Bir anne bunu nasıl yapabilir ?

bencede abartmayalım elinde kamçı yok ya kadının..... valla haşarı çocuğu olmayan bilemez....hiç yapmadım ama şu an hamileyim..bebekler olduğunda kucağımda yada el arabasında minikleri taşırken kızımı nasıl zaptederim diye düşünürüm. çünkü şimdi elinden tutuyorum ama elinde tasmayla köpek taşıyan inasanlardan farkım yok. bir o yana bir bu yana koşuyoruz...çarşıda pazarda elini değğmeden geçtiği yer yok. pis temiz meyve sebze. nolursa ne denk gelirse elliyor. laftan hiç anlamıyor....bir mağazaya girip rahatça alışveriş yapamıyorum. hep elini tutmak zorundayım. ve o diğer eliyle gene yapacağını yapıyor. satıcıyla dikilip konuşamıyorum.onun frenlemeye çalışmaktan...ben ona kıyafet beğenirken iki dakika bıraksam mağazanın tüm kıyafetlerini indiriyor... tabi her gttiğim yerde şikayet alıyorum.............. çok zor valla başına gelmeden konuşmamalı bence....

Bu resimde cocuklar cok bakimli (kiyafet) kendi isteklerine degerlerine saygi gosterilmis (kendilerine ait, isteklerine gore sirtcantalari var) gibi gorunuyor.

Bu resimde de cocuklar gayet memnun gorunuyorlar hallerinden, ki annenin bakisina dikkatinizi cekerim cocuklarina nasil sevgi dolu bakiyor gozleri hala onun uzerinde, "tasma" takip sorumsuz ve yuklerinden falan kurtulmus gibi degil.

Yanlis anlamayin ama sanki cocuklarini dovmus eziyet etmis hirpalamis gibi bir anne bunu yapar mi diye baslik acmisiniz ve o yonden tepkiler koymusunuz.
Bence asil bu sekilde agir bir tepki koymak bukadar yadirgamak yanlis.
Eger bir anne cocuguna onem vermese cocugunun iyiligini istemese cocugunu dusunmese zaten boyle birseyi kullanmaz.
Onun basina birsey gelmesini istemiyor kendi zaptedebiliyor veya edemiyor ama cocugunu dusunuyor ki boyle birsey kullaniyor.

At gozluklerimizi atalim da birde farkli acilardan bazi seylere bakalim ki ufkumuz gelissin degil mi. yerimseniben

a.s.a.s.

ben yukardaki 2. fotodaki şekli pek garip karşılamadım anne kendine bağlamış çünkü çocukları ama tasma gibi ellerinde iplerin ucunu tutmaları bence kötü ve abes olmuş.ama dediğim gibi çocuğu anneye bağlayan bir ip olsa buna çok da garip bakamam.benim yeğenim bir dakikada evin kapısını açıp koşarak kaybolmayı beceriyordu,düşünün sokaktayken yaptıklarını.yani öyle çocuğum olsa korkumdan ben kalabalık yerlerde kendime bağlar da gezerdim,ama tasma gibi tutup gezdirmezdm

Türkiye gibi bir ülkede bunların tartışılması çok abes.alışveriş merkezleri ve pazarlarda sıkça gördüğümüz çocuğunu biyerlerde unutmak,elinden tutup yürürken çocuğun temposuna aldırmadan kolunu çıkartırcasına sürükleyerek yürümek,elini.tutturmak istemiyen çocuğa iki tokat vurup
ağlaya ağlaya yürütmek çok normalde bu mu anormal?
benim oğlum çok yaramaz olmamasına rağmen kaç kez böyle ufak kazalar atlattığımı Allah bilir.
bizim zamanımızda olsaydı mutlaka kullanırdım.

bende geçen senelerde bir turist annenin kolunda görmüştüm. bir ucu çocukta bir ucu annede. böyle telefon kablosu gibi yaylı bişeydi. çekince belli mesafede uzuyordu. çocuk gayet mutlu bir şekilde güle oynaya yürüyordu. çocukları bazı tehlikelerden korumak için gerekli diye düşünüyorum. sonuçta boynuna bağlanmamış.

