Bir anne bunu nasıl yapabilir ?

Ah kro can ahhhhh....benim ufaklik resmen bir tasmanya canvari...pesinde kosturmaktan inanki rejime neye hec ihtiyacim olmadi...benneyaptımki

Arkadaslar cocuktan cocuga fark var....bu sorumsuzca cocuk yapmakla alakali degil....
Ben büyük kizimla basbakanin yanina bile gidebilirdim öyle uslu öyle sakin bir cocuktuki hic zorlanmadim...lakin gel gelelim ufaklikla alisveris bile iskence oluyor.

O yüzden yadirgamdan pesin hükümlü hemen kötü anne baba damgasini yapistirmayalim....

yapanı yargılamam aslında, ama elınden tutmayı tercıh ederım, ayagı takılıp duşerse agzını yuzunu engelleyebılırm elınden tutarak, ayrıca kendını baglı hıssetmesını ıstemem özgur ve kendıne guvenen bır çocuk olamaz bu şekılde. psikolojik acıdan evladıma bunu hıssettırmek gucume gıder.
ama duyguları bır kenara bırakıp duşunursek mantıklı. ben yapmam o ayrı. ben evladıma bu hıssı yaşatmam.

ben çok yadırgamadım nedense.... tasma gibi gelmedi bana... tedbir gibi geldi daha çok...
ha ben yapar mıyım asla...ama ben çok dikkatliyimdir...
ama bazı çocuklar bi bakıyosun orda bi bakıyosun burda...
sadece bi tedbir bence...

Bazı çocuklar vardır ki ipte sapta durmaz..
Benim oğlumda böyle daha küçükken
Ne alışverişe gidebilirdim nede bir mağzaya girebilirdim
Karşıdan karşıya gecerken bile elini tutuyum derken sıkıp ağlatmışımdır
Bir o kadar gererdi beni... arkamı dönmeye gelmezdi hemen fırlardı
Kaç defa alışveriş yaparken çantamı cüzdamı unuttum marketlerde mağzalarda
İşkenceydi resmen
Şimdi bu görüntüler çok vahşice değil, bu kadar önyargılı olmayalım
Tamam abartmışlar... şuda bir gercek ki herkes bakabileceği
Başa çıkabileceği kadar çocuk doğursun. ben buna kızarım sadece
Evde bile arkamı dönmeye gelmezdi şangur şungur bişeyler olurdu
Ah bu çocuklar ne yıpratıyor insanı...:bbo:

ABD de yasiyorum, burada cok normal, sizin garipsemeniz garip geldi ilk once, sanirim insan nerede yasiyorsa oraya alisiyor.
Su noktada size katiliyorum, parkta filan cok sacma. Cocuk rahat rahat kosup oynayamayacaksa ne anlami var parkta olmasinin ama asiri kalabalik yerlerde (alis-veris merkezi, havaalani gibi(bazi havaalanlari korkunc buyuk ve kalabalik burada) kullaniyor insanlar. O kadar cok kayip insan var ki...
Ben sahsen tercih etmem ama cok gerekirse, boyle birseyin olmasi olmamasindan cok daha iyi.
Hem biliyorsunuz gercekten her cocuk bir degil, bazilari cok hareketli ve korkusuz masallah.

Olayın bu kadar abartıldığını, hatta bunu kullananlara anne bile denemeyeceğini okuyunca birşeyler daha yazmaya karar verdim..
a.s
ılk etapta alışık olmadığımız birşey olduğu için insan yadırgıyor evet ama dikkat edildiği zaman çocuğa eziyet veren birşey asla olmadığı görülüyor..:ecrin_bebek:

Hatta tam tersi çocuğa daha rahat hareket olanağı kazandırmak , biraz daha özgür ve rahat yürümesini sağlamak, aynı zamanda da ortadan tüymesini:jeyyar: önlemek açısından tasarlanmış birşey..

Ülkemizde çok az kullanılmasına rağmen, yurtdışında sürekli kullanılıyor..
Dediğim gibi ben tatil yörelerinde yabancı turistlerde, sokaklarda gezerken kullandıklarını görmüştüm..

Mecbur kalmadıkça kullanılması çok saçma evet, oyun alanlarında parklarda kullanılmıyordur tahminimce zaten, ne gerek var....Belki alışveriş gibi mecburu durumlarda kullanıyorlardır..

Tasma ile alakası olmayan birşey aslında, ama iple ya da kayışla, bir canlıyı kontrol altına alma olayı, hayvanlara uygulandığı için, ilk bakışta çocuklara eziyet gibi algılanılıyor ve de uygulayan kişilere ''anneliği haketmiyor'' vs. gibi sözler söylenebiliyor..

