bedende bakamıyorsa evde otursun diye yazan arkdaşalrı anlamıyorum.anne oldu diye gezmeye hakkı yokmu sanki.anne olmak demek kendini herşeyden soyutlayıp dünyayla ilişiği kesmek demekmi.hiç kimse hiç kimsenin anneliğini yargılayamaz.anlamıyorum sizi ya.tutki yaramaz durmayan bir çocuğunuz var.bakacak kimseniz yok eşiniz çalışıyor.alışverişe gitmelisiniz.bi şekilde işiniz çıktı.napıcaksınız.çocuk yaramaz diye onuda hiç çıkarmıcaksınız öylemi.bende bu dahada kötü.asıl özgürlük kısıtlamak budur.bizlerde nedense ilk gördüğümüz şeyleri kınar daha sonra kendimiz aynısını yaparız.bence çok normal bişey.bir arkadaşında dedği gibi onlar bizden sağlıkta olduğu gibi her alanda üstünler.heleki eminim psikolojilerini bile test ederek yapmışlardır.isteyen kullanır istemeyen kullanmaz.annelik bunlarla ölçülmez arkdaşlar kendinize gelin.tasma diyen arkdaşlar dikkat edinde daha sonra sizde kullanmayın bunlardan allah mecbur etmesin.
bune yaaa...boyle yapan bir kadinin anneliginden süphe ederim ben.
Bunlar nasıl bir anne ve babalar çocuklarına böyle davranabiliyorlar:mymeka:klava:
Dikkat edin son resimde anne de kendine bağlamış.. Çok kötü bir izlenim bırakmadı bende, demekki insanlar sorun yaşıyorlar ki buna gerek duymuşlar. (mesela birden elinden kaçıp arabanın altına gitme ihtimali azalmış olur) Zannetmiyorum kötü niyetle yaptıklarını(hatta eminim)..
Hatta çocuğada kendine ait gezme alanı bırakılmış olmuyor mu böyle, sürekli elinden tuttuğumuzda alanı çok daha fazla kısıtlanıyor, ee elini tutmasak saldım çayıra Mevlam kayıra durumu oluyor çok daha fazla tehlikeli.
Tabiki yanına tasmalı köpek resmi koyulursa insana hoş gelmez.
Unutmayın onlar evlatlarını bizden daha fazla düşünüyordur. Tek iyi anne babalar bizler değiliz, bakış açısı önemlidir burda;o ipi tasma diye düşünürseniz tabiki hoş değil. Ama o ip tasma değil arkadaşlar.
evet bu bazı ülkelerde kullanılıyor. 1-5 yaş çocukları için iyi birşey el tutmadan gezmek için diretiyorlar çocuk hem kendi başına hemde kontrolü uzaklıkta yürüyor. böylelikle tek başına bir birey olduğunun farkında.
ayrıca üzerlerinde ki çocuklar için tasarlanmış bir emniyet kemeri emniyet kayışı adeta... köpek için değil.
bir tanıdığım vardı antalyada bayan 3 yaşındaki oğluna takıyordu. çocuk böylece istediği gibi koşuşturup yürüyordu. ister önde ister arkada. zaten büyük çocuklarda kullanılmıyor. çocukta ufakken bunu kötü birşey olarak algılamıyor.
bence çok kötü berabat birşey de değil.
benim iki tane köpeğim var yani iki kızım.. ikisinede trafik ve kalabalık varsa tasmaları sevk kayışı takılıdır. bu sırf onları güvene emniyete almak için. ikiside büyük olduğunda kucağıma alamam. bu kesinlikle aşağılamak amaçlı değil. ve onların tasmalarını elimde bir hayat tuttuğuma inanarak sımsıkı tutarım hayata tutunurmuşçasına...
eğer bir de çocuğum olsun mutlaka belli dönemlerde rahat yürüyelim diye ona da kullanırım bunu...
biz değer verdiğimiz ipi tutarız. elalem ne derse desin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?