Bu resimde cocuklar cok bakimli (kiyafet) kendi isteklerine degerlerine saygi gosterilmis (kendilerine ait, isteklerine gore sirtcantalari var) gibi gorunuyor.
Bu resimde de cocuklar gayet memnun gorunuyorlar hallerinden, ki annenin bakisina dikkatinizi cekerim cocuklarina nasil sevgi dolu bakiyor gozleri hala onun uzerinde, "tasma" takip sorumsuz ve yuklerinden falan kurtulmus gibi degil.
Yanlis anlamayin ama sanki cocuklarini dovmus eziyet etmis hirpalamis gibi bir anne bunu yapar mi diye baslik acmisiniz ve o yonden tepkiler koymusunuz.
Bence asil bu sekilde agir bir tepki koymak bukadar yadirgamak yanlis.
Eger bir anne cocuguna onem vermese cocugunun iyiligini istemese cocugunu dusunmese zaten boyle birseyi kullanmaz.
Onun basina birsey gelmesini istemiyor kendi zaptedebiliyor veya edemiyor ama cocugunu dusunuyor ki boyle birsey kullaniyor.
At gozluklerimizi atalim da birde farkli acilardan bazi seylere bakalim ki ufkumuz gelissin degil mi. yerimseniben
bana da çok tuhaf gelmedi
bir de sanırım kendi yaşadığımız kültüre göre değerlendirmemek lazım
y.dışında yaşayanlar daha iyi bilir, ben yaşamadım ama tahmin ediyorum, adamlarda çocuğun elinden tutma diye bir kavram yok, zaten ya arabada ya bebek arabasında oluyorlar
sokak cadde için de kendilerince böyle bir çözüm bulmuşlar
şimdi biz burda çocuğumuza bunu taksak çocuk etkilenir, haklısınız, çünkü tek kendisi olacak bu durumda
ama orda yaygın kullanıldığı için çoçuk için de normal bir durum haline gelecek
ayrıca elinden kolundan çekeleyip çocuğun canını acıtan çok anne görüyorum ben, anne kolum acıyor bırak diyen çocuklar, montunun kapşonundan tutup idare eden anneler...
bunların yanında o kadar insanlık dışı bir durum olarak görmedim açıkçası
cocgun salınacagı yer var salınmayacagı yer var...
cayda cımende kostursun bol bol ama
kalabalıkda cadde kenarında kullanışlı bısı bnce.
cocuk bırden dıkkat ckıcı bırsey gordugunde nasıl oldgıunu anlayamadan hoo kayıverebılır elınızden...allah korusun..hayat kutarıcı bence.
ama gereklı kosullar ve yerınde kullanıldıgı srece..
bende geçen senelerde bir turist annenin kolunda görmüştüm. bir ucu çocukta bir ucu annede. böyle telefon kablosu gibi yaylı bişeydi. çekince belli mesafede uzuyordu. çocuk gayet mutlu bir şekilde güle oynaya yürüyordu. çocukları bazı tehlikelerden korumak için gerekli diye düşünüyorum. sonuçta boynuna bağlanmamış.
benim hiç hoşuma gitmedi
zorluklara karşı böyle zedeleyici çözümler almak doğru değil bence
çocuklar ufak yaşlarda herşeyin farkına varıyorlar
ben bunun psikolojiyi etkilemeyeceğine inanmıyorum
ben birkaç kez sokakta gördüm ve o çocuklara ciddi anlamda üzüldüm
böyle çözümler yerine gezmek için tehlikelerden uzak risksiz yerleri seçmek daha mantıklı
küçük çocuğunuz varsa
onu kalabalık, mikropla dolu insanlarla dipdibe olan pazara ya da mağazalara sokmamak daha doğru değil mi
ben çocuğuma bunu yaşatmak istemezdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?