Ben kullanmadım, ama şahit olduğum durumlarda da çocukların da gayet mutlu ve neşeli olduğu idi..:smiley-cool:

Yani demek istediğim, kullananlara da çok kötü yorum yapmanın fazla doğru olmadığı..
Sonuçta çocukların sağlığını tehdit etmeyecek şekilde özel olarak tasarlanış şeyler bunlar..
Sadece görsel olarak insana ilk başta itici gelebiliyor evet..a.s

Konu açılmışken şu kangurudan da bahsedeyim..
Nedense bana da kanguru olayı çok tuhaf gelmiştir.CADIARZU

Kadın,koymuş kanguruya bebeği, hoplaya hoplaya bir yürüyor ki yolda, zavallı bebek, kadının göbeği ve kanguru arasında sıkışmış, kafası bir yana kaymış, kolu kıvrılmış, kadının hiiiiç haberi yok..

Bu anlamda kanguru kullanan arkadaşların da biraz dikkatli olması gerekiyor, burdan söyliyim çünkü ben denk gelince çok üzülüyorum orda sıkışmış bebelere
yazık o bebeklere yahu..fisfisfis
Astın bebeği oraya da unutma orda bebeği ,arada bak..(sözüm meclisten dışarı:)

Son düzenleme:
yapılan hareket yanlış ......tabiki katılmıyorum ..........ipe baglayıp kaybolmasın diye ugraşacaklarına........
bebek arabaları var onlarla çarşıya pazara götürsünler............
hem gözlerinin önünde olur.......hemde hayvan gibi baglanmışta olmazlar.............
ayıp yani.......sözde uygar medeni insanlar..........

eh yapan yapar kendi bilir, benim oglan da hic rahat durmaz ama bunu bende yapmam yapamam, cocugun buyumeye ogrenmeye ihtiyaci var hele ki parklarda, yapamam ki bunu neden kisitlayayim ki o zaman otur dizini kir evde otur kal, korkuyorsan besik puset var, oraya koy icine git sur vur gitsin, baglamak nasil oyle yazik yahu!!!

bencede fazla yadırganacak bir hareket değil.
ne güzel işte çocuk ebebeynin sağında solunda önü arkasında hareket edebilir,bence bir nebze özgürlük verilmiş.
sanki sıkı sıkı elimizden tutunca dahamı iyi oluyor,hem çocuğun elide acıyor tutacam diye hemde terleme oluyor.üstelikte aynı monotonluktan çocukda sıkılıyor.gayet rahatlar öyle görülüyor.
elinde kırbacı yokya,üstelik kemerler belinde boynunda değil.tek aksilik hayvanlarla aynı karelerde bulunmaları.,,nede olsa canımızın parcaları,acı verileceği düşünülse yapılmaz eminim.

Son düzenleme:
ben bu cocukları tasma gibi baglamayı bi kaç yıl once bizim haber kanallarında gormustum..
bilmiyorum artık haberlerde gorduklerınden gaza gelıpte yapan oldumu bizim turk hanımlarında..

ebeveynler için her ne kadar iyi gibi gozuksede bu cocuklarda guven eksıklıgıne neden olur..
kalabalık ortamlarada kaybolmak kotu bişey hem anne hemde çocuk için.. ama boyle bişeyı ben yanlış buluyorum.. hoş değil.

kızlar iki gün öncesine kadar attıp tuttum olmaz böyle şeydiye dünki yaşadığım olayı anlatayım
ben beşini katta oturuyorum.............oğlum 7 yaşında dün akşam saati mutfakta yemek yapıyordum düdüklüdeydi yemek aspiratörde çalışıyor......benim oğlan pıt pıt koşuyor evin içinde seside çıkmıyor 5 dak önce cizgifilim izliyordu mutfaga girdim oda odasına gitmiş cam sili almış birde dolabındaki tişört almış sandalyeyi camın önüne koymuş pencerenin pervazına çıkmış cam siliyor.......aağısı uçurum ben sesizlikten şüpelendim gideyim bakayım dedim camın arka tarafında beni görünce korktu elindeki bezi yani tişörtünü yere düşürdü.....baktım ani hareket yapmadan
oğlum istersen gel in aağıya tişörtün ü çalarlar git sen al sonra camı silersin dedim oda indi ama tabi yaşadığım en zor zamandı o aşağı indi tişörtünü almaya nerdese çıldıracaktım ya bir şey olsaydı ona allah korusun buna benzer çok olay yaşadık ama kızmadım başkası olsa dayanamazdı sen anesin soğuk kanlısın dedim kendi kendime 2-3 saat sonra bilgisayardan çıktı ile sitemizde bulunan kişilerin camları açmaması gerekir ve açarlarsa ceza alıp siteden çıkartılacaktır yazısın çıkardım verdim eline ahşap camlar şimdi camlara çivi çaktım ..............
vaz geçiyorum eğer çoçularınız yaramazsa ne bağlarsanız bağlayın........................

lamecim çok çok geçmiş olsun canım.seni soğukkanlılığından dolayı kutluyorum.ben olsaydım panik yapardım,elim ayağıma dolanırdı herhalde.benim 6 aylık bir kızım var.geleceğe hazırlık yapıyorum sizlerin sayesinde.çok yaralı şeyler öğreniyorum.Allah hiçbirimize böyle şeyler yaşatmaz inşallah.

