Bir anne bunu nasıl yapabilir ?

valla bana gayette mantıklı geldi. geçen gün arabada gidiyoruz. yanda kaldırım da 3 yaşında bir çocuk ve babası. çocuk bir anda caddeye fırladı. anlatamam bende çocuğa bakıyordum. nasıl oldu. anlık .ani fren yaptık. iyikide çok yavaş gidiyorduk. Allah korudu
adam şokta biz şokta
.
işte bence tedbirli olmak bu. bu tarz şeylerin olmaması için. ben onaylıyorum bunu.
hele geçen günkü o olayı yaşadıktan sonra.
hatta bunu konuştuk arkadaşla. bazı çocukları gerçekten zapdetmek çok zor. anlık ve ani hareketleri oluyor. bir sn lik dikkatsizlik başka yere bakmak buna sebep olabilir.

katılıyorum canım ayyyyy çök yaramaz bir oğlum var 3yaşında zaten yeterince kısıtlanıyo insan kışın özellikle napalım yani başına gelmeyen bilmez ama çözüm konusunda kararsızım tasma gibi psikolojik olarak zararı olmasın çocuklara valla bir an bile elini bırakmıyorum bırakıp az bi hızlansa aklım çıkıyo bende biraz fazlamıyım ne ama oğlum çok hareketli, offffff türkiyedede kullanılırsa artık 2.çocuğa düşünürüm kararsızım

Son düzenleme:
bune yaaa...boyle yapan bir kadinin anneliginden süphe ederim ben.

vallahi super bir bakis acisi o zaman biz supheli annelerdeniz anneligimizi sorgulamak sanirim kimseye dusmez karsidan bu yorumu yapan bir annenin bakis acisi da beni supheye dusurdu acikcasi cocugunun guvenligini dusunen anneleri bu sekilde yargilama hakki kimsenin elinde degildir arkadasim, begenmezsen kullanmazsin bu kadar basit

nerde satıldığını bilen varsa bana haber verebilirmi ben çok aradım bulamaıdm bu harika şeyi bulabilmek için

Bunlar nasıl bir anne ve babalar çocuklarına böyle davranabiliyorlar:mymeka:klava:

ya vallahi anlaya biliyorum bunları bendede hiper aktif bi tane var 10 saniyede kayboluyo gözlerimin önünde yanii kaybolmamaları için bazen gerekiyoo kalabalık ortamlarda

valla benim oğlum çok haraketli ve daha 14,5 aylık olmasına rağmen çok hızlı koşuyor birden kayboluyor. 2 yaşından sonrasını hayal bile edemiyorum. devamlı kullanmak için değil ama kalabalık ve tehlikeli olabilecek ortamlarda bulunacağımız zaman onun elini sıkı sıkı tutup canını acıp ağlatacağıma alıp çantama koyacağım. joker de gördüm alacağım.
annem 35 sene önce almanyada abime 31 sene öncede türkiyede bende kullanmış o da al dedi. tabiki her an yerde takmamış gerekli olunca da hayat kurtarıcı olmuş.
hem maşallah psikolojimiz de bozuk falan değil mutlu ve özgür çocuklardık.
bu arada benim 65 yaşındaki annem bu ürüne tasma değil güvenlik askısı diyor.

arkadaşlar bence çok yanlış bir kullanım değil. yurtdışında da çok tercih ediliyormuş. en azından çocuk belli noktalara kadar kendi kendine gidebiliyor. biz ise ne yapıyoruz çocuğun elinden tutup sürükleye sürükleye çekiştiriyoruz. çocuğumun kolunu çekiştirmektense bu aleti kullanırım daha iyi

Ben de ileride anne olduğum zaman ben de kullanacağım bunlardan.. Bence gayet mantıklı..

annem anlatmisti.almanya daki bir arkadasi özellikle havalimaninda cocuklarini beline bagliyomus kücükken kacmasin diye.bende inanmamistim.annem bana sende yap demisti.bende delimiyim ben anne olurmu böyle sey demistim.birde burda okudum,ben oglumda cok yaramaz di.neler cektim.cocuk arabasinin emniyet kemerini baglardim onu bile söktürürdü.bilmiyorum isteyenler baglayabilir tercih meselesi.

