 evlat bir anneye bakamiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üzüntünüzü bana ispat etmek zorunda değilsiniz ama cümleleriniz sadece beklenti icindeymissiniz gibi duruyor tabi bekar halanın bakması güzel olur ama hasta ve yaşlı bir insanın bakımını tek başına üstlenmek kolay bisey değildir ne kadar gitsenize yardim da etseniz kimin evinde kalıyorsa sorumluluk ona kalır .siz ne babaaneniz ortada kalsın,ne de annenizin keyfi kaçmasın istiyorsunuz halanız herşeyi ustlensin istiyorsunuz ama bu da adil degil

Çok haklısınız konu sahibi sadece beklenti içinde

En aşağı 70 yaşındaki kadını evinden yerinden yurdundan ayırmak olmaz ki, çocuk gibiler şimdi. Evcil hayvanlar bile yer degisince yaşamıyorlar. Ki bu bir insan. Allah merhamet versin ne diyeyim.
Ee o zaman sen ağa ben ağa ineği kim sağa...artık o yaşları geçmiş bakım lazım kadina. Onun için bakım önemli yoksa devlete verilecek!

Bir de su geliyor aklima; diyelim ki bakimevi diye bir sey yok, o zaman sonumuz ne olacak? (Biz diye soruyorum cunku hepimizin sonu yaslilik ya) sokakta mi kalicaz?

Evlat denilen sey, istisnalar haric, gercekten nankor

Evet kk dan beklenti icindeyim, bir el atin diye. Gercekten inanilmaz, her konuda bir linc tayfa her seyi tersinden anlamak icin bekliyor
Ne demek istediğimi çok iyi anladiniz bence linç tayfa falan yazarak konuyu saptırmayın. Siz hem karnım doysun hem pastam dursun istiyorsunuz babaanneye turkiyeden birileri baksın içiniz rahat etsin hem sizin rahatınız bozulmasın arada maddi destek verelim vicdan rahatlayayım morundasınız hiç babaannenizi götürmeye yönelik bisey yazmadınız

O yaşta kimse ev değiştirmeyi bile kabul etmedi bırakın ki yurtdışına gitsin. Yerlerinden kımıldamıyolar. Bu zamana kadar ayrı yaşadoysa kimsenin yanına da sıpmıyolar. En güzeli bakıcı tutmak.yada herkes sırasıyla gidip kalmalı köyde madem emeklilermiş. Yada akraba falan yokmu ihtiyacı olan bazen onlar yanına alıyo gidip gelip ilgileniyo. Hem maaştan biraz verilir iki tarafta yararlanmış olur. Hala baksın diypsunuz destek olunur diypsunuz ama kömür parasını bile dert etmişsiniz Kaç defa para gönderceksiniz. Siz diyorum yani bütün evlatları anlamında. Son olarakta bakımevine atmak demeseniz. Çünkü şartları elvermeyip bakımevine bırakanlar var incitmeyin bence.

Herşey iyi güzelde babannenizin yurt dışına çıkma yasağımı var anlamadım ? Madem bu kadar bakmak istiyorsunuz getirin kadını yanınıza hem yurt dılı görmüş olur hemde mutlu olur beni yanına aldılar diye anlam veremedim ?

Babaannem zamaninda bosatmak dahi istedi annem yaptiklarina karsi nankor degil. Ama yenglerimi cok el ustunde tuttu babaannem, dedeme karsi bile. Annem bakimevine verin demiyor ama onlar diretiyor.

Almanya prosedurunu arastiricam
Ayni benim babaanneyi anlattin
Kendi evinde oturuyor simdi geceleri annem gidip yatiyor dune kadar kardesim kaliyordu evlendi evine gitti
Vaktinde komşunun kizina goz dikmisti bende hatirliyorum onlarin kapisina varip babam orda mi diye bakardik simdi karsimda oturuyor babaannem
sohbet ediyoruz hersey gecmiste kaldi
Yapacak birsey yok
Ama anilar hic bir zaman silinmez

Yanlış düşünüyorsunuz en güzeli bakım evi. Herkes bir aylık parasını ödese kadın ordan oraya savrulmaz.o bakım evlerinde kendi yaşıtlarıyla daha mutlu olur.iyi güvenilir bir yer bulduktan sonra onu bunı çekeceğine kadın mis gibi bakılır.onları gezilere götürüyorlar,yemekleri yatakları tertemiz oluyor.hem yalnız kalmıyorlar. Madem okadar evladı var herkes maddiyatını zorlasın çok çok iyi bir yer bulun

Tersinden anlamaya inat ediyorsunuz ama yine tekrar tekrar yaziyorum:

Babam gidip evimizi acmaya, babaanneme evimizde bakmaya hazir. Hani vicdan rahatlaticaz ya? Annem musaade etmiyor diyorum, anliyor musunuz temelli bakmasina?

Vicdan rahatlamaya calisanlar hatta ona bile calismayanlar belli. Kedi kopek yavrusu gibi esyasini alip postalayalim diyenler?

Aile dinamigimizi bilmiyorsunuz, bahsettigim amcam yilda bir kere gidip bir kilo bal bir kilo yag alip, sakasiz, yiyip gelen bir insan. Nerde kaldi anneye alisveris yapmak, evini temizlemek harclik? Ha bir de ustune annemin evide pislikten gecilmiyor yav diyip kaynanasinda kalan bir insan

Benim cok zoruma gidiyor, gozumun onune geliyor hep babaannemin esyalarinin bir bavula konup 70 senedir omru gecen evinden ayrilmasi. Oraya omrunu vermis ama orada olmesine izin verilmiyor. Bir de biz babamla orada uzuntusunden vaktindwn once olur diye dusunuyoruz

Kesinlikle öyle bende size katılıyorum böylelikle buraya yazdı ya hayırlı evlat oldular çünkü onlar düşünüyor diğerleri bakmak istemiyor. Zaten konu sahibininde annesi istemiyormuş. Annenizde yaşlanınca dağmadı veya gelini istemezse ne olcak nerde kaldı hayırlı evlat ? Herkes birgün yaşlanıcak kimse genç kalmıyor.

En aşağı 70 yaşındaki kadını evinden yerinden yurdundan ayırmak olmaz ki, çocuk gibiler şimdi. Evcil hayvanlar bile yer degisince yaşamıyorlar. Ki bu bir insan. Allah merhamet versin ne diyeyim.

Öyle demeyin. Enistem babaannesini Türkiyeden Almanyaya getirtti, cünkü cocuklari tarafından baski görüyordu kadin maddi konularda. Kadin burda gayet iyi yasiyor

Anneniz kocasından ayrılmak istemiyor anlaşılan. Kocasını yanında istiyorsa babanız tavrını koyacak annemi buraya getiriyorum diyecek. Kocasını doğuran bir anneye bakmak çok zor olmasa gerek. Biz 20yıl anneannemle aynı evde kaldık evet babam çok hoşnut değildi ama annemi sevdiği için herşeye tamam dedi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…