Tatil yörelerinde ve yurtdışında bolca gördüm...ve aklımda sadece silik fotoğraf olarak kalmış...sarsıcı bir fotoğraf olarak değil yani...

bence gayet emniyetli....

yabancılar enine boyuna psikolojisini araştırmadan böyle birşeye izin vermezler...

annesinin babasının yanında yürürken kanalizasyon çukuruna düşerek ölen çocukların olduğu ülkemize de çok gerekli bence...

Bahçelilevler'de, yol yapım çalışması nedeniyle açılan kanalizasyon çukuruna düşen 7 yaşındaki Dilara Dumruk, hayatını kaybetti. Dumruk'un cesedi, olay yerine yaklaşık 3 kilometre mesafedeki ıSKı'nin çalışmalarının yapıldığı çukurdan çıktı.

Ahmet Keskin isimli bir görgü tanığı, "Kız annesinin elinden kayarak çukura düştü. Annesini sakinleştirmeye çalıştık. Durumu hemen sağlık ve itfaiye ekiplerine haber verdik." diyerek olayı anlattı.

yorumları okudum da tasma denmiş....tasma boyuna takılır.... burda boyuna takılmış birşey yok...

çocuklar kaşla göz arasında yapacaklarını yaparlar....bir anlık dalgınlık büyük bir acıya sebep olabilir...

ben kullanmadım...kullananları kınamam, çünkü çocuklarının emniyeti güvenliği için yapıyorlar.

deniz güneş arkadaşımın dediği gibi çocuklar da mutsuz değil gayet mesut mutlu neşeli bir şekilde sağa sola koşturuyorlar...

bu arada kanguru ile ilgili bir olay anlatmak istiyorum...

annemin evinin karşısında bir komşusunun yeni torunu oluyor...kızcağız bebeğini kanguruya koyuyor ve annesini ziyarete geliyor....bu arada annemi görüyor ve selamlaşıyorlar....kız bebeği ile içeri giriyor ve 2 dakika geçmeden o evden canhıraş feryatlar gelmeye başlıyor...bebek kanguru da ölmüş.

Avrupada cok Sik rastlanan bir durum surekli rastliyorum ozellikle asiri hareketli yurumekten cok kosan anneler icin iyi oluyor cocuklar alip basini kacabiliyor Allah korusun hersey olabilir araba carpabilir biri biran cocugu calabilir Avrupada bu tarz seyler icin mutlaka arastirma yapilmadan onerilmez ilk sirada cocuk ruh ve beden sagligi gelir Avrupada ,sanildigi gibi kotu birsey degil Turkiyede kac aile oto koltugu kullaniyor cocuklara arabanin arka koltugunda kemerle guvene almis kac kisi goruyoruz malesef ingiltere de cocuga dgil siddet ona bagirmak hafif sarsmak bile cocugunuzun elinden alinabilme nedeni o yuzden bu resimleri hayvan gezdirme olarak nitelendirmemek lazim

Son düzenleme:

of ya cok aci bir durum icim sizladi biran bende baslarda kullanmistim kangru memnun kalmistim ama saniye basi nefesini pozisyonunu kontrol ederdim kizcagiza uzuldum

nuraycım bırak oto koltuğu kullanmalarını çocukları arka koltukta bile oturtmuyorlar...ya ön koltukta tek başına emniyet kemersiz ya gene emniyet kemersiz birisinin kucağında ya da şoförün kucağında...

İstanbul trafiğinde ve ülke genelinde karayollarında öyle sık karşılaştığım bir manzara ki...

ne yasak tanıyoruz ne de ceza....bize birşey olmaz mantığı ile her geçen gün kötüye giderken bir de hala "eller aya biz yaya" diyebiliyoruz...

çocuklar bir ülkenin hazinesidir...ülkemizin çocuklarının hali malum...onları korumak adına birşeyler yapmak yerine koruyanları eleştirmek yargılamak haksızlık değil mi?....

ve bir soru, adı sizlerce malum olan alışveriş merkezinde anneler bunu kullanıyor olsaydı yürüyen merdiven ölümleri olurmuydu?

1 anlık dikkatsizlik dalgınlık çok insanidir fakat dikkatsizliğin bedeli çok ağırdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…