canim katiliyorum. yurtdisinda cok yaygin. neden hemen tasma diye nitelendiriliyor ki?

cocuk gercekten firlayip yaninizdan gidemiyor. ayrica anneye bagli oldugu icin gerektiginde anne iki elini kullaniyor. alisveriste falan. ve cocugunun da o aln icinde sinirli kaldigindan emin. ne guzel bir sey. tabi Tr de isizn yaptiginiz gibi ithamlar cok olacagindan takmak cesaret ister ama ben ABD de yasasam hic dusunmeden takardim.
cocugum da ben isimi gorurken kendi ilgi alanindaki seylerle ilgilenirdi.

belki ben yanlıs düsünüyorum bilmiyorum ama eminim sebebi vardır böyle yapmalarının.bi anne baba cocuguna deger vermezse zaten umursamaz cocugunun elini bile tutmaz.cok görüyorum yolda cocuklar bi yerde anne bi yerde yürür cocugu kacırsalar annenin ruhu duymaz.ama bu resimlerde kacırılma,kaybolma yada cocugun caddeye atlayıp kaza yapma korkusu var gibi.cocuguna deger vermezse korumaya calısmazki.cok cirkin görünüyor buna eminim ama korumak amaclı yapılmıs bisey.

evet bu bazı ülkelerde kullanılıyor. 1-5 yaş çocukları için iyi birşey el tutmadan gezmek için diretiyorlar çocuk hem kendi başına hemde kontrolü uzaklıkta yürüyor. böylelikle tek başına bir birey olduğunun farkında.
ayrıca üzerlerinde ki çocuklar için tasarlanmış bir emniyet kemeri emniyet kayışı adeta... köpek için değil.
bir tanıdığım vardı antalyada bayan 3 yaşındaki oğluna takıyordu. çocuk böylece istediği gibi koşuşturup yürüyordu. ister önde ister arkada. zaten büyük çocuklarda kullanılmıyor. çocukta ufakken bunu kötü birşey olarak algılamıyor.
bence çok kötü berabat birşey de değil.
benim iki tane köpeğim var yani iki kızım.. ikisinede trafik ve kalabalık varsa tasmaları sevk kayışı takılıdır. bu sırf onları güvene emniyete almak için. ikiside büyük olduğunda kucağıma alamam. bu kesinlikle aşağılamak amaçlı değil. ve onların tasmalarını elimde bir hayat tuttuğuma inanarak sımsıkı tutarım hayata tutunurmuşçasına...
eğer bir de çocuğum olsun mutlaka belli dönemlerde rahat yürüyelim diye ona da kullanırım bunu...
biz değer verdiğimiz ipi tutarız. elalem ne derse desin.

Son düzenleme:
a.s.

valla kendi çocukluğum geldi aklıma.
zavallı annecim çok yanlız bir kadındı bizi bırakabileceği kimsede yoktu işe de gitmeside gerekiyor. beni köy evinin balkonuna bağlardı yanıma ekmek parçası, su, oyuncak diye önüme koyduğu taslar. ipi pencerenin demirine bağlardı uzunluğuda kenara gidemeyeceğim kadar ayarlardı. ağlar uyur uyanır orada anneciğimi beklerdim. yav düşünüyorum benim anacım çaresizlikten böle bişi yapmışta bunlar o medeniyetin içinde ne halta köpek gibi bağlamışlar çocukları Allah Allah...

bence abartılcak bişi değil nekadar yaramaz çocuklar var anneleride bunları kötü niyetli kullanıcak değil bence zaten ben küçükken olsaymış bu annem kesin alırmış bana kaydirigubbakcemile3 akrabalarla bi araya gelelim saatlerce ben konuşulurum şunun kızına şöyle yapmıştın bunun oğlunun şurasını koparmıştın iyi sabretmişler bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…