Bir anne bunu nasıl yapabilir ?

bende aşırı tepki verilecek bişey görmedim...çocuk hem oynar koşar hemde anasının yanında olur...en azından alışverişe,elişine,dedikoduya kapılıp çocuğun kaybolmasını önler...

kızlar emin olun yabancılar çocuk pskolojisini daha çok önemsiyorlar çirkin bir görüntü tuhaf bencede ama bazen çocuklarına öyle şeyler yapanlar var ki bu masum kalır-tatlicadiarzu- benim görümcede oğluna kızınca tasma takıcam sanaaa diye çemkiriyordu bunu kastediyormuş demekki:roflol:

Sonuçta tasma takılmış köpeklerle birarada çekilen resimler bunlar o yüzden b kadar tepki görüyor bence...
Tamam herkes hoş bulmayabilir, ama çocuğun elinden tutup bırakmamakla arasında pek fark yok bence, kalabalık yerlerde alışverişte falan kulanmak için tasarlanmış bence, çocuğun elini tutarken alışveriş yapamazsınız alışveriş yaparken de çocuğun elini tutamazsınız değilmi, bence pratik bişey.. zaten boynuna tasma geçirmemişler çocukların, gayet ergonomik bir kemer şeklinde hem annenin beline hem de çocuğun beline takılan bişey...

değişik hakkaten çocukları koruyup kollamak insandan insana değişiyo işte....daha neler görecez bakalım.

Ben de dışarıda gördüm hiç de yadırganacak bir durum değil, laklak yaparken çocuğuna araba çarpan sorumsuz annelerin edinmesi gereken bir aparat benceCADIARZU

iki üç yaşındaki çocukları herle bir de çok yaramaz ve hiper aktifse tut bakalım elinden tutabiliyormusun? Yeğenimden biliyorum.Parka götürüyorlarmış o yerdeki cam kırıkları ile oynamaya kalkıyormuş,alışveriş için bir dükkana girdiklerinde yangın söndürme tüplerini kaldımaya çalışıyormuş...Sonra anne baba sorumsuz mu oluyor ? Çocuklar her zaman tut elimden deyince tutmuyor,kaçıp gidiveriyorlar,zapdetmek çok zor olabiliyor..

cok çirkin bir görüntü çocugun özgürlügünü kısıtlıyor bence ....

avrupa bizi beğenmez ama çocuklarına tasma takıp hayvan muamelesi yapmayı kendilerine yakıştırıyorlar demek ki...

Ya sizler tasma dedikçe ben kötü oldum yaaaa, ne tasması Allah aşkına çok abartıyorsunuz.. Çocukların boynunda ben bişey göremiyorum, kanguru nasıl normal bişeyse bu da normal bana göre, yani kangurunun içine bebişini oturtmuş bir kadın resmi koysalardı ve birçok kişi ilk kez görüyor olsaydı eminim ona da "Bu ne canilik bunlar hayvan mı, asmışlar oraya" diyecektiniz...
Gerçekten görüntüden çok, tasma diyenler rahatsız etti beni. Kendi yapmadığımız bişeyleri ne de kolay eleştiriyoruz.

bence olabilir .ani kazaları önler en önemliside çoçuklar el tutmadan yürümek ister çoçuğu riske atmadan kollamak diyorum ben buna .

Bu görüntülere ben alışığım, İstanbul'da bunlardan bol bol var. Her ne kadar amacı çocuğu korumaya yönelikse de ben bir anne olarak çocuğuma böyle bir hareket yapmam. Yazık ya tasma takar gibi takıyorsun sonrada yolda dolaşıyorsun. Aslında asıl amacı çocuğu korumak gibi gözüksede (evet korumak ama) ilk önce anne babanın rahatını sağlamaktır.
Çocuğun varsa peşinde olacaksın, dikkat edeceksin koruyacaksın. Tasma takmaya hevesliysen alacaksın bir köpek yavrusu onu büyüteceksin.
Benim iki çocuğumda düz duvara tırmanan cinstendi ama ben buna asla gerek görmedim ve kullanmadım. Kendi zevkimden, rahatımdan ödün verdim ve onların hem kendilerine hemde etrafına zarar vermesine engel oldum. İsteyen yapabilir onun vicdanına kalmıştır.

allah sonumuzu hayretsin valla.bu ne böyle ya.töbe töbe.

niye bu kadar tepki gösterildiğini anlamıyorum... bence gayet normal, hatta son derece işlevsel bir araç.. çocuk özgür hareket edebilme şansına sahip olduğu gb aynı zamanda ebeveyninin kontrolünde oluyor. çocuğu sürekli kısıtlayıp, sıkıştırmaktan iyiydir bence...bence çocuk anneye bağlıymış gibi bakmak yerine, anne çocuğa bağlıymış gb bakın birde :)

bir insan anne olmayı başaramıyacaksa olmasın zaten,bu şekilde tasma takıp gezdirmek mi mantıklı olan?ha çocuğu kısıtlamışsın ha bu şekilde davranmışsın.bu olayın adı bile konamaz.hayvan taşınıyor orda allah aşkınıza,böyle şeylere normal bakmayı bırakın bir kenara artık lütfen.artık köpekler bile tasma takmıyor çoğu zaman.bu olaya asla normal gözle bakamam.böyle taşıyacak olan anne adı altındaki kadınlar da anne olmayı haketmiyor bence.bu benim şahsi fikrimdir.

:):1rolleyes:

Çok güzel bravo anında yiyip bitirdiniz, bu durumu çokta acayip karşılamayanların anneliğini. Siz hakettiyseniz anne olmayı ne mutlu tüm dünyaya. Şahane bir çocuk yetiştireceğinizden eminim,önyargıları olmayan, kendisi gibi düşünmeyenleri yargılamayan bir evlat geliyor geleceğimize. Çok mutlu oldum şimdi. Kendi adıma teşekkür ediyorum.hihoyyyt

teşekkür ederim aysun444,
olaylara tepkisel değil de eleştirel bakmayı bilen insanları seviyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…