yani bende sizlere katılıyorum

çocuğum olursa bende kullanırım hiçte tereddüt etmem

benim hiç hoşuma gitmedi
zorluklara karşı böyle zedeleyici çözümler almak doğru değil bence
çocuklar ufak yaşlarda herşeyin farkına varıyorlar
ben bunun psikolojiyi etkilemeyeceğine inanmıyorum
ben birkaç kez sokakta gördüm ve o çocuklara ciddi anlamda üzüldüm
böyle çözümler yerine gezmek için tehlikelerden uzak risksiz yerleri seçmek daha mantıklı
küçük çocuğunuz varsa
onu kalabalık, mikropla dolu insanlarla dipdibe olan pazara ya da mağazalara sokmamak daha doğru değil mi
ben çocuğuma bunu yaşatmak istemezdim

valla benim oğlum 2-3 yaşlarından falandı bunu ben de gördüm istanbulda
hatta benim aklımdan bile geçti bulsam alırım diye
kızlar çok hareketli çocuklar için güzel bişe hatta
bakın bu nasıl bişe biliyomusunuz yani benim gördüğüm öyleydi
hani çocuk yeni yeni yürümey başlarken sürekli arkasından koşarız ya
bi de boyna düşerler hani o poposunun üstüne falan
işte dışarda adam bunu takmıştı çocuğuna ama ipleri vardı elinde
çocuk zaten elden falan tutmak istemiyo o aralar aklınca ben tek başıma yürürüm diyo
neyse işte
çocuk tam düşcekken yüzüstü adam ipini bi çekti çocuk düşemedi.
ama güldüler sonra baba oğul
hatta eşimle baktık biz de çok hoşumuza giti
benim oğlum da nerdeyse hiperaktif elini tutsamda genelde çekip fırlıyodu yola
hatta bi keresinde az daha mini büs çarpıyodu aklım çıkmıştı
hep belime oturtup gezmekten bel ağrısı çekiyorum şimdi
yan tarafıma bacaklarını açıp oturtuyodum hep bi yere kaybolmasın da tek ben yorulurum diyodum
yani bnce abartıcak bişey yok sadece resimlerde köpekle yan yana olması kötü olmuş
ayrıca köpeklerin boynuna takılıyo bu çeke çeke çocuklar öyle mi değil

ama canım zaten çocuk olunca gittiğin yerler kısıtlanıyo otomatik olarak
çocuğa hayvan muamelesi yapmak onu itmek kakmaktır onu anlamamaktır bence
yani şimdi kanguru takıyoruz göğsümüze
o zaman da hem çocuk hem biz kanguru mu oluyoruz
yani bence yineliyorum çok hareketli sürekli kendine ve çevresine zarar veren çocuklar için güzel
dediğim gibi benim gördüğüm adam da zaten hiç oturmuyodu sürekli peşindeydi ama çocuk hem kaybolmuyo hem de düşemiyo işte
bizimki de düşmekten dizleri mahvolmuştu

sanrım o uzayan tasmalardan çocuk koşşa uzayacak.yani hareketini kısıtlamıyor...ben ılımlı bakıyorum.kayboılsa yada çocuk aniden fırlasa gitsede araba çarpsa daamı iyi?

yani çokta eleştirilecek bişey degil bence çocukları zaptedmek okadar zorki yaşayan bilir ben asla eşim olmadan biyere çıkamıyoum mesela.. başedemiyorum çünki bi kere pazarda kaybettimde bi yarım saat aradım o kadar sahip çıktıgım halde .. aklım yerinden çıktı günlerce aklıma geldikçe agladım yani bunu yaşamaktansa takarım kim ne derse desin yani çocularımı sevmedigim onları adam yerine koymadıgım anlamınada gelmez bence bu..e adamlarda bakmışlar arz eden çok üretivermişler demekki yani arz talep meselesi ..nacizane fikrim budur ..

Evvelki yaz bende ağustos sıcağında 2 veletle ( kız 6 oğlan 3 yaşındaydı) banka banka dolaşmak zorunda kalınca böyle bir yönteme başvurdum. Açıkcası 40 derece sıcakta tek başıma gezmek bile zevkli değilken iş için birde üstüne üstlük 2 çocukla yapacak pekte bir şey kalmıyordu. Elele tutuşup dolaşınca eller vıcık vıcık oluyor. Tek çocukla dolaşınca sağ sol yapma şansınız oluyor ama ikisi birden olunca böyle bir alternatifte olmuyor. Çokta rahat ettim. Onlarda hallerinden gayet memnunlardı. Hatta bir o yana bir bu yana beni çekiştirdikleri için acayip zevk alıyorlardı
Unutmayın çocuklara takılan o askının diğer ucunda alanı kısıtlanan bir anne veya baba var. Tek taraflı değil olay. Haa eğer elektrik direğine bağlanmış bir çocuk görürseniz tepki verin!!!!

Verilen tepkilere agzim acik bakakaldim.Cunku sizin sorumsuz diye bahsettiginiz annelerden biride benim oyleyse bende 2 tane var bunlardan.Siz cocuklariniz eve tikip bas edemiyorum yerlerinde durmuyor derken ben cocuklara bu tasmalardan takip her yere goturdum.ikizlerim 29 aylik ve ve cok harektliler.yabancilara laf ediliyor ama inanin cok daha fazla ilgili alakadarlar onlar.
Yurtdisinda 2cocuguma tek basina bakiyorum simdi birde yeni bebegim oldu.Evde bebek var diye cocuklarimi evemi tiksam daha iyi yoksabu tasmalari takip saga sola kacmadan kaybetmeden ya da Allah korusun trafige kosmalarini engellemek mi.Cocuklarim bir sure daha bu tasmalari takmaya devam edicek.

avrupa da böyle seyler kullaniliyo.cok da ayiplanacak bir sey degil .ben kullanmadim ama benim de iki tane kücük cocugum vardi .hele ikincisi cok yaramazdi.bir kosardi ki yaklayamazdim.cok hareketliydi, simdiki aklim olsaydi.bende alirdim .

İlk başta çok itici geliyor belki ama çocukların kazaya uğrmasından yada kaybolmasından iyidir diye düşünüyorum.
Bazı arkadaşlar sorumsuz anne babalar için demiş ama duygusal davranarak çocuğunun başına bir kötülük geldiğinde ah vah eden anne babaların ne kadar sorumlu olduğunuda tartışmak gerek.

Çinde bunlar cok normal butun halk böyle gezıdıryor cocukları cünkü nüfus kalabalık cocuk kacırma olayları cok ben olsam bende yapardım evladımın kacırılmasndan önemlı degıl ne var bunda. bir anne bunu hayli hayli yapar heyy allahım.

Görüntü itici olsa da bu kadar çocuğun kaybolduğu bir ülkede, sokakların dar kaldırımların biçimsiz arabaların çok olduğu büyük şehirlerde, bunu takan anaya babaya sorumsuz demem, aksine çocuklarını düşünüyorlar ki bu yöntemi uyguluyorlar diye düşünüyorum. Her çocuk anasının babasının elini tutmuyor malesef okulundaki öğretmenleri de dahil oğluma elimizi tutmasını hala aşılayabilmiş değiliz. Bazen dışarı çıktığımızda kalbim sıkışıyor bir şey olacak diye...

Ben böyle bir uygulamayı daha önce görmedim,şimdi bu fotoğrafta görüyorum.Sanırım avrupa ülkelerinde yaygın.Orada besledikleri evcil hayvanlarınada çocuklarına verdikleri kadar değer veriyorlar,bu yüzden şaşmamak gerek.
Bizim ülkemizde hayvanları aşağlayan,onlara akla gelmedik eziyetler yapan insanların olduğunu düşünürsek,çocuklarını korumak için kullanılan askıları "tasma" diye nitelendirmelerinide çok göremiyorum.

Bizler alışmışız,3 tane 5 tane çocuk yapıp,onlarlada korkusuzca peşimize takıp gezmeye..bunuda bir marifet sayarız.Sonrada sorumsuzluktan bahsederiz,uygulama çok yerinde ,umarım buradada yaygınlaşır ama zor görünüyor.Bizler hala sorumluluğun ne olduğunu kavrayamadık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…